תודה לכולם וחווית קניה ????

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
vanvan פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 95
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #1 

חברים שלום,
כמה מילים טובות...
מזה מספר חודשים שאני עוקב בשקידה וביסודיות אחר תגובותיכם בפורום.
קורא, לומד, מנסה, טועה, טועם, חוזר לפורום ותמיד מוצא מענה, תשובה ותובנה.
בשונה משאר הפורומים בהם חיפשתי מידע (בנושאי אודיו רכב וכו') בהם לכל שאלה שתשאל תהיה בד"כ אותה תשובה מעצבנת מפי אצולת הפורום "הנושא נדון רבות נא להריץ חיפוש...." (אם הייתי יודע מה ואיפה לחפש לא הייתי פונה אליכם) הרי שכאן כל נושא ושאלה גם אם נדון/ה מספר פעמים רב תענה בתשובה שתוביל מיד לדיון ושיח עד לפתרון. כי למי בהתחלה לא יצא קפה חמוץ – מר – לא ידע כמה קפה לשים – איך דוחסים – ומה זה לעזאזל cooling flash. על כל זאת תודה לכולכם.
בכל אופן החלטתי להיכנס לעולם הקפה והתחדשתי בסט של אוסקר ורוקי טמפר של torr כד של espro בניתי לבד נוקבוקס עפ"י המדריך ולך תסביר למוכר המכולת שאתה צריך סטוק של מלח לרענון המרכך כי כך רשום בפורום.
בשלב זה אין לי הרבה מה לתרום ולחדש פרט לעובדה שעדיין אינני מרוצה מאיכות האספרסו שאני מפיק למרות שמורגש שיפור ניכר, אך אשתף אתכם ב"חווית הרכישה" שעברתי.
את המכונה והמטחנה רכשתי דרך אורי מדי.אר. קפה נפגשנו בת"א ראיתי שהכל חדש סגור וחתום שילמתי והעמסתי את המוצרים (בתמימותי לא פתחתי את הקופסאות) הגעתי לביתי פתחתי את המכונה ונבהלתי, נראה כאילו המכונה נפתחה עברה תיקון או ניסיון שכזה בידיים לא טובות במיוחד ניתן לראות בתמונות את הברגים ה"אכולים" הפנלים הורכבו בצורה עקומה שסתום האדים תקוע בקיצור מכונה חדשה? ממש לא. לאחר שיחה עם אורי הופניתי לשי מקופי טים כולם נשבעו שהמכונה חדשה... עברו כמה ימים הגיע המכונה השנייה ושוב שסתום אדים תקוע אז כבר הפנו אותי לאמיגו כי חשבו שאינני יודע לפתוח ברז... הבחור באמיגו היה אדיב במיוחד למרות שלא קניתי דרכו את המכונה ולבסוף קבע נחרצות השסתום תקוע - המכונה לא תקינה, שוב עוברים כמה ימים הפעם מחכים למכונה השלישית ולשי שיגיעו לביתי עם מספר אביזרים כפיצוי (שבסוף נטען שנשכחו ויגיעו בהמשך – תנחשו אתם אם זכיתי לראות אותם) המכונה השלישית אומנם עבדה אבל מוזרה לי ההתנהלות של קופי טים, יכול להיות שטעיתי בספק? ביבואן? נשמע לכם מוכר?
לסיום שוב תודה של שאתם חולקים את הידע במקצועיות רבה עם כולנו.
אשמח לדעת מי מכם מתגורר באזור הקריות?
תומר

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #2 

ובטוח שהאשימו אותך גם באכילת הברגים...שרות ישראלי סטנדרטי. לפחות לקחו אחריות והחליפו.
what's next?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

נשמע מוזר ולא אופייני.
תתחדש בכל מקרה!
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #4 

תתחדש ותהנה, לוקח זמן להפיק קפה אופטימאלי אבל הסבלנות משתלמת.
נשמע מוזר ביותר, כנראה שיש סטזר במעבדת היבואן או שפשוט הלך הפיליפס ואין להם כסף להחליף...
בכל מקרה, טוב שהתעקשת ואני מקווה שגם תתעקש לקבל את הפיצוי שהובטח לך.
כיף לעשות את הצעדים הראשונים בעולם הקפה עם ציוד איכותי.
באיזה קפה אתה משתמש? נסה להקפיד על קפה קלוי טרי ותהנה מאוד.
בהצלחה,
מיץ פטל

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #5 

ברוך הבא לפורם !!! תתחדש ותהנה מהקפה . חבל שעברת חוייה כזות. הקנייה הראשונה הית בחנות מסודרת? מוזר גם שלא עברת הדרכה ראשונית במעמד קנייה... נקווה שאביזרים יגיעו בזמן...

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #6 

קנית מ די אר קפה והיבואן הפנה אותך לאמיגו? למה?
אני לא מבין למה היבואנים מתעסקים כל כך הרבה עם המכונה לפני שמוכרים איתה. כל מה שצריך זה להחליף את התקע וגם זה רק אם הוא לא מתאים לישראל.
בסילביה שלי היתה ידית שרוטה משומשת - איך היא הגיעה לאריזה? לא הבנתי עד היום אבל היא בטוח לא יצאה ככה מהמפעל.
ניסו עליך את שיטת ה"מצליח"... על מישהו אחר זה היה עובד.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1591
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #7 

דבוטאנט כתב:קנית מ די אר קפה והיבואן הפנה אותך לאמיגו? למה?
...
כיום אמיגו שותף של קופי-טים.
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #8 

אני חושב שגם על מישהו אחר זה לא היה עובד, והיה גורם לטעם רע אחרי הוצאת אלפי שקלים - עד היום לא הצלחתי להבין למה הדברים האלה קורים יותר מידי בארץ. יש את המושג "רפרבישד" וזו לא בושה להשתמש בו.
what's next?

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #9 

hosq כתב:אני חושב שגם על מישהו אחר זה לא היה עובד, והיה גורם לטעם רע אחרי הוצאת אלפי שקלים - עד היום לא הצלחתי להבין למה הדברים האלה קורים יותר מידי בארץ. יש את המושג "רפרבישד" וזו לא בושה להשתמש בו.
...
כי בארץ, נדיר שעוסק יפספס הזדמנות להרוויח עוד כמה שקלים, גם על חשבון הרגשה רעה של הלקוח.

למה למכור מוצר במחיר מוזל כמחודש, אם אפשר למכור אותו במחיר מלא? הלקוחות בארץ ממילא הרבה יותר מוטי מחיר ממוטי שירות, אז גם אם יצא בהרגשה רעה, בפעם הבאה שירכוש הוא שוב יחפש את המחיר הנמוך, גם אם זה באותה חנות בדיוק....

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #10 

ככה זה עם בלעדיות - גורם ליבואנים לזלזל בלקוח (ולפגוע אנושות במותג!)
גם אם אתה בלעדי יש לך מתחרים, האקספובר במקרה זה.
רוב העסקים בתחום הקפה בארץ פונים בעיקר לתחום העסקי ולא ללקוחות פרטיים. שם, אין בעיה לספק מכונת ריפרבישד, כי הלקוח גם ככה מקבל שרות ממך. אבל לתת דבר כזה ללקוח פרטי שמשלם במיטב כספו? זלזול ופגיעה שלא לצורך.
what's next?

vanvan פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 95
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #11 

דבוטאנט כתב:קנית מ די אר קפה והיבואן הפנה אותך לאמיגו? למה?
...
אני גר בצפון די אר קפה נמצאים בבני ברק. הם טענו שהאחריות היא של היבואן כלומר קבוצת קופי טים והיו שוטפים בשיחות איתם . משסרבתי להגיע למרכז שוב לדעתי הם ביקשו "טובה" מהבחור באמיגו שיציץ במכונה שלא יקרה מצב שהם שולחים חלילה את המכונה השלישית רק על סמך דעתי.

מיץ_פטל - אני מנסה מספר תערובות מ-AVA

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

vanvan כתב:

מיץ_פטל - אני מנסה מספר תערובות מ-AVA
...
לא ניסיתי תערובות של אמיגו, אך מביקור קצר שם התרשמתי שהם בקיאים ברזי הקלייה, רציניים ושומרים על איכות גבוהה בתחום הקפה. כך שיש סיכוי טוב שלא תתאכזב, שהתערובות שלהם יהיו טריות וניתן גם יהיה לתזמן את זמן הרכישה ביחס לזמן הקלייה. ממליץ לך בחום לנסות אצלם - זה קרוב אליך לקריות, לא? ואולי להתנסות לפני זה בחליטה מאותה התערובת בחנות לשם תרגול ולקבלת רפרנס לחליטות שלך בהמשך בבית.

אני חושב שאיכות וטריות הקפה הם הפרמטר הראשון במעלה כאשר מגיעים לליגת המכונות הגבוהה (כן, אתה שם).

המון בהצלחה

erezvido
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 113
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #13 

גם אני קניתי אוסקר וגם אצלי הגלגל ששולט על עוצמת הקיטור היה תקוע.
טכנאי של קופי-טים הגיע לביתי ונוכח לדעת שהגלגל אכן תקוע.
בהמלצת חברי הפורום דרשתי (וקיבלתי) מכונה חדשה.
בתגובה שפורסמה על ידי קופי-טים בפורום בתגובה למקרה שפרסמתי, נטען שהגלגל היה בסדר גמור ורק היה צריך לסובב אותו חזק יותר (כנראה שגם אני וגם הטכנאי לא מספיק שריריים בשביל לתפעל מכונת קפה)...
בכל מקרה - סוף טוב הכל טוב, והיום אני נהנה מקפה מעולה של האוסקר.

avshalog
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 448
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #14 

קרמריקה כתב:הלקוחות בארץ ממילא הרבה יותר מוטי מחיר ממוטי שירות, אז גם אם יצא בהרגשה רעה....
...
מוטי מחיר, מוטי שירות... מוטי זה לא רדומסקי? :lol:

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

avshalog כתב:
קרמריקה כתב:הלקוחות בארץ ממילא הרבה יותר מוטי מחיר ממוטי שירות, אז גם אם יצא בהרגשה רעה....
...
מוטי מחיר, מוטי שירות... מוטי זה לא רדומסקי? :lol:
...
לא לא ולא, מוטי חוטיני!

peter_w
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #16 

זהירות לא למוטט את מוטינו.