שאלה OPTOMA HD33
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
300 אינץ' בפתיחה מלאה ללא איבוד אחוז מה "שחור" של המקרן. מעבר לזה, תהיה ירידה משמעותית באיכות.
לא ניתן להשוות 300 ל100 אינץ'... יש יותר מדי פרמטרים להשווה שכמובן בארץ ובמיוחד בחנויות כמעט בלתי אפשרית, לכן אלו הם נתוני יצרן שנבדקו במעבדה.
לא ניתן להשוות 300 ל100 אינץ'... יש יותר מדי פרמטרים להשווה שכמובן בארץ ובמיוחד בחנויות כמעט בלתי אפשרית, לכן אלו הם נתוני יצרן שנבדקו במעבדה.
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
איזה סלט עשית....JEXY כתב:300 אינץ' בפתיחה מלאה ללא איבוד אחוז מה "שחור" של המקרן. מעבר לזה, תהיה ירידה משמעותית באיכות.
לא ניתן להשוות 300 ל100 אינץ'... יש יותר מדי פרמטרים להשווה שכמובן בארץ ובמיוחד בחנויות כמעט בלתי אפשרית, לכן אלו הם נתוני יצרן שנבדקו במעבדה....
המגבלה היחידה המונעת פתיחה של תמונה גדולה כרצונך ממקרן היא עוצמת ההארה, זה הכל.
מסך ענק, לא מקלקל שחורים, הוא דווקא משפר אותם. מסך ענק פוגע בלבנים.
כדי לדעת מה גודל התמונה המקסימלית שאפשר לקבל לוקחים את עוצמת ההארה של המקרן ומוצאים את השטח הגדול ביותר שיתן תוצאה גבוהה מ16FTL, זה הכל.
אפשר להשתמש במסך עם גיין גבוה ולפתוח מסך עוד יותר גדול.
- opv
- חבר מביא חבר

ללא שינוי בהארה יחסית למה?sagi1261 כתב:אני אישית צופה ב 150״ רואים מצוין ללא שינוי בהארה....
עוצמת ההארה ליחידת שטח, היא עוצמת ההארה של המקרן לחלק לגודל המסך. ככל שהמסך גדול יותר, התמונה כהה יותר, זו פיזיקה פשוטה.
- opv
- חבר מביא חבר

אתה מבין שאין שום הגיון במשפט שכתבת?sagi1261 כתב:150״ לא נראה שיש הבדל לעומת 100״ אחרי הבדיקה שביצעתי באיכות התמונה, ביחידות ההארה....
זה כמו להגיד שאם אני מחלק סכום כולל של 100 ש"ח לעשרה אנשים או למאה אנשים, אין הבדל בסכום שכל אחד יקבל.
- opv
- חבר מביא חבר

אני מבטיח לך שאם תעמיד באותו חדר שני מקרנים זהים ותקרין עם אחד על מסך 100" ועם השני על מסך 150", כל עין אנושית תזהה שהתמונה על המסך הקטן יותר בהירה יותר.sagi1261 כתב:תאוריה נכונה ואני איתך ,אבל עין אנושית לא תזהה הבדל ....
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14356
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
לדעתי בהקרנה של מעל 120" צריך להפעיל אופציית ה bright במקרן (מעלה את בהירות/עוצמת המנורה) על מנת לקבל תמונה נורמאלית ולא חשוכה מידי.
כמובן שבמצב הזה המנורה תחזיק הרבה פחות ממצב רגיל או ECO.
כמובן שבמצב הזה המנורה תחזיק הרבה פחות ממצב רגיל או ECO.
- opv
- חבר מביא חבר

גודל זה חשוב, אבל לא על חשבון איכות התמונה.sagi1261 כתב:חברה בשביל זה רוכשים מקרן כדי להרגיש את החוויה קולנועית כדי לצפות ב100״ לא ההיתי רוכש מקרן ....
אני מעדיף 100" עם תמונה חיה מאשר 150" עם תמונה דהויה.
- opv
- חבר מביא חבר

למקרן הזה ספציפית כן. בוודאי ובוודאי לתלת מימד.sagi1261 כתב:150״ זו תמונה דהויה קצת מוגזם לא?...
יש תקן שאומר ש16FTL זו עוצמת הארה טובה. המקרן הזה לא מסוגל לתת כזאת עוצמה עם מסך בגודל 150".
מצד שני, אף אחד לא חייב לציית לתקן. אם אתה מרוצה מהתמונה ב150", תהנה.