שלום,
שנים עבדתי עם MCE2005, לאחר שמציתי אותו עברתי ל-WIN7 MC אבל הקפיצה לא הייתה משמעותית ולכן החלטתי לעבור למדייה פורטל.
עבדתי לפי המדריך (המעולה יש לומר) של staticx (תודה!!!) והתקנתי בהצלחה את התוכנה + MP + MPTV והכל נראה סבבה.
הבעיות הרציניות התחילו כאשר ניסיתי להגדיר את הערוצים עבור ה-TV (ללא ה-EPG עדיין).
ל-HTPC מחובר ממיר של יס, דרך כרטיס PVR150 עם בלאסטר של מיקרוסופט.
פי שרשום במדריך (ומדריכים נוספים אחרים) יש להגדיר את הערוצים ואת החיבור שלהם. בתור התחלה, בשביל לבדוק שניתן לצפות ולהחליף ערוצים. הגדרתי רק 4 ערוצים (yes1, 10, 22, 55) ואת כולם הגדרתי בעלי חיבור SVHS (מחוברים ב-SVIDEO).
לאחר התקנה של ה-IRBLASTER (התקנה קצת מבלבלת אבל הסתדר בסוף), אכן הצלחתי לעבור ערוצים בעזרת כפתורי ה- (+ch) ו-(-ch) - והמחשב אכן שולח לממיר את המספר הנכון של הערוץ והערוץ אכן עובר בממיר.
ועכשיו לבעייה:
הבעייה היא שנראה שתוכנת ה-TV Server של מדייה פורטל מסדרת את הערוצים לפי הסדר שלהם ברשימה ולא לפי המספר שלהם בממיר. כלומר - בשביל לראות ערוץ 10, שהוא ה-2 ברשימה הקצרה הזו, אני צריך ללחוץ "2" בשלט. בצורה דומה "3" בשביל 22, ו-"4" בשביל 55 (yes1 הוא הראשון ולכן הוא 1....).
זה כמובן ממש מעצבן מפני שכולנו רגילים למספרי הערוץ כפי שהם בממיר...
בתור ניסיון, הוספתי ערוץ ריק (dummy2) וערוץ נוסף yes3 לפי הסדר הבא: yes1, dummy2, yes3, 10, 22, 55
בנוסף - לאחר הכנסת הערוצים הנוספים ביטלתי את ה-V של dummy2 בכדי ליצור "חור" ברשימת הערוצים.
ואכן בשיטה זו ערוץ yes3 קיבל את המספר "3" (אבל 10 קיבל את "4" וכו') וכאשר לחצתי (-ch) הממיר עבר ל-yes1 ודילג על dummy2. אבל אם לחצתי "2" בצורה ישירה אז המדייה פורטל עבר ל-dummy2 בכל-זאת!!!
אני די מאמין שמשהו אצלי בהגדרות לא בסדר כי בכל הדוגמאות של צילומי המסך של הגדרת ערוצים לתוכנה, לא ראיתי אף אחד שהכניס ערוצי "דמה" בשביל למלא לחורים.
דרך אגב - את ההתקנה של מדייה פורטל עשיתי עם גרסא 1.2.2ושבוע שעבר עשיתי את העדכון ל-1.2.3 אבל זה לא פתר את הבעייה.
תודה לעוזרים!!! אני אובד עיצות !!!!!
בשביל לעבור ערוצים בעזרת המספרים, תוכנת ה-TV Server ממספרת את הערוצים
בעייה בהגדרת ערוצים במדייה פורטל
1. כדי לסדר את הערוצים לפי המספרים שלהם, תלך ל:
Tv channels > all channels
ותסדר אותם שם לפי המספר(לחיצה על הכותרת של עמודת המספרים, או שימוש בכפתורי למעלה / למטה שמתחת לרשימה).
2. כדי לעבור לערוץ לפי המספר שלו, תפתח את תוכנת הגדרות הקליינט, ותוריד את הסימון של:
TV >select channels by index
אתה יכול גם לסמן את Show channel numbers אם אתה רוצה.
ותסדר אותם שם לפי המספר(לחיצה על הכותרת של עמודת המספרים, או שימוש בכפתורי למעלה / למטה שמתחת לרשימה).
2. כדי לעבור לערוץ לפי המספר שלו, תפתח את תוכנת הגדרות הקליינט, ותוריד את הסימון של:
אתה יכול גם לסמן את Show channel numbers אם אתה רוצה.
-
yossigab
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 948
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
תודה רבה לך אייל!!! את (1) כבר ידעתי - ככה סידרתי את הסדר כפי שרשמתי למעלה, אבל מה שהיה חסר לי זה בעצם (2) שזה הייתה כל הבעייה שלי.eyal_123 כתב:1. כדי לסדר את הערוצים לפי המספרים שלהם, תלך ל:
אתה יכול גם לסמן את Show channel numbers אם אתה רוצה....
לא מאמין שפיספסתי את זה, עברתי על כל המסכים של ההגדרות אבל האמת היא שהתמקדתי בהגדרות בסרוור ולא בקליינט כי חשבתי ששם הבעייה.
שוב תודה. המשימה הבאה שלי זה ה-EPG (אולי יהיו עוד שאלות בהמשך...)
PSN: YossiGab, GT6 PSN: GTP_YossiGab