ביום שלישי אמור להגיע אלי טכנאי בכיר ממחלקת הנדסה - הוט

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
nerya40 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1221
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 122 פעמים

שליחה #1 

שלחתי לפני כמה ימים בקשה לפריסת סיבים אופטיים לביניין.
נציג התקשר אלי לקבוע מועד לטכנאי בכיר ממחלקת הנדסה של הוט שיבוא ויתחקר את כל הרשת באזור ולראות מה ניתן לעשות.
כעיקרון לא נראה לי שהם יהפכו את העולם בשביל לפרוס במיוחד בשבילי סיב אופטי, הם כנראה ידרשו יותר ביקוש לאזור ורק אז יפרסו. אבל לפחות אפשר לנצל את המעמד לשאלות מיוחדות.

יש לכם שאלות מעניינות לשאול אותו ?

barman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 621
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #2 

nerya40 כתב:שלחתי לפני כמה ימים בקשה לפריסת סיבים אופטיים לביניין.
נציג התקשר אלי לקבוע מועד לטכנאי בכיר ממחלקת הנדסה של הוט שיבוא ויתחקר את כל הרשת באזור ולראות מה ניתן לעשות.
כעיקרון לא נראה לי שהם יהפכו את העולם בשביל לפרוס במיוחד בשבילי סיב אופטי, הם כנראה ידרשו יותר ביקוש לאזור ורק אז יפרסו. אבל לפחות אפשר לנצל את המעמד לשאלות מיוחדות.

יש לכם שאלות מעניינות לשאול אותו ?
...
אין לי שאלות, אבל זה הרג אותי, "תפרוס לי סיבים אופטיים לבניין", כאילו שמדובר בהכנת כוס קפה. :lol:
תשמע, אם הצלחת לעורר אצלם מודעות אצלך בשכונה אז כל הכבוד.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #3 

לדעתי ,הסיבים האופטיים עם הטכנולוגיה הקיימת לא יביאו לך שום שינוי ,הרי שהבעיה היא לא בקיבולת של הכבלים הקיימים ,אלה בעומס על התדרים השונים ,אני לא יודע עד כמה זה כרגע משפיע בכלל על הפינג ,עם ה"הסיבים האופטיים" הפינג שאני מקבל בארץ הוא בערך 10-12MS , מבחינת מהירות מה שבאמת הביא את השיפור היו התדרים הנוספים שנפתחו , גם אחרי המעבר לסיבים האופטיים ,עם ארבעה תדרים עדיין המהירות היתה 80Mbps ,בדיוק לפני הנחת ה"כבלים האופטיים" ...
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

nerya40 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

כן נכון הזכרת לי את הקטע עם הערוצים. אני אשאל אותו אם הוא יכול לפתוח לי את הערוצים האלה. או לפחות לקדם את העניין.
אבל דרך אגב, לפי מה שהבנתי, כשהוט פורסת את הסיבים האופטיים היא שמה את הקונקטור בבניין והוא צורך חשמל נכון ? החשמל הוא על חשבון הבניין, זה בהסכמה מלאה של כל הדיירים ?

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453
נתן תודות: 411 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #5 

מקסימום שיתחברו למונה שלך אם השכנים מתנגדים.
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד

Niseg
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 282
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #6 

הטכנולוגיה של הוט מאוד פשוטה להסבר(רק שאני לא הכי טוב בהסברים) . יש להם כבל עם כ150 ערוצים אנלוגים שבכל ערוץ משדרים בתדר שונה. כשמשתמשים בשידור דיגיטאלי שולחים בכל ערוץ ביטים במקום וידאו ואודיאו ישר. המהירות שמתקבלת מכל ערוץ אנלוגי במודולציה דיגיטאלית היא כ30mbps . עם התקדמות הטכנולוגיה אפשר להשתמש בכמה ערוצים כאילו במקביל וככה לקבל מהירות גבוהה יותר. כשמחברים 4 ערוצים מקבלים ערוץ אחד במהירות 150mbps וכשמחברים 8 ערוצים מקבלים מהירות של כ300mbps .

כל מה ש8 ערוצים נותן לך זה נצילות גבוהה יותר למהירויות גבוהות. 150 מגה לא מתחלק טוב ל100 אז שני אנשים שמנסים לעבוד ב100 יעבדו בממוצע על 75. בכל מקרה צריך גם לקחת בחשבון את העובדה שעל כל ערוץ DATA של הוט יושבים כמה צרכנים. ככל שיש יותר צרכנים אפשר לתת פחות לכל צרכן. כשמחברים סיב אופטי לבניין אפשר להקטין את מספר הצרכנים על הכבל. במצב הזה אפשר לתת לכל אחד יותר. עדיין יש בהוט עוד דברים על הכבל חוץ מאינטרנט שזה טלויזיה רב ערוצית . אפשר בתאוריה לדחוף 4-5 ערוצי HD (אולי אפילו יותר ) לכל ערוץ של 30mbps .ערוצי SD אפשר לדחוף אולי 20+ .

חוץ מזה גם צריך רוחב פס כדי להעביר את המידע ממקום למקום כי אפשר אולי למכור ל1000 אנשים בשכונה אחת 100 מגה אבל אם השכונה מחוברת ב10gbps אז בממוצע הם יקבלו 10-20 מגה. בגלל זה לחבר כבל אופטי עד הבניין זה לא הכל צריך גם שתהיה תשתית קיימת עם מספיק קיבולת כדי לטפל בביקושים. כל ההתקנות האילו דורשות ציוד די יקר שצריך שיהיה במחסן שלהם כדי שיוכלו להתקין אותו. צריך גם כוח אדם כדי שיעשה את העבודה ואולי גם אישורים מהעיריה ומה לא. הוט כחברה פרטית תשתמש בעיקר בשיקולים כלכליים כשהיא מתקינה את הציוד.

nerya40 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

זורו44 כתב:מקסימום שיתחברו למונה שלך אם השכנים מתנגדים.
...
השאלה כמה חשמל זה צורך. ולא נראה לי שזה אפשרי, כי אם פתאום ביום בהיר אחד אני אגיד שלא בא לי לשלם על זה אז מה יקרה ? לא יהיה לאף אחד הוט ?
נגיד אם זה צורך 10 שקל בחודש וזה מתחלק ב- 6 דיירים אז זה סביר. בסך הכל מעלים את התשלום לוועד בית ב- 2 שקל. אבל אם זה יוצא יותר יקר זאת כבר בעיה. כי למי שאין הוט בבית ? למה שהוא ירצה לשלם ?

Niseg כתב:הטכנולוגיה של הוט מאוד פשוטה להסבר(רק שאני לא הכי טוב בהסברים) . יש להם כבל עם כ150 ערוצים אנלוגים שבכל ערוץ משדרים בתדר שונה. כשמשתמשים בשידור דיגיטאלי שולחים בכל ערוץ ביטים במקום וידאו ואודיאו ישר. המהירות שמתקבלת מכל ערוץ אנלוגי במודולציה דיגיטאלית היא כ30mbps . עם התקדמות הטכנולוגיה אפשר להשתמש בכמה ערוצים כאילו במקביל וככה לקבל מהירות גבוהה יותר. כשמחברים 4 ערוצים מקבלים ערוץ אחד במהירות 150mbps וכשמחברים 8 ערוצים מקבלים מהירות של כ300mbps .

כל מה ש8 ערוצים נותן לך זה נצילות גבוהה יותר למהירויות גבוהות. 150 מגה לא מתחלק טוב ל100 אז שני אנשים שמנסים לעבוד ב100 יעבדו בממוצע על 75. בכל מקרה צריך גם לקחת בחשבון את העובדה שעל כל ערוץ DATA של הוט יושבים כמה צרכנים. ככל שיש יותר צרכנים אפשר לתת פחות לכל צרכן. כשמחברים סיב אופטי לבניין אפשר להקטין את מספר הצרכנים על הכבל. במצב הזה אפשר לתת לכל אחד יותר. עדיין יש בהוט עוד דברים על הכבל חוץ מאינטרנט שזה טלויזיה רב ערוצית . אפשר בתאוריה לדחוף 4-5 ערוצי HD (אולי אפילו יותר ) לכל ערוץ של 30mbps .ערוצי SD אפשר לדחוף אולי 20+ .

חוץ מזה גם צריך רוחב פס כדי להעביר את המידע ממקום למקום כי אפשר אולי למכור ל1000 אנשים בשכונה אחת 100 מגה אבל אם השכונה מחוברת ב10gbps אז בממוצע הם יקבלו 10-20 מגה. בגלל זה לחבר כבל אופטי עד הבניין זה לא הכל צריך גם שתהיה תשתית קיימת עם מספיק קיבולת כדי לטפל בביקושים. כל ההתקנות האילו דורשות ציוד די יקר שצריך שיהיה במחסן שלהם כדי שיוכלו להתקין אותו. צריך גם כוח אדם כדי שיעשה את העבודה ואולי גם אישורים מהעיריה ומה לא. הוט כחברה פרטית תשתמש בעיקר בשיקולים כלכליים כשהיא מתקינה את הציוד.
...
גם אם יפרסו לי את הסיב אני מאמין שאני לא ארגיש בשום הבדל. אני פשוט רוצה שתהיה לי כבר הכנה לעתיד.
תראה מה קורה לאלה שמתחננים לבזק שתפרוס להם NGN באזור והם עד היום תקועים עם 5 מגה. אני לא רוצה להגיע למצב כזה.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”