d6400 או d550

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
eyalgottfried פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 216
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

כבר הייתי דיי נעול על ה-D550 אחרי שגם שרשרתי על כך בעבר וגם הפידבקים החיוביים מאוד שהטלוויזיה קיבלה כולל מאנשים מתוך המערכת של האתר.

ביום שישי האחרון הלכתי לאחד החנויות כדי להתרשם. לא הבאתי איתי תכנים מהבית כפי שכותבים פה מדי פעם כי רציתי לראות איך ההשתקפות ובסך הכול את הביצועים אחד מול השני. ההנחה שלי הייתה שאני לא וידאופיל ולא יהיו לי בסלון 2 טלוויזיות שיראו לי כול הזמן מי יותר טובה :).
בקיצור, נכנסתי לחנות והפלאזמות D550 ו- UT30 עמדו בצד עם שידור SD עם סופר גירעון. באמצע עמדה ה-D6400 ששידרה HD של YES. אחרי שהמוכר אישר שסיבת הגירעון היא החיבור של כול הטלוויזיות למקור אחד ביקשתי שיעביר גם את הפלאזמות ל-HD.
באמת היה שיפור קל באיכות התמונה בין ה-D550 ל-UT30', אבל ה-D6400 הפתיעה אותי ממש לטובה עם אייכות תמונה שלראות עיניי הייתה משמעותית יותר טובה מה- D550. הבעיה היא שגם היום ה-D6400 חורג מהתקציב שלי.
שאלותיי:
1. האם זה ברור שהפלאזמות לא קונפגו או אפילו קונפגו לרעה כדי שה-D6400 יתפוס את מירב תשומת הלב?
2. האם שווה לחסוך עוד כדי להגיע בעתיד ל-LED?
3. מבחינת תצרוכת החשמל, ההפרש בין פלאזה ל-LED אצלי יהיה בסביבות ה-400 ש"ח בשנה. כך שניתן לומר שאני אחזיר את ההפרש אחרי משהו כמו 3 שנים. השאלה אם זה בכלל ריאלי לחשוב בצורה כזאת?
4. המרחק שלי בין הספה לטלוויזיה עומד על 3-3.5 מטר. האם זה משמעותי 46 מול 51?
5. אם אני אוותר על פונקציית התלת שכרגע גם אחרי אני לא יודע כמה שנים בחוץ אין יותר מדי מדיה עבורה לא?
6. כמה משמעותי הוא ההמרה בין ה- 2D ל- 3D? האם בפלאזמה זה ייראה יותא טוב? האם ב- FULL HD זה ייראה יותר טוב.

תודה מראש

אייל

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #2 

eyalgottfried כתב:כבר הייתי דיי נעול על ה-D550 אחרי שגם שרשרתי על כך בעבר וגם הפידבקים החיוביים מאוד שהטלוויזיה קיבלה כולל מאנשים מתוך המערכת של האתר.

ביום שישי האחרון הלכתי לאחד החנויות כדי להתרשם. לא הבאתי איתי תכנים מהבית כפי שכותבים פה מדי פעם כי רציתי לראות איך ההשתקפות ובסך הכול את הביצועים אחד מול השני. ההנחה שלי הייתה שאני לא וידאופיל ולא יהיו לי בסלון 2 טלוויזיות שיראו לי כול הזמן מי יותר טובה :).
בקיצור, נכנסתי לחנות והפלאזמות D550 ו- UT30 עמדו בצד עם שידור SD עם סופר גירעון. באמצע עמדה ה-D6400 ששידרה HD של YES. אחרי שהמוכר אישר שסיבת הגירעון היא החיבור של כול הטלוויזיות למקור אחד ביקשתי שיעביר גם את הפלאזמות ל-HD.
באמת היה שיפור קל באיכות התמונה בין ה-D550 ל-UT30', אבל ה-D6400 הפתיעה אותי ממש לטובה עם אייכות תמונה שלראות עיניי הייתה משמעותית יותר טובה מה- D550. הבעיה היא שגם היום ה-D6400 חורג מהתקציב שלי.
שאלותיי:
1. האם זה ברור שהפלאזמות לא קונפגו או אפילו קונפגו לרעה כדי שה-D6400 יתפוס את מירב תשומת הלב?
גירעון לא מהווה אינדיקציה של כיוון לא טוב, אלא באמת לרוב בגלל חיבור כל המסכים למקור אחד
2. האם שווה לחסוך עוד כדי להגיע בעתיד ל-LED?
כמה כסף אתה רוצה להוציא לטובת הנושא הוא שיקול שלך, מי שיכול להרשות לעצמו יאמר לך שכן, מי שלא - לא.
3. מבחינת תצרוכת החשמל, ההפרש בין פלאזה ל-LED אצלי יהיה בסביבות ה-400 ש"ח בשנה. כך שניתן לומר שאני אחזיר את ההפרש אחרי משהו כמו 3 שנים. השאלה אם זה בכלל ריאלי לחשוב בצורה כזאת?
לדעתי כן, הכל זה פונקציה של השקעה.
4. המרחק שלי בין הספה לטלוויזיה עומד על 3-3.5 מטר. האם זה משמעותי 46 מול 51?
כן, תקבל תמורה טובה יותר ממסך גדול יותר, בעיקר כשמדובר בתלת מימד
5. אם אני אוותר על פונקציית התלת שכרגע גם אחרי אני לא יודע כמה שנים בחוץ אין יותר מדי מדיה עבורה לא?
כיום יש כבר עשרות סרטים, חלק טובים, חלק פחות, אני אוהב את הטכנולוגיה (אבל תלת פאסיבי, לא אקטיבי)
6. כמה משמעותי הוא ההמרה בין ה- 2D ל- 3D? האם בפלאזמה זה ייראה יותא טוב? האם ב- FULL HD זה ייראה יותר טוב.
בחלק מהמקרים זה סתם גימיק, בחלק זה נהדר.
זאת אומרת המרת תוכן באיכות SD לדעתי מיותרת לגמרי וסתם גורעת.
לעומת זאת, המרה של תוכן HD או משחקי קונסולה זה פשוט מעצים את החוויה.
סתם דוגמא, שלשום צפיתי ב ALIEN (כן, הראשון מ 79') והשתמשתי בהמרה, זה היה כמו לצפות בסרט בפעם הראשונה ולא בפעם ה 1000 :-)
פשוט מעולה
גם משחקי XBOX או WII משודרגים להפליא בעזרת ההמרה.

תודה מראש

אייל
...
מקווה שעזרתי קצת.

eyalgottfried פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 216
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #3 

תודה על התשובות גל.

לפי מה שאני מבין ממך בשורה התחתונה אתה ממליץ על כן להשקיע יותר וללכת על D6400, הבנתי נכון?

היו פה "וויכוחים" לגבי אייכות התלת של סדרות ה-6 כאשר הרוב נתו לחובת אייכות התלת.

לגבי התלת עצמו, ממה שאני מבין האייכות גבוהה יותר באקטיבי לא? אני מבין שיש אנשים שלא מסתדרים עם הריצוד האינסופי של סגירה ופתיחה של העדשה של המשקפיים.

מבחינת תקציב אז כן, אין לי תקציב בלתי מוגבל ובסופו של דבר אני מכוון על רכישה באתרים בהם ניתנת פריסה לשלוש שנים. מה שאומר שתוספת של עוד 700 ש"ח לתקציב בפריסה של 3 שנים לא תהייה משמעותית. בכול זאת מדובר במוצר שיהיה פעיל בבית 8 שעות בממוצע (אם לא יותר).

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #4 

אני העדפתי את ה LED, כן. (לא סמסונג, אם כי את ה 570Y של LG מאחר ואני לא מסתדר עם תלת אקטיבי, הפאסיבי לטעמי הרבה יותר נוח לעיניים)
התלונות על התלת של סמסונג עד כמה שאני מכיר, הן בגלל שהם פרסמו בהתחלה שהמסך מציג תלת ב FULL HD, מה שהתברר כלא נכון,
וגם גרר אותם לביטול הפרסום הזה.
האיכות באקטיבי אמורה להיות טובה יותר רק כשמדובר על ניגון FULL HD, מה שכאמור לא קיים בדגם הנ"ל, וזאת - רק למי שבאמת מסוגל להבחין בהבדלים כאלו או למי שיושב חצי מטר מהמסך ומצביע עליהם :)
לי באופן אישי היה שווה למתוח את התקציב ולקנות מסך שלא ישמש לי כמראה נוספת או ישקף את פרצופה של אישתי שיושבת על הספה ממול,
גם אם מדובר בכמה אינצ'ים פחות.

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #5 

אם לא היו אומרים לי בחיים לא היית מנחש שהתלת הוא חצי...
בכלל, אחוז הצפיה בתלת הוא אפסי. (כן, בהתחלה מתלהבים אבל זה נרגע מהר מאוד)
המשקפים המרצדות מעצבנות לאלללה אלא אם צופים בחושך מוחלט ואז זה נסבל.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”