ביום שישי האחרון הלכתי לאחד החנויות כדי להתרשם. לא הבאתי איתי תכנים מהבית כפי שכותבים פה מדי פעם כי רציתי לראות איך ההשתקפות ובסך הכול את הביצועים אחד מול השני. ההנחה שלי הייתה שאני לא וידאופיל ולא יהיו לי בסלון 2 טלוויזיות שיראו לי כול הזמן מי יותר טובה
בקיצור, נכנסתי לחנות והפלאזמות D550 ו- UT30 עמדו בצד עם שידור SD עם סופר גירעון. באמצע עמדה ה-D6400 ששידרה HD של YES. אחרי שהמוכר אישר שסיבת הגירעון היא החיבור של כול הטלוויזיות למקור אחד ביקשתי שיעביר גם את הפלאזמות ל-HD.
באמת היה שיפור קל באיכות התמונה בין ה-D550 ל-UT30', אבל ה-D6400 הפתיעה אותי ממש לטובה עם אייכות תמונה שלראות עיניי הייתה משמעותית יותר טובה מה- D550. הבעיה היא שגם היום ה-D6400 חורג מהתקציב שלי.
שאלותיי:
1. האם זה ברור שהפלאזמות לא קונפגו או אפילו קונפגו לרעה כדי שה-D6400 יתפוס את מירב תשומת הלב?
2. האם שווה לחסוך עוד כדי להגיע בעתיד ל-LED?
3. מבחינת תצרוכת החשמל, ההפרש בין פלאזה ל-LED אצלי יהיה בסביבות ה-400 ש"ח בשנה. כך שניתן לומר שאני אחזיר את ההפרש אחרי משהו כמו 3 שנים. השאלה אם זה בכלל ריאלי לחשוב בצורה כזאת?
4. המרחק שלי בין הספה לטלוויזיה עומד על 3-3.5 מטר. האם זה משמעותי 46 מול 51?
5. אם אני אוותר על פונקציית התלת שכרגע גם אחרי אני לא יודע כמה שנים בחוץ אין יותר מדי מדיה עבורה לא?
6. כמה משמעותי הוא ההמרה בין ה- 2D ל- 3D? האם בפלאזמה זה ייראה יותא טוב? האם ב- FULL HD זה ייראה יותר טוב.
תודה מראש
אייל