קשה לי להציג כאן עד כמה אתם טועים בחשיבה ההגיונית שלכם שהנה, עוד רגע, מיקרוסופט לוקחים את כל האפליקציות של חלונות 8 שלהם ומריצים אותן על Phone 8. יתרה מכך, את החזון שהנה אני אפתח ב VS-2012 אפליקצייה WPF-ית והיא באופן אוטו' תרוץ על דסקטופ, טאבלט ועל סמארטפון. החזון הזה לעולם לא יקרה, מהסיבה הפשוטה שזאת לא משוואה פתירה. לדוגמא, Office במתכונת הקיימת, לעולם לא ירוץ על נוקיה, כי Office לא יוצר למכשירים בעל מסך קטן עם יכולת טאצ'* ולכן גם אם הם היו עושים פורטינג מלא לסמארטפון, החוייה בשימוש שלו (עם UI מותאם) תהיה פשוט קטסטרופלית. זה לא יהיה החלום הזה שאנחנו מדמיינים אותו, שהנה יש לנו Word מלא על מכשיר סמארטפון. בדיוק-בדיוק כמו שהפצת לינוקס מלאה על מכשיר אנדרואיד לא באמת תהיה החלון הרטוב של כל פריק אנדרואיד מצוי.
קשה לי לרשום את זה, אבל אני מסכים באופן מוחלט עם דבריו של טים קוק שדיבר על זה שהשילוב בין טאבלט לבין לפטופ משול בערך לבנייה של מקרר עם פונקציונליות של טוסטר, אלה שני דברים שונים באופן מהותי. אגב, זה עוד כלום כי המרחק בין טאבלט ללפטופ הוא קטן מהמרחק בין טאבלט לבין סמארטאפון.
shlomiassaf,
רק לתקן, חברה לא בוחרת להשתמש בלטפורמה כלשהיא בגלל כלי הפיתוח המצויינים שיש לפלטפורה הזאת (ובאמת MS מובילים בתחום הזה בענק).
אני מבין את ההילה הזאת שיש סביב היכולות של מיקרוסופט לנצח את כולם, אבל הסיפור והקרב היום זה כבר לא אותו הדבר. זה למרות החיבה האישית שיש לי לענק מרדמונד (כל חיי המקצועים, אני סובב סביב הכלים ומערכת ההפעלה שלהם, אפילו היום)
סטיב וזניאק: חלונות 7 לניידים יפה יותר מאנדרויד או מהאייפון!
אושרוב כל מה שכתבת יפה מאוד, רק שכחת פרט קטן ושולי - WINDOWS 8 תתמוך בטבלטים.
למעשה לפי השמועות הגרסא הראשונה שלה תתמוך רק בטבלטים.
אני בטוח שאתה יודע שיש כבר גרסה נסיונית ברמת בשלות כזאת או אחרת - שנמצאת בחוץ.
זה מבטל את כל ההגיגים שלך על אופיס.
כמו כן זכור שלסמרטפונים יש מסך לא פצפון, ואפילו אפשר להגדיל אזור בו על ידי צביטה.
למעשה לפי השמועות הגרסא הראשונה שלה תתמוך רק בטבלטים.
אני בטוח שאתה יודע שיש כבר גרסה נסיונית ברמת בשלות כזאת או אחרת - שנמצאת בחוץ.
זה מבטל את כל ההגיגים שלך על אופיס.
כמו כן זכור שלסמרטפונים יש מסך לא פצפון, ואפילו אפשר להגדיל אזור בו על ידי צביטה.
ניר,
לא שכחתי. אני אפילו מריץ גרסה כזאת וכותב לך עכשיו ממנה. אבל שים לב שכל ההתיחסות שלי בשרשור כאן קשורה למכשירי סמארטפון. שום התייחסות בנוגע ליכולת חדירה שלהם במכשירי טאבלט. בעולם הזה (טאבלטים) יש למיקרוסופט סיכוי ממשי לתפוס נתח משמעותי יותר, כי כרגע רק אפל (וקצת אמזון) חדרו באופן רציני לעולם הטאבלטים הזה.
אגב, הבעייה של מיקרוסופט שם תהיה שמצד אחד יש להם את הנישה היקרה של אפל עם האייפד שמאוד קשה יהיה למשוך אליהם משם לקוחות ומצד שני באים חברות כמו אמזון שמביאות טאבלט מפלצתי כמעט בחינם. מיקרוסופט לא יוכלו להתחרות ברמות המחירים האלה...עדין, שם ייתכן שמודל חדירה נכון, עם Office אמיתי לטאבלט יעשו את העבודה....
שוב, עולם הסמארטפונים (טוסטר) זה עולם אחר לגמרי אל מול עולם הטאבלטים (מקרר)
לא שכחתי. אני אפילו מריץ גרסה כזאת וכותב לך עכשיו ממנה. אבל שים לב שכל ההתיחסות שלי בשרשור כאן קשורה למכשירי סמארטפון. שום התייחסות בנוגע ליכולת חדירה שלהם במכשירי טאבלט. בעולם הזה (טאבלטים) יש למיקרוסופט סיכוי ממשי לתפוס נתח משמעותי יותר, כי כרגע רק אפל (וקצת אמזון) חדרו באופן רציני לעולם הטאבלטים הזה.
אגב, הבעייה של מיקרוסופט שם תהיה שמצד אחד יש להם את הנישה היקרה של אפל עם האייפד שמאוד קשה יהיה למשוך אליהם משם לקוחות ומצד שני באים חברות כמו אמזון שמביאות טאבלט מפלצתי כמעט בחינם. מיקרוסופט לא יוכלו להתחרות ברמות המחירים האלה...עדין, שם ייתכן שמודל חדירה נכון, עם Office אמיתי לטאבלט יעשו את העבודה....
שוב, עולם הסמארטפונים (טוסטר) זה עולם אחר לגמרי אל מול עולם הטאבלטים (מקרר)