סטיב וזניאק: חלונות 7 לניידים יפה יותר מאנדרויד או מהאייפון!

חדשות מכל העולם של מכשירים ניידים - סלולרי, ניווט, וכל דבר שנייד.
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78870
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5394 פעמים

שליחה #1 

בראיון שנערך לאחרונה, סטיב ווזניאק (ה-WOZ), עובד מספר 2 של חברת אפל, הכריז שכאשר משווים את Windows Phone 7 לאייפון או לאנדרויד, הראשון מנצח את כולם ביופי. כאשר משווים אחד לאחד, זה פשוט יפה יותר...

תמונה

הוא השווה בעצם את השימוש במערכת ההפעלה לעבודה עם חבר, יותר מאשר עם כלי עבודה.

להאזנה לראיון עם WOZ לחצו על נגן (זה מתחיל ב- 1:33):

[soundcloud]44457953[/soundcloud]

esloan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2796
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #2 

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 86#1540086

^-^

כיוון לדעת גדולים :)

אני עדיין מחזיק בדיעה שמיקרוסופט קונה את נוקיה ב 2013.

זכרו היכן קראתם זאת לראשונה.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #3 

erezsolan כתב:http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 86#1540086

^-^

...
כאן:
http://www.theregister.co.uk/2011/05/16 ... out_rumor/

:wink:

esloan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2796
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #4 

ש*ט 8)

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #5 

קרמריקה כתב:
erezsolan כתב:http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 86#1540086

^-^

...
כאן:
http://www.theregister.co.uk/2011/05/16 ... out_rumor/

:wink:
...
ועוד חודשיים לפני זה כאן: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 86#1356386
(למרות ששם לא מדובר על קנייה)
:lol:

הנושא באויר כבר כשנה פלוס.
זה לא אומר בהכרח שהוא יקרה, אבל כולם כותבים על זה.
משה

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #6 

הבעייה של מיקרוסופט, כרגע לפחות, זה לא ה OS שלהם למכשירי מובייל אלא הוא זה שהשוק כבר תפוס ע"י 2 פלטפורמות אחרות ששתיהם מספיק בשלות ומספיק טובות אהודות ע"י ציבור הרוכשים שלהן, לכדי רמה כזאת, שגם אם למיקרוסופט יהיה פלטפורמה עדיפה יותר (ייתכן שיש זה כבר לא רלוונטי), עדיין המשתמשים לא יעברו עלייה כי טוב להם עם מה שיש. פשוט נכנסו מאוחר מידי לשוק הזה.

השינוי לטעמי גם לא יגיע מנוקייה, שכרגע לא באמת מסוגלת אפילו ליישר קו עם שאר היצרניות הגדולות האחרות הקיימות בשוק (שלא לדבר על להוביל אותו). השינוי הזה יגיע אם מיקרוסופט תסכיל למשוך אלייה כמה יצרניות ענקיות אחרות להשתמש באופן ראשי (ולא בדגמי משנה) בפלטפורמה שלהם. נניח אם סמסונג הייתה משיקה את הגלקסי S3 הכל כך מדובר שלהם, לפלטפורמת מיקרוסופט ולא אנדרואיד, אז לדעתי זה מהלך שובר שוק ומעלה את הרכבת מרדמונד "בטיסה" קדימה....הבעייה היא שכרגע זה עדיין לא קורה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #7 

"שוק תפוס" בתחום הזה הוא מושג מאוד קצר טווח.
הצרכנים ממילא נוהגים לשדרג כל כמה שנים, ואין להם בעייה גדולה לעבור מכשיר אם החדש עדיף. זה קורה כל הזמן.
משה

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #8 

משה,
לא מדוייק, תסתכל על המחקרים שמראים אומנם שאנשים משתדרגים כל שנה וחצי את המכשיר שלהם אבל באופן כמעט מוחלט משתמשי אייפון נשארים עם אייפון ומשתמשי אנדדרואיד נשארים עם אנדרואיד (לא בהכרח עם אותו יצרן), סקרים אחרים שנעשו מציגים את שביעות הרצון הגבוה מאוד (מעל 80%) שיש לשתי הפלטפורמות האלה בקרב המשתמשים שלהם, לכן די קל להניח שבשנים הקרובות (שנה-שנתיים), אם לא יתרחש שינוי אמיתי (כגון, סמסונג תשחרר מכשיר דגל ל Windows Phone) מצב העוגה לא ישתנה לטובה רק לרעת הענק מרדמונד......אגב, הבעייה מרכזית שיש למיקרוסופט אל מול גוגל, הוא שהאנדרואיד הוא חינמי ליצרניות בעוד ה OS של מיקרוסופט הוא לא. זה מה שגורם לתעדוף ה OS של גוגל על פני מיקרוסופט (שמנסים גם באמצעים משפטיים לשנות את זה).

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #9 

לא אמרתי שזה יהיה קל או שזה בהכרח יתרחש.
הטענה שלי היא רק ש"שוק תפוס" זה מודל לא נכון של המציאות.
אפשר להביא דוגמאות קיצוניות על הצלחת האייפון ואח"כ אנדרויד ונפילת בלאקברי. גם אז החליפו מכשירים קיימים.
אתה תטען בצדק, שאייפון ובלאקברי הם לא ממש אותה קטגוריה, אבל זה רק עיניין של מידה.
אם הOS של מיקרוסופט יהווה קפיצת מדרגה משמעותית מעבר לקיים, אז אנשים בהחלט יעברו אליו בשדרוג הבא, ומדובר בטווחים של שנים בלבד.

בנוסף, אפילו לשיטתך השוק לא תפוס מהסיבה הפשוטה שאנו רחוקים עוד מאוד ממצב שלכולם יש סמארטפון.
אז כמו שההצלחה של אנדרויד היא בעיקרה לא על חשבון אייפון (אולי על חשבון התקוות של אפל, אבל לא על חשבון משתמשי אייפון קיימים), הצלחה פוטנציאלית של MS לא בהכרח מחייבת משתמשים קיימים לנטוש אייפונים או אנדרויד.
משה

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #10 

זה כן בהכרח מחייב עזיבה מסיבית של משתמשים קיימים לכיוון הפלטפורה הזאת. בהכללה אני אומר, שמי שלא עבר עדיין למכשיר סמארטפון ממכשיר הנוקיה שלו, הוא לא האדם שמסוגל להחליט לבדו האם מכשיר A טוב לו ממכשיר B. לכן, הוא ילך לאן שהרוב הולכים או מדוייק יותר, הוא ילך לאן שהמפעילות יגידו לו ללכת והן יגידו לו "שכדאי" לו לקחת אנדרואיד או אייפון. גוגל ובטח אפל הן גדולות מידי כדי לתת למיקרוסופט לנסות לעקוב אותן בסיבוב (עזוב לעקוף, אני מדבר על להדביק את הפער). זה לא עידן נטסקייפ שאפשר לדרוס חברה קטנה בהינף יד. מיקרוסופט, בכל הנוגע לפלטפורמת סמארטפונים, בבעיה גדולה מאוד.

אגב, אף אחד לא מתנבא פה על מה יקרה עוד שלוש שנים, וייתכן שמיקרוסופט ישלפו מחר משהו טכנולוגי מהשרוול שיטרוף את כל הקלפים (אל חשש, אין להם משהו כזה).

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #11 

אני לא מסכים לשתי ההנחות בשתי השורות הראשונות שלך.
ברור שאתה מבסס אותן על מה שאתה רואה בארץ ו/או בארה"ב, אבל העולם גדול בהרבה והסמארטפונים רק בתחילת דרכם.
גם במערב, ההנחה שמי שיכולה להיות לו דיעה עצמאית הוא כבר בעליו של סמארטפון, היא לא נכונה. אתה בעיקר שוכח את כל הדור החדש, זה שעובר ממצב שמחליטים עבורו לכך שהוא מחליט לבד (בלי קשר אם הוא קונה או הוריו). מדובר בהמון מכשירים שאינם תחליף לסמארטפון קודם.

מהפסקה האחרונה אני מגלה שאולי אנחנו בכלל מסכימים :wink:
הרי מה שטענתי זה ש"שוק תפוס" בתחום הזה הוא מושג קצר טווח, ואם אתה מסכים ששלוש שנים זה כבר מחוץ לטווח הזה, אז אנחנו מסכימים.
אם כל מה שהתכוונת זה שמיקרוסופט לא תתפוס נתח שוק משמעותי תוך שנה, אז אין ויכוח.
צריך לזכור, האייפון יצא לפני כ 5 שנים, אנדרויד לפני 2-3 (אם אני לא טועה). זה הדבר הכי רחוק משוק בשל ותפוס שיש.

אגב, שלא ישתמע שאני חושב שMS בהכרח יצליחו תוך 3 שנים. אין לי מושג ירוק. אני רק טוען שזה ייקבע על ידי איכות המערכת ויכולות השיווק ושזה לא אבוד מראש. MS לא עד כדי כך מטומטמים להשקיע כל כך הרבה בקרב אבוד מראש.
משה

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #12 

osherov כתב:הבעייה של מיקרוסופט, כרגע לפחות, זה לא ה OS שלהם למכשירי מובייל אלא הוא זה שהשוק כבר תפוס ע"י 2 פלטפורמות אחרות ששתיהם מספיק בשלות ומספיק טובות אהודות ע"י ציבור הרוכשים שלהן, לכדי רמה כזאת, שגם אם למיקרוסופט יהיה פלטפורמה עדיפה יותר (ייתכן שיש זה כבר לא רלוונטי), עדיין המשתמשים לא יעברו עלייה כי טוב להם עם מה שיש. פשוט נכנסו מאוחר מידי לשוק הזה.

השינוי לטעמי גם לא יגיע מנוקייה, שכרגע לא באמת מסוגלת אפילו ליישר קו עם שאר היצרניות הגדולות האחרות הקיימות בשוק (שלא לדבר על להוביל אותו). השינוי הזה יגיע אם מיקרוסופט תסכיל למשוך אלייה כמה יצרניות ענקיות אחרות להשתמש באופן ראשי (ולא בדגמי משנה) בפלטפורמה שלהם. נניח אם סמסונג הייתה משיקה את הגלקסי S3 הכל כך מדובר שלהם, לפלטפורמת מיקרוסופט ולא אנדרואיד, אז לדעתי זה מהלך שובר שוק ומעלה את הרכבת מרדמונד "בטיסה" קדימה....הבעייה היא שכרגע זה עדיין לא קורה
...
למיקרוסופט יש הרגל לעשות דברים מאוחר. אני מזכיר את שוק הדפדפנים בו שלטה חברת נטסקייפ, ואז מיקרוסופט נכנסו לתמונה והפכו את הקערה על פיה. נכון שזה עולם שונה (הדפדפן של מיקרוסופט מגיע עם מערכת ההפעלה), אבל ניתן לשנות גם כאן את התמונה.
אם אנשים יריצו חלונות 8 על המחשבים שלהם, וזה מאוד מאוד סביר, ואם MS יוכלו לתת להם להריץ את אותן תוכנות על הנייד - יש להם הרכב מנצח.
יש היום כל מני גופים שמנסים לפתור את הצרה הזאת של ארונים מבוססים חלונות, שבהם העובדים רוצים לעבור לאייפד.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #13 

ניר,
שים לב, כתבתי כאן על סיפור נטסקייפ, זה ממש לא המקרה כאן. לא גוגל ולא אפל יתנו למיקרוסופט לסגור את הפער הזה בשניים הקרובות וכרגע הם מחזיקים אותו ויתרה מכך לגוגל יש גם את כל הקלפים החזקים בשוק היצרנים ביד (נוקיה לא פקטור כרגע). חלונות 8 לא רלוונטי לעניין הזה, כי הוא לא מיועד לרוץ על המכשירי סמארטפונים, אלא על מכשירי טאבלטים (שפה יחסית השוק קצת פחות רווי).

משה לא שכחתי כלום,
שוב, בהכללה, שוק האנשים שעדיין לא מחזיק מכשיר סלולאר לא מסוגל להחליט לבדו מה עליו לקנות (למעט השוק הסיני ששם בכל מקרה ההחלטה לא תהיה גוגל, אפל או מיקרוסופט). יתרה מכך, תתפלא לשמוע, אבל גם חלק גדול מהאנשים שכבר מחזיקים סמארטפון כיום, לא באמת החליטו בעצמם איזה מכשיר לרכוש. ה Phone 7 היא מערכת הרבה יותר מוצלחת מאחוז החדירה שלה כיום בעולם. ה Phone 7 מדשדש במקום בחודשים האחרונים ובעייתי יותר הוא אפילו בנסיגה קלה באחוזי שליטה אל מול המערכות האחרות. זה סתאם נובע מכך שהשוק נשלט ע"י 2 מערכות הפעלה ולא בגלל איזה מגרעת שיש ל OS הזה.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78870
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5394 פעמים

שליחה #14 

אם הם יעבדו חכם הם יכולים להיות פלטפורמה חזקה תוך שנה או שנתיים.

בינתיים נעשו לא מעט טעויות.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #15 

אריה,
קל להשתכנע ממה שאתה כותב, רק מה, היית יכול לכתוב דברים דומים על הרבה מצבים אחרים בעבר. בעצם, אכן כתבו תמיד דברים דומים.
את נטסקייפ אתה רוצה משום מה לפסול כדוגמא, אבל יש לך את סוני שהייתה לה שליטה בלתי מעורערת בנגנים ניידים, את פאלם שהובילה בPDAs, ועוד הרבה דוגמאות שיכולות לעלות.

נכון שכל דוגמא מהנ"ל (כולל עשרות הדוגמאות שלא הזכרתי שאת רובן אני בטח גם לא מכיר) היא שונה וייחודית ולכל אחת יש את המאפיינים שלה, אבל גם שם היו כל הסיבות לאנשים (מקבילים אליך בדיון הזה) להסביר למה זה לא יכול להיות.

בדיון הזה אני לא טוען את הטענה הכללית ש"אנו לא יודעים מה שילד יום ותמיד יש הפתעות". זו מסוג הטענות שהן נכונות אך לא מענינות ולא מקדמות.
אנחנו מדברים פה על דברים עם הרבה יותר בשר: מצד אחד מיקרוסופט היא עדיין מפלצת שיווקית לא קטנה ומצד שני השוק הזה רחוק מרווי, ומעבר לכך, כמו כל תחום טכנולוגי, התחום הזה הוא מאוד דינמי כי המוצרים עצמם מתפתחים מהר.
אנחנו גם לא דנים על האם MS יכולה לכבוש את השוק, אלא רק אם היא יכולה לזכות בנתח משמעותי שלו.
אני לא מצליח להבין איך במצב כזה אתה יכול להיות כל כך פסקני.

----
בקשר לעיניין של מי מחליט או לא, אתה מניח הנחה שמי שכן מחליט (כלומר ממליץ לקרוביו וידידיו) בהכרח ימליץ על מה שיש לו והוא התרגל אליו. זה פשוט לא נכון. הרבה פעמים יצא לי להמליץ לאנשים על משהו שלי אין כי הוא לא היה קיים כשקניתי. במוצרים טכנולוגים זה בעצם המצב הנפוץ, כי מה שיש לך מקנייה בעבר הוא אף פעם לא הצעקה האחרונה.

אם ישווקו סמארטפונים שהמומחים (הכוונה לצרכנים היותר מבינים בתחום) יראו בהם יתרונות משמעותיים, הם בקלות ימליצו לאחרים לרכוש אותם ולאו דווקא את מה שיש להם.
הרי לא חסר בעלי אייפון שאומרים לחבריהם לקנות אנדרויד, וההיפך. למה שסמארטפוני MS לא יהיו גם במשחק הזה?
משה

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #16 

לטעמי, מאז שעידן המחשוב הגיע למגזר הפרטי אי שם בשנות ה 80, לא היה מצב דומה למצב שאנחנו נמצאים בו היום. שלוש חברות על שולטות בשוק הסמארטפונים העולמי שהוא שוק מתפתח בקצבים ששום שוק טכנולוגי אחר לא התקרב אליו (יסלחו לי RIM שהם לא אחד החברות הגדולות וסמסונג כן). חברת העל הנוספת (שנמצאת בפיגור גדול (לא טכנולוגי) מאוד במגזר הזה), מנסה, באיחור אופנתי, לתפוס נתח כלשהו כאן. הבעייה היא שהשוק רווי במוצרים טובים מאוד שכבר תפסו נתח שלטעמי לא ניתן יהיה לערער עליו בשנתיים-שלוש הקרובות (לדעתי גם אח"כ, אבל זה עוד יכול להשתנות).

יצא לי בתקופה האחרונה במסגרת העבודה לשחק עם כל ה OS-ים האלה, לרמות שאני כבר כמעט מקיא אותם, מה שכן, זה הביא אותי למסקנה מאוד פשוטה. שהפערים בין iOS לאנדרואיד ל Phone 7 הם לא גדולים. לאדם הממוצע זה סה"כ כל מיני שטיקים של UI ו UX. הבעייה של מיקרוסופט היא שהמוצרים בשלים ולכן לאדם הממוצע השיפורים עכשיו יהיו הרבה יותר קטנים ממה שהם היו בשנתיים האחרונות. זה מביא אותי חזרה לנקודת ההתחלה. "אף אחד" לא ייקח Phone 7 וזה כי לכולם כבר יש אנדרואיד או אייפון וה Phone 7 בטח לא טוב מהם בצורה משמעותית. רוב החברים שלך לא ימליצו עליו, הוא לא יהיה זול יותר מהמתחרים, המפעילות לא ימליצו עליו ומבחר המכשירים לא יהיה גדול מידי.

זה גם מתבטא במספרים של החצי שנה האחרונה, אני גם לא שומע או רואה על איזה שפן שהולך להישלף ע"י החברה בקרוב. כמו שרשמתי, בדרך הזאת מיקרוסופט לא יתפסו נתח משמעותי (10% נחשב משמעותי?!), אלא אם הם ימשכו אליהם את אחת מחברות העל (סמסונג זה הכיוון לטעמי). לא לשכוח שמיקרוסופט נמצאים במקביל בתחרות קשה וחשובה לא פחות בשבילם כנגד "הענן" עם חלונות ה 8 המדוברת כל כך, כמעט מלחמה קיומית על עצם היותם חברת על.

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 155 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #17 

למיקרוסופט, עדיין יש שליטה ב desktop ובמחשבים הניידים.

זה נראה פחות חשוב היום, אבל הם יכולים לשלוף כמה שפנים ב windows 8, שירוץ על כל הפלטפורמות האפשריות (PC, טבלטים, set top boxed, ניידים וסלולארים) ולהפתיע. יש להם הרבה כסף, שיכול לקנות יצרנים ותאימות. ויש להם דרכים על סף (?) המונופוליסטיות, לשלב דברים במ"ה ולהכריח יצרנים ולקוחות ללכת לאיפה שהם רוצים.
גם אינטל חלשה בתחום המיחשוב הסלולארי, ומנסה להיכנס כרגע. עדיין לא הייתי מספיד (לצערי...) את שלטון ה wintel.

מקווה שלא מחזור לימי השליטה של מ"ה אחת, אבל למיקרוסופט בהחלט יש יכולת להפוך למאד דומיננטית בשוק, לדעתי.
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

shlomiassaf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #18 

יש הרבה משתנים שאתם לא מכניסים למשוואה.

למיקרוסופט יש את פלטפורמת הפיתוח האולטימטיבית, BY FAR, מול כל פלטפורמה אחרת.
הפלטפורמה שלהם חזקה ביותר והקלה ביותר ללימוד מה שאומר זמני פיתוח מהירים מכל המתחרים.

נוסיף לזה את האינטגרציה החזקה של WPF לכל המערכות הקיימות ומקבלים מוצר חזק בשוק.

בתור חברה לפתח מוצר אחד שמתאים גם ל-WINDOWS גם ל-BROWSER וגם ל-SMARTPHONE כאשר ההתאמות בין הגרסאות הן מינמאליות זה יתרון מטורף... ומה יקרה אם יחליטו להכניס את אנדרואיד לעולם ה-SILVERLIGHT....

ולגבי היסטוריה, שכתם לציין את השליטה הבלתי מעורערת של SONY בקונסולות הבייתיות עם המותג - PLAYSTATION, את זה הם שברו, לאט לאט אבל בהצלחה ניכרת.

בקיצור אסור להספיד אותם, יש להם את הבסיס הטכנולוגי להצליח ועם כל הטעויות שנעשות שם בסוף משהו יפגע.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #19 

אין לי מושג אם יש קשר ביון WIN8 לגרסת חלונות שרצה על סלולריים, אבל כמו שצייונ כאן רבים - זה הקלך המכריע. אם מיקרוסופט יכולה לשים על ניידים את WIN8- היא יכולה לנצח את כולם, כי יש לה פלטפורמה מנצחת.
אושרוב שים לב שזה בדיוק המהפכה שאפל עשו - מה שהפל להיות מכריע זה מערכת ההפעלה, ולא החומרה.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #20 

בשלב זה זו לא אותה גירסה של מערכת הפעלה אבל כתפיסה זה כן וכמגמה (הם אף הכריזו על זה), כך שאפליקציה שאתה מפתח אמורה בסופו של דבר להתאים ל-3 הפלטפורמות: מובייל, PC וגם XBOX.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

שלח תגובה

חזור אל “חדשות ניידים”