עזרה מקצועית בבחירת רמקולים ומספר שאלות מקצועית

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Oleg17186 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
הנני קצת חדש אז אשמח לעזרתכם האדיבה...
1. כאשר אני מחפש רמקולים, במקרה הזה ריצפתיים, כדאי ללכת על רמקולים יד שנייה במחירים
של 5K ומעלה ולקנותם באיזור ה-2K או ללכת על חדשים במחיר הנ"ל.
כדוגמא, מצאתי רמקולים ביד 2:
- PolkAudio מדגם RT8 ו-RTI8 (האמת לא יודע בדיוק מה ההבדל... אשמח להבהרה).
- רמקולים PSB Image T55.
- Definitive Technology's BP10B.
- Wharfedale DIAMOND 10.6.

2. ארצה לחבר את הרמקולים ל-VSX-521/421 (ד"א מה העדיפות, ראיתי הבדל בממשק ל-bluetooth השאלה כמה שווה ההתקן?), הרסיבר יחזיק את הרמקולים האלה או שאני מגזים ומביא
רמקולים יחסית טובים ורסיבר "חלש", כאשר הייעוד למוזיקה ולחיבור לטלוויזיה (50/50),
והמוזיקה הנשמעת תהיה בעיקר אלקטרונית, שחורה, דאנס ו-R&B.
חייב לציין כי אני חובב צליל נקי המושך יותר לגבוהים ולא לנמוכי הבאס...

3. בנוסף, שאלה בדבר הבדל עקרוני בין 3-WAY ל-2-WAY?
והבדל מהותי בין נצילויות - 88db ל-90db?

4. אם קיימים ברשתוכם המלצות לריצפתיים העונים לדבר אשמח מאוד להכוונה בנושא.

תודה מראש לכל העוזרים.

בברכה,
אולג

Barry
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 298
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #2 

בגדול - רמקולים זה עניין של טעם ולכן הדרך הטובה ביותר לקנות רמקולים היא לשמוע אותם ולהחליט מה נשמע לך הכי טוב.
אני ממליץ שתעשה טיול חנויות / מוכרים ביד שניה - תגיע עם דיסקים שלך מכיר ואוהב ויודע איך הם אמורים להשמע ותחליט מה הכי טוב עבורך.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #3 

Oleg17186 כתב:שלום,
הנני קצת חדש אז אשמח לעזרתכם האדיבה...
1. כאשר אני מחפש רמקולים, במקרה הזה ריצפתיים, כדאי ללכת על רמקולים יד שנייה במחירים
של 5K ומעלה ולקנותם באיזור ה-2K או ללכת על חדשים במחיר הנ"ל.
כדוגמא, מצאתי רמקולים ביד 2:
- PolkAudio מדגם RT8 ו-RTI8 (האמת לא יודע בדיוק מה ההבדל... אשמח להבהרה).
- רמקולים PSB Image T55.
- Definitive Technology's BP10B.
- Wharfedale DIAMOND 10.6.
...
מבחינת תמורה למחיר, התפיסה היא שבכל הנוגע לרמקולים בהחלט יש יתרון משמעותי לקנייה מיד שנייה.

לגבי הפולק אודיו - ה-RTI הם בעצם דור טיפה יותר חדש של ה-RT, אבל ההבדלים ביניהם הם די קטנים בסה"כ.

דרך אגב, אם אתה יכול להוציא 5K ש"ח על רמקולים, אז ההמלצה שלי תהיה כאמור לקנות רמקולים מיד שנייה בתקציב הנ"ל, ולא לקנות רמקולים מיד שנייה שפעם עלו 5K ש"ח והיום עולים 2K-3K ש"ח...
Oleg17186 כתב:2. ארצה לחבר את הרמקולים ל-VSX-521/421 (ד"א מה העדיפות, ראיתי הבדל בממשק ל-bluetooth השאלה כמה שווה ההתקן?), הרסיבר יחזיק את הרמקולים האלה או שאני מגזים ומביא
רמקולים יחסית טובים ורסיבר "חלש", כאשר הייעוד למוזיקה ולחיבור לטלוויזיה (50/50),
והמוזיקה הנשמעת תהיה בעיקר אלקטרונית, שחורה, דאנס ו-R&B.
חייב לציין כי אני חובב צליל נקי המושך יותר לגבוהים ולא לנמוכי הבאס...
...
כמו שאמרו לפני, במקרה הזה הדרך הכי טובה לבחור את הרמקולים היא לעשות להם אודישנים בעצמך - הטעם האישי שלך הוא שלך בלבד ויהיה לנו קשה מאוד לעזור לך בבחירת הרמקולים שיישמעו לך הכי טוב מבלי להיות איתך באותו החדר בזמן שאתה בוחן אותם... ;)
Oleg17186 כתב:3. בנוסף, שאלה בדבר הבדל עקרוני בין 3-WAY ל-2-WAY?
והבדל מהותי בין נצילויות - 88db ל-90db?
...

בגדול, ההבדל העקרוני בין מספר ה-Ways הוא מספר האלמנטים שנמצאים ברמקול. רמקול 2WAY כולל טוויטר אחד טיפול בתדרים הגבוהים ווופר אחד לטיפול בתדרי הביניים והתדרים הנמוכים. רמקול 3WAY כולל טוויטר אחד לטיפול בתדרים הגבוהים ושני וופרים שאחד מהם מיועד לטיפול רק בתדרי הביניים, ואחד מהם מיועד לטיפול רק בתדרים הנמוכים. יש אפילו רמקולי 4WAY שכוללים גם סאבוופר מובנה (אבל אני אישית לא מת עליהם מכיוון שהם יוצרים אילוץ די בעייתי לגבי מיקום הסאבוופר וזה פרמטר די משמעותי בק"ב...)

באשר לנצילויות, לא הייתי מתרגש מזה יותר מדי. מצד שני, אם אתה הולך על רסיבר ברמה של הפיוניר 421/521, כדאי להימנע מרמקולים עם עכבה נמוכה (4 אוהם נומינלי נחשב נמוך...)
Oleg17186 כתב:4. אם קיימים ברשתוכם המלצות לריצפתיים העונים לדבר אשמח מאוד להכוונה בנושא.
...
מלבד הרמקולים שאתה כבר בוחן לעיל, הייתי לוקח בחשבון גם את מוניטור אודיו (סדרת הברונזה), MISSION (סדרת ה-MX), פוקאל (714 מיד שנייה) וטאנוי (מרקיורי)...

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2716
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #4 

הפולק אודיו יענו לך על הדרישות....{אני מדבר על הRTI8}
הם גם בדרך כלל די נצילים ולא דורשים הגברה חזקה.

Oleg17186 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הי

שליחה #5 

תודה רבה על העזרה... :)

עכשיו תורי לבצע את העבודה ולטייל מעט בארץ החנויות.

בקשה אחרונה, המלצות על חנויות ברמה מספקת (גר בבנימינה, באיזור זיכרון יעקב, קיסריה),לטובת שמיעת רמקולים ודעה מקצועית באשר להם ולא נטו שיווק ומחירה של המוכר.

Oleg17186 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

חנויות מקצועיות....

שליחה #6 

המלצות?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K