אבולציונה ורסיה 2 או רוקט R 58 ?
-
bossgt6
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4497
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
שלום
ראיתי את הרוקט אבולוציונה ורסיה 2 שלפי המפרט נראית מכונה טובה, אבל הבנתי שהיא בעלת דוד יחיד
והרוקט 58
http://www.rimprezza.de/Informationen-S ... Rocket-R58
בעלת דוד כפול אבל הפרש המחיר הוא משהו בסביבות ה 550 יורו בערך , אני מבין שעם דוד כפול אין זמן המתנה וכו', השאלה היא במכונה כמו האבלוציונה יש צורך בהמתנה בין חליטה להקצפה ? כמה זמן ?
האם לדעתכם שווה ההפרש בין הרוקט לאבולציונה 2 אם אנחנו שותים גם הפוך וכו'
בזמנו חשקתי במיני ויואלדי אבל לא נראה לי שהיא מיובאת לכאן , ואתם המלצתם לי שעדיף לרכוש מכונה שאוכל לקבל עליה שירות ושזה מאוד חשוב .
2- האם יש הבדל באיכות הקפה שהמיני ויואלדי תוציא לעומת האבלוציונה 2 או הרוקט 58 ?
3 - מה זה פרה אינפיוז'ן כפול וכמה זה מוסיף לטעם אם בכלל ?
תודה
ראיתי את הרוקט אבולוציונה ורסיה 2 שלפי המפרט נראית מכונה טובה, אבל הבנתי שהיא בעלת דוד יחיד
והרוקט 58
http://www.rimprezza.de/Informationen-S ... Rocket-R58
בעלת דוד כפול אבל הפרש המחיר הוא משהו בסביבות ה 550 יורו בערך , אני מבין שעם דוד כפול אין זמן המתנה וכו', השאלה היא במכונה כמו האבלוציונה יש צורך בהמתנה בין חליטה להקצפה ? כמה זמן ?
האם לדעתכם שווה ההפרש בין הרוקט לאבולציונה 2 אם אנחנו שותים גם הפוך וכו'
בזמנו חשקתי במיני ויואלדי אבל לא נראה לי שהיא מיובאת לכאן , ואתם המלצתם לי שעדיף לרכוש מכונה שאוכל לקבל עליה שירות ושזה מאוד חשוב .
2- האם יש הבדל באיכות הקפה שהמיני ויואלדי תוציא לעומת האבלוציונה 2 או הרוקט 58 ?
3 - מה זה פרה אינפיוז'ן כפול וכמה זה מוסיף לטעם אם בכלל ?
תודה
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
-
bossgt6
- חבר מביא חבר

shlomyga כתב:דווקא נראה לי שהמיני ווילדי כן מיובאת לארץ, חפש פה בפורום יש לינק ליבואן....
אני גר בפינלנד
את האמת לאחר קריאה נוספת אני יותר בכיוון של דוד כפול
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
הרוקט 58 נישמעת מכונה רצינית מאוד , מקבילה לווילדי 2 (לא המיני ) רק עם דוד הקצפה קטן יותר, אך דוד אספרסו גדול יותר , ראש טרמוסיפוני ועיצוב מנצח לאוהבי הז'נר הזה.
כמה היא עולה אצלכם ?
מבחינת נוחות עבודה לא ראיתי עד היום מיתחרה ראוייה לווילדי (טימרים למילוי הכוסות , מגש ריקון ענק ונוח להוצאה וריקון , תיכנת קל ביותר , ופרה אינפיוזן מתוכנת ללא צורך בשתי לחיצות- או בשתי מהלכי מנוף)
מה שנכון , זה שעל רוב הדברים האלה אפשר לוותר ממש בקלות בישביל אספרסו מעולה ברמה הביתית , איך שלא איהייה , ניראה שלפחות מבחינת האספרסו נטו, ה R58 תיתן תוצאה טובה יותר ! אים כי ספק אם ההבדלים יורגשו בכוס.
כמה היא עולה אצלכם ?
מבחינת נוחות עבודה לא ראיתי עד היום מיתחרה ראוייה לווילדי (טימרים למילוי הכוסות , מגש ריקון ענק ונוח להוצאה וריקון , תיכנת קל ביותר , ופרה אינפיוזן מתוכנת ללא צורך בשתי לחיצות- או בשתי מהלכי מנוף)
מה שנכון , זה שעל רוב הדברים האלה אפשר לוותר ממש בקלות בישביל אספרסו מעולה ברמה הביתית , איך שלא איהייה , ניראה שלפחות מבחינת האספרסו נטו, ה R58 תיתן תוצאה טובה יותר ! אים כי ספק אם ההבדלים יורגשו בכוס.
-
bossgt6
- חבר מביא חבר

מה שנכון , זה שעל רוב הדברים האלה אפשר לוותר ממש בקלות בישביל אספרסו מעולה ברמה הביתית , איך שלא איהייה , ניראה שלפחות מבחינת האספרסו נטו, ה R58 תיתן תוצאה טובה יותר ! אים כי ספק אם ההבדלים יורגשו בכוס....
היי גונן
בסביבות 2150 יורו
תוכל לפרט קצת לגבי הפרה אינפיוזן המתוכנת של הויואלדי לעומת הרוקט ? כי לא הבנתי
לגבי תוצאה טובה יותר - אם זה לא מורגש / יורגש אז איך ובמה התוצאה טובה יותר ?
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

בווילדי ברגע שתיכנתת את הפרא אינפיוזן (נגיד ל 6 שניות ) אתה לוחץ לחיצה אחת וכול התהליך מיבצע ברצף, ברוקט עם אני מבין נכון (כי לא עבדתי עם מכונה כזו מעולם ) אתה מרים את המנוף לאמצא , זה בעצם מעביר מיים בלחץ רשת , ואז כשאתה מרים שלב נוסף אז בעצם מופעלת המשאבה , כלומר אתה "סופר" את הזמן ומחליט מתיי להתחיל להעלות לחץ . זה לא "שגר ושכח " - אני יותר אוהב את האפשרות הראשונה , למרות שאני בטוח שלא כולם יסכימו איתי בעיניין הזה .
בעניין ההיתרשמות מהאספרסו , ראשית יש שם מיכל מיים גדול ב 30% מה שאומר יציבות טמפרטורה גדולה יותר , וראש טרמוסיפוני , שגם הוא ביפני עצמו אמור להגביר עד יותר את היציבות , אז על הנייר לפחות זה נראה יותר טוב , למרות שוב, שמיניסיוני היציבות בווילדי מצויינת , כך שאני מעריך שבמיבחן טעימה עיוור, לא ניתן להבדיל בינהם. (ישנו הבדל נוסף - בווילדי הסלסלה עמוקה יותר, דבר שלראיתי נותן יתרון מסוים במיצוי הטעמים )
ישנו גם עיניין של עיצוב , הווילדי יותר "מיסחרית " בעיצוב שלה לעומת עיצוב קלאסי יותר של הרוקט. עיניין של העדפה ? שאמנם מימנו ניגזרים גם מיספר תכונות של הנדסת אנוש ,שבמיקרה הזה נופלות לטובת הווילדי . (בעניי לפחות )
בעניין ההיתרשמות מהאספרסו , ראשית יש שם מיכל מיים גדול ב 30% מה שאומר יציבות טמפרטורה גדולה יותר , וראש טרמוסיפוני , שגם הוא ביפני עצמו אמור להגביר עד יותר את היציבות , אז על הנייר לפחות זה נראה יותר טוב , למרות שוב, שמיניסיוני היציבות בווילדי מצויינת , כך שאני מעריך שבמיבחן טעימה עיוור, לא ניתן להבדיל בינהם. (ישנו הבדל נוסף - בווילדי הסלסלה עמוקה יותר, דבר שלראיתי נותן יתרון מסוים במיצוי הטעמים )
ישנו גם עיניין של עיצוב , הווילדי יותר "מיסחרית " בעיצוב שלה לעומת עיצוב קלאסי יותר של הרוקט. עיניין של העדפה ? שאמנם מימנו ניגזרים גם מיספר תכונות של הנדסת אנוש ,שבמיקרה הזה נופלות לטובת הווילדי . (בעניי לפחות )
-
bossgt6
- חבר מביא חבר

לגבי הפרה אינפיוז'ן - בדומה לך אני גם בעד האפשרות הראשונה , שגר ושכח .
לך יש מיני ויואלדי או הרגילה ? אני מבין שהרגילה שמתחברת ישירות לברז מגיעה עם משאבה שקטה יותר , ההבדל גדול ?
כמו שהבנתי ברוקט זה בכלל שקט
לך יש מיני ויואלדי או הרגילה ? אני מבין שהרגילה שמתחברת ישירות לברז מגיעה עם משאבה שקטה יותר , ההבדל גדול ?
כמו שהבנתי ברוקט זה בכלל שקט
אני בספק אם הטעם של הקפה יהיה דומה או זהה, גם אם הטכנולוגיה דומה, מנסיוני ההבדלים בכוס בין מכונות שונות מורגשים.
לא תמיד אגב ציוד יקר יותר ייתן תוצאה טובה יותר, לעתים הוא פשוט יאפשר שליטה ביותר פרמטרים וזה דוקא פחות טוב לאנשים מסויימים.
לא תמיד אגב ציוד יקר יותר ייתן תוצאה טובה יותר, לעתים הוא פשוט יאפשר שליטה ביותר פרמטרים וזה דוקא פחות טוב לאנשים מסויימים.
what's next?
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

לי יש מני ווילדי 2 , שמחוברת ישירות למיים בתיווך של מצוף בתוך המיכל שאני היתקנתי בעצמי (דבר פשוט ביותר בשבילי לפחות ) ההבדל במשאבות מבחינת רעש גדול מאוד כמובן , ומשאבה סיבובית שקטה בהרבה , עקרונית עם אתה מכין קפה בבית קטן מאוד או שהמכונה נימצאת סמוך לחדר השינה ותכין קפה אחרי שבני הביית הלכו לישון , זו אכן בעיה , הסיבה אגב שביגללה ההיתי חושב אולי לעבור לווילדי הרגילה , היא דווקא גודל מיכל ההקצפה , שלהקצפה הוא דווקא מצויין ואין בעיה , אבל כשממלים מיים רותחים בכוס תה נגיד , הכמות ברצף אחד שמיתקבלת קצת קטנה בעיניי , משהוא כמו כוס אחת בינונית , אומנם זמן ההיתאוששות שם מאוד מהיר ועומד על פחות מדקה , אבל כשבאים הרבה אורחים זה ליפעמים מציק , בווילדי הרגילה יש מיכל כפול מהמיני אם אני לא טועה 2.5 ליטר .
חוץ מיזה הסיבובית גם משאבה יותר אמינה , אים כי בשימוש ביתי אינני רואה בעיה מהכיוון הזה .
חוץ מיזה הסיבובית גם משאבה יותר אמינה , אים כי בשימוש ביתי אינני רואה בעיה מהכיוון הזה .
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

hosq כתב:אני בספק אם הטעם של הקפה יהיה דומה או זהה, גם אם הטכנולוגיה דומה, מנסיוני ההבדלים בכוס בין מכונות שונות מורגשים.
לא תמיד אגב ציוד יקר יותר ייתן תוצאה טובה יותר, לעתים הוא פשוט יאפשר שליטה ביותר פרמטרים וזה דוקא פחות טוב לאנשים מסויימים....
גם אם ישנו הבדל , מי אמר שבמיבחן עיוור יצליחו לשייך לאיזה מכונה שייך מה ? ברמה הזו השוט בדרך כלל מאוד מוצלח, עם נעשה בידיים מיומנות כמובן , ומכאן זה כבר עיניין של העדפה אישית של טעמים , אין כאן לדעתי ממש מנצחים ברורים . זה לא ההבדל שיש מול מנוף נגיד , אנחנו מדברים כאן על אותה המישפחה ברמת הטכנולגיה .
נראה ש R58 יקרה מהווילדי במיקצת. ?
נערך לאחרונה על ידי גונן ב 28/04/2012 23:31, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
bossgt6
- חבר מביא חבר

לגבי עניין האורחים ששותים תה זה פחות מטריד אותי , תמיד ניתן להשתמש במיחם קפה הרגיל במקרים כאלה .
דווקא אצלי הבית גדול והחדרים רחוקים מהמטבח אבל עדיין אני מעדיף משאבה שקטה יותר .
לגבי השליטה בפרמטרים של הרוקט - היבואן הזמין אותי להתרשם מהמכונה אצלו , ואמר לי שהוא יסביר לי כל מה שאני צריך לדעת בכדי לתפעל אותה כראוי ולהוציא ממנה את המקסימום , כרגע כמו שהבנתי היא לא זמינה לאספקה , משהו כמו אמצע מאי ולכן הוא רצה שאבוא לדגום את הג'יוטו אבולציונה
דווקא אצלי הבית גדול והחדרים רחוקים מהמטבח אבל עדיין אני מעדיף משאבה שקטה יותר .
לגבי השליטה בפרמטרים של הרוקט - היבואן הזמין אותי להתרשם מהמכונה אצלו , ואמר לי שהוא יסביר לי כל מה שאני צריך לדעת בכדי לתפעל אותה כראוי ולהוציא ממנה את המקסימום , כרגע כמו שהבנתי היא לא זמינה לאספקה , משהו כמו אמצע מאי ולכן הוא רצה שאבוא לדגום את הג'יוטו אבולציונה
-
bossgt6
- חבר מביא חבר

נניח לרגע את העיצוב , מבחינת בניה איכות חמרים { אני לא מבין בזה כלום } איך הויואלדי / רוקט ?גונן כתב:איין ספק שאים ההיתי צריך להחליט היום מחדש והמחיר היה זהה, היתה לי ללא ספק היתלבטות קשה בין הווילדי הרגילה לרוקט ! למרות שאני יותר בעניין של העיצוב התעשיתי יותר ....
יש עוד מכונות דואל בויילר שהייתם מציעים לי לבדוק ?
-
bossgt6
- חבר מביא חבר

גונן כתב:איין ספק שאים ההיתי צריך להחליט היום מחדש והמחיר היה זהה, היתה לי ללא ספק היתלבטות קשה בין הווילדי הרגילה לרוקט ! למרות שאני יותר בעניין של העיצוב התעשיתי יותר ....
מה עם זו ?
לא היתה נכנסת להתלבטות ? מבחינת פיצ'רים ונוחות הפעלה היא מזכירה את הויואלדי שלך , לא ?
מקווה שאני לא מתפרץ לדלתות פתוחות - אם במכונת דאבל בוילר טובה עסקינן, מה דעתך לגבי:
Izzo Alex DUETTO - ראו למשל פה פרטים הסברים וביקורת - http://www.bellabarista.co.uk/coffeemac ... achine.asp
יש עליה ביקורות מעולות והיא נראית טוב לטעמי.
אופציה זולה יותר שגם היא מקבלת תשבוחות (אבל התרשמות משתמשים נמוכה יותר, למיטב זכרוני, בקופיגיק למשל) היא Expobar Leva Dual Boiler
ראו למשל פה פרטים וביקרות - http://www.bellabarista.co.uk/coffeemac ... achine.asp
באתר אליו הפנתי אותך יש לך גם ביקורת למכונות שציינת בתחילת השרשור כך שניתן לקרוא את הביקורות ולהשוות במקום אחד עם "אותה סקאלה".
בהצלחה
Izzo Alex DUETTO - ראו למשל פה פרטים הסברים וביקורת - http://www.bellabarista.co.uk/coffeemac ... achine.asp
אופציה זולה יותר שגם היא מקבלת תשבוחות (אבל התרשמות משתמשים נמוכה יותר, למיטב זכרוני, בקופיגיק למשל) היא Expobar Leva Dual Boiler
ראו למשל פה פרטים וביקרות - http://www.bellabarista.co.uk/coffeemac ... achine.asp
באתר אליו הפנתי אותך יש לך גם ביקורת למכונות שציינת בתחילת השרשור כך שניתן לקרוא את הביקורות ולהשוות במקום אחד עם "אותה סקאלה".
בהצלחה
אין לי ספק שאחת החברות הכי מתקדמות בשנים האחרונות, בנושא מכונות האספרסו, זו ברוויל האוסטרלית...
לשימוש ביתי גרידא, המכונה הזו ממלאה ממש אחר כל הצרכים, ברמה גבוהה ובמחיר יחסית נוח, שלא לדבר על הצטיינותה בעיצוב.
ממש אופציה ראויה. אולי לא בליגה של מכונות ה-E 61, אבל גם לא בתימחור כמוהן.
לשימוש ביתי גרידא, המכונה הזו ממלאה ממש אחר כל הצרכים, ברמה גבוהה ובמחיר יחסית נוח, שלא לדבר על הצטיינותה בעיצוב.
ממש אופציה ראויה. אולי לא בליגה של מכונות ה-E 61, אבל גם לא בתימחור כמוהן.
-
bossgt6
- חבר מביא חבר

שלום מיץ פטלמיץ_פטל כתב:מקווה שאני לא מתפרץ לדלתות פתוחות - אם במכונת דאבל בוילר טובה עסקינן, מה דעתך לגבי:
בהצלחה...
אם כבר להתפרץ אז רק לדלתות פתוחות , לפחות לא צריכים לפרוץ מנעולים וכו'....
נראה שלא חסר כלום ל - Izzo Alex DUETTO , מבחינת המראה רובן מכוערות להפליא , אגב לא מוצא את אתר הבית שלהם , אשמח אם תצרף לינק
תודה
-
bossgt6
- חבר מביא חבר

אמת, העיצוב נחמד , לא בליגה של e61 מבחינת תוצאה סופית בכוס ?mr_dish כתב:אין לי ספק שאחת החברות הכי מתקדמות בשנים האחרונות, בנושא מכונות האספרסו, זו ברוויל האוסטרלית...
ממש אופציה ראויה. אולי לא בליגה של מכונות ה-E 61, אבל גם לא בתימחור כמוהן....