התקנה נקייה ובעיות בכתוביות ומקודדים
אחרי תקופה של כשנה וחצי בה המחשב עבד FIX התחילו כל מני בעיות של קריסות ובסרטים עם כתוביות SUB גם המון קריסות. ובכלל עבד לא משו.
התקנתי מחדש את המחשב עם המקודדים של SHARK ומדיה פורטל 1.2.3\
הבעיות שנתקלתי בהן:
1. כשאני צופה בסדרות דרך הMP-TV אני רואה ללא כתוביות יש סאונד מקודד DD אולי קצת השהיה בין AUDIO ל VIDEO לא החלטתי סופי.
2. בעיה נוספת כשאני רואה סרטים דרך המדיה פורטל הוא נותן ללא סאונד כלל וללא כתוביות.
3. יש לי מקלדת RF מותאמת למדיה סנטר, עם כפתור Fn כמו במחשבים ניידים, משום מה המצב הבסיסי כאילו הוא מופעל וכדי להשתמש באותיות עם השימוש הכפול אני צריך ללחוץ על הכפתור. יש למישו רעיון?
מה עשיתי עד עכשיו:
התקנה נקייה של WIN 7 64BIT
DRIVER עדכני לכרטיס מסך ATI HD5XXX -לא זוכר את הדגם רק שאמור לתמוך בפורמטים החדשים
התקנתי מקודדי SAF הכי עדכנים ככתוב במדריך למדיה פורטל, כמובן את התוכנה והתוספים.
לא עזר הסרתי את המקודדם שעשו לי כל מני בעיות והעבירו לי בין יציאת HDMI לSPDIF
התקנתי את הSHARK וקיבלתי את המצב הר"מ
המערכת מחוברת למעשה דרך כבל HDMI לטלויזיה ממנה יוצא כבל אופטי לPROCESSOR של סוני וממנו למגבר של DENON.
אשמח להצעות ורעיונות. עברתי על מלא מדריכים שונים ומשונים. אם מישו מכם ממליץ על מדריך ספציפי אנא הכנס קישור כי יש המון כאלו...
תודה
התקנתי מחדש את המחשב עם המקודדים של SHARK ומדיה פורטל 1.2.3\
הבעיות שנתקלתי בהן:
1. כשאני צופה בסדרות דרך הMP-TV אני רואה ללא כתוביות יש סאונד מקודד DD אולי קצת השהיה בין AUDIO ל VIDEO לא החלטתי סופי.
2. בעיה נוספת כשאני רואה סרטים דרך המדיה פורטל הוא נותן ללא סאונד כלל וללא כתוביות.
3. יש לי מקלדת RF מותאמת למדיה סנטר, עם כפתור Fn כמו במחשבים ניידים, משום מה המצב הבסיסי כאילו הוא מופעל וכדי להשתמש באותיות עם השימוש הכפול אני צריך ללחוץ על הכפתור. יש למישו רעיון?
מה עשיתי עד עכשיו:
התקנה נקייה של WIN 7 64BIT
DRIVER עדכני לכרטיס מסך ATI HD5XXX -לא זוכר את הדגם רק שאמור לתמוך בפורמטים החדשים
התקנתי מקודדי SAF הכי עדכנים ככתוב במדריך למדיה פורטל, כמובן את התוכנה והתוספים.
לא עזר הסרתי את המקודדם שעשו לי כל מני בעיות והעבירו לי בין יציאת HDMI לSPDIF
התקנתי את הSHARK וקיבלתי את המצב הר"מ
המערכת מחוברת למעשה דרך כבל HDMI לטלויזיה ממנה יוצא כבל אופטי לPROCESSOR של סוני וממנו למגבר של DENON.
אשמח להצעות ורעיונות. עברתי על מלא מדריכים שונים ומשונים. אם מישו מכם ממליץ על מדריך ספציפי אנא הכנס קישור כי יש המון כאלו...
תודה
התקדמות קלה, הצלחתי לאבחן כי משו בהגדרות הסטרים של המדיה פורטל מעביר את השמע לSPDIF...
הבעיה נפתרה ע"י הכוונה לHDMI במדיה פורטל ולא לתת לו לצאת ליציאת ברירת מחדל.
עכשיו נשארה בעית הכתוביות וצפיה בDTS...
DD שומעים היטב
הבעיה נפתרה ע"י הכוונה לHDMI במדיה פורטל ולא לתת לו לצאת ליציאת ברירת מחדל.
עכשיו נשארה בעית הכתוביות וצפיה בDTS...
DD שומעים היטב
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
האם התקנת מדיה פורטל על פי המדריך צעד אחר צעד של staticx?
מוסבר שם איך להגדיר את הכתוביות. ב-Shark007 אתה צריך לסמן Use MPC HC Codec או משהו כזה (לא זוכר בדיוק באיזה לשונית), ושגם מקודדי ה-MPC HC יפענחו לך כתוביות בהגדרות המדיה פורטל.
מוסבר שם איך להגדיר את הכתוביות. ב-Shark007 אתה צריך לסמן Use MPC HC Codec או משהו כזה (לא זוכר בדיוק באיזה לשונית), ושגם מקודדי ה-MPC HC יפענחו לך כתוביות בהגדרות המדיה פורטל.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לדעתי הבעייה שלך עם ה-DTS היא בגלל אופן החיבור שלך.
אתה בטוח שהטלוויזיה שלך יודעת לעשות Passthrough ל-DTS?
עדיף להתחבר ישירות מהמחשב עם SPDIF.
אתה בטוח שהטלוויזיה שלך יודעת לעשות Passthrough ל-DTS?
עדיף להתחבר ישירות מהמחשב עם SPDIF.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אוקיי, מניח שאתה צודק והטלוויזיה תומכת, למרות שזה ידוע שמעט מאוד דגמים של טלוויזיות תומכים בכך.
תגדיר את המדיה פורטל שיפענח אודיו עם המקודד FFDShow Audio, ואת לשונית ה-Output של המקודד תגדיר כפי שמוסבר בנספח 2 של "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD" (פסקה אחרונה - עבודה ללא פורמטי אודיו חדשים).
כשאתה מנגן את התכנים, תוודא שהאייקון הכחול של FFDShow Audio מופיע במגש האייקונים של מערכת ההפעלה.
כתוביות עדיין לא עובדות לך? ניסית מה שכתבתי?
תגדיר את המדיה פורטל שיפענח אודיו עם המקודד FFDShow Audio, ואת לשונית ה-Output של המקודד תגדיר כפי שמוסבר בנספח 2 של "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD" (פסקה אחרונה - עבודה ללא פורמטי אודיו חדשים).
כשאתה מנגן את התכנים, תוודא שהאייקון הכחול של FFDShow Audio מופיע במגש האייקונים של מערכת ההפעלה.
כתוביות עדיין לא עובדות לך? ניסית מה שכתבתי?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כיבית את כל הפילטרים של FFDShow (לרבות Volume ו-Mixer)?
מה מוצג ב-Tooltip (חלון פופ אפ קטן צהוב) כשאתה עובר עם העכבר על האייקון הכחול של ה-FFDShow Audio?
עוד אפשרות זה שיש מקודד מיותר במסלול הפענוח של האודיו. כדאי לבדוק את זה עם GraphEdit.
מה מוצג ב-Tooltip (חלון פופ אפ קטן צהוב) כשאתה עובר עם העכבר על האייקון הכחול של ה-FFDShow Audio?
עוד אפשרות זה שיש מקודד מיותר במסלול הפענוח של האודיו. כדאי לבדוק את זה עם GraphEdit.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לגבי ה-Tooltip כתבתי: "כשאתה עובר עם העכבר על האייקון הכחול של ה-FFDShow Audio".
האם ה-HDMI מוגדר כיציאת ברירת המחדל בתפריט ה-Playback Devices של מערכת ההפעלה (יש וי ירוק עליו)?
האם במדיה פורטל קבעת שיציאת הסאונד תהיה "ברירת המחדל של מערכת ההפעלה"?
GraphEdit זו תוכנה המאפשרת לגרור אליה קובץ, ואז היא מראה את מסלול הפענוח שלו בתרשים זרימה.
האם ה-HDMI מוגדר כיציאת ברירת המחדל בתפריט ה-Playback Devices של מערכת ההפעלה (יש וי ירוק עליו)?
האם במדיה פורטל קבעת שיציאת הסאונד תהיה "ברירת המחדל של מערכת ההפעלה"?
GraphEdit זו תוכנה המאפשרת לגרור אליה קובץ, ואז היא מראה את מסלול הפענוח שלו בתרשים זרימה.
אוריד את התוכנה ואנסה ליצר תרשים כזה.
המדיה פורטל אצלי על כל המסך, אחפש בהגדרות לשמות את זה. הHDMI מוגדר כיציאה ולא להעביר סאונד ליציאת ברירה מחדל.
יש V ירוק עליו. עד שיש תוכנה או משו סורר שמשנה את זה זמנית לSPDIF אני מאתחל וזה חוזר לבד לHDMI.
על הדרך זה גורם לסגירת המדיה פורטל.
המדיה פורטל אצלי על כל המסך, אחפש בהגדרות לשמות את זה. הHDMI מוגדר כיציאה ולא להעביר סאונד ליציאת ברירה מחדל.
יש V ירוק עליו. עד שיש תוכנה או משו סורר שמשנה את זה זמנית לSPDIF אני מאתחל וזה חוזר לבד לHDMI.
על הדרך זה גורם לסגירת המדיה פורטל.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

הגרף וה-Tooltip נראים תקינים.
תנסה לשים במדיה פורטל את ה-Audio Renderer על "ברירת המחדל של מערכת ההפעלה" או משהו כזה (לא זוכר איך זה נקרא בדיוק) במקום על AMD HDMI.
כמו כן, תוודא שבתפריט "התקני השמעה" של מערכת ההפעלה (כפתור ימני על אייקון הווליום במגש האייקונים), ה-AMD HDMI הוא ברירת המחדל של מערכת ההפעלה (יש עליו וי ירוק).
דבר נוסף - הקלק על AMD HDMI באותו חלון, בחר במאפיינים, ואז לך ללשונית הנקראת "תבניות נתמכות". האם DTS מופיע במסגרת התחתונה עם רשימת הפורמטים הנתמכים או רק Dolby Digital?
תנסה לשים במדיה פורטל את ה-Audio Renderer על "ברירת המחדל של מערכת ההפעלה" או משהו כזה (לא זוכר איך זה נקרא בדיוק) במקום על AMD HDMI.
כמו כן, תוודא שבתפריט "התקני השמעה" של מערכת ההפעלה (כפתור ימני על אייקון הווליום במגש האייקונים), ה-AMD HDMI הוא ברירת המחדל של מערכת ההפעלה (יש עליו וי ירוק).
דבר נוסף - הקלק על AMD HDMI באותו חלון, בחר במאפיינים, ואז לך ללשונית הנקראת "תבניות נתמכות". האם DTS מופיע במסגרת התחתונה עם רשימת הפורמטים הנתמכים או רק Dolby Digital?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

זה מצב לא תקין. אתה צריך לראות שם גם DTS.
אתה בטוח שראית שהרסיבר קיבל DTS כאשר ניגנת דרך GraphEdit? אפשר, אגב, להגדיר שה-FFDShow יעשה המרה של DTS ל-DD. השאלה היא אם המערכת שלך כפי שחיברת אותה אכן תומכת או לא תומכת ב-DTS. לעניות דעתי לא.
אתה בטוח שראית שהרסיבר קיבל DTS כאשר ניגנת דרך GraphEdit? אפשר, אגב, להגדיר שה-FFDShow יעשה המרה של DTS ל-DD. השאלה היא אם המערכת שלך כפי שחיברת אותה אכן תומכת או לא תומכת ב-DTS. לעניות דעתי לא.
אם מדברים על דברים מוזרים בענין אני יכול להוסיף שגם הפרוססור שלי לא תומך בDTS אבל המגבר יודע לזהות שהמקור בDTS ועובר אליו...
אין לי הסבר הגיוני לזה חוץ מתכונות על של המגבר שלי.
בכל מקרה בGrapgEdit נשמע DTS בוודאות - ותקין.
אם בא לך לרדת לעומקו של ענין, הקפה עלי!
אין לי הסבר הגיוני לזה חוץ מתכונות על של המגבר שלי.
בכל מקרה בGrapgEdit נשמע DTS בוודאות - ותקין.
אם בא לך לרדת לעומקו של ענין, הקפה עלי!