עד כמה באמת יעזור לי סאב והאם אני צריך אותו בכלל?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
soler פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 518
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #1 

שלום, יש לי 3 רמקולים של Wharfedale Zaldek ואני ממש ממש מרוצה מהם, קניתי אותם דרך חבר באיזה 2000 שקל (כבר לא ממש זוכר) ולדעתו זכיתי ממש. האחוריים שלי הם של PURE ACOUSTICS ואני מאוד מרוצה מהם, תמורה נהדרת עבור הכסף, לא ממש צריך משהו פנסי שמנסי כשמגיע לאחוריים ואני גם שם אותם די קרוב.
כשאני עושה סאונד טסט עם דמואיים של THX וDOLBY זה מעיף אותי לגמרי, במיוחד הדמו של THX - AMAZING LIFE
הבאסים כל כך טובים שאני לא יודע אם לקנות סאב או לא, חבר שלי אמר לי שזה חשוב, אבל הוופרים של הזלדק שלי כל כך טובים שאני לא יודע אם צריך, גם קראתי בכמה מקרים שאנשים שהיה להם את הסט לא השתמשו בסאב לפעמים.
אגב אני חושב שהייתי בכל זאת קונה סאב אבל בגלל ההורים אני משתדל לא לקנות :)
תודה.

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4215
נתן תודות: 1656 פעמים
קיבל תודות: 557 פעמים

שליחה #2 

ללא שום צל של ספק הסאב ישפר בענק

soler פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 518
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #3 

אני מפחד שאם אני אקנה אני לא אוכל לעמוד בבאסים בגלל הבית שלי, אני ככה מקבל באסים מטורפים

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #4 

הרמקולים הכי חשובים בקולנוע בייתי הם הסאב והסנטר. מצד שני, קולנוע בייתי הכי מינימלי זה דווקא ארבעת הרמקולים האחרים.
אם הבאס מספק אותך, לא צריך סאב. לדעתי, אין תחליף לסאב. אם התקציב שלך גבוה, אני מניח שהחנות תסכים לתת לך את הסאב לניסיון.

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1617
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #5 

אני תמיד חשבתי שאני לא צריך סאב, וכל הזמן קראתי תגובות כמו התגובה מעל - "הרמקולים הכי חשובים בקולנוע בייתי הם הסאב והסנטר." ואף פעם לא הבנתי איך סאב נחשב ברמה כזו, הרי גם ככה הקדמיים נותנים באסים מספקים.

העניין הוא שלרמקולים רצפתיים \ מדפיים במיוחד בתקציבים סבירים (עד 15K+-) לא יורדים ממש נמוך, אז הסאב בעצם משלים את התדרים, או כמו שרוב בעלי הסאבים עושים - פשוט חותכים אפילו מעל התדר הנמוך של הרצפתיים ומורידים מהם את העומס של התדר התחתון כך שהם יתפקדו טוב יותר (כך קרה אצלי בכל אופן).

ההשפעה של סאב בכל מקרה היא סוג של "איחוד צלילים", זה מוסיף פאנצ'יות, דרמה לצליל... (גם אם אתה לא בחור של באסים, כמוני).

אם אתה שואל אותי, לך לאיזו חנות מתמחה, תשאיר פקדון של כמה אלפי שקלים בצ'ק \ מזומן וקח אליך לבדיקה סאבוופר הביתה ותבחן בעצמך אם אתה באמת צריך..
Utopia

ofir-harlev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2716
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #6 

לא משנה איזה רמקולים יהיו לך אין תחליף לסאב!

keystone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1023
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #7 

מצטרף. אין תחליף לסאב טוב.

dimmer2
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 136
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #8 

גם אם הרמקולים שלך "נותנים תחושה" של באס (קשה לי גם עם ההגדרה הזו), עדיין זה רחוק מלהוציא באס נקי, בשרני ועמוק כמו יחידת סאב וופר מופרדת לחלוטין, מה עוד שעם כל הכבוד לזאלדק שלך, הם רחוקים להוציא באס איכותי, מה שאתה שומע זה 50/60hz (לא משנה כמה היצרן מגדיר במדבקה בגב הרמקול).

רמקולים אילו לא יכולים/מסוגלים להוציא תחום תחתון אמיתי :!:

תתחיל בכך שתרכוש סאב נפרד, באיזור ה-2000 ש"ח ביד 2, וכבר תיראה שיפור א-ד-י-ר.
ככל שתעלה ברמת הסאב, גם התחום התחתון יספק לך אמינות (חסרת עיוותים) ובאס נקי.

את הרמקולים שלך תחתוך ברסיבר ל-80hz ותן לסאב ייעודי לטפל בכל התחום התחתון בסרטי קולנוע, הרי לשם כך הוא ייועד.

בהצלחה (f)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”