מתברר שלפחות בחלק מהמקרים אין סיבה להסכים לגביה על תיקון קו בזק בתוך הבית.
-
biss
- חבר ותיק

- תגובות: 1574
- נתן תודות: 35 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
היי לכולם
בימים האחרונים שדרגתי את מהירות האינטרנט בביתי ל- 30 מגה. לאחר שהבאתי את המודם-ראוטר וניסתי להתחבר נראה היתה שיש בעיה. התקשרתי ל-166 ולאחר בדיקה קצרה נקבע לי ביקור טכנאי.
הטכנאי הגיע, בדק את הקו וקבע ששלוחה מסויימת היא זו הגורמת לבעיה ולאחר ניתוק הקו אליה אכן הקו איפשר מהירות של 30 מגה.
הטכנאי טען שאם ברצוני לחבר מחדש את השלוחה עלי לתאם התקנה וזה בעלות של 99 ש"ח. היות וקיום השלוחה חשוב לי, תאמתי התקנה.
אני תוהה, האם מעשיו היו בסדר? האם הוא לא אמור היה לתקן את הבעיה בבית בזמן שכבר היה אצלי וזאת בלי ליצור בעיה אחרת - ניתוק שלוחה?
האם טענתו שעליו לקבוע התקנה חדשה וחיובי בעלות 99 ש"ח הינה סבירה? הרי כבר מחוברת שם שלוחה והסיבה שכרגע אינה מחוברת היא שהוא טכנאי בזק ניתק אותה. ואפילו הקו שהיה שם לא בסדר ויש למתוח קו חדש, הלא אין מדובר פה על התקנה חדשה אלה בעצם תיקון התקנה קודמת. האם בזק אינה אמורה לספק שירות זה ללא תשלום נוסף?
תודה ושבת שלום.
בימים האחרונים שדרגתי את מהירות האינטרנט בביתי ל- 30 מגה. לאחר שהבאתי את המודם-ראוטר וניסתי להתחבר נראה היתה שיש בעיה. התקשרתי ל-166 ולאחר בדיקה קצרה נקבע לי ביקור טכנאי.
הטכנאי הגיע, בדק את הקו וקבע ששלוחה מסויימת היא זו הגורמת לבעיה ולאחר ניתוק הקו אליה אכן הקו איפשר מהירות של 30 מגה.
הטכנאי טען שאם ברצוני לחבר מחדש את השלוחה עלי לתאם התקנה וזה בעלות של 99 ש"ח. היות וקיום השלוחה חשוב לי, תאמתי התקנה.
אני תוהה, האם מעשיו היו בסדר? האם הוא לא אמור היה לתקן את הבעיה בבית בזמן שכבר היה אצלי וזאת בלי ליצור בעיה אחרת - ניתוק שלוחה?
האם טענתו שעליו לקבוע התקנה חדשה וחיובי בעלות 99 ש"ח הינה סבירה? הרי כבר מחוברת שם שלוחה והסיבה שכרגע אינה מחוברת היא שהוא טכנאי בזק ניתק אותה. ואפילו הקו שהיה שם לא בסדר ויש למתוח קו חדש, הלא אין מדובר פה על התקנה חדשה אלה בעצם תיקון התקנה קודמת. האם בזק אינה אמורה לספק שירות זה ללא תשלום נוסף?
תודה ושבת שלום.
נערך לאחרונה על ידי biss ב 03/05/2012 22:21, נערך פעם 1 בסך הכל.
לבקשת המערכת, החתימה בעריכה.
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
בדיחה.
כנראה שהכבל טלפון סובל מזליגה לאדמה או קצר.
מה שבטוח שבהוט אם התקינו לך למשל 3 שקעי טלפון בהתקנה ,אזכל תיקון\החלפה של חוט בצינור בקיר חינם.
מעל 3 השקעים בהתקנה המקורית ,שקע טלפון נוסף אפילו קיים ויש צורך להחליף לשקע עם לוגו של הוט בתשלום.
לגבי בזק,היה חייב לנסות לפתור-זו תקלה לכל דבר.היות וזה בזק שעדיין עובדים וחושבים כמונופול זה תלוי במידת הלחץ של הלקוח,לבקש שיעשו את זה חינם.
הריי אנו משלמים שנים כסף על אחזקת קו.
כנראה שהכבל טלפון סובל מזליגה לאדמה או קצר.
מה שבטוח שבהוט אם התקינו לך למשל 3 שקעי טלפון בהתקנה ,אזכל תיקון\החלפה של חוט בצינור בקיר חינם.
מעל 3 השקעים בהתקנה המקורית ,שקע טלפון נוסף אפילו קיים ויש צורך להחליף לשקע עם לוגו של הוט בתשלום.
לגבי בזק,היה חייב לנסות לפתור-זו תקלה לכל דבר.היות וזה בזק שעדיין עובדים וחושבים כמונופול זה תלוי במידת הלחץ של הלקוח,לבקש שיעשו את זה חינם.
הריי אנו משלמים שנים כסף על אחזקת קו.
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
-
biss
- חבר ותיק

תודה על התגובה המהירה זורו
זליגה לאדמה / קצר - האם תקלות מסוג זה אינן אמורות להפריע לקו להתקיים בכלל ולא רק לתמוך באינטרנט במהירויות (יחסית) גבוהות?
יש בבית יותר מ- 3 שקעי טלפון. יש לך (או למישהו) מושג אם בבזק מחייבים על תיקון שלהם מעל מספר מסויים כמו שאמרת שקיים בהוט? הלא כמו שאמרת שנים אנו משלמים על אחזקת קו ומספר הפעמים שראיתי טכנאי בזק בבית (כלשהו) בחיי קטן מאוד. אם ננקה התקנות קו, ממש שולי.
ברגע שהטכנאי היה בבית, משום מה לא אמרתי דבר לגבי כך שתכלס לא סיים את העבודה ועוד רצה על סיומה (נראה שהוא בכלל הופתע שאין בכוונתי לנתק את השלוחה המפריעה) 99 ש"ח. לאחר מכן זה נראה לי כמו חוצפה וגזל. שמחה לשמוע שכנראה יש לי קייס.
ניסיתי לדבר הבוקר עם מוקד 199. כשהסברתי שהיה קו וגם היה שקע, הטכנאי פשוט ניתק אותם, טענה המוקדנית שצריך לדבר עם הטכנאי (וגם משהו על זה שהוא אמר לי מחיר מופחת) כמובן שבכוונתי להמשיך לטפל בנושא בבוקר יום א'.
אם לך או למשהו אחר יש טיפים נוספים לתת לי בנושא אשמח לשמוע.
כאמור, כנראה בבוקר יום ראשון צפוי לי מאבק.
זליגה לאדמה / קצר - האם תקלות מסוג זה אינן אמורות להפריע לקו להתקיים בכלל ולא רק לתמוך באינטרנט במהירויות (יחסית) גבוהות?
יש בבית יותר מ- 3 שקעי טלפון. יש לך (או למישהו) מושג אם בבזק מחייבים על תיקון שלהם מעל מספר מסויים כמו שאמרת שקיים בהוט? הלא כמו שאמרת שנים אנו משלמים על אחזקת קו ומספר הפעמים שראיתי טכנאי בזק בבית (כלשהו) בחיי קטן מאוד. אם ננקה התקנות קו, ממש שולי.
ברגע שהטכנאי היה בבית, משום מה לא אמרתי דבר לגבי כך שתכלס לא סיים את העבודה ועוד רצה על סיומה (נראה שהוא בכלל הופתע שאין בכוונתי לנתק את השלוחה המפריעה) 99 ש"ח. לאחר מכן זה נראה לי כמו חוצפה וגזל. שמחה לשמוע שכנראה יש לי קייס.
ניסיתי לדבר הבוקר עם מוקד 199. כשהסברתי שהיה קו וגם היה שקע, הטכנאי פשוט ניתק אותם, טענה המוקדנית שצריך לדבר עם הטכנאי (וגם משהו על זה שהוא אמר לי מחיר מופחת) כמובן שבכוונתי להמשיך לטפל בנושא בבוקר יום א'.
אם לך או למשהו אחר יש טיפים נוספים לתת לי בנושא אשמח לשמוע.
כאמור, כנראה בבוקר יום ראשון צפוי לי מאבק.
- adirbooking
- חבר ותיק

- תגובות: 2206
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 105 פעמים
בכל פעם אני מופתע מחדש לצערי.. איך הם מצליחים לעשות זאת !?
גועל נפש!!
הרי על מה אנחנו משלמים "אחזקת קו" - בשביל שמישהו יחזיק לנו אותו ? פיזית ? - בושה!!!
אצלי לא פעם ולא פעמיים הגיע טכנאי ואמר שיש תקלות, תיקן כמו גדול ולא גבו אף לא פרוטה אחת.
תעמדי על שלך biss
, את משלמת כל חודש 25 שקלים לצורך אחזקת הקו, הגיע הזמן שתהיה תקלה והם באמת יתחזקו את הקו !
בהצלחה ושבת שלום
גועל נפש!!
הרי על מה אנחנו משלמים "אחזקת קו" - בשביל שמישהו יחזיק לנו אותו ? פיזית ? - בושה!!!
אצלי לא פעם ולא פעמיים הגיע טכנאי ואמר שיש תקלות, תיקן כמו גדול ולא גבו אף לא פרוטה אחת.
תעמדי על שלך biss
בהצלחה ושבת שלום
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
עיקרונית, בזק מתקינה קו עם שקע אחד בלבד בבית. ברוב המקרים, שאר התשתית טלפון בדירות מותקנת ע"י הקבלניןםחשמלאים, ולכן בזק אינה לוקחת אחראיות על התקנה של מישהו אחר. אני די מאמין שזה המקרה גם אצלך וזאת גם הסיבה שבזק (בדמות הטכנאי) דרשה תשלום על התיקון. למען האמת גם נראה לי הגיוני... לא נראה לי שאם תהיה לך בעיה בשקע חשמל בבית תוכל לבוא בטענה לחברת חשמל, כי חברת חשמל, עד כמה שאני יודע, לא מתקינה שקעי חשמל בבתים. לעומת זאת, אם הייתה מראש מזמין התקנת קו טלפון+3 שקעים לדוגמא, אני בטוח שטכנאי גם היה מתקן את השקע הבעייתי.
הקטע עם תאום טכנאי אחר לצורך התיקון נראה קצת מוזר דווקא.
הקטע עם תאום טכנאי אחר לצורך התיקון נראה קצת מוזר דווקא.
כבר לא משלמים החזקת קו בבזק, חייבו אותם לבטל את זהadirbooking כתב:בכל פעם אני מופתע מחדש לצערי.. איך הם מצליחים לעשות זאת !?
גועל נפש!!
תעמדי על שלך biss, את משלמת כל חודש 25 שקלים לצורך אחזקת הקו, הגיע הזמן שתהיה תקלה והם באמת יתחזקו את הקו !
בהצלחה ושבת שלום...
- adirbooking
- חבר ותיק

- תגובות: 2206
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 105 פעמים
הנה עוד אחד...
בסדר, puma1 אז לא משלמים..
לך תקרא את החוק.
שבת שלום.
בסדר, puma1 אז לא משלמים..
לך תקרא את החוק.
שבת שלום.
-
biss
- חבר ותיק

תודה על התגובה אדירadirbooking כתב:בכל פעם אני מופתע מחדש לצערי.. איך הם מצליחים לעשות זאת !?
גועל נפש!!
תעמדי על שלך biss, את משלמת כל חודש 25 שקלים לצורך אחזקת הקו, הגיע הזמן שתהיה תקלה והם באמת יתחזקו את הקו !
בהצלחה ושבת שלום...
כאמור, הטכנאי הגיע הגלל שבבזק אמרו שיש בעיה עם ה- 30 מגה המצריכה את ביקורו. הוא אכן ביצע מספר בדיקות ולא גבה על כך שקל. זאת עד שהגענו לפתרון הבעיה שהיא ניתוק השלוחה..
אני כבר מבינה שצפוי לי מאבק בבוקר ראשון וכנראה שיחה עם קשרי לקוחות.
שב"ש
-
biss
- חבר ותיק

dima_vy כתב:עיקרונית, בזק מתקינה קו עם שקע אחד בלבד בבית. ברוב המקרים, שאר התשתית טלפון בדירות מותקנת ע"י הקבלניןםחשמלאים, ולכן בזק אינה לוקחת אחראיות על התקנה של מישהו אחר. אני די מאמין שזה המקרה גם אצלך וזאת גם הסיבה שבזק (בדמות הטכנאי) דרשה תשלום על התיקון. למען האמת גם נראה לי הגיוני... לא נראה לי שאם תהיה לך בעיה בשקע חשמל בבית תוכל לבוא בטענה לחברת חשמל, כי חברת חשמל, עד כמה שאני יודע, לא מתקינה שקעי חשמל בבתים. לעומת זאת, אם הייתה מראש מזמין התקנת קו טלפון+3 שקעים לדוגמא, אני בטוח שטכנאי גם היה מתקן את השקע הבעייתי.
הקטע עם תאום טכנאי אחר לצורך התיקון נראה קצת מוזר דווקא....
תודה על הזוית הנוספת, דימה.
אני תוהה אם בזק אינם לוקחים אחריות על התשתית בביתי מדוע הגיע טכנאי וטיפל בתשתית בתוך ביתי כדי שאוכל לגלוש 30 מגה? יתרה מזאת עשה זאת ללא גביית כל תשלום?
במקרה זה, לפי הבחנתו של טכנאי בזק הבעיה נעוצה היתה בשלוחה מסויימת של הקו וניתוק השלוחה הביא להעלמות הבעיה. אבל אני תוהה, מה היה קורה אילו הבעיה היתה בשלוחה של הקו המחוברת אל המודם-ראוטר? האם במקרה כזה היה היה מנתק שלוחה זו, מחבר את המודם-ראוטר אל הכניסה של בזק לבית, בודק עם מחשב נייד שלו שיש 30 מגה, טוען שהתקלה טופלה ואם ברצוני לחבר את שאר השלוחות בבית (כולל בעצם אפשרות להפעיל את רשת המחשבים בביתי ולגלוש באינטרנט) עלי לקבוע התקנה?
משום מה נראה לי (ואני גם מקווה) שהתשובה שלילית.
יתרה מזאת, אני תוהה אם זו אינה התנהגות של טכנאי שאולי לא רצה לעבוד קשה מידי, אולי היה לחוץ בזמן (הוא איחר אלי בכמעט שעה מסיום חלון הזמן בו אמור היה להופיע) וחיפש מוצא קל ומהיר. איני מעוניינת שהטכנאי יענש (במיוחד בימים אלו של פיטורין על ימין על שמאל) אבל מכאן ועל לשלם סכום מיותר על תיקון שהיה צריך להתבצע במקום (לפני כשבוע) ובלא תשלום הדרך ארוכה.
-
biss
- חבר ותיק

טעות בידך, פומהpuma1 כתב:כבר לא משלמים החזקת קו בבזק, חייבו אותם לבטל את זהadirbooking כתב:בכל פעם אני מופתע מחדש לצערי.. איך הם מצליחים לעשות זאת !?
גועל נפש!!
בהצלחה ושבת שלום......
במקרה של קו למטרות אינטרנט בלבד (NAKED ADSL) אין חובה לשלם החזקת קו - וגם זאת לפי דיווחים ברשת אינו מתבטל אוטומטית אלא צריך לבקש זאת. יתרה מזאת, אצל רוב האנשים המשתמשים בקו לגלישה בלבד הוגדר עד כה הקו "קו קל" ולא NAKED ADS כך שלשם ביטול התשלום ראשית יש לדרוש מבזק לשנותו ל--NAKED ADS.
אבל, במכל מקרה אחר (קו אחיד, קו מוזל,קו קל) בהחלט יש תשלום עבור אחזקת קו - 49.9, 35, 25 ש"ח לחודש בהתאמה
קווי טלפון בבזק
בעבר, כמעט בכל חדר בבייתי הייתי זקוק לשלוחת טלפון. היום כשמרבית המכשירים הם מסוג DECT, מספיקה לי שלוחה אחת למודם ושלוחה אחת לטלפון. כששדרגתי ממגה וחצי לעשרה מגה לפני שנתיים-שלוש האינטרנט כל הזמן התנתק, והייתי צריך להחליף מחדש את החיווט בבית (הפעם שמתי כבל תקשורת מסוכך ועבה, במקום הגידים המסכנים שהיו לפני). מן הסתם, לא ביקשתי את העזרה של בזק, שמחייבים אותך על כל דבר שהחוק מאפשר להם (לא יודע מה המצב היום, אבל בעבר היה אפשר למצוא חיוב על נקודות נוספות בבית, טלפונים בהשאלה, אביזרי שמע, שיחה מזוהה וכדומה).
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

אנסה להסביר לך איך היה אמור להתבצע טיפול... במעמד שיחה שלך עם המוקד אינטרנט של בזק, היו צריכים לשאול אותך האם מודם שלך מחובר לשקע שהותקן ע"י בזק או שהוא מחובר לשקע אחר. במידה והמודם מחובר לשקע שהותקן ע"י בזק, ואת עדיין לא מקבלת את המהירות הנדרשת היו צריכים לשלוח את הטכאי. אם, בהגעת הטכנאי, היה מסתבר שמודם אמור להיות מחובר לשקע שגורם לבעיה בקו, הטכנאי היה צריך להציע שתי אפשרויות:biss כתב:dima_vy כתב:עיקרונית, בזק מתקינה קו עם שקע אחד בלבד בבית. ברוב המקרים, שאר התשתית טלפון בדירות מותקנת ע"י הקבלניןםחשמלאים, ולכן בזק אינה לוקחת אחראיות על התקנה של מישהו אחר. אני די מאמין שזה המקרה גם אצלך וזאת גם הסיבה שבזק (בדמות הטכנאי) דרשה תשלום על התיקון. למען האמת גם נראה לי הגיוני... לא נראה לי שאם תהיה לך בעיה בשקע חשמל בבית תוכל לבוא בטענה לחברת חשמל, כי חברת חשמל, עד כמה שאני יודע, לא מתקינה שקעי חשמל בבתים. לעומת זאת, אם הייתה מראש מזמין התקנת קו טלפון+3 שקעים לדוגמא, אני בטוח שטכנאי גם היה מתקן את השקע הבעייתי.
אני תוהה אם בזק אינם לוקחים אחריות על התשתית בביתי מדוע הגיע טכנאי וטיפל בתשתית בתוך ביתי כדי שאוכל לגלוש 30 מגה? יתרה מזאת עשה זאת ללא גביית כל תשלום?
במקרה זה, לפי הבחנתו של טכנאי בזק הבעיה נעוצה היתה בשלוחה מסויימת של הקו וניתוק השלוחה הביא להעלמות הבעיה. אבל אני תוהה, מה היה קורה אילו הבעיה היתה בשלוחה של הקו המחוברת אל המודם-ראוטר? האם במקרה כזה היה היה מנתק שלוחה זו, מחבר את המודם-ראוטר אל הכניסה של בזק לבית, בודק עם מחשב נייד שלו שיש 30 מגה, טוען שהתקלה טופלה ואם ברצוני לחבר את שאר השלוחות בבית (כולל בעצם אפשרות להפעיל את רשת המחשבים בביתי ולגלוש באינטרנט) עלי לקבוע התקנה?
יתרה מזאת, אני תוהה אם זו אינה התנהגות של טכנאי שאולי לא רצה לעבוד קשה מידי, אולי היה לחוץ בזמן (הוא איחר אלי בכמעט שעה מסיום חלון הזמן בו אמור היה להופיע) וחיפש מוצא קל ומהיר. איני מעוניינת שהטכנאי יענש (במיוחד בימים אלו של פיטורין על ימין על שמאל) אבל מכאן ועל לשלם סכום מיותר על תיקון שהיה צריך להתבצע במקום (לפני כשבוע) ובלא תשלום הדרך ארוכה....
1) הוא מתקן את זה במקום וזה נרשם כהתקנת שקע נוסף.
2) הפניה לחשמלאי שהיה מסדר את השלוחה נוספת.
בד"כ האפשרות השניה יותר זולה.
כל זה רק מפני שאף ספק שירות לא יכול לתת שירות למוצר שהוא לא מכר, כולל כל השקעים והשלוחות בבית שהותקנו ע"י הקבלן או חשמלאי. תראי את זה כדוגמת רכישת מוצר עם אחראיות ורכישת אותו מוצר מחו"ל. במקרה כזה אולי כן תקבלי שירות למוצר אצל נציגה של החברה בארץ, אבל זה יהיה כבר בתשלום.
כמו שאמרתי, עניין של קביעת התקנה נוספת נראה לי קצת מיותר, ואני מאמין שאם היית מרימה טלפון באותו רגע למוקד 166 היה נסגר הנושא, במיוחד לאור העובדה שהטכנאי הגיע באיחור מאוד משמעותי.
פשוט מרבית האנשים לא ממש יודעים מאיזה חברה ואיזה מוצר הם מקבלים, וזה דבר שגורם אי נעימות כזאת. כך שלא תמיד בזק, או הוט או חברת חשמל אשמים בכל הצרות.
-
biss
- חבר ותיק

תודה על התגובה מוקימוקי27 כתב:בעבר, כמעט בכל חדר בבייתי הייתי זקוק לשלוחת טלפון. היום כשמרבית המכשירים הם מסוג DECT, מספיקה לי שלוחה אחת למודם ושלוחה אחת לטלפון. כששדרגתי ממגה וחצי לעשרה מגה לפני שנתיים-שלוש האינטרנט כל הזמן התנתק, והייתי צריך להחליף מחדש את החיווט בבית (הפעם שמתי כבל תקשורת מסוכך ועבה, במקום הגידים המסכנים שהיו לפני). מן הסתם, לא ביקשתי את העזרה של בזק, שמחייבים אותך על כל דבר שהחוק מאפשר להם (לא יודע מה המצב היום, אבל בעבר היה אפשר למצוא חיוב על נקודות נוספות בבית, טלפונים בהשאלה, אביזרי שמע, שיחה מזוהה וכדומה)....
כאשר היו לי בעיות בשדרוג ל- 30 מגה עשיתי את הדבר ההגיוני ביותר מבחינתי והתקשרתי ל- 166. היות ואני מומחית קטנה מאוד בתחום התקשורת לא ניסיתי לתחקר את עובד התמיכה שענה לי מה עלולים להיות הגורמים לבעיה (וגם לא גיגלתי בנושא) אלא לאחר שאפשר לי קשר אינטרנט כלשהו קבענו הזמנת טכנאי.
כעת לאחר שכבר הוחל בתיקון, אפילו שאני יכולה לבקש ממישהו שיעזור לי עם שדרוג הקו לשלוחה אני תוהה אם לא עדיף שבזק בכל זאת יבצעו את העבודה וכך גם יוודאו שאין בעיות עם ה- 30 מגה ולא שהדבר יעשה ע"י מישהו אחר ויתברר שבכל אופן יש בעיות?
באשר לגביית חיובים על כל צעד ושעל:
לבד מנושא שירותים על הקו (שיחה מזוהה, שיחת ועידה, תא קולי) לא זכור לי שנתקלתי בחיובים על דברים שונים מבית מדרשה של בזק. אבל ייתכן וזה בגלל שאני צעירה מידי או בגלל שמעולם לא ביקשתי מבזק למתוח עבורי קווים ולהתקין עבורי שקעים. בכל מקרה, תאורך נשמע מתאים מאוד לבזק שכולנו מכירים ואוהבים.
השאלה היא האם הם באמת מורשים לגבות חיוב על תיקון הקו בתוך הבית ואולי גם האם הם לרוב מיישמים זאת או שיש מקום לדבר איתם..
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78806
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
עד כמה שאני יודע, האחריות על הקו ברגע שהוא בתוך הבית זה של בעל הבית ולא של בזק.
-
biss
- חבר ותיק

dima_vy כתב:אנסה להסביר לך איך היה אמור להתבצע טיפול... במעמד שיחה שלך עם המוקד אינטרנט של בזק, היו צריכים לשאול אותך האם מודם שלך מחובר לשקע שהותקן ע"י בזק או שהוא מחובר לשקע אחר. במידה והמודם מחובר לשקע שהותקן ע"י בזק, ואת עדיין לא מקבלת את המהירות הנדרשת היו צריכים לשלוח את הטכאי. אם, בהגעת הטכנאי, היה מסתבר שמודם אמור להיות מחובר לשקע שגורם לבעיה בקו, הטכנאי היה צריך להציע שתי אפשרויות:biss כתב:dima_vy כתב:עיקרונית, בזק מתקינה קו עם שקע אחד בלבד בבית. ברוב המקרים, שאר התשתית טלפון בדירות מותקנת ע"י הקבלניןםחשמלאים, ולכן בזק אינה לוקחת אחראיות על התקנה של מישהו אחר. אני די מאמין שזה המקרה גם אצלך וזאת גם הסיבה שבזק (בדמות הטכנאי) דרשה תשלום על התיקון. למען האמת גם נראה לי הגיוני... לא נראה לי שאם תהיה לך בעיה בשקע חשמל בבית תוכל לבוא בטענה לחברת חשמל, כי חברת חשמל, עד כמה שאני יודע, לא מתקינה שקעי חשמל בבתים. לעומת זאת, אם הייתה מראש מזמין התקנת קו טלפון+3 שקעים לדוגמא, אני בטוח שטכנאי גם היה מתקן את השקע הבעייתי.
יתרה מזאת, אני תוהה אם זו אינה התנהגות של טכנאי שאולי לא רצה לעבוד קשה מידי, אולי היה לחוץ בזמן (הוא איחר אלי בכמעט שעה מסיום חלון הזמן בו אמור היה להופיע) וחיפש מוצא קל ומהיר. איני מעוניינת שהטכנאי יענש (במיוחד בימים אלו של פיטורין על ימין על שמאל) אבל מכאן ועל לשלם סכום מיותר על תיקון שהיה צריך להתבצע במקום (לפני כשבוע) ובלא תשלום הדרך ארוכה....
1) הוא מתקן את זה במקום וזה נרשם כהתקנת שקע נוסף.
2) הפניה לחשמלאי שהיה מסדר את השלוחה נוספת.
בד"כ האפשרות השניה יותר זולה.
כל זה רק מפני שאף ספק שירות לא יכול לתת שירות למוצר שהוא לא מכר, כולל כל השקעים והשלוחות בבית שהותקנו ע"י הקבלן או חשמלאי. תראי את זה כדוגמת רכישת מוצר עם אחראיות ורכישת אותו מוצר מחו"ל. במקרה כזה אולי כן תקבלי שירות למוצר אצל נציגה של החברה בארץ, אבל זה יהיה כבר בתשלום.
כמו שאמרתי, עניין של קביעת התקנה נוספת נראה לי קצת מיותר, ואני מאמין שאם היית מרימה טלפון באותו רגע למוקד 166 היה נסגר הנושא, במיוחד לאור העובדה שהטכנאי הגיע באיחור מאוד משמעותי.
פשוט מרבית האנשים לא ממש יודעים מאיזה חברה ואיזה מוצר הם מקבלים, וזה דבר שגורם אי נעימות כזאת. כך שלא תמיד בזק, או הוט או חברת חשמל אשמים בכל הצרות....
תודה על התגובה, דימה
תראה, למרות הרצון להאשים בכל דבר את בזק/ הוט/ חברת החשמל/ הממשלה / ברור לי שלא תמיד הם האשמים ויש למצא אשמים אחרים ולתלותם בכיכר העיר. אגב, משום מה בוטל מוסד התליה ועיתים נדמה שהוא חסר מאוד.
בכל אופן, בהרבה מהמוצרים /שירותים נדמה לי שאני דיי יודעת מאיזו חברה אני אמורה לקבל שירות, הבעיה שאכן בחלק מהמקרים הנושא משהו עמום - לדעתי לא בהכרח מתוך רשלנות תמימה של נותני השירות - כמו במקרה הלה.
כמה שאלות
1. בהתחשב בכך שקו הטלפון עבד אבל משום מה חוט לאזור מסויים גרם הפרעות לגלישה משלוחה אחרת במהירות של 30 מגה, אין משמעו שיש צורך במכשיר בדיקה כלשהו שאינו מצוי אצל המתקין החובב (כגון מוקי) ואפילו אצל הטכנאי הרגיל ולכן בזק הם אלו שהתעסקו עם העניין ולא מראש אמרו לי את הדברים שפרטת?
2. האם אתה במקרה עובד של (או עם) בזק ולכן אתה מכיר נהלים אלה?
או שאלו נהלים שאתה מכיר מנסיון של עם בזק / משליך מנהלי חברה אחרת / מוצא בהם הגיון (וכמובן איני טוענת שאינם משוללי הגיון מסויים)?
3. האם העובדה שנציגי בזק לא עבדו לפי הנהלים שתארת אין משמעותו שאילו אינם בהכח הנהלים לפיהם עובדת בזק או לפחות לא נהלים החקוקים בסלע?
4. אכן לא התקשרתי באותו רגע ל-166 ובאמת שאיני יודעת מדוע לא עשיתי כן. אבל בהתחשב בכל הבלגן שנגרם לי: כאמור טכנאי איחר בשעה, ניתק אזור שלם בבית מקו טלפון לשבוע וטרם ספרתי את שאר הסיפור: (היה אמור לקבוע מועד להתקנה, לא בדיוק עשה זאת וכאשר כבר קבע לאחר שיחות חוזרות מצידי עשה זאת ללא בירור מועד המתאים לי ולסיום אף אחד לא טרח לידעני בנושא והמועד התברר לי רק לאחר שניסיתי לקבוע מועד בעצמי) אין זה הגיוני שלכל הפחות בזק לא יחייבו אותי בתיקון הקו לשלוחה?
-למעשה מדובר פה על שתי שלוחות באותו חדר הנמצאות על חוט טלפון אחד.
נערך לאחרונה על ידי biss ב 28/04/2012 17:23, נערך פעם 1 בסך הכל.
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

biss
אני אנסה לענות על השאלות שלך
1. טכנאיי בזק, אשר עובדים עם לקוחות פרטיים, לא משתמשים בשום ציוד מתוחכם.
2. אני עבדתי בעבר בבזק, כולל מוקד אינטרנט, ובשלב מסויים חלק מהעבודה שלי היה לאשר לתומכים תאום טכנאים ללקוחות. הייתי עושה זאת, רק לאחר שנבדקו כל הדברים האפשריים בטלפון, ובכדי למנוע, עד כמה שאפשר, את מצבים כמו שתיארת.
3. אולי נהלים השתנו מאז שעזבתי, אבל לא נראה לי... חוץ מזה, אני חושב שמוקד דווקא עבד בסדר, ואם יש בבית שלוחה שמקצרת, גם חיבור של מודם לשקע הראשון בבית לא היה מראה מה הבעיה, ולכן תואם לך טכנאי.
4. קשה לי לשפוט לגבי התנהלות של טכנאי מולך, ואבל לפי התואר שלך לא ממש נראה בסדר, או ליתר דיוק ממש לא בסדר:( במקרה כזה הייתי מתקשר למוקד שירות לקוחות של בזק (199) ודורש פיצוי על ההתנהלות הלא סבירה הזאת.
2. אני עבדתי בעבר בבזק, כולל מוקד אינטרנט, ובשלב מסויים חלק מהעבודה שלי היה לאשר לתומכים תאום טכנאים ללקוחות. הייתי עושה זאת, רק לאחר שנבדקו כל הדברים האפשריים בטלפון, ובכדי למנוע, עד כמה שאפשר, את מצבים כמו שתיארת.
3. אולי נהלים השתנו מאז שעזבתי, אבל לא נראה לי... חוץ מזה, אני חושב שמוקד דווקא עבד בסדר, ואם יש בבית שלוחה שמקצרת, גם חיבור של מודם לשקע הראשון בבית לא היה מראה מה הבעיה, ולכן תואם לך טכנאי.
4. קשה לי לשפוט לגבי התנהלות של טכנאי מולך, ואבל לפי התואר שלך לא ממש נראה בסדר, או ליתר דיוק ממש לא בסדר:( במקרה כזה הייתי מתקשר למוקד שירות לקוחות של בזק (199) ודורש פיצוי על ההתנהלות הלא סבירה הזאת.
-
biss
- חבר ותיק

dima_vy כתב:biss
4. קשה לי לשפוט לגבי התנהלות של טכנאי מולך, ואבל לפי התואר שלך לא ממש נראה בסדר, או ליתר דיוק ממש לא בסדר:( במקרה כזה הייתי מתקשר למוקד שירות לקוחות של בזק (199) ודורש פיצוי על ההתנהלות הלא סבירה הזאת....
אם כך, דימה
בהתחשב בכך שלא בדקו איתי את כל הדברים בטלפון וגם שאינך עובד שם יותר, אני יכולה לומר בוודעות שלא אתה היית מוקדן הבזק שתמך בי. טוב, אולי גם בהתחשב בכך שהן לתומך והן לתומך הבכיר היה מבטא ערבי ולך אין בדיוק שם המעיד על כך, אבל זה בטח פרט שולי שאינו אומר דבר.
בכל מקרה, מדברייך עושה שאולי במצב רגיל לא הייתי אמורה לקבל את תיקון הקו לשלוחה פנימית ללא תשלום, אבל בהתחשב בכל הפאקים שהיו בשירות במקרה הזה, גם לדעת עובד בזק לשעבר המכיר את הנהלים יש לי יותר מסיבה טובה לדרוש מבזק פיצוי.
תודה על התשובות ועל הרוח הגבית
- זורו44
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5453
- נתן תודות: 411 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
biss
בזק היה בעבר מונופול,היום יש אלטרנטיבות ,אם 99 שח את מוכנה לתרום תעברי לסדר היום.
אם חשוב לך העקרון של כל צרכן נורמטיבי שעלינו לא עושים קופה ,ולא מנצלים בורות של אי ידיעת אמנת השרות של בזק,לכי ואל תוותרי עד שתגיעי לשימור הלקוחות.
חשוב להדגיש:
-נותקה שלוחה בבית שמנעה שימוש מעל שבוע ימים
-בוצע אחור טכנאי ללא הודעה מוקדמת(חוק פצוי הטכנאי)
-חשוב להשאיר קו חוטי בבית,בזמן חרום,כשאין חשמל והסוללר נופל,
-לדרוש קודם כל התיקון של השלוחה ,ואח"כ להתדיין עם שימור הלקוחות.
-בעבר יס בצעו שקע משולב טלויזיה,זה לא באחריות בזק.
-הטכנאים של בזק אלופים בתיקון תקלות במהירות,הם פשוט מנתקים את השלוחה המפריעה.
-כשרוצים להזיז נתב אלחוטי לחדר אחר ומגלים שהשקע טלפון לא שמיש, זה בהחלט לא נעים.
ההיתנהלות של הטכנאי היה פשוט כיסוי תחת.תיקן התקלה בצורה עקומה(ניתוק השלוחה) קביעת מועד להתקנה
בלי תאום מועד ויידוי הלקוח.-סיבה לכיסוי תחת:טכנאים נמדדים בפרמיה אישית על תקלות חוזרות,היות והביקור הנוסף העתידי הוא בתשלום.
שאלה חשובה נוספת:האם השלוחה הנוספת מחוברת בחו חיצוני לתיבת התקשורת או פנימית?
*לטכנאי של בזק יש בודק מקצועי לזליגות,קצרים ואיתור קווים.
נשמח לעדכון
בזק היה בעבר מונופול,היום יש אלטרנטיבות ,אם 99 שח את מוכנה לתרום תעברי לסדר היום.
אם חשוב לך העקרון של כל צרכן נורמטיבי שעלינו לא עושים קופה ,ולא מנצלים בורות של אי ידיעת אמנת השרות של בזק,לכי ואל תוותרי עד שתגיעי לשימור הלקוחות.
חשוב להדגיש:
-נותקה שלוחה בבית שמנעה שימוש מעל שבוע ימים
-בוצע אחור טכנאי ללא הודעה מוקדמת(חוק פצוי הטכנאי)
-חשוב להשאיר קו חוטי בבית,בזמן חרום,כשאין חשמל והסוללר נופל,
-לדרוש קודם כל התיקון של השלוחה ,ואח"כ להתדיין עם שימור הלקוחות.
-בעבר יס בצעו שקע משולב טלויזיה,זה לא באחריות בזק.
-הטכנאים של בזק אלופים בתיקון תקלות במהירות,הם פשוט מנתקים את השלוחה המפריעה.
-כשרוצים להזיז נתב אלחוטי לחדר אחר ומגלים שהשקע טלפון לא שמיש, זה בהחלט לא נעים.
ההיתנהלות של הטכנאי היה פשוט כיסוי תחת.תיקן התקלה בצורה עקומה(ניתוק השלוחה) קביעת מועד להתקנה
בלי תאום מועד ויידוי הלקוח.-סיבה לכיסוי תחת:טכנאים נמדדים בפרמיה אישית על תקלות חוזרות,היות והביקור הנוסף העתידי הוא בתשלום.
שאלה חשובה נוספת:האם השלוחה הנוספת מחוברת בחו חיצוני לתיבת התקשורת או פנימית?
*לטכנאי של בזק יש בודק מקצועי לזליגות,קצרים ואיתור קווים.
נשמח לעדכון
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד
-
biss
- חבר ותיק

כמו שהבנת, זורו, העניין פה הוא בעיקר עקרוני.
הן עקב השירות העקום, הן בשל אותה הרגשה שמטרטירים אותי שלא לצורך, בוודאי בגלל תודעה צרכנית נבונה וכמובן בשל התחושה ש"עושים עלי קופה" ללא הצדקה. אבל כמובן שגם ל- 99 ש"ח האלה יש לי שימושים טובים יותר.
כמה הערות
- בינתיים מדובר על כמעט שבוע
- הם הודיעו על האיחור, אבל רק דקות מעטות לפני תום חלון הזמן וגם למועד המאוחר שהוא קבע איחר הטכנאי.
אגב, הנושא אינו מכוסה ע"י חוק הטכנאים היות וע"פ החוק מותר לטכנאי לאחר עד שעתיים מתום חלון הזמן והטכנאי במקרה זה איחר כשעה.
- הושאר קו חוטי בבית. מעולם לא טענתי אחרת. פשוט אזור שלם בבית נמצא כשבוע ללא טלפון וזה לא הכי נוח במיוחד כשמדובר על איזור דיי מרכזי.
- למרות שכרגע מותקן אצלי יס, אם אני זוכרת נכון לא חיברתי את השקעים שלהם לטלפון ובכל מקרה הם אינם מחוברים לממירים (מה שכן היות ונמצאים ללא שימוש שכחתי לומר זאת לטכנאי. אופס).
מה שכן
* גם לי היתה הרגשה שלטכנאי בזק יש ציוד מקצועי כלשהו. אני זוכרת שטכנאים חובבים התקינו קווים בביתם שונים בהם שהיתי ואת ציוד הבדיקה בו ראיתי שהשתמש הטכנאי (כנראה זה עליו דיברת) לא היה לאף אחד מהם. והרי סיבה לכך שיתכן שבמקרים מסויימים עדיף שטכנאי בזק יתקין מחדש (וללא חיוב) שלוחה שעשתה צרות. הלא, אילו טכנאי חובב כלשהו היה עושה זאת, סביר שהיה מתקשה עד לא יכול לעלות על בעיות זליגה דבר שכל הנראה משפיע על גלישה במהירויות גבוהות (יחסית) ואז שוב היו בעיות ושוב בזק היו נאלצים לעזור לי מה שנשמע לי כמו בזבוז רב של זמנם היקר של עובדי בזק השונים. אם התומכים ואם הטכנאים (עזבו את הזמן שלי, הרי מבחינתם גם כך אינו שווה מאום).
* מעניין לקרא את הערתך שטכנאי בזק נמדדים בפרמיה אישית על תקלות חוזרות. הדבר נותן הסבר נוסף לכך שהתקלה לא תוקנה במקום אלא הוצע לי קביעת התקנה בתשלום.
* אתה ממליץ קודם לדרוש את תיקון השלוחה ואז להתדיין עם שימור לקוחות. אני תוהה, האם כאשר יבא הטכנאי לא אדרש לחתום על משהו, למשל על מסמך שמאשר שעשה כך וכך ואהיה מחוייבת בכך וכך? האם במקרה כזה לא עדיף קודם כל לסגור את עניין העלות? יתרה מזאת משום מה חשבתי שעדיף לסגור את כל הבעיות בפעם אחת, מדוע לדעתך עדיף אחרת? האם מנסיון שלך עם בזק יש סיכוי שכך אקבל הן התקנה בחינם והן פיצוי על כל הבלגן שנגרם?
לשאלתך,
השלוחה הנוספת יוצאת ישירות מהכניסה הראשית של בזק לבית. אשמח לשמוע עד כמה ולמה זה משמעותי
וכמובן, שוב תודה על עזרתך:)
הן עקב השירות העקום, הן בשל אותה הרגשה שמטרטירים אותי שלא לצורך, בוודאי בגלל תודעה צרכנית נבונה וכמובן בשל התחושה ש"עושים עלי קופה" ללא הצדקה. אבל כמובן שגם ל- 99 ש"ח האלה יש לי שימושים טובים יותר.
כמה הערות
- בינתיים מדובר על כמעט שבוע
- הם הודיעו על האיחור, אבל רק דקות מעטות לפני תום חלון הזמן וגם למועד המאוחר שהוא קבע איחר הטכנאי.
אגב, הנושא אינו מכוסה ע"י חוק הטכנאים היות וע"פ החוק מותר לטכנאי לאחר עד שעתיים מתום חלון הזמן והטכנאי במקרה זה איחר כשעה.
- הושאר קו חוטי בבית. מעולם לא טענתי אחרת. פשוט אזור שלם בבית נמצא כשבוע ללא טלפון וזה לא הכי נוח במיוחד כשמדובר על איזור דיי מרכזי.
- למרות שכרגע מותקן אצלי יס, אם אני זוכרת נכון לא חיברתי את השקעים שלהם לטלפון ובכל מקרה הם אינם מחוברים לממירים (מה שכן היות ונמצאים ללא שימוש שכחתי לומר זאת לטכנאי. אופס).
מה שכן
* גם לי היתה הרגשה שלטכנאי בזק יש ציוד מקצועי כלשהו. אני זוכרת שטכנאים חובבים התקינו קווים בביתם שונים בהם שהיתי ואת ציוד הבדיקה בו ראיתי שהשתמש הטכנאי (כנראה זה עליו דיברת) לא היה לאף אחד מהם. והרי סיבה לכך שיתכן שבמקרים מסויימים עדיף שטכנאי בזק יתקין מחדש (וללא חיוב) שלוחה שעשתה צרות. הלא, אילו טכנאי חובב כלשהו היה עושה זאת, סביר שהיה מתקשה עד לא יכול לעלות על בעיות זליגה דבר שכל הנראה משפיע על גלישה במהירויות גבוהות (יחסית) ואז שוב היו בעיות ושוב בזק היו נאלצים לעזור לי מה שנשמע לי כמו בזבוז רב של זמנם היקר של עובדי בזק השונים. אם התומכים ואם הטכנאים (עזבו את הזמן שלי, הרי מבחינתם גם כך אינו שווה מאום).
* מעניין לקרא את הערתך שטכנאי בזק נמדדים בפרמיה אישית על תקלות חוזרות. הדבר נותן הסבר נוסף לכך שהתקלה לא תוקנה במקום אלא הוצע לי קביעת התקנה בתשלום.
* אתה ממליץ קודם לדרוש את תיקון השלוחה ואז להתדיין עם שימור לקוחות. אני תוהה, האם כאשר יבא הטכנאי לא אדרש לחתום על משהו, למשל על מסמך שמאשר שעשה כך וכך ואהיה מחוייבת בכך וכך? האם במקרה כזה לא עדיף קודם כל לסגור את עניין העלות? יתרה מזאת משום מה חשבתי שעדיף לסגור את כל הבעיות בפעם אחת, מדוע לדעתך עדיף אחרת? האם מנסיון שלך עם בזק יש סיכוי שכך אקבל הן התקנה בחינם והן פיצוי על כל הבלגן שנגרם?
לשאלתך,
השלוחה הנוספת יוצאת ישירות מהכניסה הראשית של בזק לבית. אשמח לשמוע עד כמה ולמה זה משמעותי
וכמובן, שוב תודה על עזרתך:)
נערך לאחרונה על ידי biss ב 28/04/2012 21:12, נערך פעם 1 בסך הכל.