מסך מתאים למקרן TW9000
-
topprojector
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 229
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
בשעה טובה רכשתי מקרן EPSON TW9000 . אני מתלבט לגבי המסך. יש לי סלון גדול שניתן להחשיך אותו (כלומר כמעט אין אור בחדר למעט אולי אור אחורי מעומעם) . מרחק צפייה של כ-6 מטר. אני רוצה להקרין על מסך חשמלי בגודל של כ-150 אינטש בפורמט 16:9 (רוחב של כ - 3.3 מטר).
על איזה מסך הייתם ממליצים ? מה סוג הבד שיתאים מבחינת ה GAIN והצבע (האם כדאי ללכת על מסך אפור עם GAIN נמוך של 0.8?). אני רוצה מסך אולטימטיבי גם ל-2D אבל בפירוש גם ל 3D . תודה מראש לעוזרים.
על איזה מסך הייתם ממליצים ? מה סוג הבד שיתאים מבחינת ה GAIN והצבע (האם כדאי ללכת על מסך אפור עם GAIN נמוך של 0.8?). אני רוצה מסך אולטימטיבי גם ל-2D אבל בפירוש גם ל 3D . תודה מראש לעוזרים.
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
אני ממליץ לך על מסך עם גיין של 1.3. מצד אחד מדובר במקרן שהוא תותח הארה, מצד שני, מדובר במסך גדול מאוד ומצד שלישי הנורה נחלשת עם הזמן.
אין שום צורך לקנות מסך אפור למקרן הזה, מדובר במקרן עם שחורים טובים מאוד.
אם רוצים להוריד את עוצמת ההארה, מומלץ להשתמש בפילטר ND. יש לו מספר יתרונות, הוא זול יחסית ואפשר להוריד אותו כאשר המנורה נחלשת.
אין שום צורך לקנות מסך אפור למקרן הזה, מדובר במקרן עם שחורים טובים מאוד.
אם רוצים להוריד את עוצמת ההארה, מומלץ להשתמש בפילטר ND. יש לו מספר יתרונות, הוא זול יחסית ואפשר להוריד אותו כאשר המנורה נחלשת.
No place like home.......... Theater
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6605
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 500 פעמים
- יצירת קשר:
מכיוןן שאתה לוקח מסך שנחשב גדול מאוד, מאוד חשוב שתדאג שיהיה לו גם מנגנון מתיחה. ללא מנגנון כזה, למסך בסדר גודל כזה יווצרו מהר מאוד גלים שמאוד מטרידים בזמן הצפייה.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
נכון מאוד.ride כתב:מכיוןן שאתה לוקח מסך שנחשב גדול מאוד, מאוד חשוב שתדאג שיהיה לו גם מנגנון מתיחה. ללא מנגנון כזה, למסך בסדר גודל כזה יווצרו מהר מאוד גלים שמאוד מטרידים בזמן הצפייה....
יש אופציה למסך מתיחה שתלוי מהתקרה או קיר ויש אופציה למסך שמותקן על הרצפה ועולה כלפי מעלה.
המחיר של כזה או כזה קרוב ל 30000 ש"ח
האם זה בתקציב שלך?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78861
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
גיין גבוה לא נראה לי כאן בכלל.
בכזה גדל זה יגרום להוטספוטים והמקרן נותן הרבה אור. הייתי מסתפק ב 1.1
כמובן שמתיחה זה חובה אם זה חשמלי.
בכזה גדל זה יגרום להוטספוטים והמקרן נותן הרבה אור. הייתי מסתפק ב 1.1
כמובן שמתיחה זה חובה אם זה חשמלי.
רק גיין גבוה.
150" זה מסך מאוד גדול.
אני השתמשתי עם האפסון בזמנו על מסך של 130" עם גיין של 1.7 ובתלת מימד עוצמת ההארה הייתה בסדר, לא יותר מזה.
וזה עם מנורה חדשה. לא שמרתי על האפסון כי רכשתי במקומו מקרן אחר, כך שאין לי נסיון באשר להתנהגות הנורה הספציפית שלו, אבל כמו כל נורה אחרי כמה מאות שעות אתה תמצא את עצמך עם 20% פחות הארה.
אל תשכח שאם תחליט לכייל את המקרן הזה, עוצמת ההארה תרד באופן לא פשוט.
1.1 בפירוש לא יעבוד בסיטואציה הזו.
לא כל גיין גבוה גורם לתופעות לוואי. ניתן לומר שבשיקלול הדברים לגיין גבוה יהיו בעיקר יתרונות על פני חסרונות.
רן
150" זה מסך מאוד גדול.
אני השתמשתי עם האפסון בזמנו על מסך של 130" עם גיין של 1.7 ובתלת מימד עוצמת ההארה הייתה בסדר, לא יותר מזה.
וזה עם מנורה חדשה. לא שמרתי על האפסון כי רכשתי במקומו מקרן אחר, כך שאין לי נסיון באשר להתנהגות הנורה הספציפית שלו, אבל כמו כל נורה אחרי כמה מאות שעות אתה תמצא את עצמך עם 20% פחות הארה.
אל תשכח שאם תחליט לכייל את המקרן הזה, עוצמת ההארה תרד באופן לא פשוט.
1.1 בפירוש לא יעבוד בסיטואציה הזו.
לא כל גיין גבוה גורם לתופעות לוואי. ניתן לומר שבשיקלול הדברים לגיין גבוה יהיו בעיקר יתרונות על פני חסרונות.
רן
- oferlaor
- מנהל

איפה כתבתי שזה היה חשוך?
כתבתי שזה היה "בסדר". בוודאי אין מדובר בהארה חזקה מדיי.
אני מקרין על מסך בפרופורציה של 2.35:1 ברוחב של כ- 3.10 מ' . מאוד קרוב למסך שרוצה הבחור להשתמש.
במיקום שלי, בפוזיציה של המסך, בגובה של המקרן, אני מקבל כ- 1.7 גיין מתוך 2.8 גיין מקסימלי.
לאחר כיול של האפסון בתלת מימד, עוצמת ההארה היא בסדר, היא לא יוצאת דופן. בפירוש אין לומר שמדובר בתמונה חשוכה, אבל גם אי אפשר לומר שהסתנוורתי, כל זאת כאשר מדובר במנורה חדשה עם גיין של 1.7 כאמור.
1.1 בוודאי לא יעבוד כאן. תיאוריה לחוד, פרקטיקה לחוד.
אגב הסוני 95, למרות שיש לו עוצמה נמוכה יותר מהאפסון, אך בגלל הקונטרסט הגבוה משמעותית , קיים הרושם של תמונה מוארת יותר.
תמיד צריך לשאוף לגיין הכי גבוה שאפשר.
תמיד.
רן
כתבתי שזה היה "בסדר". בוודאי אין מדובר בהארה חזקה מדיי.
אני מקרין על מסך בפרופורציה של 2.35:1 ברוחב של כ- 3.10 מ' . מאוד קרוב למסך שרוצה הבחור להשתמש.
במיקום שלי, בפוזיציה של המסך, בגובה של המקרן, אני מקבל כ- 1.7 גיין מתוך 2.8 גיין מקסימלי.
לאחר כיול של האפסון בתלת מימד, עוצמת ההארה היא בסדר, היא לא יוצאת דופן. בפירוש אין לומר שמדובר בתמונה חשוכה, אבל גם אי אפשר לומר שהסתנוורתי, כל זאת כאשר מדובר במנורה חדשה עם גיין של 1.7 כאמור.
1.1 בוודאי לא יעבוד כאן. תיאוריה לחוד, פרקטיקה לחוד.
אגב הסוני 95, למרות שיש לו עוצמה נמוכה יותר מהאפסון, אך בגלל הקונטרסט הגבוה משמעותית , קיים הרושם של תמונה מוארת יותר.
תמיד צריך לשאוף לגיין הכי גבוה שאפשר.
תמיד.
רן
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
topprojector,
קודם כל תתחדש.
לדעתי גם מ-6 מ' 150 אינץ' בפורמט 16:9 זה גדול מידי.
אני יושב שמרחק של 5.5 מ' עם מסך 106 אינץ' 16:9 ואכן נראה ש-120 אינץ היה עדיף אך לא נראה לי שהייתי עולה מעבר לכך גם ללא תוספת מחיר.
גם תקבל תמונה פחות איכותית וגם פחות מוארת, מבלי להיכנס לענין התקציבי (120" מתוח עולה כ-6,000 ש"ח ו150" כנראה הרבה יותר).
קודם כל תתחדש.
לדעתי גם מ-6 מ' 150 אינץ' בפורמט 16:9 זה גדול מידי.
אני יושב שמרחק של 5.5 מ' עם מסך 106 אינץ' 16:9 ואכן נראה ש-120 אינץ היה עדיף אך לא נראה לי שהייתי עולה מעבר לכך גם ללא תוספת מחיר.
גם תקבל תמונה פחות איכותית וגם פחות מוארת, מבלי להיכנס לענין התקציבי (120" מתוח עולה כ-6,000 ש"ח ו150" כנראה הרבה יותר).
נערך לאחרונה על ידי idan309 ב 28/04/2012 8:02, נערך פעם 1 בסך הכל.
- opv
- חבר מביא חבר

viper,
למה לקנות מסך אפור?
אני שומע יותר ויותר אנשים ששוקלים לקנות מסכים אפורים עם גיין נמוך מ1.
למה?
המסכים האלה מתאימים לשנת 2000 כשלמקרנים היתה עוצמת הארה גבוהה ושחורים איומים.
היום למקרנים יש שחורים טובים ועוצמת הארה גבולית, בעיקר בגלל המעבר ל3D.
למקרנים כאלה לא מתאימים מסכים אפורים.
למה לקנות מסך אפור?
אני שומע יותר ויותר אנשים ששוקלים לקנות מסכים אפורים עם גיין נמוך מ1.
למה?
המסכים האלה מתאימים לשנת 2000 כשלמקרנים היתה עוצמת הארה גבוהה ושחורים איומים.
היום למקרנים יש שחורים טובים ועוצמת הארה גבולית, בעיקר בגלל המעבר ל3D.
למקרנים כאלה לא מתאימים מסכים אפורים.
- oferlaor
- מנהל

- opv
- חבר מביא חבר

1. אני יכול לחשוב על דברים סקסיים יותר באותו מחיר...oferlaor כתב:opv
1. זה מאוד סקסי
2. מאמינים שזה ישפר את השחורים......
2.זה באמת משפר את השחורים. אבל לשיפור שחורים יש פתרון זול ופרקטי יותר, פילטר ND.
- opv
- חבר מביא חבר

גיין זה לא פתרון קסם. אם תקנה מסך זול עם גיין גבוה, תסבול מלא מעט תופעות לוואי.puma1 כתב:איפה מוכרים בארץ בד עם GAIN של 1.7, אני צריך לקבל את ה6010 ואני רוצה לקנות בד בשביל להכין מסך...
במסכים עם גיין של עד 1.3 יש פחות תופעות לוואי. אם רוצים גיין גבוה, אז המסכים המומלצים הם HP של DA-LITE SILVERSTAR של VUTEC. השני יקר משמעותית.
לא אמרתי שאני מחפש בד זול, שאלתתי איפה מוכרים בארץ בדיםopv כתב:גיין זה לא פתרון קסם. אם תקנה מסך זול עם גיין גבוה, תסבול מלא מעט תופעות לוואי.puma1 כתב:איפה מוכרים בארץ בד עם GAIN של 1.7, אני צריך לקבל את ה6010 ואני רוצה לקנות בד בשביל להכין מסך...
במסכים עם גיין של עד 1.3 יש פחות תופעות לוואי. אם רוצים גיין גבוה, אז המסכים המומלצים הם HP של DA-LITE SILVERSTAR של VUTEC. השני יקר משמעותית....
- opv
- חבר מביא חבר

למיטב ידיעתי, לא מוכרים בארץ בדים כאלה למתיחה. ישנם מקומות בודדים בארץ שמוכרים בד עם גיין 1.0.puma1 כתב:לא אמרתי שאני מחפש בד זול, שאלתתי איפה מוכרים בארץ בדיםopv כתב:גיין זה לא פתרון קסם. אם תקנה מסך זול עם גיין גבוה, תסבול מלא מעט תופעות לוואי.puma1 כתב:איפה מוכרים בארץ בד עם GAIN של 1.7, אני צריך לקבל את ה6010 ואני רוצה לקנות בד בשביל להכין מסך...
במסכים עם גיין של עד 1.3 יש פחות תופעות לוואי. אם רוצים גיין גבוה, אז המסכים המומלצים הם HP של DA-LITE SILVERSTAR של VUTEC. השני יקר משמעותית.......
תודה, אתה יודע מאיפה ניתן להזמין מחול בדים של DA-LITE, ואיזה מהם מומלץ ל6010, ראיתי שיש להם המון סוגיםopv כתב:למיטב ידיעתי, לא מוכרים בארץ בדים כאלה למתיחה. ישנם מקומות בודדים בארץ שמוכרים בד עם גיין 1.0.puma1 כתב:לא אמרתי שאני מחפש בד זול, שאלתתי איפה מוכרים בארץ בדיםopv כתב:גיין זה לא פתרון קסם. אם תקנה מסך זול עם גיין גבוה, תסבול מלא מעט תופעות לוואי.puma1 כתב:איפה מוכרים בארץ בד עם GAIN של 1.7, אני צריך לקבל את ה6010 ואני רוצה לקנות בד בשביל להכין מסך...
במסכים עם גיין של עד 1.3 יש פחות תופעות לוואי. אם רוצים גיין גבוה, אז המסכים המומלצים הם HP של DA-LITE SILVERSTAR של VUTEC. השני יקר משמעותית..........
- opv
- חבר מביא חבר

באתר AV-OULET תוכל למצוא מבחר בדים. כמו שאמרתי קודם, HP נחשב לבחירה טובה מאוד בין מסכים עם גיין גבוה.
עוד לגבי HP, מסיבה לא ברורה, יותר זול לקנות מסך גלילה ידנית HP ולפרק לו את הבד מאשר לקנות בד בנפרד, בדוק גם את האופציה הזאת.
ונקודה אחרונה לגבי HP, מדובר על בד שהמתיחה שלו על מסגרת לא טריויאלית.
עוד לגבי HP, מסיבה לא ברורה, יותר זול לקנות מסך גלילה ידנית HP ולפרק לו את הבד מאשר לקנות בד בנפרד, בדוק גם את האופציה הזאת.
ונקודה אחרונה לגבי HP, מדובר על בד שהמתיחה שלו על מסגרת לא טריויאלית.