יש עתיד לתקן ה- DOCSIS 3 ?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
nerya40 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1221
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 122 פעמים

שליחה #1 

אם תקן DOCSIS 3 תומך עד 343Mb לשנייה בתקן האמריקאי ו- 445Mb לשנייה בתקן האירופי, משמע אצלנו הוט יכולה לספק לנו בארץ עד 343 מגה לשנייה.
כאשר יפרסו הסיבים האופטיים עקב המגבלה של התקן נוכל להגיע רק עד 343 מגה אלא אם כן נחליף תקן.
אבל קראתי שבמלא חברות כבלים בעולם כמו למשל Comcast ו- Virgin, שהן מספקות על תקן Docsis 3 מהירויות של עד 1.5Gb לשנייה.
כתבה: http://gigaom.com/broadband/virgin-in-u ... hats-fast/
עוד כתבה: http://seekbroadband.com/focus/2011/04/ ... o-1-5gbps/

איך הן יכולות לספק מהירויות כאלה על התקן אם הוא לא תומך במהירות כזו ?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78826
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5383 פעמים

שליחה #2 

לא נראה לי שהם משתמשים ב-DOCSIS 3, אלא במשהו מתקדם יותר ונסיוני הרבה יותר...

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #3 

אם תעובד שוב על העמוד בויקופדיה:

http://en.wikipedia.org/wiki/DOCSIS

תראה שהמהירויות האלו שציינת 343Mbps הורדה בתקן האמריקאי ו445Mbps בתקן האירופאי הם בשילוב שמונה ערוצי הורדה ..
אבל לתקן DOCSIS 3.0 אין מספר ערוצים מוגדר של ערוצים שאפשר לשלב ,אם אלו כרגע המהירויות שאפשר לקבל רק משומנה ערוצים שזה בערך הסטנדרט , עם הציוד הנכון ויותר ערוצי הורדה אפשר לקבל הרבה יותר .

ומקריאה של הכתבה ,אפשר להבין שהיא מבצעת את הניסוי על תשתית הDOCSIS 3.0 הקיימת שעד כה סיפקה רק 100Mbps בהורדה .. ככה שכמו שאתה רואה התקן יכול לספק הרבה יותר ממה שהוא מספק כרגע , .. ככה שהסיבים האופטיים לא סתם שם .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

nerya40 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

כתוב:
"In the UK, broadband provider Virgin Media announced on 20 April 2011 an intention to start trials with download speeds of 1.5 Gbit/s and upload of 150 Mbit/s based on DOCSIS3.0."

בשביל 1.5Gb לשנייה צריך מינימום 27 ערוצי הורדה ולרוב בשביל לקבל את המהירות הזו באמת ולא רק תיאורטית יש צורך במעל 40 ערוצי הורדה.
אני לא מאמין שזאת הדרך שלהם, 40 ערוצי הורדה מתפרסים על המון טווח תדרים וזה פשוט לא יעבוד כי הם לא היחידים שנמצאים בשוק שיכולים לגנוב את כל רצועות התדרים.

erezcap
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 395
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #5 

לאן כולם רצים ......... סטופ ,מספיק לנו גם 50M טובים מכל העולם ...

מתי יגיע האייפון המתקפל.....

nerya40 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

erezcap כתב:לאן כולם רצים ......... סטופ ,מספיק לנו גם 50M טובים מכל העולם ...

מתי יגיע האייפון המתקפל.....
...
לעצור ? אתה רוצה לגרום למצב שעוד פעם נפגר אחרי כל העולם ? אחרי המהפכה ש- HOT עשתה בפברואר היא מיצבה אותנו סוף סוף ברמה עולמית. פתאום 100 מגה פתאום נראים אחרת מאשר לפני כמה חודשים.
עכשיו בישראל צרכן פרטי יכול לקבל 100 מגה ב- 37 דולר בלי מבצעים. עם מבצע שהיה לא מזמן היה אפשר לקבל 100 מגה ב- 25 דולר. תמצא לי חברה עולמית אחרת שמוכרת לך 100 מגה במחירים האלה.

אם דיברת בצורה כללית. גם שאלכסנדר גרהם בל המציא את הטלפון אמרו שזה מספיק. ותראה איפה אנחנו היום ותגיד לי אם זה עדיף על להיות תקוע עם ההמצאה של בל.

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2626
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 137 פעמים

שליחה #7 

1. DOCSIS יכול תיאורטית לכלול יותר מ-8 ערוצי הורדה - אבל כל ערוץ הוא משאב יקר מאוד ועולה לחברות הרבה מאוד כסף כל פעם לצמצם את סגמנט הרשת כדי לאפשר יותר ערוצים עבור כל שכונה.
2. DOCSIS 3 מאז ומתמיד לא נועד להיות תקן שיקח את האינטרנט מאוד רחוק. כל העולם עובר לאט לאט (ויקר יקר) לFTTH. הטכנולוגיה הזאת מייתרת לחלוטין את DOCSIS שכל מטרתו להגדיר העברת DATA דרך מודולציית RF שנדרשת בגלל התשתית שעוברת על כבלי COAX ומיועדת להעברת TV/RF.
3. בשנים הקרובות צופים גידול בשימוש בDOCSIS 3 בגלל זמינות יחסית של שדרוג הרשת מDOCSIS 2 בלי שינויי תשתית מהותיים. אבל לטווח הרחוק יותר FTTH יהיה התשובה ויתן למעשה מהירות לא מוגבלת.

כמובן שכל זה לא רלוונטי בטווח הנראה לעין מכיוון ש:
1. הרשת הביתית היום לא עוברת את ה 1Gbps
2. הכוננים הקשיחים יתחילו להוות צוואר בקבוק. כבר היום ב100M אני שומע את הכונן טוחן.
3. צווארי בקבוק ברשת יקשו מאוד על אספקת מהירויות כאלה באופן גורף. הדבר ידרוש שדרוג משמעותי של ה-backbone שיתמוך בנפחי התעבורה הצפויים.

כל אלה דברים שיפתרו עם הזמן אבל עד שזה יקרה, מי יודע אולי ימצאו טכנולוגית תקשורת חדשה שלא דורשת להעביר כבלים בשביל מהירויות בלתי מוגבלות...
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4879
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #8 

רק בואו נסדר את השפה:
אתם מדברים על רוחב פס, כי המהירות לא תשתנה.
אם תרצו - פינג שקול יותר למהירות.
מה שאתם דנים בו שקול לרוחב הצינור.

TheTurtle
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 408
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #9 

shayze
דוקסיס זה הפרוטוקול( הטכנולוגיה) , ו FTTH זה בסך הכל כבל אופטי אליך הביתה, הדוקסיס 3 עדיין הפרוטוקול שמנהל אותו. כרגע אנחנו כבר ב FTTB!!! ההבדל המינורי בינו לבין FTTH זה בסך הכל 2 מטר כבל אליי הביתה
לטכנולוגיה קוראים GPON והיא עובדת על הכבלים הקיימים, וגם על דוקסיס3. בגלל זה הוט ובזק משדרגים לאופטי, בסוף יעברו לתקן החדש.
זה לא כזה מסובך כמו שאתה מתאר לפתוח יותר ערוצים. עיין ערך כל שאר העולם.
ולא הבנתי אותך בכלל בקשר לצוואר בקבוק.
1. רשת ג'יגה שיש לי בבית מעבירה על 120MB בפועל, שזה שווה ערך לחיבור של גיגה להוט( עוד 5-10 שנים)
2.היום עם המאה מגה שלי 12.5MB, אני לא שומע שום כונן, וזה יחסית איטי למהירויות שהHD מעביר לי בשימוש יום יומי או בהעברה ברשת ששם הוא מעביר בין 100-120, רשת ג'יגה.
הארד דיסק רגיל ב SATA3 קורא ומעתיק בין 60-120MB, פי 6-10 ממהירות האינטרנט הכי מהירה בישראל.
3.למה שיהיה לחברה עצמה צוואר בקבוק, הם מעבירים את כל התשתית לאופטי שתומך בטיזנאבי מהירות, וגם מחליפים את רוב הציוד שם, כמו שכתבתי הם כבר מתכוננים לתקן GPON- תמיכה במהירויות של יותר מג'יגה.
וכל הקטע מאחורי הערוצים זה למנוע עומס גם לחברה וגם ללקוח. (ככל שיש יותר ערוצים פחות עומס, יותר מהירות).
בקיצור דוקסיס 3 זאת הטכנולוגיה, הכבל הוא אופטי, GPON זה הסטנדרט העולמי, ואין כל סיבה בנתיים לשנות משהו.
אם נגיע ליום שירצו לעשות שידרוג(20-30 שנה, בנתיים זה מעל ג'יגה מהירות סימטרית), זה בסך הכל להחליף את ציוד הקצה(כרטיסים במרכזיות ושרתים), הכבלים האופטים תומכים במהירות האור 8) אז הם נשארים.

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

TheTurtle:

1. DOCSIS זה באמת פרוטוקול. שנועד להעביר מידע על תשתית HFC (סיבים משולב קואקס) באיפנון RF שמיועד במקור לתשתית טלוויזיה. ברגע שאין לך HFC יותר, אלא רק Fiber, אתה יכול עבור לפרוטוקול מבוסס IP ואין צורך יותר בDOCSIS.

2. זה לא 2 מטר כבל אליך הביתה. זה FIBER מהמוקד עד אליך.

3. אשמח אם תיתן פירוט לגבי "שאר העולם" שפותח ערוצים. בבקשה לספק מידע קונקרטי על חברה שפתחה ערוצים בלי להשקיע בפיצול התשתית שלה. נתונים כספיים גם יהיו במקום.

מה שאני מכיר - שכל ספק נלחם כדי לפנות תדרים. מזמן אין בעולם שידורים אנלוגיים, והם מחפשים דרכים לספק יותר תדרים ולהעביר יותר תוכן על כל תדר, ולבצע Multiplexing, נכון, ומפעילים SDV כדי למקסם את מה שיש להם. ברגע שמיצית את כל היכולות האלה, ואתה צריך לבצע שינויי תשתית כדי לייצר תדרים פנויים לשכונה, זה יותר כסף בסדרי גודל.

4. מהירות הארד דיסק מכאני תלויה מאוד בכמה גורמים כמו כמה הדיסק פנוי, כמה פרגמנטציה יש עליו וכו'. מבדיקות שערכתי לא מזמן, גיליתי מהירות בין הארדיסקים יותר מחצי מלאים, בערך 30MB/s בתוך אותו מחשב. כמובן גם תלוי בפיזור החום בתוך המחשב.

5. שים לב שהיום אנשים שיש להם רשת 100 לא מצליחים להגיע ל 100M באינטרנט בגלל כל מיני תקורות. וזה גם לא נעים שכשאתה מוריד משהו מהאינטרנט, כל הרשת הביתית שלך מפסיקה לעבוד עד שאתה מסיים.

6. לגבי צווארי בקבוק - אתה שוכח שתשתית האינטרנט לא מורכבת רק מספקיות האינטרנט. יש backbone ענק של שרתים בכל העולם שיצטרכו שדרוג כדי לעמוד בעומס של מהירות סטנדרט של 1G לכל העולם. הספק המקומי שלך זה הכסף הקטן. כבר היום אתה מנסה להגיע לאירופה קשה לך (בגלל צוואר בקבוק אצל הספק). נסה להגיע למקומות רחוקים יותר, כמה שתתרחק אתה תרגיש שהמהירות שלך יורדת. אפשר להאשים את הספק עד גבול מסויים. יש איזורים שאתה לא תקבל את המקסימום מהירות שלך אליהם.

אשמח אם מישהו פה מבזק, שמתהדרת בPower NGN, במהירות חיבור של 100M, יתקן אותי על טעותי ויאשר שהוא מקבל מהירויות מקסימליות מכל שרת בכל יבשת, כולל ארה"ב, דרום אמריקה, אוסטרליה וכו'.
וכל הקטע מאחורי הערוצים זה למנוע עומס גם לחברה וגם ללקוח.
...
עומס לחברה? שלא תדע בכמה oversubscription מוכרים שירותי אינטרנט בכבלים בחו"ל. כל ערוץ שווה ים של כסף!!
הכבלים האופטים תומכים במהירות האור [מגניב!] אז הם נשארים
...
לא מדויק. קודם כל שיסללו את הכבלים. אח"כ שישארו. :wink:

למי שהגיע עד כאן :lol: : בהערת אגב, תשתית Fiber פותרת לחברת הכבלים את הבעיה הכי גדולה שלה שהיא המגבלה של התדרים. Fiber יכול להעביר כמות אדירה של מידע כבר היום. ולא מוגבל לטווח תדרים של עד 1Ghz כמו כבלי קואקס מסורתיים.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff

TheTurtle
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

shayze
אני לא יודע לגביך ולגבי איפה אתה גר. אבל פה ברעננה ובהוד השרון כל העיר רושתה ב FIBER עד הבוקס הקרוב לבית, כל העיר עד למרכזיה הראשית.
עד סוף 2014 90% מישראל תהיה מרושתת אופטי!!
ועל הדרך תחליף הארדיסק, אצלי 2 כונני 2 טרה מלאים 99% מעתיקים בין 100-135MB.

fighter
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1144
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #12 

90% מרושתת אופטי זה שקר כל עוד זה לא עד לדירה שלי (ולא דרך הוט תודה רבה)
יש לי דיסק קשיח samsung spinpoint f3 hd103sj עם מחיצת C בלבד והוא עובד באיזה 100 מגה בייט+

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

מסקרנות - המהירות היא קבועה? כמה זמן רציף?
נגיד אתם מעבירים 200GB מכונן לכונן (מה שעשיתי) זה שמר על מהירות יציבה?

וכמו שfighter אמר. הFiber צריך להיות מהמוקד של הוט עד לכניסה לבית הלקוח כדי שניתן יהיה להפטר מDOCSIS.
אגב זה לא כזה זול כי בנוסף יהיה צריך גם להחליף את כל הממירים בבתים לכאלה שעובדים עם fiber ולא עם כבל קואקס. בקיצור לא מהלך כזה פשוט וזול, אבל התהליך התחיל. וכשהוא יסתיים DOCSIS יהיה לא רלוונטי.
אלא אם אתה אומר שכדי להעביר מידע ברשת הפנימית של חברת הכבלים, הם גם משתמשים בDOCSIS...
יותר קל לתת לך IP ברשת שלהם ולהעביר לך את הכל על פרוטוקול מבוסס IP. UDP/IP במקרה של וידאו כנראה. במקרה של Data, לא יודע. אולי TCP? אולי משהו אחר...

The story of stuff

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #14 

הנה סתם שאלה ...Verizon גם משתמשת בסיבים אופטיים בחלק מהאזורים בארצות הברית ..לפי מה שאני מבין יש סיב אופטי ראשי שמגיע עד האזור ומשם אפשר לפצל אותו לבית של הלקוח

http://en.wikipedia.org/wiki/Verizon_FiOS

אז למה הוט לא יכולה לעשות את אותו הדבר ,היא פורסת סיב אופטי עד הבניין , למה היא לא יכולה לעשות את אותו הדבר ולפצל את הסיב ולמתוח עד לבית של הלקוח סיב במידת הצורך ?
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

fighter
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1144
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #15 

כי זה עוד טרחה וכסף

TheTurtle
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... Splice.jpg
אני כבר ראיתי את המפצל האופטי הזה שהתקינו אותו פה כמה מטרים מהבית שלי בבוקס, כמו שפייטר אמר, החיסכון הוא בעיקר בגלל כסף, שידרוג ציוד קצה רציני.
הסיבה בפשטות, זה שאם הם עוברים ל FTTH אז הם צריכים להתקין בכל בית ONT ולהחליף את ההוטבוקס החדש למודם שתומך ב MoCA או MAC וגם לשדרג במרכזיה את השרתים שיתמכו בטכנולוגיה,(מ DOCSIS3 ל MoCA )
להחליף גם את כל הממירים הדיגיטליים לכאלה שתומכים בתשתית החדשה, וגם מודם טלפון, אם הם לא ישתמשו ב VOIP.
זה חתיכת שינוי, וזה הולך לקחת לא מעט זמן... למה להשקיע שעדיין לא הגענו למגבלה של ה DOCSIS3 FTTB שרק עכשיו החליפו ומחליפים אליו.
תזכור שאת המודם היינו צריכים להחליף להוט בוקס כדי שיתמוך ב 100 מגה, וגם הוסיפו עכשיו את ה MAGICHD. זה לא משהו שהם יחליפו במהירות...
עוד משהו נחמד בקשר לעתיד האופטי:
Using WDM technology now commercially available, the bandwidth of a fiber can be divided into as many as 160 channels to support a combined bit rate in the range of terabits per second.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”