נושא האיכות באתרי הכתוביות - דיעה אישית

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
שלח תגובה
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73352
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #1 

עד עכשיו לא ממש התערבתי בכל המלחמות המטופשות בין אתרי הכתוביות וקבוצות התרגום, לדעתי זה מאבק מיותר ומטופש ולהצטרף אליו מכל צד נראה לי מיותר ומטופש באותה המידה. הסיבה שאני פותח את הת'רד הנ"ל היא פשוטה, אני שונא צביעות. בחלק מאתרי הכתוביות, ולא אציין שמות, מסרבים להעלות תרגום של מתרגמים שלא מהסצנה ע"י שימוש בתירוץ של שמירה על "איכות". עד היום לא ממש התייחסתי לכך, אבל לאחרונה יצא לי לראות כמה סרטים שתורגמו ע"י מתרגמ/ת די קבוע/ה באותם אתרים שמכנה את עצמה SnoWhite. התחלתי לשים לב לתופעה בכמה הסרטים האחרונים. אולי עקב המנטרה החוזרת ונשנית של "איכות לפני הכל" באותם האתרים זה קפץ לי ביתר שאת לתודעה. דוגמא לסרטים כאלו, לפחות אלו שאני עדיין זוכר את הטעויות בהם בבירור הם The Grey ו Underworld: Awakening שתירגומים שלהם נמצאים ברב אתרי הכתוביות המוכרים ושבדיעבד שמתי לב ששניהם תורגמו ע"י אותה/אותו מתרגמ/ת. בשניהם כמות הטעויות הייתה די מורגשת, ואפילו אני שמחשיב את עצמי לא כדובר אנגלית כשפת אם אלא כמבין את השפה מעל הממוצע שמתי לב לטעות אחר טעות, לעיתים טעויות ממש גסות שמעידות על חוסר מוחלט בהבנת השפה.

אז שלא אובן לא נכון, אני לא בא בטענות למתרגמ/ת, אני יודע שהיא עושה כפי יכולתה ואני מעריך את התרומה שנעשית מרצון וללא תמורה, פשוט מטריפה אותי הצביעות של אותם אתרי כתוביות שמאשרים כתוביות בעלות שגיאות של מתרגם אחד וחוסמים תרגומים שלטענתם בעלי שגיאות של מתרגם אחר. עצם העובדה שהם מעלים את אותן הכתוביות עם מספר ניכר של שגיאות מעידה על אחת משתיים, או שהם כלל לא מוודאים את האיכות של הכתוביות העולות לאתר או שהן מודעים לטעויות ופשוט חוסמים מתרגמים חיצוניים עקב שיקולים כאלו ואחרים (פוליטיקה פנימית?).

ד"א - אני היחיד ששם לב לטעויות? מישהו פה צפה בסרטים הללו עם התרגומים בעיברית ושם לב לטעויות? שמרתי את אותן קבצי התרגומים למקרה שמישהו פה יצעק "שנאניגנס" ויבקש הוכחה, אני מקווה זה לא יגיע לשם אבל מניסיון העבר לאנשים יש נטייה לטייח טעויות במקום להודות בהן.

אז אני מודע לכך שאלו אתרים בבעלות פרטית, ואני יודע שכנראה הדיעה שלי תחליק על אוזניהם של אותם בעלי אתרים/קבוצות תרגום כמו שמן מעל מים ולכן אני רוצה להבהיר שכל מטרת הת'רד הנ"ל היא לשתף אתכם בתחושותיי ודיעותיי ונובע בעיקרו מהרצון לחלוק ולשתף.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35091
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #2 

הטענה של "איכות" משמשת כתירוץ להמון דברים, כמו למשל שלא מסכימים להעלות סינכרונים לגירסאות השונות

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #3 

המתרגמת הספציפית הנ"ל היא עם עבר די בעייתי בסצינת התרגומים הישראלית. יצא לה כבר להסתכסך עם קבוצת Q ועם EXTREME.
HUBER, כן, יש לה די הרבה טעויות הבנה. רוב הפעמים זה בגלל שהיא מתרגמת משמיעה אבל גם עם שלד מוכן באנגלית.

HaiZone
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 68
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #4 

לצערי אתה לא מבין מה זה אומר "איכות" בסצינת התרגומים.

איכות = התרגום הטוב ביותר שאפשר למצוא ברשת

ברגע שאין תחליף ויודעים שאין מתרגם טוב יותר שיתרגם, אז משתמשים בתרגום היחידי שיש

גם אם לפעמים זה תרגום של FXP (לצערנו), אך זה מה שקורה

לא באמת בודקים את התרגומים אחד לאחד (ברוב הפעמים ובמיוחד למתרגמים מוכרים) אלא פשוט מעלים כי המתרגם עצמו מוכר מאוד
אבל מה לעשות אם זו האיכות היחידה שיש ושתיהיה כרגע ברשת, אז זה מה שהגולשים יקבלו.

גם אם יעבור שנה לא יהיה תרגום, ולכן יופץ התרגום ה"פחות איכותי" לטענתך.

שיהיה לך להשכלה כללית.
הדרך הטובה ביותר לחזות את העתיד היא להמציא אותו

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #5 

toxin כתב:המתרגמת הספציפית הנ"ל היא עם עבר די בעייתי בסצינת התרגומים הישראלית. יצא לה כבר להסתכסך עם קבוצת Q ועם EXTREME.
HUBER, כן, יש לה די הרבה טעויות הבנה. רוב הפעמים זה בגלל שהיא מתרגמת משמיעה אבל גם עם שלד מוכן באנגלית.
...
לפחות היא מרימה את הכפפה ומתרגמת. לא ראיתי שהרבה אנשים מסוגלים לעשות זאת בכלל. ואין שום בעיה להפיץ באתרים בחו"ל. הבעיה שתרגום זה עבודת נמלים מאוד קשה. ניסיתי פעם בעצמי, התעייפתי אחרי 100 שורות מתוך איזה 1500 :). לכן, במקום להתלונן, צריך להודות לכל תרגום שיש, ואולי רק לעזור עם עריכה.

עכשיו, שאני חושב על זה, מעניין למה אף אחד לא לוקח תרגום, מתקן אותו ומעלה ל-opensubtitles.org לדוגמא...

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #6 

dima, אני אומר את זה בתור אחד שתירגם כמה סרטים ופרקים מסדרות. אף אחד לא בא להתלונן על מה שמקבלים בחינם, אבל במקרה הספציפי הזה שהובר מדבר עליו, המתרגמת מסוכסכת עם קבוצות התרגום ולכן מוציאה תרגומים מהירים כדי להשיג "בלעדיות" על התרגום (שוב, פוליטיקה פנימית בסצינה). בגלל זה אין ממש ביקורת על איכות התרגום.
לגבי OPENSUBTITLES, אתה צריך להבין שהמתרגמים עושים את זה מתוך רצון לתרום לקהילה אבל לא פחות מתוך שיקולי אגו (כמו כל בן אדם נורמלי) ולכן הם רוצים להגיע להרבה אנשים. רוב האנשים מכירים את אתרי התרגום הישראליים המוכרים כמן טורק, סרטים וסאבסנטר ופחות אתרים בין לאומיים ובגלל זה המתרגמים מעדיפים להעלות לשם.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

toxin כתב:dima, אני אומר את זה בתור אחד שתירגם כמה סרטים ופרקים מסדרות. אף אחד לא בא להתלונן על מה שמקבלים בחינם, אבל במקרה הספציפי הזה שהובר מדבר עליו, המתרגמת מסוכסכת עם קבוצות התרגום ולכן מוציאה תרגומים מהירים כדי להשיג "בלעדיות" על התרגום (שוב, פוליטיקה פנימית בסצינה). בגלל זה אין ממש ביקורת על איכות התרגום.
לגבי OPENSUBTITLES, אתה צריך להבין שהמתרגמים עושים את זה מתוך רצון לתרום לקהילה אבל לא פחות מתוך שיקולי אגו (כמו כל בן אדם נורמלי) ולכן הם רוצים להגיע להרבה אנשים. רוב האנשים מכירים את אתרי התרגום הישראליים המוכרים כמן טורק, סרטים וסאבסנטר ופחות אתרים בין לאומיים ובגלל זה המתרגמים מעדיפים להעלות לשם.
...
אבל כך אותה מתרגמת יורה לעצמה ברגל... היא הורסת את השם שלה... לא עדיף לעשות אותו דבר קצת יותר לאט, אבל באמת איכותי, אפילו אם יהיה עוד תרגום?

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35091
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #8 

HaiZone כתב:לצערי אתה לא מבין מה זה אומר "איכות" בסצינת התרגומים.
...
אני תוהה אם מישהו מחוץ לסצינת התרגומים מבין את זה ככה...

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

כמו שכתבתי למעלה, דימה, הסצינה מלאה במלחמות אגו ובגלל זה היא מוציאה תרגומים מהירים לפני כולם (גם עם על חשבון איכות) כדי שהתרגום הראשון יהיה שלה ואותו יורידו הכי הרבה אנשים. רוב צרכני התרגומים מוכנים להעלים עין משגיאות הבנה על חשבון מהירות.
guyezra, התשובה שלי תקפה גם לגבי מה שאמרת. אף מנהל אתר תרגומים לא באמת יבדוק כל תרגום בצורה דקדקנית כי זה יקח נצח. אם הוא מכיר את המתרגם כבר אז הוא מעלה אוטומטית, אם לא והוא משקיען, הוא ירפרף על התרגום במהירות כדי למצוא בו טעויות קריטיות.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

guyezra כתב:
HaiZone כתב:לצערי אתה לא מבין מה זה אומר "איכות" בסצינת התרגומים.
...
אני תוהה אם מישהו מחוץ לסצינת התרגומים מבין את זה ככה...
...
תשמע, זה בעיה, אם אין מבחר, והמוצר הוא היחיד אז ברור שהוא הכי איכותי, כי אין מול מה להשוות :( בגלל זה עדיף לקחת לפעמים כתוביות באנגלית.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46397
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5080 פעמים

שליחה #11 

אני מתפלא שהחברים באמת חושבים כאן שאם אתרי התרגום אומרים משהו, הם באמת מתכוונים לזה. כבר הצגתי כיצד המילים שלהם הם יותר כמו מעשייה אשר מונעת מפוליטיקה פנימית.

חוץ מזה, אז נכון שיש לפעמים תרגומים עם כמה טעויות כתיב. אז מה? זה בהרבה מקרים טוב דיו עבור משתמשי הכתוביות. מפריע לכם טעויות הכתיב? תראו שזה מפריע לכם עד כדי כך שתוציאו תיקון לכתוביות ותציגו אותו באתרי כתוביות כמו opensubtitles או podnapisi. אתם לא עושים זאת? אז כנראה שהטעויות לא כאלו מפריעות לכם בשביל לעשות משהו.

kuku1000
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 768
שם מלא: ארי בן משה
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #12 

ניסיתי פעם לקחת תרגום אנגלי ולשנות אותו לעברית ותאמינו לי קריעת ת...
כל הזמן לעבור שורה, למחוק ולכתוב את התרגום.
כן איכות, לא איכות, כן שגיאות בתרגום או לא אני מעריץ אותם/.ן
פיהוק זה הדרך של הגוף להגיד שיש לך פחות מ20% סוללה

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”