שידרוג רסיבר כדאי?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
amirss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1065
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים!

קצת התאכזבתי מרסיבר דנון 1311 מביחנת עיבוד התמונה, והקול לא נשמע כמו שציפיתי.

הריסבר משודך לרמקולים :

HARMAN KARDON HKTS20

טלויזיה סמסונג D6400.

סטרימר POPCORN HOUR A210

PS3 ומחשב.

קיבלתי הצעה מניופאן על שידרוג רסיבר קיים DENON 1311 ב DENON 2312 בתוספת 2400 ש"ח,

חשוב לי עיבוד תמונה בתלת מימד משום שהעיבוד תמונה של ה1311 גרוע!

האם יכולת עיבוד תמונה של ה 2312 משופרת מ 1311?

האם השדרוג לריסבר 2312 משתלם מביחנת תמורה?

מה ההבדלים בינהם ?

תדה לעוזרים.

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
שם מלא: איתן
נתן תודות: 912 פעמים
קיבל תודות: 452 פעמים

שליחה #2 

בתור התחלה, למה אתה צריך שהרסיבר יעשה עיבוד תמונה?
המסך לא עושה זאת מספיק טוב? חיברת ישירות למסך ויש בעיה?

לדעתי לא שווה לשדרג רסיבר בגלל מעבד תמונה, כעיקרון רסיברים עם מעבד תמונה טוב הם מהליין הגבוהה של החברות.
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

amirss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

niko כתב:בתור התחלה, למה אתה צריך שהרסיבר יעשה עיבוד תמונה?

לדעתי לא שווה לשדרג רסיבר בגלל מעבד תמונה, כעיקרון רסיברים עם מעבד תמונה טוב הם מהליין הגבוהה של החברות.
...

המסך מצויין, הבעייה שהרסיבר מקלקל את התמונה וזה מורגש יותר בסרטי תלת מימד ,

לא רואים את העומק של התמונה והיא חשוכה ובתכני SD התמונה מרוחה טיפה.
עשיתי ניסוי, עם רסיבר וללא למשך שבוע שלם ,חיברתי ישירות לטלויזיה את כל החיבורים והרגשתי שיפור משמעותי ממש נהנתי לראות !
כנ"ל בתכני HD ושידורי SD התמונה חדהו ונעימה לעין.

הרסיבר נשלח לבדיקה במעבדה של ניופאן ונמצא תקין. :|

הסברתי להם את הבעייה והציעו לו את ה דנון 2312 כשדרוג הם טוענים שהמעבד תמונה שלו יפתור את הבעייה הזו.

יש אפשרות לבטל ברסיבר את העיבוד תמונה שיעבוד כמגשר בלבד?

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
שם מלא: איתן
נתן תודות: 912 פעמים
קיבל תודות: 452 פעמים

שליחה #4 

אני לא מכיר את הרסיבר, חפש בחוברת הדרכה.
בעיקרון אמורה להיות אופציה כזו ברסיברים, אל תמהר.
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

Hertz33
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2910
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #5 

אני לא מבין במה מדובר. יש לי את 1311 והרבה לפני שהבאתי אותו צפיתי רק בתכני HD ואחרי שגישרתי את הכל דרך הרסיבר אני לא רואה הבדל בתמונה. ניסית לכייל את המסך אחרת? בכל אופן ה2312 זה רסיבר של 6K בערך. אם יש באפשרותך לשדרג אז תעשה את זה, בכל מקרה אל תצפה לשיפור בתמונה.
"על החתום...."

Sexter
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1197
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שליחה #6 

amirss כתב:
niko כתב:בתור התחלה, למה אתה צריך שהרסיבר יעשה עיבוד תמונה?

...

המסך מצויין, הבעייה שהרסיבר מקלקל את התמונה וזה מורגש יותר בסרטי תלת מימד ,

לא רואים את העומק של התמונה והיא חשוכה ובתכני SD התמונה מרוחה טיפה.
עשיתי ניסוי, עם רסיבר וללא למשך שבוע שלם ,חיברתי ישירות לטלויזיה את כל החיבורים והרגשתי שיפור משמעותי ממש נהנתי לראות !
כנ"ל בתכני HD ושידורי SD התמונה חדהו ונעימה לעין.

הרסיבר נשלח לבדיקה במעבדה של ניופאן ונמצא תקין. :|

הסברתי להם את הבעייה והציעו לו את ה דנון 2312 כשדרוג הם טוענים שהמעבד תמונה שלו יפתור את הבעייה הזו.

יש אפשרות לבטל ברסיבר את העיבוד תמונה שיעבוד כמגשר בלבד?
...
בכל רסיבר יש אפשרות למצב THROUGH בו הרסיבר בחיבור HDMI לא יכול או מסוגל לקלקל את התמונה כי הוא בסה"כ ממתג את האות כמו שהוא... אם אתה רוצה שדרוג ביכולת עיבוד תמונה ובאותה הזדמנות בביצועים הסאונד, תאלץ ללכל על רסיבר מדרגה גבוה יותר, כגון אונקיו 809 או המחליף שלו 818 כאשר יגיע לארץ... אם יש לך מסך FHD, ואתה צופה בתכני SD, חשוב שלא לתת למקור (הנגן) ולא לרסיבר לבצע את ה UPSCALING, אלא רק למסך עצמו. אם מדובר ברסיבר עם מעבד איכותי מאד, כגון האונקיו 809 או 818, אז כאן אפשר לנסות לבצע את ה UPSCALING ברסיבר שיתכן ויניב תוצאות טובות מחיבור ישיר למסך...

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4217
נתן תודות: 1659 פעמים
קיבל תודות: 558 פעמים

שליחה #7 

תעביר את התמונה דרך הרסיבר .
אני לא חושב שמעבד של רסיבר יכול באמת לשפר ביחס לפופקורן ,הוא כן יוכל לשפר מקורות אחרים.
בתור בעלים של אונקיו 809 בעל עיבוד תמונה מצויין אני יכול להגיד שאת התמונה של הסטרימר הוא ממש לא משפר.
אם הבעיה שלך היא עיבוד התמונה אז תעביר דרך הרסיבר את התמונה ,אם הבעיה שלך היא עם הסאונד אז תשדרג כי הדגם שבאפשרותה לרכוש הוא משמעותית טוב יותר.
לא רוכשים רסיבר כדי לקבל תמונה טובה יותר כי זה לא באמת תפקידו.

amirss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

Hertz33 כתב:אני לא מבין במה מדובר. יש לי את 1311 והרבה לפני שהבאתי אותו צפיתי רק בתכני HD ואחרי שגישרתי את הכל דרך הרסיבר אני לא רואה הבדל בתמונה. ניסית לכייל את המסך אחרת? בכל אופן ה2312 זה רסיבר של 6K בערך. אם יש באפשרותך לשדרג אז תעשה את זה, בכל מקרה אל תצפה לשיפור בתמונה.
...
ניסית לחבר את הסטרימר לרסיבר ולצפות בסרט תלת מימד?? תנסה בחיבור ישיר ותנסה חיבור ישיר לטלויזיה , רואים הבדל משמעותי, ובתור אחד שיש לו את הרסיבר הזה מצאת איך אני מנטרל את העיבוד תמונה כי אני לא מצאתי.

מקריאה שלי בפורומים השונים הבנתי שיש רסיברים שבעיבוד התמונה כן יכולים לקלקל מעט את התמונה ובמקום לעזור
הם יכולים לקלקל.

אומנם זה נשמע משתלם שכן הרסיבר שהציעו לי עולה 6K אני לא ממש מבין ברסיברים אשמח אם משהו יגיד לה מה ההבדלים בינהם.
אתם מכירים אולי רסיבר אחר שניופאן מייבאים, לא חייב של דנון שאתם ממליצים עליו ?

Hertz33
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2910
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #9 

לא יכול להעיד לגבי תלת מימד כי אין לי מסך 3D. אבל אני רואה הרבה סרטי בלוריי מלאים והם נראים אותו דבר עם הרסיבר ובלי.
"על החתום...."

amirss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

דברתי כרגע עם תמיכה טכנית של ניופאן והם אמרו לי שאין אפשרות שהוידאו לא יעבור עיבוד דרך הרסיבר בדגם הספציפי הזה.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17931
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #11 

amirss כתב:דברתי כרגע עם תמיכה טכנית של ניופאן והם אמרו לי שאין אפשרות שהוידאו לא יעבור עיבוד דרך הרסיבר בדגם הספציפי הזה.
...
תראה מה כתוב בחוברת:
Video signals are not output if the input video signals do not match the monitor’s resolution.

מזה אני מבין שהרסיבר לא עושה שום עיבוד על הוידאו ומעביר אותו רק במידה והוא תואם לרזולוציה של המסך כלומר אתה צריך לדאוג שהמקורות שלך יוציאו רזולוצית וידאו שתומכת במסך ואז הוא רק מעביר את האות למסך ולא עושה שום עיבוד.

amirss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

istarmini כתב:
amirss כתב:דברתי כרגע עם תמיכה טכנית של ניופאן והם אמרו לי שאין אפשרות שהוידאו לא יעבור עיבוד דרך הרסיבר בדגם הספציפי הזה.
...
תראה מה כתוב בחוברת:
Video signals are not output if the input video signals do not match the monitor’s resolution.

מזה אני מבין שהרסיבר לא עושה שום עיבוד על הוידאו ומעביר אותו רק במידה והוא תואם לרזולוציה של המסך כלומר אתה צריך לדאוג שהמקורות שלך יוציאו רזולוצית וידאו שתומכת במסך ואז הוא רק מעביר את האות למסך ולא עושה שום עיבוד.
...

אצלי בסרטימר הכל מוגדר כ pass through, אז איפה בדרך התמונה מתקלקלת?

amirss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

לאחר בירור החלטתי לשדרג ל2312, המחיר של ה1311 הוא 1300 , של ה 2312 הוא מעל 6700 כך שתוספת של 2400 נראה הצעה משתלמת ומקווה שתניב תוצאות טובות יותר :wink: , חוץ מזה הבנתי עשו לי טעות במחיר בהצעת שדרוג והנציגה הנחמדה שדיברתי עימה בניופאן דאגה לכך שהמחיר שהציעו לי ישמר :)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”