אני מחפש טלוויזה 32" שתהיה מחוברת למחשב נייד.
אז הלכתי שני סניפים של ביג בוקס,
בסט ביי, מחסני חשמל,
וחיפשתי וחיפשתי אחר ארבעה מסכים
LG LD450 , LG LD460
Panasonic E30
Samsung D5000
אז LG לא מצאתי בכלל,
ופנסוניק E30 הצבעים היו מזעזעים, לא משנה ששיחקתי יותר משעה בכיוונים של המסך הם פשוט לא היו אמיתיים, והתמונות שהצגתי במחשב הנייד למסך היו נראות פתאום כמו ציור ולא קרוב למציאות בכלל למה שרואים במסך מחשב.
ניסיתי לשחק עם ההגדרות של המסך, של המחשב, יותר משעה שעברתי על כל תכונה אפשרית במסך וכיוון שאני גם צלם אז אני יודע קצת מה כל תכונה משפיעה.
לאחר מכן ניגשתי לסמסונג d5000, היה עלייה פנל CN01 ( הכי מעפן) ,
ולאחר כחצי שעה של משחקים בהגדרות המסך הצלחתי להגיע לכמעט שלמות של תמונה בין התמונה שמופיע לי במסך מחשב (מקבוק פרו 13") לבין התמונה שקיבלתי בסמסונג. הופתעתי מאוד כי הייתי בטוח שהסמסונג יהיה הרבה יותר רע מהפנסוניק כיוון שהפנסוניק יותר יקרה, ויש לה פנל IPS, וגם עקב ההמלצות עלייה בפורום.
למרות שעוד לא בדקתי את ה LG , הלב לא בכיוון שלה בכלל האמת בגלל שהיא LCD ולא LED . ופשוט מכלל ה LCD שראיתי אני לא כ"כ מתחבר, הסמסונג D5000 שראיתי אמנם לא הייתה 32" , (הייתה יותר גדולה, נראלי 42") אבל זה אמור להיות אותו מסך נכון? ובמידה ואני מתעקש לפנל SQ01 אז בכלל זה גם יהיה יותר טוב ממה שבדקתי וראיתי בחנות.
מינוס נוסף של הפנסוניק הוא שלא ניתן להגדיר אותה בדיוק למסך של המק, הפנסוניק חותכת לי את הקצוות של המסך וכך אני לא רואה בכלל את סרגל הכלים של המק. גם שם אני והמוכרים חיפשנו בהגדרות דרך שזה לא יחתוך (גם בטושיבה שיש לי בבית זה חותך) ולא הצלחנו למצוא. לעומת זאת בסמסונג קיימת פונקציה להתאמה מלאה בין המסכים כך ששום דבר לא נחתך לי ואני מקבל את כל המסך שאני רואה במחשב בדיוק אותו דבר גם אל המסך טלוויזיה.
כל החפירה הזאת היא כדי לראות שלא פספסתי משהו ואם מישהו יוכל להאיר את פניי בעוד משהו שאולי לא שמתי לב.
שוב, הטלוויזיה צריכה להיות 27-32" , עם איכות גבוהה כמה שיותר לעריכה וצפייה בתמונות ועבודה בפוטושופ.
ובלילה לצפיית סרטים עם החברה.
ובין לבין לצפיית טלוויזיה.
(ולכן אני עוד לא קונה בשלב זה מסך מקצועי לעריכה, דבר זה יבוא בעוד כשנה ובנתיים המסך הזה צריך להכיל את כל הצרכים עד 3000₪)
אגב יש הבדל בין הפנלים SQ01 ל SQ02 ו SQ03 ו SQ04 ? מה מבניהם הטוב יותר ומה הפחות או שכולם אותו הדבר?
סליחה על החפירה ותודה מראש.
עדן