היי,
מכיוון שהתחדשתי לא מזמן בטלויזיה חדשה ורסיבר חדש לא נשאר לי יותר מדי כסף פנוי להוציא ולכן חשבתי לממש NAS בצורה הכי פשוטה/טיפשה/זולה.
קניתי לא מזמן ראוטר חדש של TP-LINK(ה 1043), הוא מגיע עם חיבור USB ורציתי לחבר אליו כונן חיצוני של 2TB.
כרגע לא מעניין אותי (או יותר נכון אני לא יכול להרשות לעצמי) שרידות, ביצועים או תכונות מתקדמות.
הרעיון הוא מקום אחד בו נשמרת כל המדיה בבית.
הטלויזיה (SmartTv של סמסונג) מחוברת בכבל LAN לראוטר, ולכן אוכל לנגן בצורה חלקה כל תוכן שנמצא על הכונן הזה.
שתי שאלות שאני עדיין לא סגור על התשובה שלהן:
1. האם יש להעדיף דיסק במהירות 7200? או שלצורך ניגון תכנים, גם ב 1080p, מספיק 5400?
2. איזה תצורת דיסק עדיפה? כזו שמגיעה עם חיבור USB אחד גם עבור ה data וגם עבור המתח? או שני חיבורים נפרדים? אחד למתח משקע חשמל וחיבור USB שמעביר data בלבד?
המלצות לדגמים ספציפיים של דיסקים יתקבלו גם הם בברכה.
תודה מראש.
NAS לעניים
- UriM
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 747
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
צר לי לאכזב אותך אך לרוב ביצועי השיתוף דרך שקע USB בנתבים עלובים מאוד. בספק אם תוכל להזרים באופן זה מולטימדיה.
בכל הנוגע לביצועי NASים אין בדרך כלל ארוחות חינם, בשביל לקבל ביצועים טובים צריך מעבד מספיק חזק ומספיק זכרון. בנתבים לרוב אין מספיק משני אלו. מכיוון שאתה רוצה להזרים הרבה מידע ולא סתם קבצי אופיס מזדמנים או לצרכי גיבוי, ששם הביצועים פחות חשובים, תצטרך פתרון מוצלח יותר מנתב ודיסק USB.
במקום להוציא את הכסף על דיסק חיצוני בחיבור USB (אם עוד לא רכשת) ואז להתאכזב מהביצועים תחסוך עוד קצת ותרכוש שרת NAS לדיסק בודד כדוגמת QNAP TS-110 שאפשר למצוא אותו סביב 700 ש"ח (ללא הכונן) או ה-TS-212 שעולה כ-900 ש"ח ללא הדיסקים אך כולל מקום לשני כוננים ויש לו מעבד מהיר יותר. שניהם יתנו לך מענה טוב בהרבה.
בכל הנוגע לביצועי NASים אין בדרך כלל ארוחות חינם, בשביל לקבל ביצועים טובים צריך מעבד מספיק חזק ומספיק זכרון. בנתבים לרוב אין מספיק משני אלו. מכיוון שאתה רוצה להזרים הרבה מידע ולא סתם קבצי אופיס מזדמנים או לצרכי גיבוי, ששם הביצועים פחות חשובים, תצטרך פתרון מוצלח יותר מנתב ודיסק USB.
במקום להוציא את הכסף על דיסק חיצוני בחיבור USB (אם עוד לא רכשת) ואז להתאכזב מהביצועים תחסוך עוד קצת ותרכוש שרת NAS לדיסק בודד כדוגמת QNAP TS-110 שאפשר למצוא אותו סביב 700 ש"ח (ללא הכונן) או ה-TS-212 שעולה כ-900 ש"ח ללא הדיסקים אך כולל מקום לשני כוננים ויש לו מעבד מהיר יותר. שניהם יתנו לך מענה טוב בהרבה.
- UriM
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 747
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
ברור לגמרי שהחלופה שהצעתי יקרה יותר, אבל יקר יותר לקנות דיסק חיצוני ב-600-700 שקל ולגלות שהוא לא עושה את מה שהתכוונת שיעשה ואז להוציא כסף על החלופה שהצעתי.
אם יש לך דיסקים חיצוניים בשביל לעשות נסיון אז ברור שכדאי להתחיל ככה.
אם יש לך דיסקים חיצוניים בשביל לעשות נסיון אז ברור שכדאי להתחיל ככה.