שקועים או סטליטים ?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
alophind פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1590
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

היי ,
במסגרת תקציב נתון (נגיד באיזור ה8000-7000 שקל) בהנחה שקיים היום סאב ישן (קליפש 10) ומספק.
מה עדיף למערכת ק"ב איכותית ? סט שקועים או סטליטים ?
אני מניח שעם סט סטליטים יגיע סאב מתאים...

אשמח לשמוע המלצות ורעיונות...

kipikipod
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1617
נתן תודות: 165 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #2 

אני הייתי בוחן את Monitor Audio Soundframe - שקועים שאמורים להיות לא רעים בכלל - והמחיר בפועל נמוך מהמחיר ברשת.
Utopia

alophind פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

kipikipod כתב:אני הייתי בוחן את Monitor Audio Soundframe - שקועים שאמורים להיות לא רעים בכלל - והמחיר בפועל נמוך מהמחיר ברשת.
...
תודה.
השאלה היא , באותו מחיר מה עדיף ? סטליטים או שקועים :)

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9062
נתן תודות: 1583 פעמים
קיבל תודות: 1354 פעמים

שליחה #4 

אני אעשה לך את החיים יותר קלים להחלטה:
אם סטליטים ושקועים היו נשמעים אותו דבר אחד לאחד מבחינת הסאונד מה היית בוחר ברמה האסתטית לשים ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

fakeman
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 143
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #5 

אני יענה מה שאני חושב. קודם כל לי יש 5 רמקולים שקועים וסאב FOCAL CUBE 2 עם רסיבר pioneer סדרה 8. המחיר של המערכת הוא באיזור ה-9000 כולל התקנה אחרי הנחה.

רמקולים שקועים:

יתרונות:

1.מבחינה ויזואלית לדעתי אין ספק שרמקולים שקועים פשוט נראים טוב יותר. הכל בקו אחד. מאוד אסטטי.
מבחינת סאונד אני מאוד נהנה מהם בקולנוע ביתי בעיקר אבל גם במוזיקה. תדע שלמוזיקה עדיפים הרמקולים הגדולים לא סטליטים ולא שקועים אבל זה תלוי למה אתה מצפה. הסאונד יהיה נקי וברור אבל דברים כמו במה ענקית וכל המושגים האודיופילים האחרים לא תקבל יותר מדי. שוב כן תקבל, אבל לא יותר מדי.

2.בסך הכל אני מאוד נהנה מהרמקולים השקועים הסאונד נקי ופתוח. מה שלדעתי נותן יתרון לרמקולים השקועים על הסטליטים זה קודם כל הגודל שלהם-כמו רמקולים מדפיים גדולים כך שכל העומק שלהם נכנס בקיר גבס. מה שיוצר תיבה אקוסטית גדולה ומעניק להם גודל גדול יותר מהרמקולים הסטליטים. לכן מבחינת סאונד גם אני חושב שהם עדיפים.

חסרונות:

ההתקנה שלהם יקרה יותר מהתקנה רגילה כי היא הרבה יותר מורכבת ותעלה יותר מהתקנת סטליטים. בפער בכסך בין ההתקנות(שאני לא יודע עד כמה הפער גדול) אתה יכול לקנות רמקולים יקרים יותר.

שיהיה בהצלחה

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2611
שם מלא: יואב בן חורין
נתן תודות: 233 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שליחה #6 

שקועים (בהנחה שהם איכותיים וכוללים תיבת תהודה)
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...

alophind פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

תודה רבה.
עלות התקנה לא מטרידה אותי , עושים את זה לבד :-)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”