התחברתי עם חייגן לחשבון הפרטי שלי בבזב"ל מהעבודה (גם עם בזב"ל, אבל עם הגבלת העלאה קצת יותר גבוהה בתשתית) ועשיתי בדיקה.
התוצאה:

מסקנה, ההגבלה היא ברמת התשתית ולא ברמת הספק.
אני מניח שהתוכן של הקובץ (אם לא גם הקובץ עצמו) מוצפן.MrYair כתב:אגב אם אז זה הגבלה ברמת תוכנה אין איזה דרך לפרוץ את המגבלה הזאת??
למה אני נואש כבר מלקבל 1.66 מגה על תשתית של 50 מגה...
הם יכולים לקפוץ לי אני לא חתמתי על שום חוזה מול החברה על סעיף שאומר לי לא לפרוץ למודםbarman כתב:אני מניח שהתוכן של הקובץ (אם לא גם הקובץ עצמו) מוצפן.MrYair כתב:אגב אם אז זה הגבלה ברמת תוכנה אין איזה דרך לפרוץ את המגבלה הזאת??
למה אני נואש כבר מלקבל 1.66 מגה על תשתית של 50 מגה...
חוץ מזה שעל דברים כאלה זה לא הפורום לדבר עליהם.
ובכל מקרה לשאלתך - אין לי אישית מושג, ואני מניח שיש בקרה על הדברים האלה מרחוק. המודם שלך לפרטי-פרטיו מבוקר ומנוטר. אם הם יראו "התרחשות חשודה" (והם בטוח יראו), אז אני לא יודע מה הם יעשו איתך...
אם המודם בהשאלה, אז אסור לך בעקרון לפרוץ אותו (ובפרט לעשות בו כל שינוי) כי הוא לא שלך. בנוסף, גם אם קנית אותו בכספך, הבעיה היא לא בפריצה אלא ב- abuse שאתה יכול לעשות על הרשת של הוט/בזק. לא הייתי מתעסק עם המחלקה המשפטית שלהם.MrYair כתב: הם יכולים לקפוץ לי אני לא חתמתי על שום חוזה מול החברה על סעיף שאומר לי לא לפרוץ למודם...
היא תהיה מותקנת. אתה צריך לעדכן את בזק כדי שיכניסו את המודם החדש למערכת. הם צריכים לסנכרן את המודם במערכת. אתה לא יכול להכניס מודם חדש למערכת סתם כך. אתה מזוהה בין היתר לפי ה- MAC Address של המודם.MrYair כתב: שאלה אחרת אם אני מביא מודם VDSL מחול יש מצב אני אקבל שינוי באפלאוד ??
כי באיביי ראיתי מודמים של VDSL שתומכים עד 100 הורדה 100 העלאה
כי אם אתה אומר שקובץ שנשלח למודם מגביל את המהירות העלאה
אז המערכת שמעדכנת את הקובץ במודם של החברה לא תהיה מותקנת על
מודם שנרכש מחול...
לא.MrYair כתב: שאלה תחתונה אם אני מחבר מודם VDSL שנרכש מחול יש מצב נקבל שינוי באפלאוד??...
לא בדיוק נכון,barman כתב:אם המודם בהשאלה, אז אסור לך בעקרון לפרוץ אותו (ובפרט לעשות בו כל שינוי) כי הוא לא שלך. בנוסף, גם אם קנית אותו בכספך, הבעיה היא לא בפריצה אלא ב- abuse שאתה יכול לעשות על הרשת של הוט/בזק. לא הייתי מתעסק עם המחלקה המשפטית שלהם.MrYair כתב: הם יכולים לקפוץ לי אני לא חתמתי על שום חוזה מול החברה על סעיף שאומר לי לא לפרוץ למודם...
היא תהיה מותקנת. אתה צריך לעדכן את בזק כדי שיכניסו את המודם החדש למערכת. הם צריכים לסנכרן את המודם במערכת. אתה לא יכול להכניס מודם חדש למערכת סתם כך. אתה מזוהה בין היתר לפי ה- MAC Address של המודם.MrYair כתב: שאלה אחרת אם אני מביא מודם VDSL מחול יש מצב אני אקבל שינוי באפלאוד ??
כי באיביי ראיתי מודמים של VDSL שתומכים עד 100 הורדה 100 העלאה
כי אם אתה אומר שקובץ שנשלח למודם מגביל את המהירות העלאה
אז המערכת שמעדכנת את הקובץ במודם של החברה לא תהיה מותקנת על
מודם שנרכש מחול...
לא.MrYair כתב: שאלה תחתונה אם אני מחבר מודם VDSL שנרכש מחול יש מצב נקבל שינוי באפלאוד??......
בבזק אתה יכול לחבר מודם שקנית בלי לסנכרן אותו דרך בזק?outlawz כתב:
לא בדיוק נכון,
אפשר לחבר מודם חיצוני לא של בזק, ותוכל להתחבר בלי בעיה
העניין של הזיהוי MAC Address קיים רק אצל HOT
ויש ספקיות שמלבישות על השם משתמש הגבלה גם ל UPLOAD...

זה פשוט לא נכון. איך לדעתך מגבילים את המהירות במודם שלך?IamEzio כתב:שאף אחד לא יחיה פה בסרט ,אין שום קובץ קסום במודם שאחראי על המהירות שלכם ,אם היה אז כולם היו משלמים את המינימום האפשרי ו"פורצים" ......
לא הבנתי את ההסברים האלה. לפי מה לדעתך בזק מגבילה את המהירות שלך?IamEzio כתב: יש שני גורמים שמשפיעים על מהירות החיבור שלכם.
א.החשבון שלכם בבזק ,המערכת אצלם תגביל את המהירות שלכם לפי רוחב הפס שעליו אתם משלמים , אם בחבילה מוגדר לכם 1Mbps ,אז המערכת תגביל את החיבור שלכם למהירות הזאת .
ב.נתוני הסינכרון של קו הVDSL שלכם , הגבלה שאי אפשר לעקוף ,יש לכם רוחב פס שמוגבל למהירות מסויימת ,למרות שההגבלה הזאת פחות תקפה לאפלואד כי בזק גם ככה לפי מה שראיתי מסנכרת את מהירות האפלואד של הקו על הרבה יותר ממה שצריך - אני משער שזה בגלל שהחייגן גם צורך ממהירות העלאה אז יש יותר רוחב פס בשביל האפלואד כדי לאפשר גם לחייגן לעבוד וגם לכם לעלות דברים .....
מן הסתם החבילה צריכה להיות שונה, אבל אין שום קשר ל"סנכרון מהיר יותר".IamEzio כתב: בקיצור ,הדרך היחידה לעלות את המהירות שלכם היא שבזק תשנה את ההגדרות של הקו שלכם במערכת ,חבילה עם יותר רוחב פס וסינכרון מהיר יותר של הקו ....
זה פשוט לא נכון. הקו שלך בבית מנוטר, ויש רישום מדוייק של אלו מכשירים שיש לך בבית. אם תנסה לשנות, יעלו עליך תוך 24 שעות. לא כדאי לנסות (תבדוק בתפוז - יש סיפורים של כל מיני חכמולוגים שחשבו שהם יכולים לחבר את הממיר הביתי שלהם אצל השכנים).IamEzio כתב: בקשר למודמים בבזק/הוט ,אז עד כמה שאני יודע עניין זיהוי הMAC Address הוא בשביל לתת את אותו הIP בDHCP ,אני מאמין שאם תקח מודם אחר שמתאים לDOCSIS או אפילו את אותו ההוטבוקס מחבר/שכן אז הוא יתחבר בלי בעיה לדעתי,רק לפי מה שהבנתי מהטכנאי המודם צריך קצת זמן כדי להנעל על התדרים וזה הכל .
אבל בקטע הזה יכול להיות שאני טועה ....