נדמה לי שספקיות האינטרנט אמרו שהגבלת המהירות היא בתשתית, ולא אצלם...

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
barman פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 621
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #1 

אז רציתי לבדוק את העניין.
התחברתי עם חייגן לחשבון הפרטי שלי בבזב"ל מהעבודה (גם עם בזב"ל, אבל עם הגבלת העלאה קצת יותר גבוהה בתשתית) ועשיתי בדיקה.

התוצאה:

תמונה

מסקנה, ההגבלה היא ברמת התשתית ולא ברמת הספק.:)

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3843
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שליחה #2 

זה ידוע שבזק בנלאומי לא מגבילה רוחב העלאה יכול להיות אולי ספקיות אחרות

משמגביל את האפלאוד זה נזק וכלבים
ככה הם עושים כסף על חשבון לקוחות עסקיים שמשלמים סכומי עתק על חיבורים סימטרים כמו שיש לך בעבודה
אני בטוח שלפי מהירות שלך בעבודה המנכ''ל או בעל העסק כל חודש נפרד מסכום יפה של 4 ספרות

אפלאוד כזה כמו שיש לך בעבודה זה חלום רטוב של כל ישראלי שמשתמש באינטרנט מעבר לפייסבוק אימייל
וחדשות

אני כל כך נואש מלקבל אפלאוד של 1.62 מגה על תשתית של 50 מגה
שאני בודק מאיפה מגיעה ההגבלה הזאת ברמת תוכנה או ברמת חומרה
ואם זה הגבלה ברמת תוכנה אז צריך לראות מאיפה זה בא אם ההגבלה בא
בקושחת מודם אולי יש מצב איכשהו לפרוץ כדי לגרד עוד כמה קילוביטיים באפלאוד

barman פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

ברור, אין ספק :) אני רק זוכר שכתבו כאן לא מזמן שהספקיות טענו שההגבלה היא לא אצלן (למרות שלדעתי גם להן יש אינטרס להגביל, או לפחות לשלוט על זה). מעניין שהשלטר בעניין ההעלאה לא כבוי. אולי זה בגלל שהם סומכים על ההגבלה של התשתית, בסופו של דבר.

ההגבלות אצל בזק והוט הן ברמת התוכנה, למיטב הבנתי. הטכנאי שולח קובץ קונפיגורציה עם הנתונים החדשים ומרענן את המודם. בחומרה אין בעיה בכלל - המודם (של הוט, למשל) יכול לתמוך עד מהירות של 400Mbps בהורדה ו- 108Mbps בהעלאה.

מה שכן, הפעלת החייגן במחשב שלי כמעט גרמה לקריסה שלו. הפסקתי את זה אחרי כמה דקות. חייגנים זה שיקוץ במהירויות כאלה.

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

אגב אם אז זה הגבלה ברמת תוכנה אין איזה דרך לפרוץ את המגבלה הזאת??

למה אני נואש כבר מלקבל 1.66 מגה על תשתית של 50 מגה

barman פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

MrYair כתב:אגב אם אז זה הגבלה ברמת תוכנה אין איזה דרך לפרוץ את המגבלה הזאת??

...
אני מניח שהתוכן של הקובץ (אם לא גם הקובץ עצמו) מוצפן.
חוץ מזה שעל דברים כאלה זה לא הפורום לדבר עליהם.
ובכל מקרה לשאלתך - אין לי אישית מושג, ואני מניח שיש בקרה על הדברים האלה מרחוק. המודם שלך לפרטי-פרטיו מבוקר ומנוטר. אם הם יראו "התרחשות חשודה" (והם בטוח יראו), אז אני לא יודע מה הם יעשו איתך

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

barman כתב:
MrYair כתב:אגב אם אז זה הגבלה ברמת תוכנה אין איזה דרך לפרוץ את המגבלה הזאת??

...
אני מניח שהתוכן של הקובץ (אם לא גם הקובץ עצמו) מוצפן.
חוץ מזה שעל דברים כאלה זה לא הפורום לדבר עליהם.
ובכל מקרה לשאלתך - אין לי אישית מושג, ואני מניח שיש בקרה על הדברים האלה מרחוק. המודם שלך לפרטי-פרטיו מבוקר ומנוטר. אם הם יראו "התרחשות חשודה" (והם בטוח יראו), אז אני לא יודע מה הם יעשו איתך
...
הם יכולים לקפוץ לי אני לא חתמתי על שום חוזה מול החברה על סעיף שאומר לי לא לפרוץ למודם

שאלה אחרת אם אני מביא מודם VDSL מחול יש מצב אני אקבל שינוי באפלאוד ??

כי באיביי ראיתי מודמים של VDSL שתומכים עד 100 הורדה 100 העלאה

כי אם אתה אומר שקובץ שנשלח למודם מגביל את המהירות העלאה
אז המערכת שמעדכנת את הקובץ במודם של החברה לא תהיה מותקנת על
מודם שנרכש מחול

שאלה תחתונה אם אני מחבר מודם VDSL שנרכש מחול יש מצב נקבל שינוי באפלאוד??

barman פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

MrYair כתב: הם יכולים לקפוץ לי אני לא חתמתי על שום חוזה מול החברה על סעיף שאומר לי לא לפרוץ למודם
...
אם המודם בהשאלה, אז אסור לך בעקרון לפרוץ אותו (ובפרט לעשות בו כל שינוי) כי הוא לא שלך. בנוסף, גם אם קנית אותו בכספך, הבעיה היא לא בפריצה אלא ב- abuse שאתה יכול לעשות על הרשת של הוט/בזק. לא הייתי מתעסק עם המחלקה המשפטית שלהם.
MrYair כתב: שאלה אחרת אם אני מביא מודם VDSL מחול יש מצב אני אקבל שינוי באפלאוד ??

מודם שנרכש מחול
...
היא תהיה מותקנת. אתה צריך לעדכן את בזק כדי שיכניסו את המודם החדש למערכת. הם צריכים לסנכרן את המודם במערכת. אתה לא יכול להכניס מודם חדש למערכת סתם כך. אתה מזוהה בין היתר לפי ה- MAC Address של המודם.
MrYair כתב: שאלה תחתונה אם אני מחבר מודם VDSL שנרכש מחול יש מצב נקבל שינוי באפלאוד??
...
לא.

outlawz
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 32
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #8 

barman כתב:
MrYair כתב: הם יכולים לקפוץ לי אני לא חתמתי על שום חוזה מול החברה על סעיף שאומר לי לא לפרוץ למודם
...
אם המודם בהשאלה, אז אסור לך בעקרון לפרוץ אותו (ובפרט לעשות בו כל שינוי) כי הוא לא שלך. בנוסף, גם אם קנית אותו בכספך, הבעיה היא לא בפריצה אלא ב- abuse שאתה יכול לעשות על הרשת של הוט/בזק. לא הייתי מתעסק עם המחלקה המשפטית שלהם.
MrYair כתב: שאלה אחרת אם אני מביא מודם VDSL מחול יש מצב אני אקבל שינוי באפלאוד ??

מודם שנרכש מחול
...
היא תהיה מותקנת. אתה צריך לעדכן את בזק כדי שיכניסו את המודם החדש למערכת. הם צריכים לסנכרן את המודם במערכת. אתה לא יכול להכניס מודם חדש למערכת סתם כך. אתה מזוהה בין היתר לפי ה- MAC Address של המודם.
MrYair כתב: שאלה תחתונה אם אני מחבר מודם VDSL שנרכש מחול יש מצב נקבל שינוי באפלאוד??
...
לא.
...
לא בדיוק נכון,

אפשר לחבר מודם חיצוני לא של בזק, ותוכל להתחבר בלי בעיה
העניין של הזיהוי MAC Address קיים רק אצל HOT

ויש ספקיות שמלבישות על השם משתמש הגבלה גם ל UPLOAD

barman פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

outlawz כתב:
לא בדיוק נכון,

אפשר לחבר מודם חיצוני לא של בזק, ותוכל להתחבר בלי בעיה
העניין של הזיהוי MAC Address קיים רק אצל HOT

ויש ספקיות שמלבישות על השם משתמש הגבלה גם ל UPLOAD
...
בבזק אתה יכול לחבר מודם שקנית בלי לסנכרן אותו דרך בזק?

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #10 

שאף אחד לא יחיה פה בסרט ,אין שום קובץ קסום במודם שאחראי על המהירות שלכם ,אם היה אז כולם היו משלמים את המינימום האפשרי ו"פורצים" ...

יש שני גורמים שמשפיעים על מהירות החיבור שלכם.

א.החשבון שלכם בבזק ,המערכת אצלם תגביל את המהירות שלכם לפי רוחב הפס שעליו אתם משלמים , אם בחבילה מוגדר לכם 1Mbps ,אז המערכת תגביל את החיבור שלכם למהירות הזאת .

ב.נתוני הסינכרון של קו הVDSL שלכם , הגבלה שאי אפשר לעקוף ,יש לכם רוחב פס שמוגבל למהירות מסויימת ,למרות שההגבלה הזאת פחות תקפה לאפלואד כי בזק גם ככה לפי מה שראיתי מסנכרת את מהירות האפלואד של הקו על הרבה יותר ממה שצריך - אני משער שזה בגלל שהחייגן גם צורך ממהירות העלאה אז יש יותר רוחב פס בשביל האפלואד כדי לאפשר גם לחייגן לעבוד וגם לכם לעלות דברים ..

בקיצור ,הדרך היחידה לעלות את המהירות שלכם היא שבזק תשנה את ההגדרות של הקו שלכם במערכת ,חבילה עם יותר רוחב פס וסינכרון מהיר יותר של הקו .

בקשר למודמים בבזק/הוט ,אז עד כמה שאני יודע עניין זיהוי הMAC Address הוא בשביל לתת את אותו הIP בDHCP ,אני מאמין שאם תקח מודם אחר שמתאים לDOCSIS או אפילו את אותו ההוטבוקס מחבר/שכן אז הוא יתחבר בלי בעיה לדעתי,רק לפי מה שהבנתי מהטכנאי המודם צריך קצת זמן כדי להנעל על התדרים וזה הכל .
אבל בקטע הזה יכול להיות שאני טועה .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

barman פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

IamEzio כתב:שאף אחד לא יחיה פה בסרט ,אין שום קובץ קסום במודם שאחראי על המהירות שלכם ,אם היה אז כולם היו משלמים את המינימום האפשרי ו"פורצים" ...
...
זה פשוט לא נכון. איך לדעתך מגבילים את המהירות במודם שלך?
IamEzio כתב: יש שני גורמים שמשפיעים על מהירות החיבור שלכם.

א.החשבון שלכם בבזק ,המערכת אצלם תגביל את המהירות שלכם לפי רוחב הפס שעליו אתם משלמים , אם בחבילה מוגדר לכם 1Mbps ,אז המערכת תגביל את החיבור שלכם למהירות הזאת .

ב.נתוני הסינכרון של קו הVDSL שלכם , הגבלה שאי אפשר לעקוף ,יש לכם רוחב פס שמוגבל למהירות מסויימת ,למרות שההגבלה הזאת פחות תקפה לאפלואד כי בזק גם ככה לפי מה שראיתי מסנכרת את מהירות האפלואד של הקו על הרבה יותר ממה שצריך - אני משער שזה בגלל שהחייגן גם צורך ממהירות העלאה אז יש יותר רוחב פס בשביל האפלואד כדי לאפשר גם לחייגן לעבוד וגם לכם לעלות דברים ..
...
לא הבנתי את ההסברים האלה. לפי מה לדעתך בזק מגבילה את המהירות שלך?
IamEzio כתב: בקיצור ,הדרך היחידה לעלות את המהירות שלכם היא שבזק תשנה את ההגדרות של הקו שלכם במערכת ,חבילה עם יותר רוחב פס וסינכרון מהיר יותר של הקו .
...
מן הסתם החבילה צריכה להיות שונה, אבל אין שום קשר ל"סנכרון מהיר יותר".
IamEzio כתב: בקשר למודמים בבזק/הוט ,אז עד כמה שאני יודע עניין זיהוי הMAC Address הוא בשביל לתת את אותו הIP בDHCP ,אני מאמין שאם תקח מודם אחר שמתאים לDOCSIS או אפילו את אותו ההוטבוקס מחבר/שכן אז הוא יתחבר בלי בעיה לדעתי,רק לפי מה שהבנתי מהטכנאי המודם צריך קצת זמן כדי להנעל על התדרים וזה הכל .
אבל בקטע הזה יכול להיות שאני טועה .
...
זה פשוט לא נכון. הקו שלך בבית מנוטר, ויש רישום מדוייק של אלו מכשירים שיש לך בבית. אם תנסה לשנות, יעלו עליך תוך 24 שעות. לא כדאי לנסות (תבדוק בתפוז - יש סיפורים של כל מיני חכמולוגים שחשבו שהם יכולים לחבר את הממיר הביתי שלהם אצל השכנים).

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #12 

לא מגבילים את המהירות במודם שלך ,כמו שאמרתי אין שום קובץ בתוך המודם שלך ,

בVDSL או בxDSL באופן כללי ,החברה במקרה הזה בזק מגדירה את הקו הביתי שלך להסתנכרן על מהירות מסויימת כדי שהקו יוכל לספק את רוחב הפס שאותו אתה אמור לקבל .
אחר כך יש מערכת שאחראית להגבלת המהירות שלך ,אם אתה הייתה פעם בבזק אז כשאתה מתחבר ל1@1 או 2@2 אני כבר לא זוכר איזה מביניהם אתה מתחבר ישירות לבזק ויכול לבדוק את המהירות של הקו שלך ולמה הוא מסוגל באופן כללי ,אז יכול להיות מצב שבו אתה תקבל 90Mbps בהורדה שזה תקין אם הם מסנכרים אותך על 100 ,אבל במהירות העלאה תראה שאתה מקבל את מה שהקו מסוגל שזה תלוי ברוחב הפס שאותו הגידרו באפלואד של הקו שלך מה שאומר שיכול להיות שתראה של מספרים כמו 5Mbps אפלואד או אפילו יותר ,קצב הסינכרון של האפלואד בקו שלך הוא הגבול .
בחיבור כזה אין לך הגבלת מהירות מהצד של בזק והמהירות שלך לא מוגבלת ואתה תראה את המספרים האלו .

אבל כאשר תתחבר לספק שלך ולא ל2@2 אתה תראה שהאפלואד שלך מוגבל במקרה הזה בVDSL בכל החבילות זה יהיה 1.5Mbps ,אפילו כאשר אתה תתחבר לספק שלא מגביל את האפלואד כמו בזק בינלאומי אתה עדיין תקבל רק 1.5Mbps בכלל שהמערכת אצל בזק יודעת שיש לך רוחב פס X ובמקרה הזה שוב האפלואד שלך הוא 1.5Mbps והיא גם תגביל את המהירות לנתון הזה...

בקיצור ,כמו שאמרתי ,ההגבלה היא נטו מצד בזק ואתה יכול לנסות עם כמה מודמים שאתה רוצה ,אבל העובדות קיימות בשטח ,במודם שלך אין שום קובץ מלא באבק פיות קסום שיכול לשנות לך את המהירות .

בקשר למודמים בהוט ,אני לא יודע אם זה אפשרי / לא אפשרי ,כתבתי מה שאני חושב וגם ציינתי שיכול להיות שאני טועה .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”