הוינטאז'ית ואני כבר שנים יושבים על אותם רמקולים. אלוהים, מאסטר קארד, אי-ביי והיא יודעים כמה כסף הוצאנו במהלך השנים האחרונות על מגברים, טיונרים, פרה-אמפים, טייפים, פטיפונים ורכיבי אלקטרוניקה... אבל על רמקולים, אף פעם לא חשבנו. לא חשבנו ברצינות יותר נכון. היו לנו בבית מספר זוגות, לא רעים בכלל (ככה חשבנו) של רמקולים דניים נחמדים וחזקים שאכלו את כל התחנות כח שחיברנו להם ולא התלוננו אף פעם.
אבל... בכל פעם שיצא לי לבקר את ההורים ולעשות סיבוב על ה-L100 של אבא שלי... משהו אצלי זז באי-נוחות, איזו נורה אדומה נדלקה לי, איזה אזעקה פנימית שאמרה לי 'טום, משהו רקוב בממלכת דנמרק'. לא יודע מה יש ל-L100 האלה... אני זוכר אותם מילדות. אם היה מישהו שמשלם לי על השעות שישבתי מולם, מהופנט מהריקוד של הוופרים הלבנים המקסימים האלה, הייתי יוצא לפנסיה... אולי זו חווית התבגרות, אולי סנטימט של געגוע ואולי הבאסים האדירים האלה שמטפסים מהריצפה ומזעזעים לך את המעיים, אבל תמיד אמרתי שה-L100 זה הסאונד הכי וינטאז' שאני מכיר. בקיצור - תמיד רציתי זוג בבית. אבל אף פעם לא יצא - אם בגלל מחירים מופקעים, אם בגלל בעיות תובלה ואם בגלל סדר עדיפויות אחר. אבל לאט לאט, התגברה אצלי התחושה שחייבים לעשות משהו בנידון...
אגב, השתתפתם כבר בסקר כאן? אמנם לא הרבה חברים הביעו את דעתם בסקר הנ"ל - אבל אנחנו הולכים על 'איכות' ולא על כמות, והתוצאות הקיימות מדברות בעד עצמן. אז חזרתי לחלום הישן...
לפני חודש, בעקבות איזו תגובה שלי כאן שבה חיפשתי L100, פנה אלי בפרטית (תוך שמירה על תקנות הפורום כמובן) חבר ותיק כאן שהציע לי זוג 4311 ב-2500 ש"ח. בשלב הזה כבר הייתי די 'חם' לעשות משהו בנידון ולא היה צריך הרבה לשכנע אותי לבצע את הרכישה. המוכר שלח לנו כמה תמונות באי-מייל ולמעט כמה בעיות בינוניות ומטה - היינו בעד.
למי שלא מכיר, ה-4311 הם הדגם האולפני שעל בסיסו נבנו ה-L100 כמוצר לשיווק לציבור הרחב (בניגוד לליין המוצרים שיועדו למקצוענים באולפני ההקלטות בהוליווד ובעולם). היה כאלה בהנהלת JBL שבדיוק התחלפה אז, שחששו מתגובת השוק המקצועי להליך הציבורי, ש'הוריד לעם' את הרמקול היוקרתי - ולכן מיתגו אותם מחדש כ-L100. למעשה מדובר כמעט באותו רמקול בדיוק.
הבעיה היחידה שלנו, היתה, שלא היינו בישראל. את הרכישה ביצענו באמצעות חבר שהסכים לתאם עבורינו את הרכש עם המוכר. כך עשה, וכשאישתי חזרה לתל-אביב, לפני סדר פסח, חיכו לה המוניטורים בבית. לקח לה רק שעתיים - ואז קיבלתי את הטלפון. 'אני זורקת את הויקינגים!' היא הודיעה לי. לקח לי כמה שניות להבין על מה היא מדברת, וכשהבנתי, לא האמנתי למה שאני שומע. ה-'ויקינגים', כמובן, היה שם הגנאי החדש שהיא הדביקה ל-Peerless 300 RMS 5 way שלנו, שרק חודש קודם לכן עשיתי להם אוברול, כולל החלפת קבלים ל-E-Cap היקרים של Mundorf. 'עזוב, כשתחזור אתה תודה לי' היא אמרה, עוד לפני שהספקתי לאסוף את הלסת שנשמטה לי, מרוב תדהמה, מהרצפה. לקח לי כמה דקות לשכנע אותה שלא ממש להוציא אותם לזבל, אלא, לפחות, לשמור לי אותם בצד. שבועיים אחר-כך, כששמעתי את המוניטורים, הבנתי אותה סוף סוף.
כדי לעשות סיפור ארוך קצר... לא! לא זרקנו את ה-Peerless. מה פתאום?! אבל שמנו אותם הפוכים בפינה, בעונש, עד שנחליט מה לעשות איתם, או עד שהחתול יתחיל להשתמש בהם לחידוד ציפורניים. אנחנו לא מדברים עליהם יותר בבית.
אחרי שסגרנו את הסוגייה הזו - החליטה הגברת ס' לעשות כבוד כמו שצריך לאורחים הקבועים החדשים בסלון שלה. שזה אומר כמובן, שיפוץ ויזואלי כולל של התיבות והאלמנטים, רענון של הקרוס הישן, ותיקון של מה שצריך תיקון ואי-אפשר לבד (ראה ערך 'האוזמן'). היא גם הודיעה לי, שבגלל שהצלחתי להתחמק השנה מהמצות של פסח, אני הולך לעבוד קשה כשאני חוזר, וגם, בהזדמנות הזו, היא קבעה לי לוח זמנים צפוף של בערך יומיים פלוס בין חזרה מארה"ב ונסיעה לגרמניה. 'יומיים' היא אמרה לי, 'זה המקסימום שאני יכולה לסבול יותר עם הויקינגים'. אז, זהו. לא היתה ברירה, וכמו שאומרים 'אם אי אפשר לנצח אותם...' אז התחלתי לעשות מחקר און-ליין בקשר לשיפוץ ורענון ה-XO ותכניות תקיפת פרוייקט באופן כללי.
אז בואו נראה אם מה אנחנו מתמודדים כאן...
1) שריטות בפורניר - המצב לא רע בכלל, אבל לא ברמת סלון:

2) יש וופר עם כיפה מעוכה ושניהם במצב קוסמטי בינוני - הגברת ואני לא סובלים את הגוון הצהבהב

3) לצערי טוויטר אחד גמור - עם דיאפרגמה שבורה (קרועה) ומורמת (קשה לראות בתמונה) וחסרה טבעת קצף

4) טוויטר שני עם חורי סיכה בדיאפרגמה (אין לי מושג איך נוצרו) וגם חסרה לו טבעת קצף

5) וגם הפנלים קידמיים במצב קוסמטי בינוני (שחור דהוי, שריטות וכ"ו) בתמונה אחרי פירוק טוויטר

בסך הכל:

לא מצב רע - אבל יכול להיות הרבה יותר טוב בהתחשב בפורניר היפיפה בדוגמת עץ אגוז. בהמשך, נתחיל לטפל בכל אחת מהבעיות הנ"ל...