מה ההבדל בן USB UIRT לשלט MCE ?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
alophind פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1590
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

ה UIRT הוא רק מקלט IR , והקיט של MCE זה שלט + מקלט IR....
אז איך זה ששניהם עולים אותו דבר ? (באיזור ה 50$)....

למה ה UIRT עולה כמו הקיט של MCE...

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #2 

כדי לעשות סדר...
USB-UIRT (זה שמו המלא...) משמש כמקלט IR אוניברסאלי ובלאסטר ל-3 מכשירים (ממירים של YES ו/או HOT).
הקיט של MCE כולל מלבד השלט מקלט IR ספציפי לשלט זה ובלאסטר ל-2 מכשירים בלבד.

ההבדל הוא כמובן שאת ה-USB-UIRT מייצר בחור אחד ידנית, שלא כמו מפעלים ענקיים בסין המייצרים את השלט של MICROSOFT. ולכן המחיר דומה.

ה-USB-UIRT יצא לפני השלט של MICROSOFT לשוק והיה הפתרון הטוב ביותר לשליטה על מערכות סאונד/ממירים/וידאו מהמחשב. אני משתמש בו כבר מספר שנים לשליטה על הממירים ב-HTPC שלי. הוא מאד אמין ושולט אצלי על שלשה ממירים.
בנוסף אני משתמש בשלט של MICROSOFT כשלט של המערכת ללא הבלאסטרים שלו...שלט מצויין לכשעצמו.

אורן.

arnon
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

אם יותר לי להצטרף לדיון, על פי מה שאני מבין לפחות (ואשמח לקבל תיקון לפני רכישה :-))
בשני המקרים מדובר במקלט משדר IR אלא ש....
מקלט ה IR של מיקרוסופט מתאים רק לשלט היעודי שמגיע איתו ואילו כוחו הגדול של ה USB-UIRT הוא בכך שהוא גם משדר (אוניברסאלי?) שמסוגל ללמוד (אני מניח שהמחשב הוא הלומד פה) מכשירים שונים ולשלוח אות IR וגם לקלוט IR ולהעביר למחשב פקודות שונות.

השאלות:
1. האם הבנתי נכון?
2. האם ה USB-UIRT אכן אינו מוגבל במספר הפקודות שיכול לשלוח/לקבל (הרי המחשב זוכר אותן).
3. האם אני יכול לדמות פקודות מקלדת שונות (אין לי כל בעיה המיר את פקודות המקלדת ולכתוב מקרואים שונים - אני רק אוצה לדעת אם אני יכול ללמד שלט אוניברסאלי לשלוח פקודות שונות למחשב...) או שאני מוגבל ע"י תוכנה שמגיעה עם הבלאסטר אם בכלל הוא מגיע עם משהו פרט לדריבר שלו.
4. בעבר, ראיתי את ה USB-UIRT באתר שעבד עם המועדון (אצל מנש באתר שהומלץ פה). לאחרונה לא ראיתי את המוצר באתר.
5. בעיה אקוטית.... :אבד לי הכבל של הבלסטר ב PVR-150 שלי. האם הUSB-UIRT לבדו ייתן פתרון הולם? (אני שואל כי ראיתי שיש לו כניסה לבלסטר בצידו האחורי).
6. למי שעוד לא יודע, השלט הכחול של HOT מלבד יכולתו להכיר מכשירים שונים, הוא יודע גם ללמוד פקודות שונות משלטים שונים (אני משתמש בזה כבר 5 שנים בהצלחה רבה).
משום מה, לא הצלחתי ללמד את השלט של הוט פקודות של מקלדת אלחוטית של LOGITECH. אולי, בניגוד למה שחשבתי, המיקלדת משדרת RF ולא IR ואולי תחום התדרים לא מתאים. בכל מקרה, אני לא מעוניין לפספס שוב. אם למישהו יש תשובה/ פתרון ראוי אשמח לשמוע - אין לי כל בעיה עם פתרון פשוט של מקלדת אלחוטית (שישנה ממילא) ואין בה שימוש יומי ושלט אוניברסאלי שמכיר את כלל המכשירים לרבות המקלט של מקלדת ה LOGITECH - עם 5-10 פקודות מקלדת בסיסיות אני אוכל לשלוט על המחשב שליטה בסיסית (לפתוח תוכנת PVR, להקרין את כל מה שאני רוצה, לעצור שידור חי, להקליט וכו').
7. אם למישהו יש פתרון יצירתי אחר לשלוט על כל מערכות ה HTPC שלי לרבות המחשב ותוכנת הPVR שלי? שליטה מלאה יש לי גם עכשיו אלא שכיום אני מערבב את המיקלדת של לוג'יטק....
:(

תודה לכולם

ארנון

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”