בחירת מטחנת קפה איכותית
שלום רב. ברשותי מכונת אסכסו דרים פלוס ואני מעוניין לשדך אליה מטחנת קפה. תדירות הכנת הקפה אצלי הינה 2 כוסות בבוקר וכנ״ל בערב, כאשר בסופי שבוע הצריכה מוכפלת. אני מחפש מכונה איכותית לאורך זמן, שקטה, ושרמת הטיפול והתחזוקה שלה מינימלית. ממה שראיתי באתרים השונים, מצאה חן בעיני מטחנת הקפה סוליס מאסטרו אבל הבנתי מאתר קופיטיים שהפסיקו לייבא אותה בשל התחלת ייצורה בסין וירידה באיכות. אשמח לייעוץ. תודה מראש.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
סוליס היא לא מטחנה שמתאימה לאספרסו.
דרגת הכניסה הכי מתאימה לך היא אסקסו I-mini
דרגת הכניסה הכי מתאימה לך היא אסקסו I-mini
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
קודם כל, תודה על ההתייחסות המהירה.
ראיתי את מטחנת אסכסו, ולומר את האמת - לפחות ממבט ראשון היא נראית פשוטה למדי. מקריאת מאמרים בפורומים השונים, אני מבין שיש חשיבות רבה לדיוק עם סקלה מפורטת במטחנה, לניקיון שוטף של המטחנה, למערכת האטת המנוע כדי למנוע את חימום הקפה ועוד פונקציות, שאותן ראיתי בסוליה מאסטרו פלוס. אם לכוון למטחנה איכותית באמת -האמנם אסכסו טובה יותר מהרוקי של רנסיליו או ממטחנות אחרות ?
ראיתי את מטחנת אסכסו, ולומר את האמת - לפחות ממבט ראשון היא נראית פשוטה למדי. מקריאת מאמרים בפורומים השונים, אני מבין שיש חשיבות רבה לדיוק עם סקלה מפורטת במטחנה, לניקיון שוטף של המטחנה, למערכת האטת המנוע כדי למנוע את חימום הקפה ועוד פונקציות, שאותן ראיתי בסוליה מאסטרו פלוס. אם לכוון למטחנה איכותית באמת -האמנם אסכסו טובה יותר מהרוקי של רנסיליו או ממטחנות אחרות ?
סקלה מפורטת לא בהכרח מראה על דיוק. רוקי למשל זו מטחנה שיש לה עובי טחינה משתנה לפי צעדים. קורים מקרים עם מטחנות כאלה שהטחינה הכי מדוייקת היא דווקא בין שני צעדים.. באסקסו איי מיני כיוון הטחינה הוא רציף ולכן יותר מדוייק משיטת הצעדים.. כן אולי זה פחות נוח להסתגלות אבל מביא תוצאות יותר מדוייקות אחרי שמתרגלים.
אסקסו לא מובאת כאן כמטחנה הכי טובה שיש, אבל לפחות ביחס של תמורה למחיר.. אם אתה רוצה להוציא יותר כסף, יש כאן המלצות גם לזה כמו למשל גרינטה או קומפאק K3, ברצה ואריו, מאצר מיני וכן הלאה.
אם אתה רוצה להוציא סכום כסף לא גבוה במיוחד, המטחנה הכי זולה שתמצא שעושה את העבודה לאספרסו היא האיי מיני. לי יש אותה ואני מרוצה מאוד, לסט שלי (עם גאג'יה אבולושן) היא מספיקה בהחלט.
לגבי פונקציות שעליהן דיברת שיש למאסטרו פלוס, הן הופכות ללא רלוונטיות אם למטחנה אין אפשרות לטחון מספיק דק ואחיד בשביל אספרסו. לפי מה שהבנתי סוליס מאסטרו לא טוחנת דק ואחיד מספיק לאספרסו.
אסקסו היא באמת פשוטה למדי, כמו שאמרת, אבל היא עושה את העבודה.
אמרתי את זה כאן יותר מדי פעמים אבל אני אגיד שוב - ניסיתי לחסוך על מטחנה בהתחלה, זה פשוט עלה לי יותר כסף.
אסקסו לא מובאת כאן כמטחנה הכי טובה שיש, אבל לפחות ביחס של תמורה למחיר.. אם אתה רוצה להוציא יותר כסף, יש כאן המלצות גם לזה כמו למשל גרינטה או קומפאק K3, ברצה ואריו, מאצר מיני וכן הלאה.
אם אתה רוצה להוציא סכום כסף לא גבוה במיוחד, המטחנה הכי זולה שתמצא שעושה את העבודה לאספרסו היא האיי מיני. לי יש אותה ואני מרוצה מאוד, לסט שלי (עם גאג'יה אבולושן) היא מספיקה בהחלט.
לגבי פונקציות שעליהן דיברת שיש למאסטרו פלוס, הן הופכות ללא רלוונטיות אם למטחנה אין אפשרות לטחון מספיק דק ואחיד בשביל אספרסו. לפי מה שהבנתי סוליס מאסטרו לא טוחנת דק ואחיד מספיק לאספרסו.
אסקסו היא באמת פשוטה למדי, כמו שאמרת, אבל היא עושה את העבודה.
אמרתי את זה כאן יותר מדי פעמים אבל אני אגיד שוב - ניסיתי לחסוך על מטחנה בהתחלה, זה פשוט עלה לי יותר כסף.
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
לאסקסו יש גם מטחנות מנירוסטה וגם במראה מתחתי. הם בעין יותר רציניות. בשלבים ראשונים צריך להתרגל לכיול בלי סטפים, אבל בהמשך הכל מסתדר. רוקי יותר מסיבית, כבדה, אבל מגיישת בטחינה .
ומחיר שלה בארץ די גבוה.
ומחיר שלה בארץ די גבוה.
נערך לאחרונה על ידי gedkoz ב 22/04/2012 9:56, נערך פעם 1 בסך הכל.
קודם כל אתה מדקלם כל מיני שטויות שיווקיות של האתרים - הרוב זה טקסט סתמי, גם באתרים המכובדים.
המטחנה עליה אתה מדבר לא נמכרת כמעט ולא בכדי - היא לא משהו, ומטה. האסקסו עדיפה עליה.
דבר שני, לא יודע מתי רכשת את המכונה שלך, בד"כ לרוכשי אסקסו בארץ נותנים את האסקסו איימיני ב 600 שח, דיל שאין שני לו, בדוק עם המקום ממנו רכשת.
האיימיני היא פשרה טובה מאוד של מחיר ואיכות, יש יקרות יותר וטובות יותר, ויש יקרות הרבה יותר ועדיפות בהרבה - כמו בכל תחום. האיימיני בכאלף, גרינטה או רוקי בכ 1200-1300, אחכ קומפאק K3 ב 1600
המטחנה עליה אתה מדבר לא נמכרת כמעט ולא בכדי - היא לא משהו, ומטה. האסקסו עדיפה עליה.
דבר שני, לא יודע מתי רכשת את המכונה שלך, בד"כ לרוכשי אסקסו בארץ נותנים את האסקסו איימיני ב 600 שח, דיל שאין שני לו, בדוק עם המקום ממנו רכשת.
האיימיני היא פשרה טובה מאוד של מחיר ואיכות, יש יקרות יותר וטובות יותר, ויש יקרות הרבה יותר ועדיפות בהרבה - כמו בכל תחום. האיימיני בכאלף, גרינטה או רוקי בכ 1200-1300, אחכ קומפאק K3 ב 1600
what's next?
תודה לכל המגיבים על המידע והנתונים. את האסכסו דרים רכשתי לפני כ - 9 חודשים. שאלה נוספת - האם בתוספת מחיר לא היסטרית, נאמר בטווח מחיר למטחנה של עד כ- 1,500 ש"ח, עדיין כדאי לרכוש את מטחנת האסכסו מיני, או שיש ברמות מחיר אלו הצעה טובה יותר ( בהיבט של איכות, פעולה שקטה יחסית, אפשרת לעבודה נקיה יחסית ).
תודה שוב.
תודה שוב.
- עזרא
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 109
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 8 פעמים
מוסיף ומחזק - ברגע שהגעת להבנה שעליך להוציא סכום ארבע-ספרתי ע"מ לרכוש מטחנה שתלווה אותך לשנים רבות, Compak K3 במחיר של 1600ש"ח בקפה רות היא המטחנה עם עלות\תועלת הטובה ביותר היום בארץ
horsepower is an illusory mathematical equation
torque is real and the source of all good things in the universe
torque is real and the source of all good things in the universe
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אני חושב שגם אמיגו מוכרים קומפק www.coffeeman.co.il
אבל שם זה קצת יותר יקר.
אבל שם זה קצת יותר יקר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)