בחירת מטחנת קפה איכותית

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
GB6 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום רב. ברשותי מכונת אסכסו דרים פלוס ואני מעוניין לשדך אליה מטחנת קפה. תדירות הכנת הקפה אצלי הינה 2 כוסות בבוקר וכנ״ל בערב, כאשר בסופי שבוע הצריכה מוכפלת. אני מחפש מכונה איכותית לאורך זמן, שקטה, ושרמת הטיפול והתחזוקה שלה מינימלית. ממה שראיתי באתרים השונים, מצאה חן בעיני מטחנת הקפה סוליס מאסטרו אבל הבנתי מאתר קופיטיים שהפסיקו לייבא אותה בשל התחלת ייצורה בסין וירידה באיכות. אשמח לייעוץ. תודה מראש.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #2 

סוליס היא לא מטחנה שמתאימה לאספרסו.
דרגת הכניסה הכי מתאימה לך היא אסקסו I-mini
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

GB6 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

קודם כל, תודה על ההתייחסות המהירה.
ראיתי את מטחנת אסכסו, ולומר את האמת - לפחות ממבט ראשון היא נראית פשוטה למדי. מקריאת מאמרים בפורומים השונים, אני מבין שיש חשיבות רבה לדיוק עם סקלה מפורטת במטחנה, לניקיון שוטף של המטחנה, למערכת האטת המנוע כדי למנוע את חימום הקפה ועוד פונקציות, שאותן ראיתי בסוליה מאסטרו פלוס. אם לכוון למטחנה איכותית באמת -האמנם אסכסו טובה יותר מהרוקי של רנסיליו או ממטחנות אחרות ?

shtik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 188
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #4 

סקלה מפורטת לא בהכרח מראה על דיוק. רוקי למשל זו מטחנה שיש לה עובי טחינה משתנה לפי צעדים. קורים מקרים עם מטחנות כאלה שהטחינה הכי מדוייקת היא דווקא בין שני צעדים.. באסקסו איי מיני כיוון הטחינה הוא רציף ולכן יותר מדוייק משיטת הצעדים.. כן אולי זה פחות נוח להסתגלות אבל מביא תוצאות יותר מדוייקות אחרי שמתרגלים.

אסקסו לא מובאת כאן כמטחנה הכי טובה שיש, אבל לפחות ביחס של תמורה למחיר.. אם אתה רוצה להוציא יותר כסף, יש כאן המלצות גם לזה כמו למשל גרינטה או קומפאק K3, ברצה ואריו, מאצר מיני וכן הלאה.

אם אתה רוצה להוציא סכום כסף לא גבוה במיוחד, המטחנה הכי זולה שתמצא שעושה את העבודה לאספרסו היא האיי מיני. לי יש אותה ואני מרוצה מאוד, לסט שלי (עם גאג'יה אבולושן) היא מספיקה בהחלט.

לגבי פונקציות שעליהן דיברת שיש למאסטרו פלוס, הן הופכות ללא רלוונטיות אם למטחנה אין אפשרות לטחון מספיק דק ואחיד בשביל אספרסו. לפי מה שהבנתי סוליס מאסטרו לא טוחנת דק ואחיד מספיק לאספרסו.

אסקסו היא באמת פשוטה למדי, כמו שאמרת, אבל היא עושה את העבודה.

אמרתי את זה כאן יותר מדי פעמים אבל אני אגיד שוב - ניסיתי לחסוך על מטחנה בהתחלה, זה פשוט עלה לי יותר כסף.

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #5 

לאסקסו יש גם מטחנות מנירוסטה וגם במראה מתחתי. הם בעין יותר רציניות. בשלבים ראשונים צריך להתרגל לכיול בלי סטפים, אבל בהמשך הכל מסתדר. רוקי יותר מסיבית, כבדה, אבל מגיישת בטחינה .
ומחיר שלה בארץ די גבוה.
נערך לאחרונה על ידי gedkoz ב 22/04/2012 9:56, נערך פעם 1 בסך הכל.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #6 

קודם כל אתה מדקלם כל מיני שטויות שיווקיות של האתרים - הרוב זה טקסט סתמי, גם באתרים המכובדים.
המטחנה עליה אתה מדבר לא נמכרת כמעט ולא בכדי - היא לא משהו, ומטה. האסקסו עדיפה עליה.
דבר שני, לא יודע מתי רכשת את המכונה שלך, בד"כ לרוכשי אסקסו בארץ נותנים את האסקסו איימיני ב 600 שח, דיל שאין שני לו, בדוק עם המקום ממנו רכשת.
האיימיני היא פשרה טובה מאוד של מחיר ואיכות, יש יקרות יותר וטובות יותר, ויש יקרות הרבה יותר ועדיפות בהרבה - כמו בכל תחום. האיימיני בכאלף, גרינטה או רוקי בכ 1200-1300, אחכ קומפאק K3 ב 1600
what's next?

GB6 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

תודה לכל המגיבים על המידע והנתונים. את האסכסו דרים רכשתי לפני כ - 9 חודשים. שאלה נוספת - האם בתוספת מחיר לא היסטרית, נאמר בטווח מחיר למטחנה של עד כ- 1,500 ש"ח, עדיין כדאי לרכוש את מטחנת האסכסו מיני, או שיש ברמות מחיר אלו הצעה טובה יותר ( בהיבט של איכות, פעולה שקטה יחסית, אפשרת לעבודה נקיה יחסית ).
תודה שוב.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #8 

לך על קומפאק K3 דוזרלס בקפה רות, מקצועית במחיר מצויין
what's next?

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

ב1600. - K3 (Y)

עזרא
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 109
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #10 

מוסיף ומחזק - ברגע שהגעת להבנה שעליך להוציא סכום ארבע-ספרתי ע"מ לרכוש מטחנה שתלווה אותך לשנים רבות, Compak K3 במחיר של 1600ש"ח בקפה רות היא המטחנה עם עלות\תועלת הטובה ביותר היום בארץ
horsepower is an illusory mathematical equation
torque is real and the source of all good things in the universe

GB6 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

חברים ערב טוב. תודה לכל הכותבים. אכן נראה שיש תמימות דעים ביחס למטחנה. האם קפה רות בפ"ת הוא המקום היחידי בו ניתן לרכוש את ה- Compak K3 ? ומה באשר לאחריות ושירות ?

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

מקום היחיד וכהי טוב - רוני הוא גם יבואן וגם נותן שרות /אחריות.
בהצלחה!

GB6 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

תודה ל-gedkozןלכל שאר החברים על הטיפים החשובים. אשמח לעדכן בהמשך.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #14 

אני חושב שגם אמיגו מוכרים קומפק www.coffeeman.co.il
אבל שם זה קצת יותר יקר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

אסףאבניאל
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 164
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #15 

בתור אחד שהיה ויש לו גם את הסוליס וגם את האיי-מיני אני יכול לומר בצורה חד משמעית.....איי- מיני !!

shlomyga
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1403
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 126 פעמים

שליחה #16 

אסףאבניאל כתב:בתור אחד שהיה ויש לו גם את הסוליס וגם את האיי-מיני אני יכול לומר בצורה חד משמעית.....איי- מיני !!
...
אם הוא כבר מוכן להוציא 1500 K3 זו הבחירה!!!!!!!!!!!!

אסףאבניאל
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 164
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #17 

נכון, אבל כמו ש HOSQ אמר מגיע לו ב- 600 עקב קניית המכונה אז למה להוציא יותר מכפול?
בכסף הנותר אפשר לקנות מוצרים נלווים כמו: טמפר מקצועי, כד הקצפה,מד טמפרטורה לחלב, מיכל איסוף לקפה וכו'
לא חסר.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”