חיבור סאב CANTON120 MX לרסיבר VSX 421
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17935
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
חבר לכניסה בצבע אדום בסאב.
שים ווליום על האמצע בסאב.
את כפתור הקרוס אובר שים על מקסימום.
שים ווליום על האמצע בסאב.
את כפתור הקרוס אובר שים על מקסימום.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
שלום,
אתה צריך כבל קואקסיאלי בעל מחבר RCA בודד בכל צד (אתה יכול גם להשתמש בכבל Y על מנת לחבר את זוג המחברים).
את הקרוסאובר תכוון בהתאם לשאר הרמקולים שיש לך, את העוצמה תכוון על פי העוצמות של הרמקולים שלך (ביחס לאקוסטיקת החדר, עוצמה רצויה ומיקום הסאב).
חשוב מאוד לכוון את הרסיבר ואם אתה לא מבין בזה בכלל תעזר באיש מקצוע העוסק בתחום שיחבר, יכוון ויסביר לך על אופן פעולת המערכת.
אתה צריך כבל קואקסיאלי בעל מחבר RCA בודד בכל צד (אתה יכול גם להשתמש בכבל Y על מנת לחבר את זוג המחברים).
את הקרוסאובר תכוון בהתאם לשאר הרמקולים שיש לך, את העוצמה תכוון על פי העוצמות של הרמקולים שלך (ביחס לאקוסטיקת החדר, עוצמה רצויה ומיקום הסאב).
חשוב מאוד לכוון את הרסיבר ואם אתה לא מבין בזה בכלל תעזר באיש מקצוע העוסק בתחום שיחבר, יכוון ויסביר לך על אופן פעולת המערכת.
תודה!
את הרמקולים להגדיר כ SMALL ברסיבר ? ( סטליטים )
אשמח אם תוכלו להסביר לי בקצרה מה ההבדל
כמו כן מה מומלץ מבחינת קביעת VOLUME של כל רמקול ?
כרגע שאני רואה סרט בקטעים של פיצוצים בעיקר הסאונד לא נקי במיוחד . זה קשור לווליום של הסאב ?
האם ניתן לשמוע בכל 5 הרמקולים בצפייה בטלוויזיה ? ( YES ) . כרגע אני שומע רק ב2 הקידמיים
תודה מראש על כל העזרה
כרגע שאני רואה סרט בקטעים של פיצוצים בעיקר הסאונד לא נקי במיוחד . זה קשור לווליום של הסאב ?
האם ניתן לשמוע בכל 5 הרמקולים בצפייה בטלוויזיה ? ( YES ) . כרגע אני שומע רק ב2 הקידמיים
תודה מראש על כל העזרה
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

ברגע שאתה מגדיר אותם כ small כל התדרים מתחת ל 100hz נשלחים לסאב.amitmedic כתב:תודה!
תודה מראש על כל העזרה...
הווליום של כל רמקול צריך להיות 75db יחסית למקום הישיבה שלך. במידה ולרסיבר יש מיקרופון כיול תשתמש בו. במידה ואין לו יש לך 3 אופציות:
א. לפי האוזניים - מן הסתם הכי פחות מומלץ
ב. בעזרת אפליקציית spl לאייפון - פתרון סביר רק לא יעיל עבור הסאב.
ג. בעזרת מד spl - הכי מומלץ.
ניתן לשמוע בכל הרמקולים בטלויזיה במידה ותשנה את מצבי ה dsp שיש לך ברסיבר.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

לא צריך להתנצל בשביל זה אנחנו פהamitmedic כתב:istarmini תודה
ברסיבר הווליום של הרמקולים מגיע למקסימום 15 DB
אני מתנצל על הבורות.
מה אני אמור לעשות עם האפליקציית SPL ?...
הווליום של 15DB מתיחס לחוגת הווליום שיש לך ברסיבר.
אני מדבר על כיוון עוצמת כל רמקול בנפרד , יחסית למקום הישיבה שלך, על מנת לקבל איזון נכון.
כנס לחוברת לעמוד 27 תחת סעיף CHANNEL LEVEL ופעל לפי מה שרשום שם.
http://docs.pioneer.eu/Manuals/VSX_421_ ... en_manual/
באותו עמוד כנס גם להגדרות שתחת CROSSOVER NETWORK וכוון גם שם, במידת הצורך.
איך מכוונים?
במידה ואתה בוחר את הרמקולים שלך כקטנים בברירת המחדל היא שכל התדרים מתחת ל 100HZ הולכים לסאב.
על מנת שתוכל לשנות את תדרי החיתוך של הקרוסאובר אתה חייב להגדיר את הרמקולים כגדולים(אפילו שהם קטנים) ואז תוכל לשחק עם ההגדרות.
בהצלחה
אוקי תודה רבה .
לגביי הסאב .
אני לא "אוהב" את הצליל שאני שומע ..
מה אפשר לעשות בשביל לקבל צליל יותר נקי ?
זה קשור לעוצמת הבאס בכיוון דרך הרסיבר?
או שזה קשור לVOLUME עצמו ( DB ) ?
או שזה בכלל קשור ל CROSSOVER ?
אני טובע בים ה"מונחים"
לגביי הסאב .
אני טובע בים ה"מונחים"
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

תשמע בהנחה שלא שינית כלום אז החיתוך של הרסיבר נמצא על 100HZ (במידה ויש לך סטאליטים זה נכון והגיוני).amitmedic כתב:אוקי תודה רבה .
לגביי הסאב .
![]()
אני טובע בים ה"מונחים"...
יש מצב שהווליום (DB) שלו גבוה מידי ואז זה עלול לייצור בעיה.(יכול בהחלט להיות שהווליום שלו ,יחסית למקום הישיבה שלך, עומד כרגע נניח על 85DB ,שזה המוןןןןןן)
כייל וכוון את עוצמות הרמקולים כמו שמוסבר בחוברת , כלומר ל 75DB (כולל את הסאב) ואז תבדוק.
נקודה נוספת היא מיקום. מאוד יתכן שתזוזה של הסאב לפינה אחרת (קידמית או אחורית) או אפילו למרכז הקיר הקידמי / אחורי/צדדי יכולה לתת לך תוצאה שונה לחוטין. אין מנוס מלנסות תכלס בשטח.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8263
- נתן תודות: 421 פעמים
- קיבל תודות: 611 פעמים
לגבי כיוון:
1.כנס להגדרות הרסיבר ותחת הגדרות DISTANCE תזין לרסיבר את המרחק של כל אחד מהרמקולים מנקודת הישיבה שלך.
2. את הווליום של כל אחד מהרמקולים ברסיבר שים בתור התחלה על 0. כנ"ל את הטרבל והבאס.
3. תגדיר את כל הרמקולים כ SMALL.
4. בהגדרות ה CROSSOVER ברסיבר שים על 80 אם הקדמיים שלך גדולים או 100 אם הם קטנים.
5. בהגדרות ה CROSSOVER בסאב עצמו שים על המקסימום (בהנחה שאתה מחובר עם קואקס).
6. את הווליום של הסאב תשים על חצי בתור התחלה.
את הבדיקות אתה חייב לעשות עם חומר שאתה בטוח שאיכותי (למשל סרט עם DTS) או מוזיקה באיכות גבוהה.
7. בזמן הבדיקות שחק בהגדרות הרסיבר בין המצבים AUTO SURROUND, DIRECT, PURE DIRECT. תתחיל מ PURE DIRECT ותראה איך שומעים.
8. שחק עם הווליום של הסאב עצמו ותראה איך זה משפיע.
דרך אגב, איפה ממוקם הסאב שלך? האם על הריצפה? האם צמוד לקיר? האם בתוך ארון?
1.כנס להגדרות הרסיבר ותחת הגדרות DISTANCE תזין לרסיבר את המרחק של כל אחד מהרמקולים מנקודת הישיבה שלך.
2. את הווליום של כל אחד מהרמקולים ברסיבר שים בתור התחלה על 0. כנ"ל את הטרבל והבאס.
3. תגדיר את כל הרמקולים כ SMALL.
4. בהגדרות ה CROSSOVER ברסיבר שים על 80 אם הקדמיים שלך גדולים או 100 אם הם קטנים.
5. בהגדרות ה CROSSOVER בסאב עצמו שים על המקסימום (בהנחה שאתה מחובר עם קואקס).
6. את הווליום של הסאב תשים על חצי בתור התחלה.
את הבדיקות אתה חייב לעשות עם חומר שאתה בטוח שאיכותי (למשל סרט עם DTS) או מוזיקה באיכות גבוהה.
7. בזמן הבדיקות שחק בהגדרות הרסיבר בין המצבים AUTO SURROUND, DIRECT, PURE DIRECT. תתחיל מ PURE DIRECT ותראה איך שומעים.
8. שחק עם הווליום של הסאב עצמו ותראה איך זה משפיע.
דרך אגב, איפה ממוקם הסאב שלך? האם על הריצפה? האם צמוד לקיר? האם בתוך ארון?
את כל הבדיקות אני עושה עם 720P DTS .
צירפתי תמונה של מיקום הסאב .
הוא נמצא בין המזנון לויטרינה של הסלון מצד ימין . המרחק ביניהם הוא לא גדול מאוד .
אני יכול לשים אותו גם מצד שמאל ואז בעצם יהיה רק "קיר" אחד שזה המזנון והצד השני פתוח .
מה המשמעות של "PURE DIRECT' , " DIRECT "?
כמו כן יש אפשרות ברסיבר לכוון מצבים שונים על פי סוג התוכן , לדוגמא : ACTION , DRAMA וכו'
צירפתי תמונה של מיקום הסאב .
הוא נמצא בין המזנון לויטרינה של הסלון מצד ימין . המרחק ביניהם הוא לא גדול מאוד .
אני יכול לשים אותו גם מצד שמאל ואז בעצם יהיה רק "קיר" אחד שזה המזנון והצד השני פתוח .
מה המשמעות של "PURE DIRECT' , " DIRECT "?
כמו כן יש אפשרות ברסיבר לכוון מצבים שונים על פי סוג התוכן , לדוגמא : ACTION , DRAMA וכו'
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

קודם כל לצורך בדיקה ראשונית מציע שתוציא את הסאב מהנישה ושים אותו במרחק מהקיר על הריצפה
מציע שתבדוק גם סרטים אחרים.
DIRECT ו PURE DIRECT זה מצבים שמבטלים עיבודים נוספים של הרסיבר. קרא עמודים 22 ו 23 של המנואל. אתה שולט על המודים האלו בעזרת כפתור יעודי בשלט.
חשוב מאוד שתקרא את המנואל כי אחרת יהיה לך קשה מאוד להוציא מהרסיבר את המיטב:
http://www.pioneer.eu/eur/products/42/9 ... media.html
בכלל שמעת את הסאב לפני שקנית אותו? לא מכיר את הסאב הזה, אבל יש סאבים יותר אגרסיביים ופחות ולדעתי לפיוניר עדיף סאב "רגוע".
מציע שתבדוק גם סרטים אחרים.
DIRECT ו PURE DIRECT זה מצבים שמבטלים עיבודים נוספים של הרסיבר. קרא עמודים 22 ו 23 של המנואל. אתה שולט על המודים האלו בעזרת כפתור יעודי בשלט.
חשוב מאוד שתקרא את המנואל כי אחרת יהיה לך קשה מאוד להוציא מהרסיבר את המיטב:
http://www.pioneer.eu/eur/products/42/9 ... media.html
בכלל שמעת את הסאב לפני שקנית אותו? לא מכיר את הסאב הזה, אבל יש סאבים יותר אגרסיביים ופחות ולדעתי לפיוניר עדיף סאב "רגוע".
נערך לאחרונה על ידי integral ב 22/04/2012 11:39, נערך פעם 1 בסך הכל.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

גם אני הוספתי עכשיו סאב רגוע יחסית והשתגעתי בהתחלה בגלל שהוא נשמע איום במוזיקה למרות שבחנות הוא נשמע סבבה לגמרי.
אחרי משחקים הבנתי שזה נבע מהגדרות ה CLEAR VOICE בטלוויזיה וברגע שביטלתי אותן זה השתפר פלאים (אני מזין את המגבר ב ARC מהטלוויזיה).
אין מנוס
אתה חייב ללמוד את ההגדרות ולשחק עם מקורות שונים, חומרים שונים, מיקומים שונים.
אחרי משחקים הבנתי שזה נבע מהגדרות ה CLEAR VOICE בטלוויזיה וברגע שביטלתי אותן זה השתפר פלאים (אני מזין את המגבר ב ARC מהטלוויזיה).
אין מנוס