רציתי לשתף אותכם בחוויה שלי עם פיצ׳ר ה AirPlay אז נתחיל ככה:
לפני כ3 שבועות הגיע אלי מארהב iPad 3 32g wifi + apple tv 3
אז ההתרשמות הראשונית שלי היא שמדובר במכשיר מדהים! קטן חכם ונוח לשימוש! בידוק כמו רוב מוצרי אפל, באמת מכשיר נוח ומיוחד.
מי שבאמת ירגיש בבית איתו זה מי שרגיל להשתמש בiTunes דרך החנות האמריקאית ולצרוך משם תוכן.
גולת הכותרת מבחינתי היתה אמורה להיות אופציית הAirPlay רק שלצערי הבנתי שמדובר בפיצ׳ר בעייתי במיוחד:
אז איך זה מתחיל - מבחינת שכפול המסך האופציה הזאת בהחלט עובדת מעולה גם הזרמת סרטים מוזיקה תמונות וכדומה הכל עובד חלק עד שמגיעים לאופציית המשחקים, למי שלא מכיר למכשיר יש אפשרות לשדר את המשחק עצמו לatv ולהפוך את המכשיר לתצורה של ג׳ויסטיק לדוגמא במשחק real racing 2 האייפד הופך להגה עם נתונים על המירוץ והטלוויזיה מציגה רק את המירוץ עצמו.. רק חבל שהפיצ׳ר הזה פשוט לא כל כך מיועד לעבוד עם רשת אלחוטית בסיסית או במקרה שלי dlink 2650.
המצב בפועל שנגרם בזמן הפעלת המשחק הוא פשוט רמה של לאגים מטורפים ופריזים לאורך כל המשחק ברמה שלא ניתן לשחק... זה בערך כמו לנסות להריץ סרט ב1080 על פנטיום 3...
בהתחלה חשבתי שהפתרון יהיה להחליף ראוטר וראיתי פה הזדמנות לשדרג לtplink 1043 שהרבה זמן אני חושב עליו ועל פי הביקורות והרושם מדובר במכשיר שהיה אמור לעשות את העבודה אבל לצערי אותו סיפור אותה בעיה... מה שכן אני יכול לציין שה 1043 כן עושה תעבודה שהוא צריך לעשות ועכשיו יש לי קליטה מלאה בכל הבית מבחינת wifi והוא מחזיק מעמד יפה מאוד בעומס של מס מכשירים מחוברים וחיבור מסיבי לטורנט,
בנוסף שמתי לב שבכל פעם שאני עושה לראוטר ריסט ומגדיר אותו מההתחלה הראוטר מצליח להחזיק מעמד ולסחוב את הAirPlay ללא בעיה כולל משחקים אבל בדרך כלל לאחר כמה שעות שהראוטר עובד הבעיה חוזרת שוב כאילו שהוא התעייף..
אז מבדיקה בגוגל התשובות שהועלו הן שמדובר בתקלה ידועה ונפוצה והפיתרון שכרגע אפל נותנת למשתמשים שהגיעו אליה לחנות לבדיקה של הבעיה זה פשוט ההבנה שיש צורך לשדרג לראוטר של אפל שעובד על תדר 5ghz, הם לא מודים שיש בעיה כזאת וגם לא מצהירים שיש צורך בראוטר חזק אלא פשוט מציגים למשתמשים איך זה עובד על הראוטר שלהם ומראים להם שאיתו הכל טוב ויפה ... לצערי זה לא פיתרון אידאלי בשבילי, לפי חיפוש בגוגל מדובר בתקן שלא מאושר אצלנו ובגלל זה כמעט ולא ניתן להשיג את המכשיר בארץ גם לא ביד 2 ובמידה ומצאתם המחיר שלו מוגזם למדיי בסביבות ה 700₪ ביד 2.
אני בפעם הראשונה באמת התאכזבתי מאפל ואני באמת מצהיר את עצמי כאוהד מושבע של המוצרים שלהם אבל במקרה הזה בהחלט התאכזבתי מהם, מרגיש כאילו הם הוציאו מוצר לא גמור לשוק או שפשוט גורמים לנו לקנות מוצר בלי לספר לנו שהוא כנראה לא יעבוד כל כך טוב בבית רגיל וככה לבסוף הם גורמים לנו לרכוש את הראוטר שלהם ...
אני רוצה לציין לטובה את השירות של tp link העולמית- בנוסף לבעיה נתקלתי בבעיה שהראוטר קרס באמצע שימוש ב AirPlay בזמן הרצת משחקים ורק כיבוי והדלקה שלו החזירו אותו לעבוד אז שלחתי מייל לתמיכה שלהם עם כל הסיפור כולל התקיעות והקריסות והם באמת מראים נכונות לבדוק את הבעיה, התגובות שלהם במייל ממש מהירות והם כרגע הבטיחו לי שיעשו מספר בדיקות אצלהם ביחד עם הATV וינסו לראות במה מדובר ...
רק לידע כללי הראוטר עובד מעולה בשימוש רגיל כולל הורדות ושימוש מסיבי בטורנט כולל הזרמת סרטים וחיבור מספר מכשירים..
אז למי שהחזיק מעמד וקרא את כל זה תודה
ואם יש פה משתמשים של ATV אשמח לשמוע איך הניסיון שלכם עם המכשיר עד עכשיו..