הקסם של- VAC
כמו כל קיץ אצלי - המחשבות על שידרוג המערכת מתחילות לקבל תאוצה. חשבתי תחילה לשדרג את הרמקול (VR2 של וון שוויקרט) מתוך מחשבה ששם ההשקעה תניב תוצאות הכי טובות. לפני שהתחלתי לפעול ביקשתי מעופר שחורי (מאסטרו אודיו) לבדוק אופציות שונות לשדרוג (כמובן שבראש ובראשונה ה4JR של וון שוויקרט - רמקול מושלם מביחנתי). אבל לפני זה עופר הציע לבוא עם סט הגברה משלו - לטענתו המגבר שברשותי עכשיו (NAIM NAIT 5I) לא מצצה את יכולות הרמקול שלי. הסכמתי - למרות ששאחרי כל פגישה כזאת עם עופר לוקח לי איזה שבוע להתאושש.
יום חמישי בערב עופר הגיע אלי - רמקולים היו כמובן VR2 . מקור - קומפקט של DUVAL.
וסט הגברה של VAC. פרה מדגם VINTAGE (לא מיוצר כיום) וזוג מונובלוקים Auricle Musicbloc.
הכל חובר - חיכינו 5 דקות והדיסיקים החלו להתנגן - עופר התחיל עם FIRE BIRD של סטרונסקי , אח"כ באו CLOTRANE עם BLUE TRAIN , אח"כ DEXTER GORDON עם GO, ואחריו CHICK COREA עם NOW HE SINGS ... בסוף ניסיתי את BLIND FAITH.
שעתיים הסט הזה ניגן - שעתיים של אושר צרוף בשבילי (כן אותה תחושה שהייתה לי בהופעה של רוג'ר ווטרס בארץ). ההגברה לקחה את ה-VR2 שלי לדרגות שלא ייאמנו מבחינתי, רמקול של 2800$ פתאום נשמע כמו רמקולים יקרים בהרבה , כל בעיות האקוסטיקה שהיו לי בבית (כך לפחות חשבתי) נעלמו כלא היו. על פרמטר במוסיקה קפץ כמה מדרגות. ציפיתי שיהיה שינוי בתחום המיד והגבוהים אבל הופתעתי מרמת השינוי.
אז נכון שהסט הזה עולה פי 5 מהמגבר שיש לי כרגע - אבל השיפור בסאונד הוא בהתאם.
חשבתי לתומי שהרומן שלי עם הגברת שפורפרות נגמר - מיום חמישי הכל השתנה ב"אשמתו" של עופר. הלואי והיה לי כרגע את הסכום המבוקש לשט הזה של VAC, כרגע אני מתנחם בעובדה שרמקול שנמצא אצלי יש פוטנציאל עצום שלא מיציתי עדיין.
לי ברור כרגע לאיזה כיוון יילך השדרוג הבא שלי והכל בזכות הסט המופלא הזה של VAC.
אם מישהו מהחברים כאן שוקל לקנות סט הגברה בסכומים של 8000$ - המגברים של VAC הם חובה. יחסית למגברי שפורפרות אחרים השליטה שלהם על הבס היא אבסולוטית.
תודה לעופר על השיעור המעלף שלימד אותי ביום חמישי. הפרידה באותו לילה מעופר הייתה אחת הפרידות הכי קשות שהיו לי..........
יום חמישי בערב עופר הגיע אלי - רמקולים היו כמובן VR2 . מקור - קומפקט של DUVAL.
וסט הגברה של VAC. פרה מדגם VINTAGE (לא מיוצר כיום) וזוג מונובלוקים Auricle Musicbloc.
הכל חובר - חיכינו 5 דקות והדיסיקים החלו להתנגן - עופר התחיל עם FIRE BIRD של סטרונסקי , אח"כ באו CLOTRANE עם BLUE TRAIN , אח"כ DEXTER GORDON עם GO, ואחריו CHICK COREA עם NOW HE SINGS ... בסוף ניסיתי את BLIND FAITH.
שעתיים הסט הזה ניגן - שעתיים של אושר צרוף בשבילי (כן אותה תחושה שהייתה לי בהופעה של רוג'ר ווטרס בארץ). ההגברה לקחה את ה-VR2 שלי לדרגות שלא ייאמנו מבחינתי, רמקול של 2800$ פתאום נשמע כמו רמקולים יקרים בהרבה , כל בעיות האקוסטיקה שהיו לי בבית (כך לפחות חשבתי) נעלמו כלא היו. על פרמטר במוסיקה קפץ כמה מדרגות. ציפיתי שיהיה שינוי בתחום המיד והגבוהים אבל הופתעתי מרמת השינוי.
אז נכון שהסט הזה עולה פי 5 מהמגבר שיש לי כרגע - אבל השיפור בסאונד הוא בהתאם.
חשבתי לתומי שהרומן שלי עם הגברת שפורפרות נגמר - מיום חמישי הכל השתנה ב"אשמתו" של עופר. הלואי והיה לי כרגע את הסכום המבוקש לשט הזה של VAC, כרגע אני מתנחם בעובדה שרמקול שנמצא אצלי יש פוטנציאל עצום שלא מיציתי עדיין.
לי ברור כרגע לאיזה כיוון יילך השדרוג הבא שלי והכל בזכות הסט המופלא הזה של VAC.
אם מישהו מהחברים כאן שוקל לקנות סט הגברה בסכומים של 8000$ - המגברים של VAC הם חובה. יחסית למגברי שפורפרות אחרים השליטה שלהם על הבס היא אבסולוטית.
תודה לעופר על השיעור המעלף שלימד אותי ביום חמישי. הפרידה באותו לילה מעופר הייתה אחת הפרידות הכי קשות שהיו לי..........
אין ספק שההגברה של VAC מדהימה
אבל אני מציע לך לפחות לבחון חלופות נוספות של מגברי מנורות
VTL , UNISON, MANLY
ויש עוד כמה שאני יכול לחשוב.
הרמקול לך רמקול איכותי ויתכן והחלפת ההגברה תניב תוצאה טובה יותר מאשר שידרוכ הרמקולים (אני אישית לא מת על ניים )
מה מסגרת התקציב שאתה חושב להשקיע
אבל אני מציע לך לפחות לבחון חלופות נוספות של מגברי מנורות
VTL , UNISON, MANLY
ויש עוד כמה שאני יכול לחשוב.
הרמקול לך רמקול איכותי ויתכן והחלפת ההגברה תניב תוצאה טובה יותר מאשר שידרוכ הרמקולים (אני אישית לא מת על ניים )
מה מסגרת התקציב שאתה חושב להשקיע
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
הבעיה שאני כן אוהב את ניים - לכן אני מחפש חלופות גבוהות יותר
גם אצל ניים. אבל עופר הכניס למשוואה שוב את נושא הגברת השפורפרות שממנו חשבתי להיפטר.
בכל אופן התקציב נע כרגע סביב ה-2500$ . אם אראה שאין קפיצה משמעותית לא אעשה את השדרוג בכלל.
בכל אופן התקציב נע כרגע סביב ה-2500$ . אם אראה שאין קפיצה משמעותית לא אעשה את השדרוג בכלל.
- boazj
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
- נתן תודות: 155 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
קודם כל אני מצטער שלא הייתי שם.
אולי אבקש הדגמה דומה מעופר בהזדמנות, למרות שהשקעה כזאת לא עומדת על הפרק.
מצד שני יש פה התלבטות אמיתית, כי גם אם תשקיע נניח חצי מהסכום ברמקולים (נניח 20,000 ש"ח נוספים), תקבל רמקול הרבה יותר טוב שיגרום לך להנאה מרובה.
כלומר, אני כידוע בעלים גאה של VR2, ובטוח שאפשר להוציא ממנו יותר, מצד שני לא ברור שסכום מטורף על הגברה זה הכיוון.
רון, תן לי לנסח את השאלה אחרת - האם בזכות ה VAC הרמקולים הפכו לכאלה שברמה של 40-50K ?,
אם כן ההשקעה מוצדקת, אם לא, יש פה מספר מבלבל של אפשרויות שידרוג

מצד שני יש פה התלבטות אמיתית, כי גם אם תשקיע נניח חצי מהסכום ברמקולים (נניח 20,000 ש"ח נוספים), תקבל רמקול הרבה יותר טוב שיגרום לך להנאה מרובה.
כלומר, אני כידוע בעלים גאה של VR2, ובטוח שאפשר להוציא ממנו יותר, מצד שני לא ברור שסכום מטורף על הגברה זה הכיוון.
רון, תן לי לנסח את השאלה אחרת - האם בזכות ה VAC הרמקולים הפכו לכאלה שברמה של 40-50K ?,
אני חושב שההגברה של VAC עשתה את ההבדל
כרגע אני בטוח שעדיף לי להשקיע 15K ש"ח בשדרוג הגברה ולא רמקול. לא ידעתי עד יום חמישי עד כמה רחוק הרמקול יכול להגיע. והוא יכול.
אם תצליח לארגן את עופר אליך עם הסט הזה של ה-VAC אז אתה חייב לקרוא לי. אבל אל תכעס עלי אם ייקח לך איזה יומיים שלוש לחזור לשמוע אם ההגברה שלך. שמועות אגב לחשו לי שהסט הזה כבר נמכר.....
בועז בתור בעליו של VR2 כדאי לך לבקש מעופר אולי הדגמה בביתו שלו.
מה שבטוח הסט הזה יקר אבל הוא מוציא את כל הטוב שב-VR2 ויש הרבה כזה. שמעתי כמה סטים יקרים מאוד בזמן האחרון - (ולא אפרט איזה -אם אתה רוצה אשלח לך במסר אישי). והסט שניגן אצלי ביום חמישי עלה לדעתי על כולם - ואני מתכוון עם רמקולים.
מעניין איך זה נמשע אם ה4JR ?
אם תצליח לארגן את עופר אליך עם הסט הזה של ה-VAC אז אתה חייב לקרוא לי. אבל אל תכעס עלי אם ייקח לך איזה יומיים שלוש לחזור לשמוע אם ההגברה שלך. שמועות אגב לחשו לי שהסט הזה כבר נמכר.....
בועז בתור בעליו של VR2 כדאי לך לבקש מעופר אולי הדגמה בביתו שלו.
מה שבטוח הסט הזה יקר אבל הוא מוציא את כל הטוב שב-VR2 ויש הרבה כזה. שמעתי כמה סטים יקרים מאוד בזמן האחרון - (ולא אפרט איזה -אם אתה רוצה אשלח לך במסר אישי). והסט שניגן אצלי ביום חמישי עלה לדעתי על כולם - ואני מתכוון עם רמקולים.
מעניין איך זה נמשע אם ה4JR ?
אחד הפרמטרים שמצביעים על איכות הרמקול - היא שקיפותו לשאר רכיבי המערכת.
ה-VR2 כנראה "לא פראייר" - ולכן שינוי ההגברה הניב את התוצאות שמדובר עליהן כאן.
מתוך מיסיון של שנים עם ציוד של NAIM (ואל תשאלו למה), אני יכול בוודאות לומר לך שמגברי ה-ENTRY LEVEL האחרונים שלהם, כדוגמאת ה-Nait 5i - אינם מוצלחים כמו קודמיהם. תמורת $2500 תמצא מחליף הולם שיניב תוצאות מצויינות העשויות להיות קרובות מאוד לאילו ששמעת עם הגברת ה-VAC.
מציע לך להציץ בלוחות יד שנייה, כי בזמן האחרון היו שם מספר מציאות שתואמות את התקציב שלך.
בהצלחה !
ה-VR2 כנראה "לא פראייר" - ולכן שינוי ההגברה הניב את התוצאות שמדובר עליהן כאן.
מתוך מיסיון של שנים עם ציוד של NAIM (ואל תשאלו למה), אני יכול בוודאות לומר לך שמגברי ה-ENTRY LEVEL האחרונים שלהם, כדוגמאת ה-Nait 5i - אינם מוצלחים כמו קודמיהם. תמורת $2500 תמצא מחליף הולם שיניב תוצאות מצויינות העשויות להיות קרובות מאוד לאילו ששמעת עם הגברת ה-VAC.
מציע לך להציץ בלוחות יד שנייה, כי בזמן האחרון היו שם מספר מציאות שתואמות את התקציב שלך.
בהצלחה !
איתמר.
טוב לא צריך לשכוח שהניים עולה 1400$
הוא בהחלט סיפק אותי לתקופה - עכשיו צריך לשדרג. מחיפוש בלוחות לא מצאתי שום דבר שאני מכיר שיכול לתת קפיצה יחסית לניים, ושמעתי די הרבה מהמוצרים בלוחות.
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
אין ספק שההגברות של VAC מאוד איכותיות! -אבל גם אני חושב שאין טעם להשקיע בהגברות ברמות האלה
לרמקולים שלך...וזה רק עניין של זמן עד שתשדרג גם את הרמקולים, שיהיו שווים לרמות של המגברים...
וגם מי מבטיח לך שההגברות יתאימו לרמקולים החדשים?
בקיצור,לטעמי זה לא יהיה צעד הכי נבון מצידך.
ולעצם העניין,זה מאוד מעניין מה שאתה מתאר על השינוי לטובה! -למרות שמעתי אתמול מאחד החברים{בתפוז} שמחזיק רמקולים של מעל 50K -שהוא בחן
הגברות של 11K$ ולא הרגיש בשום הבדל! - ובסופו של דבר נישאר עם ההגברות שלו- ששוויים כדרך אגב הוא 1K$ כן זה ההבדל.
אבל אני גם מודע לזה, שזה עניין סובייקטיבי לחלוטין.
אבל אולי באמת תנסה כשלב ביניים לקנות איזה מגבר יד שנייה?יש הרבה דברים מעניינים...
לרמקולים שלך...וזה רק עניין של זמן עד שתשדרג גם את הרמקולים, שיהיו שווים לרמות של המגברים...
וגם מי מבטיח לך שההגברות יתאימו לרמקולים החדשים?
בקיצור,לטעמי זה לא יהיה צעד הכי נבון מצידך.
ולעצם העניין,זה מאוד מעניין מה שאתה מתאר על השינוי לטובה! -למרות שמעתי אתמול מאחד החברים{בתפוז} שמחזיק רמקולים של מעל 50K -שהוא בחן
הגברות של 11K$ ולא הרגיש בשום הבדל! - ובסופו של דבר נישאר עם ההגברות שלו- ששוויים כדרך אגב הוא 1K$ כן זה ההבדל.
אבל אני גם מודע לזה, שזה עניין סובייקטיבי לחלוטין.
אבל אולי באמת תנסה כשלב ביניים לקנות איזה מגבר יד שנייה?יש הרבה דברים מעניינים...
זה ממש לא ענין סוביקטבי - אם הוא לא שמע הבדל אז יש לו בעיה
או שאין לו בעיה - כי הוא במצב כזה שמבחינתו הכל טוב.
אני לא יודע איזה סט-אפ הוא שמע או הרכיב, אולי אצלו ההבדל לא ניכר כי רכיב אחד דופק את הכל.
אני לא יודע איזה סט-אפ הוא שמע או הרכיב, אולי אצלו ההבדל לא ניכר כי רכיב אחד דופק את הכל.
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
זה לא משנה כרגע...זאת רק הייתה דוגמה.
אני בכל אופן חושב אחרת ממנו -ולדעתי הגברה אחרת הייתה מעלה את המערכת שלו
לרמות אחרות לגמרי! -אבל שיקול שלו.
אני בכל אופן חושב אחרת ממנו -ולדעתי הגברה אחרת הייתה מעלה את המערכת שלו
לרמות אחרות לגמרי! -אבל שיקול שלו.
עופר-הלואי וההבדל לא היה קיים -זה היה חוסך לי המון כסף וזמן
אבל מה לעשות - אני שומע את ההבדל ובגדול. לגבי על מה כשאי להשקיע את הכסף - אני דווקא חושב שכרגע לאחר שהנתי שהמרקולים שיש לי כן מתאימים ויכולים לפעול נפלא בבית שלי, אז כדאי לחפש ההגברה שאולי תזכיר את החוויה שהיתה עם ה-VAC.
שלב החיפוש אצלי התחיל......
שלב החיפוש אצלי התחיל......
- audiofreak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 321
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 3 פעמים
- יצירת קשר:
תלוי לאיזה רמקול ב40K ..? לזה שמחובר לניים, או לvac?
boazj כתב:קודם כל אני מצטער שלא הייתי שם.
...
אודיופריק, יבואני JL AUDIO , LUXMAN ועוד מותגים מובילים. עדנים, משק 7 טל: 0542456056 www.audiofreak.co.il
- מאסטרו-אודיו
-
- יבואן

- תגובות: 182
- קיבל תודות: 2 פעמים
- יצירת קשר:
מערכת מאוזנת
בשוק ההי אנד בארה"ב קיים כלל אצבע פשוט - במערכת מאוזנת תקציבית עלות ההגברה כפולה ממחיר הרמקולים. אחרת - אתה פשוט לא מנצל את הרמקולים.עופר_צפריר כתב:אין ספק שההגברות של VAC מאוד איכותיות! -אבל גם אני חושב שאין טעם להשקיע בהגברות ברמות האלה
לרמקולים שלך...וזה רק עניין של זמן עד שתשדרג גם את הרמקולים, שיהיו שווים לרמות של המגברים......
במילים אחרות - אם הרמקול לא משתפר (מאוד) עם מגבר שעלותו כפולה ממגבר שעלותו כעלות הרמקול - כנראה שיש בעיה עם הרמקול (כל זאת בהנחה ששני המגברים מתאימים לרמקול מכל בחינה).
עם הזמן למדתי לדעת שהכלל הזה נכון. מי שהולך לפי הכלל הזה יכול למקסם את הרכישה או למקסם את השידרוג - רמקולים או הגברה.
כנראה שהפקטור x2 הולך וקטן ככל שמדברים על רמקולים יקרים יותר (עשרות אלפי דולרים ויותר) אבל מנסיוני עד מחיר של 50 אלף שקל לפחות הכלל תקף.
ה VAC שרון שמע עם הרמקול עלותו כפולה בדיוק ממחיר הרמקול.
עופר.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
Re: מערכת מאוזנת
מאסטרו כתב:בשוק ההי אנד בארה"ב קיים כלל אצבע פשוט - במערכת מאוזנת תקציבית עלות ההגברה כפולה ממחיר הרמקולים. אחרת - אתה פשוט לא מנצל את הרמקולים.עופר_צפריר כתב:אין ספק שההגברות של VAC מאוד איכותיות! -אבל גם אני חושב שאין טעם להשקיע בהגברות ברמות האלה
לרמקולים שלך...וזה רק עניין של זמן עד שתשדרג גם את הרמקולים, שיהיו שווים לרמות של המגברים......
במילים אחרות - אם הרמקול לא משתפר (מאוד) עם מגבר שעלותו כפולה ממגבר שעלותו כעלות הרמקול - כנראה שיש בעיה עם הרמקול (כל זאת בהנחה ששני המגברים מתאימים לרמקול מכל בחינה).
עם הזמן למדתי לדעת שהכלל הזה נכון. מי שהולך לפי הכלל הזה יכול למקסם את הרכישה או למקסם את השידרוג - רמקולים או הגברה.
כנראה שהפקטור x2 הולך וקטן ככל שמדברים על רמקולים יקרים יותר (עשרות אלפי דולרים ויותר) אבל מנסיוני עד מחיר של 50 אלף שקל לפחות הכלל תקף.
ה VAC שרון שמע עם הרמקול עלותו כפולה בדיוק ממחיר הרמקול.
עופר....
שמע, יש הרבה "חוקים" בתחביב הזה, אבל אני חייב להגיד שזה אחד החוקים היותר לא חכמים ששמעתי.
מה הקשר לתג המחיר לביצועים של מוצר?
וממתי מתאימים מוצרים כדי לאזן מערכת עפ"י תג המחיר שלהם?
אגב, איזה מחיר? מחיר אמריקאי או ישראלי?
לפני מע"מ או אחרי?
נו באמת....תהייה רציני.
אני אולי יכול לכתוב על ניסיוני
ולא מה שחבר עלום שם מפורום אחר אומר או מה שכתוב במאמרי ביקורת.
בהתייחס להגברת מנורות- לאחר שבדקתי מספר ניכר של הגברות כולל מנלי-טופ ליין ולא אנטרי ליין שישנו בארץ או VTL (מהמשפחה של מנלי) מנובלוק שנקרא 300
או קרי ואחרים- אני חיי (בשנים האחרונות) עם שלוש סוגי הגברות בשתי מערכות בביתי:
יוניסון ריסרצ משודרג בשפורפרות NOS ששינו את הצלילי באופן משמעותי ועתה מצוי אצל ישראל,
VAC AVATAR SUPER אינטגריד
והגברה שלישית של מונובלוק SET (של חברה שעושה רק SET) משודך ל
Standard Preamplifier -- Limited Edition
http://www.audiophilia.com/hardware/hw3.htm
ואילו שודכו ל 4 זוגות רמקולים החל מ KEF מדפים שנקנו במאות שקלים יד שניה (כרמקול אחורי) עד רמקול ברשימת הטובים בתמחור עד 20000$
כל זאת כדי לומר כך: יש הבדלים ניכרים בצליל בין הגברות שפופרות שונות על אותו רמקול גם על הכי זול בהם KEF
על הרמקול הכי יקר- ההבדלים הכי משמעותיים לטעמי.
מי שמסתדר עם הגברה של 1000 שקל או דולר וזה מספיק לו- כל הכבוד, שיחק אותה בענק.
מה לעשות שמה שאני מחפש באיכות הצליל גרם לי לרכוש מערכות יותר יקרות.
אני לא יודע לומר כלום לגבי יחס מחיר רצוי בין רמקול והגברה-התוצאה היא זו שצריכה לדבר ולא כל מיני הגיגים וכתבות ביקורת
בהתייחס להגברת מנורות- לאחר שבדקתי מספר ניכר של הגברות כולל מנלי-טופ ליין ולא אנטרי ליין שישנו בארץ או VTL (מהמשפחה של מנלי) מנובלוק שנקרא 300
או קרי ואחרים- אני חיי (בשנים האחרונות) עם שלוש סוגי הגברות בשתי מערכות בביתי:
יוניסון ריסרצ משודרג בשפורפרות NOS ששינו את הצלילי באופן משמעותי ועתה מצוי אצל ישראל,
VAC AVATAR SUPER אינטגריד
והגברה שלישית של מונובלוק SET (של חברה שעושה רק SET) משודך ל
Standard Preamplifier -- Limited Edition
http://www.audiophilia.com/hardware/hw3.htm
ואילו שודכו ל 4 זוגות רמקולים החל מ KEF מדפים שנקנו במאות שקלים יד שניה (כרמקול אחורי) עד רמקול ברשימת הטובים בתמחור עד 20000$
כל זאת כדי לומר כך: יש הבדלים ניכרים בצליל בין הגברות שפופרות שונות על אותו רמקול גם על הכי זול בהם KEF
על הרמקול הכי יקר- ההבדלים הכי משמעותיים לטעמי.
מי שמסתדר עם הגברה של 1000 שקל או דולר וזה מספיק לו- כל הכבוד, שיחק אותה בענק.
מה לעשות שמה שאני מחפש באיכות הצליל גרם לי לרכוש מערכות יותר יקרות.
אני לא יודע לומר כלום לגבי יחס מחיר רצוי בין רמקול והגברה-התוצאה היא זו שצריכה לדבר ולא כל מיני הגיגים וכתבות ביקורת
- arama-audio
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 232
- קיבל תודות: 0
סלח לי עופר ידידי , אך אנני מסכים איתך בזה
איין ספק בכלל וזו לא נתון לויכוח שהגברה יותר איכותית ויותר יקרה תעשה חסד משמעותי
יותר עם רמקול לא יקר אך אין זה נכון מבחינת משוואה לומר שרמקול שעולה 20K ישמע
כמו שצריך עם הגברה ב40K ובפחות מזה הרמקול אננו מנוצל ...הרי מה שאתה אומר בעצם זה שמי שרוצה לשמוע את
הרמקולים שלך כמו שצריך צריך להשקיע כפול ממחירו על מנת להפעילו בצורה סבירה ולדעתי
אתה טועה כאן.
אני בטוח שעם מגבר אינטגריטד מנורות או מגבר טרנזיסטורי איכותי שעלותם כ 15-20K
אפשר להגיע לתוצאה מעולה ובמיוחד שמדובר ברמקולים נצילים מאד.
ועוד דבר..היו לי מקרים בחיים (והיתי מת לשחרר כמה דוגמאות אך כעוסק בתחום...) שדווקא הגברה לא יקרה אך איכותית ונכונה עשתה את העבודה יותר טוב מהגברה במחיר כפול.
בד"כ רק אם הרמקול אננו נציל (87DB ומטה) הגברה איכותית תעלה המון כסף ואולי
במקרה הזה אתה צודק אך במיקרה של ה VR2 כל מגבר 40W טוב (ולא חייב להיות
ב 40K )יכול להוציא מהרמקול הזה את מיטבו למרות שברור (ואני חוזר)שהגברה יותר יקרה
ואיכותית תוציא ממנו יותר ואין לזה סוף.....
אמיר
יותר עם רמקול לא יקר אך אין זה נכון מבחינת משוואה לומר שרמקול שעולה 20K ישמע
כמו שצריך עם הגברה ב40K ובפחות מזה הרמקול אננו מנוצל ...הרי מה שאתה אומר בעצם זה שמי שרוצה לשמוע את
הרמקולים שלך כמו שצריך צריך להשקיע כפול ממחירו על מנת להפעילו בצורה סבירה ולדעתי
אתה טועה כאן.
אני בטוח שעם מגבר אינטגריטד מנורות או מגבר טרנזיסטורי איכותי שעלותם כ 15-20K
אפשר להגיע לתוצאה מעולה ובמיוחד שמדובר ברמקולים נצילים מאד.
ועוד דבר..היו לי מקרים בחיים (והיתי מת לשחרר כמה דוגמאות אך כעוסק בתחום...) שדווקא הגברה לא יקרה אך איכותית ונכונה עשתה את העבודה יותר טוב מהגברה במחיר כפול.
בד"כ רק אם הרמקול אננו נציל (87DB ומטה) הגברה איכותית תעלה המון כסף ואולי
במקרה הזה אתה צודק אך במיקרה של ה VR2 כל מגבר 40W טוב (ולא חייב להיות
ב 40K )יכול להוציא מהרמקול הזה את מיטבו למרות שברור (ואני חוזר)שהגברה יותר יקרה
ואיכותית תוציא ממנו יותר ואין לזה סוף.....
אמיר
אמיר ארמה יבואן "ארמה אודיו" www.arama-audio.com
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- מאסטרו-אודיו
-
- יבואן

- יצירת קשר:
אמיר ומרטין, אל תבינו את זה כמו משוואה מתימטית...
הכלל אומר שכדי לנצל את מלוא או רוב רובה של יכולת הרמקולים שלך עליך להשקיע "רק" כפול בהגברה. זהו תנאי למערכת מאוזנת. תמיד יהיו חריגים אבל הכלל לרוב תקף לרוב. הפקטור X2 הוא כנראה פועל יוצא של תמחור מוצרים בשוק ההי-אנד. לדעתי מי שיפעל לפי הכלל הזה לא יטעה - ינצל את הרמקול שלו כהלכה ינצל גם את התקציב שלו בצורה טובה ונבונה.
מי שקונה הגברה זולה יותר חייב להיות מודע לאפשרות שהוא אינו שומע את הרמקול שלו במיטבו (אולי אפילו לא באמת מכיר את הרמקול שלו) וכדאי לו לבדוק את העניין לפני שהוא משדרג רמקולים.
עופר.
הכלל אומר שכדי לנצל את מלוא או רוב רובה של יכולת הרמקולים שלך עליך להשקיע "רק" כפול בהגברה. זהו תנאי למערכת מאוזנת. תמיד יהיו חריגים אבל הכלל לרוב תקף לרוב. הפקטור X2 הוא כנראה פועל יוצא של תמחור מוצרים בשוק ההי-אנד. לדעתי מי שיפעל לפי הכלל הזה לא יטעה - ינצל את הרמקול שלו כהלכה ינצל גם את התקציב שלו בצורה טובה ונבונה.
מי שקונה הגברה זולה יותר חייב להיות מודע לאפשרות שהוא אינו שומע את הרמקול שלו במיטבו (אולי אפילו לא באמת מכיר את הרמקול שלו) וכדאי לו לבדוק את העניין לפני שהוא משדרג רמקולים.
עופר.
- אילפור
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1029
- קיבל תודות: 13 פעמים
אני מכיר את ההיי - אנד האמריקאי כיבואן
ואיש מקצוע יותר מעשור.
לא שמעתי מעולם על "חוק" מוזר כזה.
לא שמעתי מעולם על "חוק" מוזר כזה.
איל פור
- מאסטרו-אודיו
-
- יבואן

- יצירת קשר:
Re: אני מכיר את ההיי - אנד האמריקאי כיבואן
לא אמרתי חוק, כלל אצבע.אילפור כתב:ואיש מקצוע יותר מעשור.
לא שמעתי מעולם על "חוק" מוזר כזה....