שאלה בנוגע לחיבור DVB-T

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
yakirbest פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 391
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #1 

צהריים טובים לכולם, יש ברשותי מסך D6600 עם DVB-T מובנה, השאלה שלי היא איך אני יכול לחבר אותה לזה והאם אני צריך לקנות איזושהיא אנטנה כלשהיא ?
תודה רבה לעוזרים ! :)

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #2 

כן, אתה צריך אנטנה. במידה ואכן יש לטלויזיה טיונר DVB-T מובנה אז מחברים אותה לחיבור האנטנה הרגיל של הטלויזיה (אין צורך בממיר).
בחלק גדול מהמהקרים אנטנת DVB-T קטנה מאוד (כמו שמופיעה בתמונה שלמטה) יכולה לעבוד:
תמונה

במקרה שהיא לא עובדת אז תצטרך אנטנה פנימית גדולה מהסוג שהשתמשו בה לקליטת שידורים אנלוגיים, כמו אלה שבתמונה למטה. הן הרבה יותר מגושמות אבל הן נותנות קליטה יותר טובה. אם יש לך אחת כזאת בבוידעם אז הרווחת. אגב, יש כאלה מוגברות (שמתחברות לחשמל) שנותנות קליטה אפילו יותר טובה.
תמונה

וכמובן, במידה ועדיין יש לך אנטנה על הגג של הבניין אז הכי טוב פשוט להתחבר אליה, כי היא תיתן את הקליטה הכי טובה ולא תצטרך שום דבר בתוך הבית.
אחרי שחיברת את האנטנה בצע בטלויזיה סריקת ערוצים על התדר 538MHz (ערוץ 29) אם אתה גר בצפון או בדרום או על התדר 514MHz (ערוץ 26) אם אתה גר במרכז ותוכל לקלוט.

biss
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1574
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #3 

היה והאנטנה הקטנה ש- NegativeIQ אינה עובדת/ מספקת רמה סבירה
ממליצה לך על אנטנה זולה שהמליץ לי טכנאי עידן+ איתו שוחחתי

מדובר על אנטנה פאסיבית (לטענתו אקטיבית עלולה לגרום להפרעות) מדגם YAGI HIGH GAIN

תמונה

אין מדובר על אנטנה יפה במיוחד, אבל מנסיון שלי היא עובדת, ולא הצריכה ממני כמעט כל כיוונון.

אני רכשתי את האנטנה שלי עם כבר אנטנה באורך מטר ב- 55 ש"ח במקרה שלי דגם SAKAL EU-006
ראיתי אנטנה דומה ברשת שרשום שמצורף לה כבל באורך 5 שמטה והנמכרת ב- 69 ש"ח
http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=VH7C401ACF

אתה מוזמן למצא את שאר הדברים שכתבתי בשירשור שפתחתי בנושא
http://www.hometheater.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=1657047#1657047
לבקשת המערכת, החתימה בעריכה.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #4 

דווקא אני משתמש באנטנה אקטיבית ולפחות אצלי גם ה-Intensity וגם ה-Quality נמצאים תמיד בין 95% ל-99%.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”