מחפש קצת פרטים על מקרני ק"ב עם עדשת short throw. תודה מראש לעוזרים
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
היי,
כיום אני עם מקרן Optoma HD81 ומסך הקרנה 106" ביחס 16:9.
ביום א' אני נכנס לדירה חדשה ונוצרה בעיה בעניין המקרן - מסתבר כי על אף שחשבתי שזו תהיה הזדמנות עבורי להגדיל את מסך ההקרנה (כיום יושב 3 מטר בערך מהמסך הנ"ל) בפועל קורה ההיפך - כיוון שהמרחק בין הקיר של הספה לקיר של המסך הוא 3.15 מטר התמונה שתתקבל תהיה קטנה משמעותית.
למקרן שלי זום מאוד מוגבל (1.2) אז הבנתי שאם רוצים גודל בדירה החדשה יש צורך לשדרג מקרן (גם ככה חיפשתי תירוץ הולם) - הבעיה היא שמבדיקה בחשבון של הדגמים הפופולאריים כיום אני עדיין לא מוצא משהו שיאפשר לי לפתוח תמונה בגודל זהה למה שיש לי כיום (על יותר אני לא מדבר אפילו).
הבנתי שישנם מקרני קולנוע ביתי עם עדשות short throw להתקנה קרובה למסך ההקרנה.
מה סדר גודל של מחיר למקרני ק"ב נאותים שמגיעים\אפשר לקבל אותם עם עדשה מתאימה לסיטואציה זו ? ובאילו יצרנים ודגמים להתמקד ?
האם יש דבר כזה פתרון חיצוני לעניין ?
כיום אני עם מקרן Optoma HD81 ומסך הקרנה 106" ביחס 16:9.
ביום א' אני נכנס לדירה חדשה ונוצרה בעיה בעניין המקרן - מסתבר כי על אף שחשבתי שזו תהיה הזדמנות עבורי להגדיל את מסך ההקרנה (כיום יושב 3 מטר בערך מהמסך הנ"ל) בפועל קורה ההיפך - כיוון שהמרחק בין הקיר של הספה לקיר של המסך הוא 3.15 מטר התמונה שתתקבל תהיה קטנה משמעותית.
למקרן שלי זום מאוד מוגבל (1.2) אז הבנתי שאם רוצים גודל בדירה החדשה יש צורך לשדרג מקרן (גם ככה חיפשתי תירוץ הולם) - הבעיה היא שמבדיקה בחשבון של הדגמים הפופולאריים כיום אני עדיין לא מוצא משהו שיאפשר לי לפתוח תמונה בגודל זהה למה שיש לי כיום (על יותר אני לא מדבר אפילו).
הבנתי שישנם מקרני קולנוע ביתי עם עדשות short throw להתקנה קרובה למסך ההקרנה.
מה סדר גודל של מחיר למקרני ק"ב נאותים שמגיעים\אפשר לקבל אותם עם עדשה מתאימה לסיטואציה זו ? ובאילו יצרנים ודגמים להתמקד ?
האם יש דבר כזה פתרון חיצוני לעניין ?
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
אני עובד עם מקרני הקרנה קרובה שמיועדים לעסקים, אומנם בעלי כניסות HDMI אבל רזולוציה של 1280X1024...
בקולנוע יש מקרנים אך המחיר נע בין 8500 ל 18500 למקרנים סבירים וטובים...
חשוב לציין שמקרן הקרנה קרובה מגיע עם המתקן שלו לקיר בעל מפתח של 80 עד 102 אינץ' ממרחק של 50 ס"מ מהקיר ואפשר גם יותר גדול כאשר מתקינים בתקרה במרחק רב יותר...
בקולנוע יש מקרנים אך המחיר נע בין 8500 ל 18500 למקרנים סבירים וטובים...
חשוב לציין שמקרן הקרנה קרובה מגיע עם המתקן שלו לקיר בעל מפתח של 80 עד 102 אינץ' ממרחק של 50 ס"מ מהקיר ואפשר גם יותר גדול כאשר מתקינים בתקרה במרחק רב יותר...
למרות שאתה מדבר על קירוב המקרן ופתיחת תמונה רחבה הייתי ממליץ אולי לחשוב דווקא קצת אחרת :
למה שלא תרכוש את ה-EPSON 9000 , תתקין אותו בסוף הסלון (מעל נק' הצפייה שלך) ותפתח תמונה כמו שצריך ?
למקרן יש זום מעולה ואתה יכול לשחק איתו מבחינת ההתקנה בצורה יוצאת דופן !!
למה שלא תרכוש את ה-EPSON 9000 , תתקין אותו בסוף הסלון (מעל נק' הצפייה שלך) ותפתח תמונה כמו שצריך ?
למקרן יש זום מעולה ואתה יכול לשחק איתו מבחינת ההתקנה בצורה יוצאת דופן !!
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78907
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
ל-Epson TW9000 זום של 2.1X - מה שיאפשר לי לפתוח תמונה של 92" אלכסון ב-16:9 - הייתי שמח למשהו יותר גדול.
אילו מקרנים באגף זה יש עם זום גדול יותר ?
ועפר - מדוע לא כדאי short throw במקרה זה ? לאילו מקרים זה כן מיועד כעקרון ?
אילו מקרנים באגף זה יש עם זום גדול יותר ?
ועפר - מדוע לא כדאי short throw במקרה זה ? לאילו מקרים זה כן מיועד כעקרון ?
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
מקרנים עם זום גדול יותר פחות נפוצים וזה נראה לי קריטריון לא מוצלח, בלשון המעטה, לבחור מקרן חדש.
ההמלצה שלי, בחר לך מקרן לפי איכות התמונה ותתפשר קצת על גודל התמונה.
במקרה הגרוע, קרב קצת את הספה למסך.
ההמלצה שלי, בחר לך מקרן לפי איכות התמונה ותתפשר קצת על גודל התמונה.
במקרה הגרוע, קרב קצת את הספה למסך.
No place like home.......... Theater