כרטיס טלוויזיה - רק לראות טלוויזיה

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
snad פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 475
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #1 

הי,
החלטתי שאני רוצה להעיף את הכבלים אבל בגלל שיש לי מסך פלאסמה נטול טיונר ואין לי וידאו אני צריך דרך כלשהי לקלוט שידורי טלוויזיה מהאוויר (ערוצים 1 ו 2).
המחשב שלי מחובר קבוע למסך (ועובד כל הזמן) ככה שכל מה שאני צריך זה כרטיס שישמש כטיונר.
דרישות:
1. המחשב קצת ישן אז אני רוצה שהעיבוד יעשה כולו על ידי הכרטיס ולא בתוכנה.
2. תמיכה גם בשידורים דיגיטאליים (קצת לחשוב קדימה).
3. מחיר.
אשמח לקבל המלצות על כרטיס שיעשה את העבודה וכמו כן להבין איך בדיוק רואים - האם אני מפעיל נגן כלשהו שמקבל stream מהכרטיס ומוצג full screen על המסך או שהוא משתלט על היציאה ומקרין ישירות את התוכן?
אם זה כבר הוסבר בעבר אני אשמח לקבל הפניה למקום המתאים פשוט טבעתי בכמות החומר והקישורים שיש כאן.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #2 

תעשה לעצמך טובה ותקנה משהו חיצוני (כמו וידאו) ואל תשתמש במחשב, הדרישות שלך פשוט לא שוות את ההתעסקות.
HiFiMusic IL

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2083
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #3 

חפש בלוחות המשומשים או אפילו בלוחות אפילו בלוחות האלטע-זעאכן (יש כמה כאלה) מכשיר וידאו עם מכניזם מקולקל ואלקטרוניקה תקינה.

עם ירידת רמת האמינות של המכשירים הללו, כמעט כולם מתקלקלים תוך כמה שנים ולא צריכה להיות בעיה להשיג מכשיר כזה.

אני תרמתי מכשיר כזה לאחד מחברי הפורום שביקש.

Quellious
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 274
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

שידורים דיגיטליים דרך האוויר? ועוד בערוץ 1 ו-2? זה לא "לחשוב קצת קדימה", זה "לפנטז" :)
לגבי מה שאמר aloni, לדעתי אין פה הרבה "התעסקות", פשוט שמים כרטיס, מחברים אותו לאנטנה, נותנים לו למצוא את הערוצים הנקלטים באופן אוטומטי, ואתה רואה את השידור דרך נגן שמגיע עם הכרטיס. מה שכן, אני חושב שאפילו כרטיס בסיסי כמו hauppage 150 עולה יותר ממכשיר וידאו, ויכול להיות שדרך וידאו האיכות תהיה אפילו יותר טובה (תלוי בסוג ואיכות החיבורים)

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #5 

היתרון בכרטיס PVR הוא באפשרות ההקלטה!
בנוסף ה-PVR 150 כולל קידוד בחומרה שיעזור מאד למחשב "איטי" בעיבוד השידורים ובהקלטה.

אורן.

snad פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 475
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #6 

יש לי כמה סיבות נגד וידאו -
1. composite
2. רוב הדגמים הזולים מוציאים מונו בלבד
3. עוד מכשיר לערמה (ודי מכוער)
השאלה שלי אם יש כרטיס זול וטוב שיעשה את העבודה - בסביבות 200 שקל.

kolokito
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1945
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #7 

אם כל מה שאתה מחפש זה לקלוט 1+2, יש לך כמה אופציות- נסה באתרי המכירות, יש כמה כרטיסים שנמכרים באיזור ה200 ש"ח

אין טעם שתשקיע 500++ בPVR. אני משתמש בכרטיס ישן מאוד (משנת 98, שגם אז לא עלה הרבה ולא היה מהמתקדמים) שחיברתי לממיר של הכבלים והוא עושה את העבודה מצויין.

מה שכן- יכול להיות שתהיה לך בעיה לקלוט שידורים "מהאוויר" בלי אנטנה... וזה חבל

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #8 

אני חושב שכדאי לך לרדת מהרעיון של כרטיס מכמה סיבות:
1. דורש מחשב פעיל, ואם במקרה ינחת עליך blue screen בדיוק כשאתה צופה בתוכנית האהובה עליך זה לא נעים
2. רוב הכרטיסים ה- "דראק" יתנו לך איכות תמונה גרועה
3. רוב התוכנות שמגיעות עם הכרטיסים האלו מכוערות ולא נוחות
4. מחשב חלש יכול רק לגרוע מכל הסיפור הזה (אפילו אם תקנה PVR 150)
5. המחיר כנראה יצא יקר יותר

בקיצור, מה רע בוידאו? אפשר לקנות חדש במחיר של PVR היום או למצוא משומש איכותי (תקין) או בפחות לקחת אחד מקולקל שרק עובד בו הטיונר (כמו שהציע udif בחוכמה רבה). לא נראה לך להציג אותו? תחביא אותו מאחורי המזנון או הטלויזיה או השד יודע.
HiFiMusic IL

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #9 

200 ש"ח וגם דיגיטלי? נסחפת. בקרוב יצאו כרטיסי טלויזיה מבוססי צ'יפ חדש של ATI - Theater 560 שאמורים לתת תמונה מצוינת וגם לכלול מקלט DVB-T (באירופה, או ATSC בארה"ב). אבל הם יעלו כ600 ש"ח.
בכל מקרה, איכות התמונה שמוציאים רוב הכרטיסים האלה - לא מבריקה (+ הפרעות מהשראה וכו'). חפש אפילו וידאו מקולקל, הטיונר שלו יתן לך תוצאה יותר טובה.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”