עזרה בזיהוי סוג העץ... לא רק לנגרים
היי
אני מכין (DIY) סטנד חדש למערכת. יש לי כיוון כללי של איך אני רוצה שהמוצר יראה.
העץ שמצא חן בעיניי תפס לי את העין בתמונה ואני לא ממש יודע איזה סוג הוא או איך לעבד אותו כדי להגיע לתוצאה הרצויה.
כלי עבודה יש.
אני אשמח לקבל חוות דעת של כאלו שיש להם קצת נסיון בעבודות עם עץ.
התמונה מצורפת.
אני מכין (DIY) סטנד חדש למערכת. יש לי כיוון כללי של איך אני רוצה שהמוצר יראה.
העץ שמצא חן בעיניי תפס לי את העין בתמונה ואני לא ממש יודע איזה סוג הוא או איך לעבד אותו כדי להגיע לתוצאה הרצויה.
כלי עבודה יש.
אני אשמח לקבל חוות דעת של כאלו שיש להם קצת נסיון בעבודות עם עץ.
התמונה מצורפת.
- ofir_nim
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 338
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 16 פעמים
ע"פ העיניים נראה כמו אורן שאולי עבר אימפרגנציה (טיפול לעמידות לחוץ) שמקנה גוון ירקרק, או שפשוט צבעו אותו בלכה מגוונת.
אופציה נוספת היא אלון מיושן.
אגב, ע"פ התמונה עושה רושם שניסרו/ליטשו את העץ נגד כיוון הסיבים, בכדי ךתת אפקט מיוחד.
אופציה נוספת היא אלון מיושן.
אגב, ע"פ התמונה עושה רושם שניסרו/ליטשו את העץ נגד כיוון הסיבים, בכדי ךתת אפקט מיוחד.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46395
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
Imri,
בסופו של דבר נדמה שיש כאן שימוש בעץ גושני. התנסת פעם בהכנה של משטח עץ גושני לעבודה או שזאת פעם ראשונה?
בסופו של דבר נדמה שיש כאן שימוש בעץ גושני. התנסת פעם בהכנה של משטח עץ גושני לעבודה או שזאת פעם ראשונה?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46395
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
הכנת עץ גושני לעבודה דורשת פירוקו לרצועות ואז הרכבתו מחדש בצורה הפוכה. ניתן לראות את המבנה הזה גם בתמונה הקיימת בראש השרשור. זהו ממש לא תהליך פשוט.
תודה למגיבים.
אני לא מתכוון להעתיק את השולחן בתמונה.
התוכנית היא לפרוס עץ גושני לרצועות בעובי של 7 ס"מ פחות או יותר ולפרוס כמה מהן על בסיס ברזל שאני ארתך בעצמי.
ברור שפריסת העץ תעשה בבית עסק שבו אקנה את ההעץ. הקצעה אני מניח שאני אעשה בעצמי מכיוון שאחידות השטח לא חשובה לי.
המטרה העיקרית הייתה לכוון לסוג העץ אותו ארכוש ואפרוס אצל בעל מקצוע, ולקבל טיפים כמו ניסור/ליטוש נגד כיוון הסיבים.
אני לא מתכוון להעתיק את השולחן בתמונה.
התוכנית היא לפרוס עץ גושני לרצועות בעובי של 7 ס"מ פחות או יותר ולפרוס כמה מהן על בסיס ברזל שאני ארתך בעצמי.
ברור שפריסת העץ תעשה בבית עסק שבו אקנה את ההעץ. הקצעה אני מניח שאני אעשה בעצמי מכיוון שאחידות השטח לא חשובה לי.
המטרה העיקרית הייתה לכוון לסוג העץ אותו ארכוש ואפרוס אצל בעל מקצוע, ולקבל טיפים כמו ניסור/ליטוש נגד כיוון הסיבים.