תודה אסף ובני
ברשותי
SONY BRAVIA כבר לא כזו חדשה.
לצערי, את ה-EPG איני מקבלת בכתב מראה (זאת עם מעט מאמץ עוד הייתי יכולה לקרא) אני מקבלת אותו כתוב באותיות קטנות עם סימנים מהסוג המופיע בכתב צרפתי וגרמני. ממה שהבנתי מהטלויזיה ומהדברים שקראתי בפורום, סוני וישפאר לא ממש יצאו מגדרם כדי שרוכשי סדרת טלוזיות זו יוכלו להשתמש- EPG בארץ.
אנטנה
כאמור, יופי או עדינות אינם הצדדים החזקים של האנטנה שחיברתי. אולם, אני תוהה, היה אפילו אני נמצאת באזור קליטה טובה (ולא פחות חשוב, כיוון קליטה טוב) היות וגם כאשר האנטנה הזו מחוברת איני מקבלת איכות שידור נהדרת, היה ואחבר אנטנה עדינה יותר ולא מסוג יאגי, הלא סביר שאיכות השידור אף תרד, לא?
ממיר חיצוני
אמנם איכות השידור אינה אופטימלית, חשוב מכך, ה-EPG בשפה שאינה קריאה עבורי

, עדיין נראה שבשלב זה לא ארכוש ממיר חיצוני לטלוזיה הזו. יתרה מזאת, אני תוהה אם היות ועידן+ מתרחב ובין השאר יכלול ערוצי HD שישודרו ב- DVB-T2 האם לא כדאי לשקול במקום לקנות כעת ממיר משוכלל ויחסית יקר, להמתין מעט, לראות איך יתפתח עידן+ ואז אולי לשקול לקנות ממיר שיקלוט גם DVB-T2?
באשר להקלטות PVR אולי שווה לשקול לקנות ממיר+דונגל ל-HTPC?
מקלט לוויני בחיבור לנקודת YES
1. האם יס אינה "סוגרת" את הנקודה ובכך מונעת גישה לצלחת שלה? מה קורה למשל אם אדם דימיוני מוצא ממיר יס ברחוב, בדיוק עובר לדירה בה יש נקודת יס ומחבר את הממיר לנקודה. האם הוא יוכל לקלוט את שידורי יס ללא צורך להרשם ולשלם להם? - ברור שבמציאות זה לא חוקי ולא מומלץ, אבל היות והאדם דמיוני ולכן לא יכול לבצע דברים לא חוקיים, האם תאורטית אפשרי?
2. לבד מהפלוס הברור (חסכון במנוי לייס) מהם שאר הפלוסים בממיר לוויני ומהם המינוסים?
3. אילו ערוצים אני יכולה לקלוט בחיבור ממיר לוויני לצלחת יס המכוונת לעמוס?
אני מעריכה שאת שידורי עידן+ (בגלל שהעלתם את זה כאן) אבל האם יש גם ערוצים חופשיים נוספים?
אני מעריכה שאת שידורי יס לא אוכל לקלוט היות ויחסר לי המפענח המתאים (הנמצא בממיר יס), או שחלק מערוצי יס אינו דורש מפענח שיחסר לי?
4. איך חיבור ממיר לוויני סיני זול עלול לפגוע בשאר השכנים שלי המחוברים לצלחת יס, והאם יש ממירים בעלות סבירה שלא יעשו זאת?
5. כאשר מדברים על ממירים לוייניים, באיזה טוח מחירים זה נקרא ממיר זול (שאני מבינה ממך שפחות מומלץ) באיזה טווח המחיר סביר והממיר מומלץ, ובאיזה טווח מדובר על ממיר יקר ומיותר?
6. מה ממיר מהסוג הזה יכול לספק לי?
קליטת DTT ממקור טורקי
1. כתבת שהם נעלמו חי מהר. אני מניחה שמדובר על הערוצים ולא דווקא השידורים באנגלית. האם זה בגלל שעברת לחוט ללא אנטנה או, בגלל שיותר לא ניתן לקלטם בארץ או סיבה אחרת?
2. היה ועדיין ניתן לקלטם, האם ניתן לקלטם בכל הארץ?
3. אתה (או מישהו) יודע במקרה באיזה ערוצ(ים) הם משודרים?
נתוני קליטה
בינתיים לא חפרתי עמוק מידי בטלויזיה אבל ברמה הבסיסית מאוד:
Signal Level - HIGH
מעבר לכך מופיעים שם נתונים שכל הזמן משתנים (לבד מאלה שסימנתי שנשארים ב- 0)
Post Viterbi 5s UEC=0
Pre Viterbi=0 5s=0 COFDM AGC
שוב תודה
לבקשת המערכת, החתימה בעריכה.