התחברות ל- DTT. יש ממיר פנימי. איזו אנטנה הכי מומלצת?

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1574
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #1 

היי לכולם

אני מנסה לגרום ל-YES לשפר את העסקה שלי.
היות והם החליטו ללכת בטקטיקת , " גם בשימור ניתן לך (בתחילה?) מעט מאוד ואם לא מתאים אין בעיה שתעזבי",
החלטתי לנסות לברר לגבי עידן+. מי יודע אולי באמת אעזוב, ואלי סופסוף אוכל לצפות במסך בשיטת תמונה בתוך/ליד תמונה.

בתור התחלה אני מתמקדת בטלוויזיה בעלת ממיר פנימי. עבורה, לפחות תאורטית כל מה שאני צריכה זו אנטנה.

שוחחתי עם טכנאי של עידןּ + להלן סיכום הדברים:.

1. לטענתו, הקליטה באזורי טובה (או לפחות תאורטית טובה - אני כבר מצפה לבעיות עם כיוונים, לצרות עם המיסוכים וכיוב).

2. אין אנטנה על גג הבניין. עקב מיקום הטלווזיה הספציפית, הפתרון יהיה כנראה אנטנה פנימית - שלפי סיפורי העבר האנלוגי כנראה לא תמיד היתה הרעיון הכי יעיל.
לחילופין, אנטנה המחוברת איכשהו לצידו החיצוני של הבניין אולם לא לחלוטין ברור כיצד יכנס הכבל שלה פנימה.

3. לטענתו האנטנה הכי מומלצת (גם כפנימית) היא אנטנת YAGI HIGH GAIN.

4. הוא המליץ להתמקד באנטנה פאסיבית היות שהאנטנות האקטיביות לעיתים גורמות בעצמן רעשים והפרעות..

5. בנוסף הוא המליץ על אנטנה המזכירה אשוח (יאגי?).

בקיצור, לדעתי מחיבור כל התכונות האלו מתקבלת האנטנה הזו (או משהו די דומה לה)

http://www.digitalbox.co.il/127008/%D7%90%D7%A0%D7%98%D7%A0%D7%94-%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%AA-YAGI-HIGH-GAIN

אשמח לשמוע את דעותיכם ומנסיונכם

תודה וסופשבוע מצויין (f)
נערך לאחרונה על ידי biss ב 20/04/2012 20:22, נערך 4 פעמים בסך הכל.
לבקשת המערכת, החתימה בעריכה.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #2 

יש לי כזו אנטנה. (ממש דומה לה). רכשתי פעם באיביי כדי לבדוק מה נקלט. הצלחתי לקלוט ערוצים טורקיים ,אבל
זה די מכוער לשים דבר כזה בסלון.
את יכולה לרכוש ממיר לוויני זול ולחבר לנקודה של יס. תוכלי לצפות בערוצים הישראליים + רדיו.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #3 

אבל קודם תנסי אנטנה פיצפונת, יש מצב שתעבוד... מה המיקום?

biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

תודה על התגובה, אסף

1.יש לך כזו אנטנה מגניב!
האם מהסוג שהמליץ הטכנאי, פאסיבית YAGI HIGH GAIN? אולי ממש כמו זו שאת תמונתה הבאתי ?

ערוצים טורקיים? באיזה ערוץ קלטת אותם? הם באיכות טובה. יש מה לראות שם (משהו באנגלית לשם התחלה?)

2. טרם ראיתי את האנטנה במציאות, אבל אכן נראה שאין מדובר על התכשיט הכי יפה בעולם. מצד שני, אם ניתן אני מעדיפה לקנות אנטנה אחת ושתהה יעילה ולא למצא עצמי זורקת כסף על מיני אנטנות "קישותיות" שיתברר שאינן הרבה מעבר (ואז הן ימצאו עצמן קישותיות בקופסה או בפח).

3. לגבי ממיר לוויני זול - כעקרון נשמע מעניין וייתכן ויוכל להיות אופציה במידה ואחליט להתנתק מיס. מה זה אומר לגבי: מכשירים? (נשמע נדברייך שיהיה צורך בממיר נוסף לזה המובנה בטלויזיה אינו מספיק) אנטנות, מחירים, והאם דרך פונקציה זו קולטים את שידורי עידן+ או משהו בנוסף?
היות וטרם החלטתי סופית אם להשאר ביס ולבדוק אפשרות הוספת עידן+ לטלויזיה או להתנתק מיס לגמרי, אופציית השימוש בנקודה שלהם יכולה להיות על תקן אופציה ב' מעניינת.

אפשר לשאול כיצד אתה מחובר כעת?
נערך לאחרונה על ידי biss ב 20/04/2012 19:16, נערך פעם 1 בסך הכל.

biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

דיווח

רכשתי היום את ה-
http://www.digitalbox.co.il/127008/%D7%90%D7%A0%D7%98%D7%A0%D7%94-%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%AA-YAGI-HIGH-GAIN

(מגיעה בקופסה מעט שונה)

אנטנה בגודל ובצורה שציפיתי - כצפוי, יותר אופי מיופי.
תוך שניות ספורות קבלתי קליטה. האיכות סבירה, לא מדהימה ונופלת במעט מזו שמתקבלת דרך יס. אני תוהה אם ניתן לקבל איכות טובה מזו. ועד כמה טובה היא יכולה להיות (אולי אפילו מעל הרמה שקולטים דרך יס?)
נצפו כפה פעמים הפרעות קלות בשידור, אולם אין הדבר קורה הרבה.

בסריקה קבלתי (בערוץ 26) רק את ערוצי עידן+, לא מצאתי עדויות לשום ערוצי DTT ממדינות אחרות
לצערי ה- EPG שלי אינו תומך בעיברית, כך שאמנם רשומות לי שעות התוכניות, אולם היות ואני מתקשה לקרא ג'יבריש מעט קשה לי לדעת על מה מדובר.

עלות האנטנה (עם כבל באורך מטר) היא סה"כ 55 ש"ח (ולא המחיר שבאתר אליו הפניתי).

כמובן שאם למישהו יש עוד טיפים לתת לי, אשמח לקבל.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #6 

תתחדשי (f) איזו טלוויזיה יש לך?

מה שלא הספקתי לכתוב הוא שמאוחר יותר גיליתי שאין צורך באנטנה הזו, כיוון שמוקד השידור קרוב לביתי
ואפילו כבל אנטנה פשוט מספיק לקליטה. כמובן שבאמצעות האנטנה הקליטה אופטימלית.

כבר הסתדרת, אבל בשביל ידע כללי: היתרון של ממיר לוויני הוא שאין צורך באנטנה של DTT. הוא מתחבר לצלחת של יס שמכוונת לעמוס וקולט את הערוצים החופשיים.
אם לא היה לך עידן+ בטלוויזיה, כבר היה עדיף ממיר לוויני.

אגב בערוצים הטורקיים יש הרבה מה לראות, הרבה תכנים באנגלית. אך אלו נעלמו חיש קל.
היום אני לא משתמש ב-DTT. חזרתי להוריי לזמן מה, שם יש HOT (יש לי גם צלחת בשביל התחביב).

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6112
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 994 פעמים

שליחה #7 

biss
ראשית ברוכה הבאה לעולם טוב יותר ובחינם ה-DVBT (Y)
שנית אנסה לענות לך על כל השאלות,
הטלוויזיה שלך בעלת ממיר מובנה אך מציגה את העברית ככתב מראה אזי שיש לך טלוויזיה מסוג שארפ/טושיבה אני צודק?
אם כן, אל תצפי לשינוי היות והיצרנים לא שחררו עדיין עדכוני קושחה הבאים לפתור את החוסר תמיכה בעברית.
אם הבעיה ממש מעיקה את יכולה לרכוש ממיר חיצוני פה בארץ המעוברת כהלכה, המחירים נעים מ-150 ומעלה כמובן שככל שזול יותר כך גם מה שתקבלי יהיה. אני אישית עבדתי עם הרבה ממירים (שריטה שלי) לעת עתה אני עובד עם ממיר של גרמין עלותו 250 ש"ח והוא עושה את העבודה די טוב, יותר זול מזה יש לך לא הרבה איכויות... את מוזמנת לקרוא סיקורים ברשת לפני הרכישה כדי להמנע מאי נעימויות בהמשך.
האנטנה שיש לך אכן הכי מומלצת ומניבה תוצאות ממש טובות, מומלץ לך לבדוק את הסיגנל קליטה מהמקלט בטלוויזיה חייב להיות לך גישה של INFO לנתוני חוזק האות והקליטה ועל פי זה תדעי את מצבך ואת אופי כיוון האנטנה לקבלת שידור טוב יותר.
הברירת מחדל של הממיר מובנה הינה 576i שזהו השידור של עידן+, בממיר חיצוני ובחיבור HDMI את יכולה לעשות מתיחה עד ל-1080P ולקבל איכות תמונה יותר טובה לדעתי לפחות.
כמו כן בממיר חיצוני יש לך אפשרות לחבר כונן USB ולבצע הקלטות PVR של התוכניות האהובות עלייך במשימות מתוזמנות, פיצ'ר שלא קיים בהרבה טלוויזיות בעלות ממיר מובנה אם בכלל.

בדבר מקלט לוויני יש פלוס ויש מינוס, אם תלכי על ממיר סיני זול אזי שהעברית תיהיה הפוכה קרוב לוודאי, ואני לא יודע אם חלילה לא תגרמי לבעיות לשאר הדיירים בבניין בחיבור ממיר זה לצלחת המשותפת (כבר בדקתי את העניין בשביל עצמי וזה לא מומלץ)
יש לך כבר את הציוד את יכולה למתב את המצב בדרך שהצעתי, בהצלחה!

biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

תודה אסף ובני :)

ברשותי SONY BRAVIA כבר לא כזו חדשה.
לצערי, את ה-EPG איני מקבלת בכתב מראה (זאת עם מעט מאמץ עוד הייתי יכולה לקרא) אני מקבלת אותו כתוב באותיות קטנות עם סימנים מהסוג המופיע בכתב צרפתי וגרמני. ממה שהבנתי מהטלויזיה ומהדברים שקראתי בפורום, סוני וישפאר לא ממש יצאו מגדרם כדי שרוכשי סדרת טלוזיות זו יוכלו להשתמש- EPG בארץ.

אנטנה
כאמור, יופי או עדינות אינם הצדדים החזקים של האנטנה שחיברתי. אולם, אני תוהה, היה אפילו אני נמצאת באזור קליטה טובה (ולא פחות חשוב, כיוון קליטה טוב) היות וגם כאשר האנטנה הזו מחוברת איני מקבלת איכות שידור נהדרת, היה ואחבר אנטנה עדינה יותר ולא מסוג יאגי, הלא סביר שאיכות השידור אף תרד, לא?
תמונה

ממיר חיצוני
אמנם איכות השידור אינה אופטימלית, חשוב מכך, ה-EPG בשפה שאינה קריאה עבורי :wink: , עדיין נראה שבשלב זה לא ארכוש ממיר חיצוני לטלוזיה הזו. יתרה מזאת, אני תוהה אם היות ועידן+ מתרחב ובין השאר יכלול ערוצי HD שישודרו ב- DVB-T2 האם לא כדאי לשקול במקום לקנות כעת ממיר משוכלל ויחסית יקר, להמתין מעט, לראות איך יתפתח עידן+ ואז אולי לשקול לקנות ממיר שיקלוט גם DVB-T2?

באשר להקלטות PVR אולי שווה לשקול לקנות ממיר+דונגל ל-HTPC?

מקלט לוויני בחיבור לנקודת YES

1. האם יס אינה "סוגרת" את הנקודה ובכך מונעת גישה לצלחת שלה? מה קורה למשל אם אדם דימיוני מוצא ממיר יס ברחוב, בדיוק עובר לדירה בה יש נקודת יס ומחבר את הממיר לנקודה. האם הוא יוכל לקלוט את שידורי יס ללא צורך להרשם ולשלם להם? - ברור שבמציאות זה לא חוקי ולא מומלץ, אבל היות והאדם דמיוני ולכן לא יכול לבצע דברים לא חוקיים, האם תאורטית אפשרי?
2. לבד מהפלוס הברור (חסכון במנוי לייס) מהם שאר הפלוסים בממיר לוויני ומהם המינוסים?
3. אילו ערוצים אני יכולה לקלוט בחיבור ממיר לוויני לצלחת יס המכוונת לעמוס?
אני מעריכה שאת שידורי עידן+ (בגלל שהעלתם את זה כאן) אבל האם יש גם ערוצים חופשיים נוספים?
אני מעריכה שאת שידורי יס לא אוכל לקלוט היות ויחסר לי המפענח המתאים (הנמצא בממיר יס), או שחלק מערוצי יס אינו דורש מפענח שיחסר לי?
4. איך חיבור ממיר לוויני סיני זול עלול לפגוע בשאר השכנים שלי המחוברים לצלחת יס, והאם יש ממירים בעלות סבירה שלא יעשו זאת?
5. כאשר מדברים על ממירים לוייניים, באיזה טוח מחירים זה נקרא ממיר זול (שאני מבינה ממך שפחות מומלץ) באיזה טווח המחיר סביר והממיר מומלץ, ובאיזה טווח מדובר על ממיר יקר ומיותר?
6. מה ממיר מהסוג הזה יכול לספק לי?

קליטת DTT ממקור טורקי

1. כתבת שהם נעלמו חי מהר. אני מניחה שמדובר על הערוצים ולא דווקא השידורים באנגלית. האם זה בגלל שעברת לחוט ללא אנטנה או, בגלל שיותר לא ניתן לקלטם בארץ או סיבה אחרת?
2. היה ועדיין ניתן לקלטם, האם ניתן לקלטם בכל הארץ?
3. אתה (או מישהו) יודע במקרה באיזה ערוצ(ים) הם משודרים?

נתוני קליטה
בינתיים לא חפרתי עמוק מידי בטלויזיה אבל ברמה הבסיסית מאוד:
Signal Level - HIGH
מעבר לכך מופיעים שם נתונים שכל הזמן משתנים (לבד מאלה שסימנתי שנשארים ב- 0)
Post Viterbi 5s UEC=0
Pre Viterbi=0 5s=0 COFDM AGC

שוב תודה
נערך לאחרונה על ידי biss ב 21/04/2012 3:15, נערך 2 פעמים בסך הכל.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

סוני לא תומכת בפונט עברי.

האיכות שאת מקבלת עכשיו זו האיכות, אמורה להיות טובה יותר מ-YES.
בקליטה דיגיטלית אין שינויים באיכות השידור, או שקולטים או שלא (מתחת לסף, אין קליטה בכלל).

את האנטנה הקטנה את יכולה לנסות, עולה 10 שקלים סך הכל.

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

biss
לא מכיר את הדגם המדובר של הטלוויזיה שלך אבל אם אין תמיכה מינימאלית בגופן עברי אז לצערי אפשר לשכוח מאיזה שהוא תכנון לעדכון קושחה שבא לפתור את בעית המדריך שאת חווה מהסיבה הפשוטה שסוני עצלנים מדי וכמו שאמרת ישפאר היבואן הרשמי לא יוצא מגדרו למען הצרכנים..

אנטנה
אנטנה לא קובעת את איכות השידור מבחינת תמונה זה כבר הטיונר עצמו מול מעבד התמונה ואופי החיבור (בממיר חיצוני לטלוויזיה מומלץ לחבר HDMI ואילו בטיונר פנימי של המסך תקבלי תמיד 576i אלא אם הטיונר תומך ב-HD וידע לעשות לך פענוח בעת שיתקבל שידור HD מעידן+)
אנטנה עם זאת קובעת את איכות השידור וחוזק האות, בכיוון האנטנה כהלכה ניתן להגיע לאות וחוזק גבוהים ולהנות משידור רציף ללא קרטועים/עיוותי קול ומסכים שחורים, האנטנה שלך ניתנת לתלייה, ויכולה להתכוונן כלפי מעלה ולצדדים רק לשחק איתה בזהירות שלא תשבר, סך הכל פלסטיקה עדינה. אני אישית תליתי אותה באוויר עם כבל RF מאריך ואני הגעתי לנתוני קליטה מרשימים ללא שום הגברת חשמל.
אנטנה קטנה של עשרה שקלים תתן לך תוצאות עלובות למדי, הבסיס שלה מגנטי ואת תצטרכי להצמידה לדבר מה מתכתי בכדי לשפר את הקליטה, זה יבלוט בעין וסביר להניח שתצטרכי להרימה למעלה לכיוון חלון, אנטנות מסוג זה מומלץ לדונגלים של מחשבים ניידים/HTPC ולא לממיר מובנה/חיצוני.

ממיר חיצוני
התקן עליו את מדברת יעלה אולי עוד שנתיים לפחות, שווה לך להמתין עד אז? שווה לך לזרוק כסף מיותר לטובת ממיר סיני לא מעוברת שמחזיק בתקן שאולי לא יכנס בסופו של יום למדינה שלנו? אם את מחפשת פתרון מהיר וזול שיציג לך EPG כהלכה ויש לך כבר HTPC המחובר למסך הזה אזי שדונגל יעשה בהחלט את העבודה, תתקיני במחשב מדיה פורטל ותהיי מסוגלת בקלות לראות טלוויזיה, לראות EPG תקין ולבצע הקלטות ממספר תחנות במקביל למחשב שלך ישירות.. חסרונות.. לכי קני HTPC 8)

מקלט לוויני
יס ברגע שאת מתנתקת היא לוקחת לך את הממירים ואת הכרטיסים החכמים, החיבור לצלחת בבית נשאר כל עוד את לא דורשת מהטכנאי לחברך בחזרה לאנטנת הבניין. בגדול גם אם את תמצאי ממיר יס ברחוב אין הוא יניב לך שידור ללא הכרטיס החכם עליו יושב המנוי שלך ובין היתר קובע מה ניתן לראות ומה לא.
הדבר היחיד עליו דיברו כאן לא פעם הינו ממיר לוויני (סיני וקשה לי להאמין עם תמיכה ב-EPG) היאפשר לך חיבור לנקודת הצלחת של יס.
באופן דימיוני הדבר יאפשר לך צפייה בתחנות מעמוס... אזי התחנות של ה-DVBT.. באופן מציאותי הדבר עלול להסב נזק לשאר הדיירים בבניין ויהיה ניתן לדעת מצד חברת יס שאת צופה פיראטית.. דבר היסכן אותך בתביעה.
איכות הDVBT אינה נופלת כלל וכלל מחברת יס ומחברת הוט אלא אם יותר טובה! יכול להיות שהטיונר שלך במסך הזה גרוע בלשון המעטה, שלא לדבר על חוסר תמיכה בעברית. אנטנה ב-50 ש"ח קנית, עלות ממיר DVB עם עברית למול ממיר לוויני הינה אותה עלות.
בחודש הבא בע"ה יכנס גם חינוכית 23 למערך הזה, וערוץ רשות השידור יהפוך לערוץ חדשות 24/7.
הצעה שלי

לכי על ממיר DVBT פשוט עם יכולת PVR אם תרצי אני ממליץ בחום על הממיר של גרמין,
בתוספת סטרימר חיצוני שיאפשר לך צפייה בתכנים האהובים עלייך שנמצאים במחשבך היקר שנמצא רחוק מהטלוויזיה :)
את לא צריכה יותר מזה, וכל הפתרון הזה הוא חד פעמי ולא יקר! כמו כן תמיד אפשר ללכת על אלטרנטיבה של חיבור צלחת פרטית לבית ובכך לישון בלילה בשקט... (Y)

קליטת ערוצים זרים ב-DVBT

אפשרי אבל יקר, נדיר, והרבה כאבי ראש
עד כה חברים פה הצליחו לתפוס את הערוצים המצרים, טורקייה, יוון וקפריסין.. גוגל או חיפוש בפורום יניב לך המון תוצאות
הקליטה בדרך כלל היא בקיץ בשיא החום וגם אז זה בערבון מוגבל לכמה ימים ונעלם... המון משתנים לא ממליץ להכנס לזה גם ככה הרוב ערבים.

biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

אז ככה:

ממיר חיצוני
אכן להוציא כעת כסף על ממיר סיני לא מעוברת לא יהיה הכי חכם. לכן אמרתי לחכות לראות כיצד יתפתח. אבל סביר גם שלא יהיו בארץ ממירים מעוברתים לפני שהעניין ממש יבשיל..
אם בכל אופן אחליט להוסיף (בין אם ישירות לטלוויזיה או דרך HTPC), אבדוק סיקורים ברשת כולל כמובן את הסיקור שלך לגרמין. אז גם אשמח להתייעץ איתך בנושא. נראה שיש לך ידע לא מועט בו וממה שאתה מספר גם נסיון עם ממירים רבים.

מקלט לוויני
אוקי, נראה שהבנתי שבל אופן את העניין הזה כדאי להוריד מהפרק - צלחת טרם עלה בכלל ;).

איכות קליטה
כאמור רמת השידור שאני קולטת אינה באיכות רעה. ממש לא. בכל מקרה מדובר ב-SD שאני רואה במסך FHD כך שבשניהם מושלם (או קרוב לכך) זה לא (והשאלה היא לפעמים לכמה בעיות שמים לב). לא כאן, לא כן - ובערוצים 1, 33 היא הרבה פחות.

ערוצים זרים
נו, גם לשם כך קיים האינטרנט - אבל אם כבר, אז אתרכז בערוצים זרים מעט יותר מעניינים.

שוב תודה על העזרה ושבוע טוב שיהיה

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

היי, אשמח לסייע לך בהמשך בכל שאלה תרגישי חופשי לפנות אלי בפרטי
בכל אופן יש בהחלט פתרון חינמי לתחום הערוצים הזרים וזהו צפייה אונליין באותם ערוצים דרך XBMC.
אני הכנסתי מאגר של כמה מאות תחנות מכל העולם - החסרון היחידי שחלק פועלות וחלק לא וזה משתנה לעת לעת בהתאם לכמות המשתמשים המתחברים לאותו שרת שמאפשר צפייה לערוץ. אני מדבר איתך בין היתר בצפייה חינמית לייב בערוצי HD כמו MTV, דיסקוברי, קומדי סנטרל, נשיונל ג'יאוגרפיק, ערוץ ההיסטוריה ועוד הרבה וטובים (לצפייה ב-HD את תצטרכי חיבור לאינטרנט גבוה אני עם 8 ולא רץ לי מלא קרטועים)
תוסיפי לזה דונגל זול מאיביי ב-10 דולר ל-DVBT על מחשב קיים לווא דווקא HTPC אפילו נייח רגיל המחובר ב-HDMI למסך או מחשב נייד ומצאת לך פתרון זול שפוגע לך בדרישה ומספק לך חווית צפייה מהנה ואם יש לך את הכסף לכי על HTPC כתחנת צפייה לכל מה שבא לך (מומלץ מכאן לפנות לפורום HTPC גם באתר ואשמח לסייע לך)

שבוע טוב!

BreezeNET
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1757
שם מלא: אבי כהן
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 111 פעמים

שליחה #13 

biss כתב:דיווח

רכשתי היום את ה-

(מגיעה בקופסה מעט שונה)

עלות האנטנה (עם כבל באורך מטר) היא סה"כ 55 ש"ח (ולא המחיר שבאתר אליו הפניתי).

כמובן שאם למישהו יש עוד טיפים לתת לי, אשמח לקבל.
...
הי ביסס, מהיכן קנית את האנטנה?

biss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

היי בריזנט

קניתי את האנטנה מסתם חנות שכונתית. אפילו את השם איני זוכרת.
מה שכן כאשר סיפרתי לכם גיגלתי ומצאתי שניתן לקבל אנטנה זהה עם כבל ארוך יותר (שלי באורך של 1-1.5 מטר) בסכום לא גבוה במיוחד ממה ששילמתי (כאן למשל ב- 69 ש"ח, ויתכן אם תחפש תמצא בפחות) או אנטנה עם כבל באורך 1.5 מטרה בפחות. נדמה לי אף פחות מ- 50 ש"ח. גגל.

אם אתה מתקשה למצא או סתם מעוניין לתת פרנסה למקומות הקטנים שלא מופיעים באינטרנט, אתה יכול להתקשר למוקד עידן+. הם יחזרו אלייך מהר (אלי חזרו תוך שעות ספורות) וישמחו לעזור (לי הטכנאי שלהם הסביר לא מעט) ואף יתנו לך שם שם חנות הקרובה למקום מגורייך (או עבודתך).

עידן+ 9524*

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”