2 ראשים קומפקט, שיהיו מחוממים ומוכנים לעבודה
יד שנייה כמה שנים אחורה. ממישהו שאני מכיר ויכול לסמוך עליו -המכונה הייתה תמיד מטופלת כמו שצריך ואין שום בעיה איתה.
המכונה היא תלת פאזי ואני מתכוון להחליף אותה לחד פאזי. המכונה תעבוד אותו הדבר? אותו הלחץ?
נערך לאחרונה על ידי פולים ב 05/06/2012 23:44, נערך 2 פעמים בסך הכל.
אם המכונה זמינה לך אתה יכול לבדוק עליה את הקפה שהיא מוציאה.
אין לי ניסיון עם פבוריטה אבל ממה שהבנתי הראשים מתחממים בעבודה רציפה ולכן כשעובדים עם המכונה בדרך כלל מנתקים את הידיות מהמכונה ומורידים לחץ הקצפה.
בחד פאזי המכונה פשוט תתחמם יותר לאט, לחץ חליטה נקבע לפי המשאבה ולא תלוי בחיבורי פאזות.
רוב השמות שהזכרת וכל הכבוד לתוצרת כחול לבן , יתנו לך קפה ברמה גבוה יותר ( במידע שבריסטי עושה את העבודה כמו שצריך). ועופר התכוון לזה שבמהלך המתנה ארוכה ידיות יהיו חמות מידיי וישרפו את הקפה. מי שיועדה לעבוד עם לה פבוריטה יכול להפיק קפה טוב מאוד, אבל זה מצריך מיומנות נוספת. זה קצת דומה לעבודה עם WEGA ( הם ברובם די ישנות בארץ ודומות ללה פבוריטה)
אני מבין.. תודה על העזרה!
יש לך אולי עצה בשבילי? אני חייב שהמכונה תהיה במידות קומפקט. ושיהיו במכונה שתי ראשים אבל יד שנייה אני לא כל כך מוצא. שכירות לא באה בחשבון שכן ההוצאות החודשיות יכולות להיות גדולות וזה חבל לי.
מה לעשות?
נערך לאחרונה על ידי פולים ב 21/04/2012 1:35, נערך פעם 1 בסך הכל.
יש גם כאלה שיתנו לך ציוד כולל תחזוקה שוטפת בהתחיבות לצריכת קפה מסויימת ובמחיר מסויים, כמאה שח לקילו, ואני חושב שזה הפתרון הנכון לעסק קטן.
המכונה הנל תעשה את העבודה, בייחוד כל עוד מדובר בקפוצינו, והשירות שלה הוא שם דבר. אם המחיר נמוך ואם לא תהיה מרוצה - גלגל אותה הלאה וחפש אופציה אחרת.
מהמעט מאוד ניסיון שהיה לי עם לפיבוריטה במיספר הזדמניות הדבר הכי בולט בענייי שחסר לה זה פרה אינפיוזן , אם אתה תדע לבקש או להתקין לבד אז תקבל מכונה מצויינת , חוץ מיזה מכונה כזו עם שתי ראשים על פזה אחת יכולה מאוד להעמיס את הפקק , בקיצור תיצתרך שם פקק דיי גדול אני מהמר על סביבות 25 אמפר לעבודה שוטפת בשתי הראשים.
רק לעשות סדר פבוריטה מבוססות על בזרה רק שהראש שם קרוב יותר לדוד ומחליף החום עובר אחרת. כנראה בגלל זה הראש מתחמם כשמוציאים כוסות ברצף. אם מוציאים את הידית הראש מתקרר. ווגה מבוססת e61 והיא עדיפה על הרבה אחרות. אקספובר גם מבוססת בהרבה מקרים על e61 (זה אומר שזה טוב ... )
עופר צודק, כתבתי על בזרה... כנקודת פתיחה חשוב לדעת כמה כוסות קפה ביום מכונה תצטרך להוציא? למה שני ראשים? זה בת קפה פעיל? אקספובר ידנית ראש אחד יכולה להתאים לפיצוציה או מקום לא מבוסס רק על קפה. גם בזרות יד שנייה באות בחשבון...
זה כבר לא מעט, לדעתי-18 מקומות. ראש אחד לא מספיק... עבדת עם וביימה קפה הילל? די מוזר מה שאתה מספר.אולי היו בעייות במכונה... מה שעזרא מציע זה נהדר, זה אהבה לקפה וכבוד ללקוח.מכונה עם שתי בוכנות מעלה כבר לא מעט כסף....לא נראה לי שאתה בשלב זה בנוי למכונה כזות.יש ביד שתיים הפתות טובות... Shtud קנה שם מכונה שני ראשים בעין כסף( לה צימבלי , אני חושב).
אתה צריך מכונה מסחרית עם 2 ראשים. אם אתה בונה על הוצאת מים חמים מהמכונה לתה וכאלה אז אתה צריך מכונה עם גוף חמום רציני. או פבוריטה או פיורנצאטו או כל מכונה עם גופי חמום גדולים.
בקיצור זו הולכת להיות מכונה די פעילה
כל מכונה דורשת קולינג פלאש באורך מסויים כדי להגיע ליציבות - יכול להיות שזו הבעיה שאתה מתאר בויביאמה?
אם חשובה לך איכות התוצאה, לא בטוח שלה פבוריטה זה מה שאתה מחפש - הן יותר בקטע של עמידות. כדי לקבל קפה טוב, עדיף מכונה עם כל הקללות (פרה-אינפיוזן, ראש תרמוסיפוני, כמו הויביאמה)
בשלב ראשון, לא כדאי לך לרכוש מכונה כלל, בדוק עם בתי עסק שמספקים ציוד עם הקפה (אני מניח שכל בית קליה ישראלי נותן שרות כזה, יש גם את אספרסוטק שמיבא את סנג'וסטו ונותן ציוד, נני ועוד) וככה תדע אחרי תקופה מסויימת מה הכמויות שאתה צורך ותוכל לעשות חישובים של כדאיות רכישת ציוד וקפה בנפרד, כדי לשפר איכות ולהפחית עלויות.