תיקון וביקורת לטורנס ישן

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
ZZR פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

אני חדש כאן אז תהיו עדינים איתי...

אז ככה: יש לי טורנס (כמדומני TD160 , אני בעבודה כרגע כך שלא אוכל לאמת זאת ב 100%) שיושב לו כבר כמה שנים בארון ואני רוצה להשמיש אותו מחדש כדי לחזור ולהאזין לאוסף של תקליטי הזאפה-הנדריקס-DOORS ועוד (חלקם לבנים/Bootlegs ואני מתגעגע לסאונד !!!) עם ראש של STANTON, בקיצור אני לא רוצה עוד איזה חובבן שיתעסק לי בפטיפון ועוד לנגן תקליטים נדירים שאם הכיול לא יהיה נכון הם יידפקו. :x
אני גר בשרון, ואם יש מעבדה/מתקן פטיפונים באיזור כפר-סבא / רעננה / הוד-השרון / הרצליה / חדרה או נתניה זה יותר עדיף מלהיכנס לת"א העמוסה.
אז, רבותיי המקצוענים צריך עזרתכם בהמלצה על בעל מקצוע שיטפל ויכייל לי את הטורנס הזקן שלי כך שאוכל לחזור ולהאזין לתקליטים. (אפילו קניתי בזמנו פר-אמפ של NAD כדי שיוכל להתחבר להרמן-קרדון)
חשבתי אולי גם להתחיל להמיר את התקליטים לקבצים דיגיטלים (WAV או MP3..) , אבל זה כבר לדיון אחר.

רוב תודות מראש לכל העוזרים והעוסקים במלאכה !!

ערן

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

מי אמר לך שהוא בכלל צריך תיקון / כיול / טיפול / כיוון וכד'? אם הוא היה תקין ועבד כהלכה לפני האיכסון, ולא היה מאוכסן יותר מדי שנים, רוב הסיכויים שכל מה שיידרש זה גומיה חדשה שלא בעיה להשיג בכ-25 שקלים. קודם כל תוציא אותו מהמחסן, תן לו ניקוי אם צריך, תסיר את הפלטה ותראה מה מצב הגומיה, ותעיף מבט כללי לוודא שאין משהו שבור או עקום באזור הזרוע והראש. אם אתה רוצה צלם ותעלה כאן תמונות שלו ונוכל לעזור בחוות דעת על מצבו החזותי.

ZZR פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

dragon כתב:מי אמר לך שהוא בכלל צריך תיקון / כיול / טיפול / כיוון וכד'? אם הוא היה תקין ועבד כהלכה לפני האיכסון, ולא היה מאוכסן יותר מדי שנים, רוב הסיכויים שכל מה שיידרש זה גומיה חדשה שלא בעיה להשיג בכ-25 שקלים. קודם כל תוציא אותו מהמחסן, תן לו ניקוי אם צריך, תסיר את הפלטה ותראה מה מצב הגומיה, ותעיף מבט כללי לוודא שאין משהו שבור או עקום באזור הזרוע והראש. אם אתה רוצה צלם ותעלה כאן תמונות שלו ונוכל לעזור בחוות דעת על מצבו החזותי.
...
תודה על הייעוץ.. לא בטוח שלפני האחסון הוא היה מכוייל כמו שצריך. והוא מאוחסן כבר לא מעט שנים...
אני חושש שהקפיצים שמאזנים את פלטת הצלחת והמחט לא בדיוק במיטבם. חשבתי אם כבר להוציא אותו ממחבואו ולהשמיש אותו לנגן תקליטים, אז לעשות את זה על הצד הטוב ביותר ודעת מומחה (אמין, שלא ינסה לדחוף לי כל מיני חלקי חילוף או אפילו ינסה לשכנע אותי למכור אותו ולקנות אחר חדש-זה טורנס, לא סתם ***) תעזור לי להביא אותו למצב תקין באמת.
אז, יש מישהו כזה?

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

אני חוזר וממליץ: לא לרוץ איתו ישר לטכנאי או משפץ, אלא קודם כל לבדוק אותו בעצמך, ואתה לא חייב להיות מומחה גדול בתחום. אם אתה יודע להשתמש בפטיפון - ואני מניח שכן כי השתמשת בו בעבר - ודא שיש לו רצועה תקינה/חדשה ונסה להשמיע בו תקליטים. אם אתה חושש מאד לגורלם, תתחיל מתקליט או שניים שלא אכפת לך אם יקרה להם משהו. אם אין לך כאלה, קפוץ לחור בשחור ותקנה בכמה שקלים תקליט או שניים שלא ממש חשובים לך אבל שיהיו במצב טכני טוב ומעלה (לא בעיה למצוא שם כאלה). לדעתי חבל להריץ את הפטיפון ישירות למישהו אחר, יהיה איש מקצוע טוב ככל שיהיה, לפני שביררת בכלל מה מצבו.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #5 

חשוב לבדוק שאין חופשים במיסבי הזרוע. אם יש כאלו, יש לך יופי של מעצור לדלת.

ZZR פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

dragon כתב:אני חוזר וממליץ: לא לרוץ איתו ישר לטכנאי או משפץ, אלא קודם כל לבדוק אותו בעצמך, ואתה לא חייב להיות מומחה גדול בתחום. אם אתה יודע להשתמש בפטיפון - ואני מניח שכן כי השתמשת בו בעבר - ודא שיש לו רצועה תקינה/חדשה ונסה להשמיע בו תקליטים. אם אתה חושש מאד לגורלם, תתחיל מתקליט או שניים שלא אכפת לך אם יקרה להם משהו. אם אין לך כאלה, קפוץ לחור בשחור ותקנה בכמה שקלים תקליט או שניים שלא ממש חשובים לך אבל שיהיו במצב טכני טוב ומעלה (לא בעיה למצוא שם כאלה). לדעתי חבל להריץ את הפטיפון ישירות למישהו אחר, יהיה איש מקצוע טוב ככל שיהיה, לפני שביררת בכלל מה מצבו.
...
אחלה, תודה.. אין כמוך !!!
ונראה לי שרצועה כמעט בטוח צריך להחליף. זו מידה סטנדרתית שאפשר להזמין מ EBAY, או שעדיף לקנות פה בארץ?..ומאיזו חנות אתה/ם ממליצים?

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

אפשר לקנות ב-ebay לפי דגם הפטיפון (יש מלא), ובארץ אפשר בטוח להשיג אצל אדר בת"א.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”