חיבור רמקולים 7.1+2 ברסיבר ימהה RX-V671
שלום,
בהמשך לחקירת הרסיבר, חיברתי את התצורה 7.1+2 ואני לא מצליח להגיע למצב בו אני שומע מכל הרמקולים.
בהפעלת ה-CINEMA DSP 3D, מופעלים הרמקולים הבאים: שניים קדמיים, סנטר, שניים אחוריים, סאב ושני PRESENCE - במצב זה לא מופעלים שני ה-BACK SURROUND.
במצב STRAIGHT, מופעלים הרמקולים הבאים: שניים קדמיים, סנטר, שניים אחוריים, סאב ושני BACK SURROUND - במצב זה לא מופעלים שני ה-PRESENCE.
האם לא הגדרתי משהו נכון בקונפיגורציה או שפשוט לא ניתן להנות מהקונפיגורציה המושלמת?
תודה לעונים.
בהמשך לחקירת הרסיבר, חיברתי את התצורה 7.1+2 ואני לא מצליח להגיע למצב בו אני שומע מכל הרמקולים.
בהפעלת ה-CINEMA DSP 3D, מופעלים הרמקולים הבאים: שניים קדמיים, סנטר, שניים אחוריים, סאב ושני PRESENCE - במצב זה לא מופעלים שני ה-BACK SURROUND.
במצב STRAIGHT, מופעלים הרמקולים הבאים: שניים קדמיים, סנטר, שניים אחוריים, סאב ושני BACK SURROUND - במצב זה לא מופעלים שני ה-PRESENCE.
האם לא הגדרתי משהו נכון בקונפיגורציה או שפשוט לא ניתן להנות מהקונפיגורציה המושלמת?
תודה לעונים.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9065
- נתן תודות: 1584 פעמים
- קיבל תודות: 1354 פעמים
הגדרת נכון והרמקולים הקדמיים הגבוהים לא יכולים בשום מצב לעבוד סימולטנית ביחד עם הסראונד האחורי.
זה או זה או זה (רשום אגב גם בחוברת ההפעלה).
זה או זה או זה (רשום אגב גם בחוברת ההפעלה).
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

מעבר ל"הרס" השמחה"
איך הסאונד ב- 2 התצורות הללו ? אני גם מתכנן בדירה החדשה שלנו לחבר בתצורה זו את הרמקולים לרסיבר שלי.
כפי שאני מניח צריכה להתקבל מעטפת סאונד היקפית כך שאתה לא אמור להרגיש בחוסר של 2 גבוהים קדמיים או 2 סראונד אחורי.
האם ביצעת כיול בתצורת החיבור הזו ? שינית גם ידנית אח"כ ?
איזה רמקולים מחוברים ? מה המרחקים בינהם וגודל חלל ההאזנה ?
כפי שאני מניח צריכה להתקבל מעטפת סאונד היקפית כך שאתה לא אמור להרגיש בחוסר של 2 גבוהים קדמיים או 2 סראונד אחורי.
איזה רמקולים מחוברים ? מה המרחקים בינהם וגודל חלל ההאזנה ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14362
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1221 פעמים
הרסיבר הזה הוא 7.1. איך רצית שישמעו ב9.1 ?BANDIT כתב:שלום,
תודה לעונים....
9.2 מלא רק בדגמים 2010/3010.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
כתבתי את זה כמה פעמים בשבועות האחרונים אבל זה נראה לי רלוונטי גם לכאן.avihuli כתב:מעבר ל"הרס" השמחה"איך הסאונד ב- 2 התצורות הללו ? אני גם מתכנן בדירה החדשה שלנו לחבר בתצורה זו את הרמקולים לרסיבר שלי.
איזה רמקולים מחוברים ? מה המרחקים בינהם וגודל חלל ההאזנה ?...
האנשים הטובים באודיסי הריצו מחקר די מקיף בעניין ערוצי הסראונד הנוספים מעל ה-5.1 הבסיס והגיעו לכמה תובנות מעניינות...
דבר ראשון, העשרת הבמה הקדמית יותר חשובה מהאחורית - במילים אחרות, FRONT WIDE או FRONT HEIGHT (מה שנקרא PRESENCE אצל ימאהה) אלה אופציות עדיפות על SURROUND BACK.
מעבר לכך, הם מצאו שעדיף במידת האפשר ללכת על FRONT WIDE ולא על FRONT HEIGHT מבחינת סדרי עדיפויות ושיקולי חוויית הסראונד נטו.
בשורה התחתונה, FRONT WIDE עדיף על FRONT HEIGHT שעדיף על SURROUND BACK. לפחות עפ"י אודיסי...
מקור: http://www.audyssey.com/audio-technolog ... echdetails
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
דרך אגב, באונקיו 609 (וגם ב-608 לצורך העניין) אפשר להגדיר את היציאה ל-ZONE 2 כחיבור לעוד זוג רמקולים, וככה להגיע לסטאפ של 9.2 מלא.
לא זו אף זו, יש גמישות מלאה בבחירת ערוצי הסראונד שיחוברו - כלומר ניתן לבחור שני ערוצי סראונד נוספים מתוך השלושה האפשריים (FRONT WIDE, FRONT HEIGHT ו-SURROUND BACK)..!
טוב... אז הלכתי ובדקתי במדריך למשתמש של ה-671 ולפי עמוד 17 של הגרסה האנגלית לא צריכה להיות בעיה לחבר אותו ב-7.1+2, אבל לפי האותיות הקטנות בעמוד 43, הוא באמת לא מוציא סאונד בו-זמנית גם מה-SURROUND BACK וגם מה-PRESENCE... הזוי.
לא זו אף זו, יש גמישות מלאה בבחירת ערוצי הסראונד שיחוברו - כלומר ניתן לבחור שני ערוצי סראונד נוספים מתוך השלושה האפשריים (FRONT WIDE, FRONT HEIGHT ו-SURROUND BACK)..!
טוב... אז הלכתי ובדקתי במדריך למשתמש של ה-671 ולפי עמוד 17 של הגרסה האנגלית לא צריכה להיות בעיה לחבר אותו ב-7.1+2, אבל לפי האותיות הקטנות בעמוד 43, הוא באמת לא מוציא סאונד בו-זמנית גם מה-SURROUND BACK וגם מה-PRESENCE... הזוי.
הכל טוב ויפה אבל בדגמים כמו ה 609/608 ואחרים בסדר גודל כזה צריכים להגביר 7 או 9 רמקולים בסופו של דבר...
מאיפה זה בא ? ההגברה שלהם גם על 5 רמקולים יחסית צנועה... ברמקולים שהם לא סטליטים הרסיברים האלה לא
יתנו חווית סאונד נורמלית לדעתי בכמות כזו של רמקולים גדולים ללא פאוור נפרד.
שאלה אחרת -
באודיסי ממליצים על פרונט WIDE . על מה ממליצים בפיוניר ?
לא יצא לי לשמוע עדיין כמה באמת משפיעים זוג קדמיים גבוהים פרונט HIGHT ... זה מאוד מסקרן אותי לדעת האם
ההשקעה בעוד זוג כזה ישפר מהותית את התוצאה.. והאם ישנה חשיבות שיהיו זהים לקדמיים והסנטר.
תודה
מאיפה זה בא ? ההגברה שלהם גם על 5 רמקולים יחסית צנועה... ברמקולים שהם לא סטליטים הרסיברים האלה לא
יתנו חווית סאונד נורמלית לדעתי בכמות כזו של רמקולים גדולים ללא פאוור נפרד.
שאלה אחרת -
באודיסי ממליצים על פרונט WIDE . על מה ממליצים בפיוניר ?
לא יצא לי לשמוע עדיין כמה באמת משפיעים זוג קדמיים גבוהים פרונט HIGHT ... זה מאוד מסקרן אותי לדעת האם
ההשקעה בעוד זוג כזה ישפר מהותית את התוצאה.. והאם ישנה חשיבות שיהיו זהים לקדמיים והסנטר.
תודה
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

עריכה - גם בימאהה אפשר להתחכם ולחבר עוד זוג רמקולים שמוגדרים על ZONE2 ולהגיע לסטאפ של 7.1 מדומה (אין 0.2 בדגם 671), עם 2 זוגות קדמיים וללא סראונד אחורי. אגב חיבור זה תומך רק במקור אנלוגי לזוג הקדמי הנוסף..דרך אגב, באונקיו 609 (וגם ב-608 לצורך העניין) אפשר להגדיר את היציאה ל-ZONE 2 כחיבור לעוד זוג רמקולים, וככה להגיע לסטאפ של 9.2 מלא....
פשוט מגדירים את ה מקור של ה ZONE2 שיהיה זהה ל- MAIN (ואז מקבלים למעשה את מה שהיה בעבר נפוץ ברסיברים של ימאהה רמקולים קדמיים A+B).
קיים ספציפית בדגם 671 רק FRONT HIGHT וזה כנראה גם מה שימהה ממליצים עליו (לא יודע אם בניגוד לאודיסי...) אחרת היו עושים FRONT WIDE.לא זו אף זו, יש גמישות מלאה בבחירת ערוצי הסראונד שיחוברו - כלומר ניתן לבחור שני ערוצי סראונד נוספים מתוך השלושה האפשריים (FRONT WIDE, FRONT HEIGHT ו-SURROUND BACK)..!...
גם אותי מאוד מסקרן לדעת איך זה יהיה. עוד 4-5 חודשים אני מבטיח לעדכן אם תוכלו להתאפק או שפשוט BANDIT ייתן פה חוות דעת...לא יצא לי לשמוע עדיין כמה באמת משפיעים זוג קדמיים גבוהים פרונט HIGHT ... זה מאוד מסקרן אותי לדעת האם ההשקעה בעוד זוג כזה ישפר מהותית את התוצאה.....
לא, כי אם יש לך רצפתיים או מדפיים גדולים לא תשים זהים כאלה בגובה. יותר הגיוני שיהיו תואמים לסראונד / סראונד אחורי אבל זה דיון אחר שהדעות עליו רבות ומגוונות מבחינת ההתאמה לסט...והאם ישנה חשיבות שיהיו זהים לקדמיים והסנטר....
נערך לאחרונה על ידי avihuli ב 17/04/2012 23:50, נערך פעם 1 בסך הכל.
avihuli
האם ביצעת כיול בתצורת החיבור הזו ? כן
שינית גם ידנית אח"כ ? לא, נשמע מצויין
איזה רמקולים מחוברים ? קדמיים רצפתיים + סנטר של ELTAX, עליונים קדמיים של פרדיים 2 WAY. סאב פולק-אודיו PSW125, אחוריים צידיים JBL אחוריים ימהה.
המרחקים בינהם וגודל חלל ההאזנה ? מדובר על סלון גדול כ-30 מ"ר. מרחקים סימטריים.
עד כמה שאני זוכר, הגדרת ה-ZONE 2 מבטלת אף היא את השימוש ב-BACK SURROUND.
ראיתי מספר סרטים בפורמטים החדשים, השתמשתי ב-CINEMA DSP 3D במצבים ADVENTURE, DRAMA SPECTACLE - נשמע מדהים, האפקטים הרבה יותר מחודדים גם באחוריים. לדעתי צריך לעשות עוד כמה כיוונים ידניים אבל זה ידרוש ממני עוד למידה נוספת.
מקווה שעניתי על הכל.
איזה רמקולים מחוברים ? קדמיים רצפתיים + סנטר של ELTAX, עליונים קדמיים של פרדיים 2 WAY. סאב פולק-אודיו PSW125, אחוריים צידיים JBL אחוריים ימהה.
ראיתי מספר סרטים בפורמטים החדשים, השתמשתי ב-CINEMA DSP 3D במצבים ADVENTURE, DRAMA SPECTACLE - נשמע מדהים, האפקטים הרבה יותר מחודדים גם באחוריים. לדעתי צריך לעשות עוד כמה כיוונים ידניים אבל זה ידרוש ממני עוד למידה נוספת.
מקווה שעניתי על הכל.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

עכשיו נשאר לך רק לשים לנו תמונות של כל הדבר המושלם הזה...מקווה שעניתי על הכל....
תיקון קל - זה מבטל את הקדמיים הגבוהים.עד כמה שאני זוכר, הגדרת ה-ZONE 2 מבטלת אף היא את השימוש ב-BACK SURROUND....
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

אתה צודק, אבל הכוונה שלי הייתה שברגע שחיברת ZONE2 אין אפשרות לחבר קדמיים גבוהים כי זו אותה יציאה.
.
.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14362
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1221 פעמים
כל הסט אפ שלך לא מתאים ברמתו לקדמיים והסנטר...אתה מודע לזה שאלטקס זה מותג מדבקה נחות?BANDIT כתב:avihuli
מקווה שעניתי על הכל....