חיבור רמקולים 7.1+2 ברסיבר ימהה RX-V671

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
BANDIT פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 373
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #1 

שלום,

בהמשך לחקירת הרסיבר, חיברתי את התצורה 7.1+2 ואני לא מצליח להגיע למצב בו אני שומע מכל הרמקולים.

בהפעלת ה-CINEMA DSP 3D, מופעלים הרמקולים הבאים: שניים קדמיים, סנטר, שניים אחוריים, סאב ושני PRESENCE - במצב זה לא מופעלים שני ה-BACK SURROUND.

במצב STRAIGHT, מופעלים הרמקולים הבאים: שניים קדמיים, סנטר, שניים אחוריים, סאב ושני BACK SURROUND - במצב זה לא מופעלים שני ה-PRESENCE.

האם לא הגדרתי משהו נכון בקונפיגורציה או שפשוט לא ניתן להנות מהקונפיגורציה המושלמת?

תודה לעונים.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9065
נתן תודות: 1584 פעמים
קיבל תודות: 1354 פעמים

שליחה #2 

הגדרת נכון והרמקולים הקדמיים הגבוהים לא יכולים בשום מצב לעבוד סימולטנית ביחד עם הסראונד האחורי.
זה או זה או זה (רשום אגב גם בחוברת ההפעלה).
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

BANDIT פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה רבה...פשפשתי שוב בחוברת ומצאתי את השורה הקטנה הזו תחת הקונפיגורציה הנ"ל.
נהרסה שמחה...

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #4 

מעבר ל"הרס" השמחה" :D איך הסאונד ב- 2 התצורות הללו ? אני גם מתכנן בדירה החדשה שלנו לחבר בתצורה זו את הרמקולים לרסיבר שלי.
כפי שאני מניח צריכה להתקבל מעטפת סאונד היקפית כך שאתה לא אמור להרגיש בחוסר של 2 גבוהים קדמיים או 2 סראונד אחורי.
האם ביצעת כיול בתצורת החיבור הזו ? שינית גם ידנית אח"כ ?
איזה רמקולים מחוברים ? מה המרחקים בינהם וגודל חלל ההאזנה ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14362
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1221 פעמים

שליחה #5 

BANDIT כתב:שלום,

האם לא הגדרתי משהו נכון בקונפיגורציה או שפשוט לא ניתן להנות מהקונפיגורציה המושלמת?

תודה לעונים.
...
הרסיבר הזה הוא 7.1. איך רצית שישמעו ב9.1 ? :roll:

9.2 מלא רק בדגמים 2010/3010.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #6 

avihuli כתב:מעבר ל"הרס" השמחה" :D איך הסאונד ב- 2 התצורות הללו ? אני גם מתכנן בדירה החדשה שלנו לחבר בתצורה זו את הרמקולים לרסיבר שלי.
כפי שאני מניח צריכה להתקבל מעטפת סאונד היקפית כך שאתה לא אמור להרגיש בחוסר של 2 גבוהים קדמיים או 2 סראונד אחורי.
האם ביצעת כיול בתצורת החיבור הזו ? שינית גם ידנית אח"כ ?
איזה רמקולים מחוברים ? מה המרחקים בינהם וגודל חלל ההאזנה ?
...
כתבתי את זה כמה פעמים בשבועות האחרונים אבל זה נראה לי רלוונטי גם לכאן.

האנשים הטובים באודיסי הריצו מחקר די מקיף בעניין ערוצי הסראונד הנוספים מעל ה-5.1 הבסיס והגיעו לכמה תובנות מעניינות...

דבר ראשון, העשרת הבמה הקדמית יותר חשובה מהאחורית - במילים אחרות, FRONT WIDE או FRONT HEIGHT (מה שנקרא PRESENCE אצל ימאהה) אלה אופציות עדיפות על SURROUND BACK.

מעבר לכך, הם מצאו שעדיף במידת האפשר ללכת על FRONT WIDE ולא על FRONT HEIGHT מבחינת סדרי עדיפויות ושיקולי חוויית הסראונד נטו.

בשורה התחתונה, FRONT WIDE עדיף על FRONT HEIGHT שעדיף על SURROUND BACK. לפחות עפ"י אודיסי...

מקור: http://www.audyssey.com/audio-technolog ... echdetails

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #7 

דרך אגב, באונקיו 609 (וגם ב-608 לצורך העניין) אפשר להגדיר את היציאה ל-ZONE 2 כחיבור לעוד זוג רמקולים, וככה להגיע לסטאפ של 9.2 מלא.
לא זו אף זו, יש גמישות מלאה בבחירת ערוצי הסראונד שיחוברו - כלומר ניתן לבחור שני ערוצי סראונד נוספים מתוך השלושה האפשריים (FRONT WIDE, FRONT HEIGHT ו-SURROUND BACK)..!

טוב... אז הלכתי ובדקתי במדריך למשתמש של ה-671 ולפי עמוד 17 של הגרסה האנגלית לא צריכה להיות בעיה לחבר אותו ב-7.1+2, אבל לפי האותיות הקטנות בעמוד 43, הוא באמת לא מוציא סאונד בו-זמנית גם מה-SURROUND BACK וגם מה-PRESENCE... הזוי.

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 491 פעמים

שליחה #8 

הכל טוב ויפה אבל בדגמים כמו ה 609/608 ואחרים בסדר גודל כזה צריכים להגביר 7 או 9 רמקולים בסופו של דבר...
מאיפה זה בא ? ההגברה שלהם גם על 5 רמקולים יחסית צנועה... ברמקולים שהם לא סטליטים הרסיברים האלה לא
יתנו חווית סאונד נורמלית לדעתי בכמות כזו של רמקולים גדולים ללא פאוור נפרד.

שאלה אחרת -

באודיסי ממליצים על פרונט WIDE . על מה ממליצים בפיוניר ?
לא יצא לי לשמוע עדיין כמה באמת משפיעים זוג קדמיים גבוהים פרונט HIGHT ... זה מאוד מסקרן אותי לדעת האם
ההשקעה בעוד זוג כזה ישפר מהותית את התוצאה.. והאם ישנה חשיבות שיהיו זהים לקדמיים והסנטר.

תודה

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

דרך אגב, באונקיו 609 (וגם ב-608 לצורך העניין) אפשר להגדיר את היציאה ל-ZONE 2 כחיבור לעוד זוג רמקולים, וככה להגיע לסטאפ של 9.2 מלא.
...
עריכה - גם בימאהה אפשר להתחכם ולחבר עוד זוג רמקולים שמוגדרים על ZONE2 ולהגיע לסטאפ של 7.1 מדומה (אין 0.2 בדגם 671), עם 2 זוגות קדמיים וללא סראונד אחורי. אגב חיבור זה תומך רק במקור אנלוגי לזוג הקדמי הנוסף..
פשוט מגדירים את ה מקור של ה ZONE2 שיהיה זהה ל- MAIN (ואז מקבלים למעשה את מה שהיה בעבר נפוץ ברסיברים של ימאהה רמקולים קדמיים A+B).
לא זו אף זו, יש גמישות מלאה בבחירת ערוצי הסראונד שיחוברו - כלומר ניתן לבחור שני ערוצי סראונד נוספים מתוך השלושה האפשריים (FRONT WIDE, FRONT HEIGHT ו-SURROUND BACK)..!
...
קיים ספציפית בדגם 671 רק FRONT HIGHT וזה כנראה גם מה שימהה ממליצים עליו (לא יודע אם בניגוד לאודיסי...) אחרת היו עושים FRONT WIDE.
לא יצא לי לשמוע עדיין כמה באמת משפיעים זוג קדמיים גבוהים פרונט HIGHT ... זה מאוד מסקרן אותי לדעת האם ההשקעה בעוד זוג כזה ישפר מהותית את התוצאה..
...
גם אותי מאוד מסקרן לדעת איך זה יהיה. עוד 4-5 חודשים אני מבטיח לעדכן אם תוכלו להתאפק או שפשוט BANDIT ייתן פה חוות דעת... :P
והאם ישנה חשיבות שיהיו זהים לקדמיים והסנטר.
...
לא, כי אם יש לך רצפתיים או מדפיים גדולים לא תשים זהים כאלה בגובה. יותר הגיוני שיהיו תואמים לסראונד / סראונד אחורי אבל זה דיון אחר שהדעות עליו רבות ומגוונות מבחינת ההתאמה לסט... 8)
נערך לאחרונה על ידי avihuli ב 17/04/2012 23:50, נערך פעם 1 בסך הכל.

BANDIT פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

avihuli
האם ביצעת כיול בתצורת החיבור הזו ? כן
שינית גם ידנית אח"כ ? לא, נשמע מצויין
איזה רמקולים מחוברים ? קדמיים רצפתיים + סנטר של ELTAX, עליונים קדמיים של פרדיים 2 WAY. סאב פולק-אודיו PSW125, אחוריים צידיים JBL אחוריים ימהה.
המרחקים בינהם וגודל חלל ההאזנה ? מדובר על סלון גדול כ-30 מ"ר. מרחקים סימטריים.

עד כמה שאני זוכר, הגדרת ה-ZONE 2 מבטלת אף היא את השימוש ב-BACK SURROUND.

ראיתי מספר סרטים בפורמטים החדשים, השתמשתי ב-CINEMA DSP 3D במצבים ADVENTURE, DRAMA SPECTACLE - נשמע מדהים, האפקטים הרבה יותר מחודדים גם באחוריים. לדעתי צריך לעשות עוד כמה כיוונים ידניים אבל זה ידרוש ממני עוד למידה נוספת.

מקווה שעניתי על הכל.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

מקווה שעניתי על הכל.
...
עכשיו נשאר לך רק לשים לנו תמונות של כל הדבר המושלם הזה... (Y)

...
תיקון קל - זה מבטל את הקדמיים הגבוהים.

BANDIT פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

תיקון קל - זה מבטל את הקדמיים הגבוהים.
...
תיקון קל קליל שבקלילים, עמוד 67 בחוברת באנגלית, ברגע ש-ZONE2 מופעל, ה-BACK SURROUND באזור הראשי לא יוציאו צליל.

תמונות ממתינות לאישור ה"הנהלה" :D

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

אתה צודק, אבל הכוונה שלי הייתה שברגע שחיברת ZONE2 אין אפשרות לחבר קדמיים גבוהים כי זו אותה יציאה.
.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14362
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1221 פעמים

שליחה #14 

BANDIT כתב:avihuli
האם ביצעת כיול בתצורת החיבור הזו ? כן
שינית גם ידנית אח"כ ? לא, נשמע מצויין
איזה רמקולים מחוברים ? קדמיים רצפתיים + סנטר של ELTAX, עליונים קדמיים של פרדיים 2 WAY. סאב פולק-אודיו PSW125, אחוריים צידיים JBL אחוריים ימהה.
המרחקים בינהם וגודל חלל ההאזנה ? מדובר על סלון גדול כ-30 מ"ר. מרחקים סימטריים.

ראיתי מספר סרטים בפורמטים החדשים, השתמשתי ב-CINEMA DSP 3D במצבים ADVENTURE, DRAMA SPECTACLE - נשמע מדהים, האפקטים הרבה יותר מחודדים גם באחוריים. לדעתי צריך לעשות עוד כמה כיוונים ידניים אבל זה ידרוש ממני עוד למידה נוספת.

מקווה שעניתי על הכל.
...
כל הסט אפ שלך לא מתאים ברמתו לקדמיים והסנטר...אתה מודע לזה שאלטקס זה מותג מדבקה נחות?

BANDIT פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

טלHD,

מודע גם מודע....יש לך סט רמקולים שאתה מוכן לתרום?
אני מצטער על הקדמיים הנחותים שלי, הם ישנים ואין לי משהו אחר להשתמש בו - זה מה יש ועם זה ננצח (במסגרת התקציב הנוכחי).

diver
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 163
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #16 

דיון מעניין.

גם אני עומד להקים סט-אפ דומה (מחכה שיגיע כבר האונקיו 809, היבואן אומר שכבר חודש הוא בקרוז בדרכו לארץ הקודש :) ).
כשיגיע אשמח לשתף בתמונות ורשמים.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”