התיישנתי במקרן DLP 8) מחפש מסך חשמלי בגודל לא סטנדרטי. עדכון - יש מסך! (b)

מקרנים קידמיים - Front Projector.
Shtirlitz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4970
נתן תודות: 321 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #1 

התיישנתי (די מזמן) במקרן DLP טרום עידן תלת מימד, שארפ 21000.
מה שחסר לי זה מסך :mrgreen: ביחס 16:9.
אחרי הרבה התלבטיות של מיקום, המגבלה שלי היא רוחב מסך החיצוני, ז"א רוחב המשקולת צריך להיות 190 ס"מ, משהו כמו 86" שטח צפייה אפקטיבי. יש כבר מפסק יעודי והכנת חשמל.
בגלל הגודל הלא סטנדרטי, יש צורך בהזמנה מיוחדת. הבעיה בארץ שאין בד בגיין 1.3 כמו שאני רוצה.
1. האם אני פרנואיד בעניין הגיין? אציין שאני כן בעייתי, אני רואה דברים שאף אחד לא רואה :roll:
איפה אני יכול להתרשם מכמה מסכים באותו מקרן וחדר?
2. נאמר לי שיש מסכים אפורים יעודיים למקרני DLP בגיין גבוה, אבל לא ראיתי בחנויות שביקרתי.
3. בשיפוץ צבעתי את כל הקיר באפור כהה. האם ניתן לבצע בהזמנה צבע זהה ל"מחסנית בד"+מנוע (לא יודע את המונח המקצועי) ?

תודה.
נערך לאחרונה על ידי Shtirlitz ב 18/06/2013 23:01, נערך פעם 1 בסך הכל.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #2 

השארפ 21000 הוא מקרן מעולה שהיתרון המרכזי שלו ב- ON/OFF קונטרסט וב-אנסי קונטרסט היוצא דופן שמרבית המקרנים הקיימים כיום בשוק יכולים רק לחלום להגיע אליו.
העניין הוא שיש לו בעיה חמורה מאוד של עוצמת הארה ומנורות שמאבדות, באופן יחסי, את חוזקן יחסית מהר.
לפיכך 1.3 גיין הוא גבולי.
תזכור שאין כל בעיה להפחית את עוצמת ההארה של מקרן באמצעים חיצוניים, כמו הורדת עוצמת המנורה, או שימוש ב- ND פילטר על העדשה, אך אין לך כל אפשרות לעלות את עוצמת הבהירות במידה וזו חסרה לך.
ב-שארפ תמיד תהיה חסרה לך בהירות.,

לכן, אתה צריך לשאוף לגיין גבוה באזורים של 1.7 ומעלה. אין לך שום מקום להתרשם מזה. תכנס לדילרים של דרייפר או של דה-לייט בחו"ל תבחר את הבד הרצוי, את המסגרת שמתאימה לך ופשוט תבצע רכישה. ל-דה לייט יש מסך שקוראים לו HIGH POWER עם גיין של 2.4, זה יכול להיות מוצר מאוד מעניין עבורך.

דבר נוסף שאני ממליץ לך לשקול זה עניין ה-פרופורציה של המסך.
ההמלצה האישית שלי היא לקנות אך ורק 2.35:1 ולא 16:9.
תזכור שהמערכת שבנית, השקעת בה וחלמת עליה צריכה לתת את המיטב עבורך ב- "גלדיאטור", ב"מלחמת הכוכבים" ב-"שר הטבעות" (כולם סרטי 2.35:1) ולא ב-"עקרות בית משועממות".
ככל שתלך על מסך 16:9 יווצר מצב שהוא בבחינת אבסורד שהסרטים האמורים יוקרנו על שטח קטן יותר מאשר עוד פרק של סדרת טלויזיה.

רן

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #3 

מסך אפור למקרן הזה, זו בערך הבחירה הכי גרועה שיש. אולי התכוונת למסכים כסופים ?
מסך HP הוא בחירה מצוינת למקרן אבל מצריך התקנה מיוחדת כדי להינות מהגיין המקסימלי שלו.
האם יש לך אפשרות למסך קבוע או שאתה חייב מסך עם גלילה?
No place like home.......... Theater

Shtirlitz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

האם יש לך אפשרות למסך קבוע או שאתה חייב מסך עם גלילה?
...
אני חייב גלילה, כי המסך יסתיר את הטלויזיה בזמן ההקרנה.
מסך HP הוא בחירה מצוינת למקרן אבל מצריך התקנה מיוחדת כדי להינות מהגיין המקסימלי שלו.
...
אני האיש להתקנות מיוחדות (b) מה זה מצריך בדיוק?
העניין הוא שיש לו בעיה חמורה מאוד של עוצמת הארה ומנורות שמאבדות, באופן יחסי, את חוזקן יחסית מהר.
לפיכך 1.3 גיין הוא גבולי.
...
המקרן די קרוב למסך, משהו כמו 3.5 מטר. זה עדיין גבולי לעוצמת הארה האולטמטיבית?
ל-דה לייט יש מסך שקוראים לו HIGH POWER עם גיין של 2.4,
...
שקלתי זאת ולא ידעתי האם האם זה היה בהיר מדי ?ישנו גם דגם של 2.8, התנסת בהבדל?
ההמלצה האישית שלי היא לקנות אך ורק 2.35:1 ולא 16:9.
...
בהחלט שקלתי (Y)

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

ההתקנה האופטימלית למסך רטרורפלקטיבי כמו HP, היא שהמקרן קרוב ככל האפשר לצופה (פיזית), כלומר התקנה עם זרוע ארוכה מהתקרה.
המרחק של המקרן מהמסך הוא פרמטר בעייתי לשיקולי עוצמת הארה. הפרמטר החשוב הוא גודל התמונה שאתה מתכוון לפתוח. עם מסך בגודל של 86", החיים קלים יותר מבחינת בחירת מסך.
עדיף בהיר מדי מכהה מדי, כיוון שעוצמת ההארה של המקרן יורדת עם הזמן. תוכל לקנות ND פילטר ולהוריד את עוצמת ההארה ולהסיר אותו בעתיד כשהמנורה תחלש.
צריך גם לזכור, שמסך עם גיין גבוה הוא לא פתרון קסם. למסכים עם גיין גבוה יכולות להיות בעיות של איזורים חמים וקרים והשתקפות של המקרן במסך.
אם הדבר אפשרי מבחינת עוצמת הארה, עדיף להשתמש במסכים עם גיין של עד 1.3, הם חוסכים הרבה בעיות.

Shtirlitz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

שמסך עם גיין גבוה הוא לא פתרון קסם. למסכים עם גיין גבוה יכולות להיות בעיות של איזורים חמים וקרים והשתקפות של המקרן במסך.
...
אם המקרן יהיה ממוקם מעל גובה המסך בזמן הצפייה, האם זה יפתור את בעיית ההשתקפות?
שמסך עם גיין גבוה הוא לא פתרון קסם. למסכים עם גיין גבוה יכולות להיות בעיות של איזורים חמים וקרים והשתקפות של המקרן במסך.
...
במקור אני ראיתי את המקרן המדובר עם מסך של גיין 1.3. אין לי שום רפרנס לגבי איך זה אמור להראות עם מסךך 2.4...
אם הדבר אפשרי מבחינת עוצמת הארה, עדיף להשתמש במסכים עם גיין של עד 1.3, הם חוסכים הרבה בעיות.
...
איך אני יכול לחשב באופן אמפירי מה העוצמת הארה הנדרשת מול המרחק החוסכת לי מסכים עם גיין גבוה, ע"מ להמנע מבעיות כלשהן? מה הן הבעיות? אין לי הבנה לגבי משהו שעוד לא ראיתי...

נ.ב. יחס מסך 2.35:1 נקרא החו"ל HDTV או WIDESCREEN?

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

מסך 2.35:1 נקרא סינמהסקופ.
לגבי עוצמת הארה, יש תקן. בעיקרון אתה אמור להקרין בעוצמה של לפחות 16FTL.
חפש בסקירות ברשת מה עוצמת ההארה של המקרן כשהוא מכוייל, חלק את המספר בשטח המסך בFT ובדוק אם התוצאה גדולה מ16.
אם היא קטנה משמעותית מ16, היחס בין 16 לבין העוצמה שמדדת הוא הגיין הנדרש כדי להביא את התוצאה ל16.
צריך גם לקחת בחשבון שעוצמת ההארה תרד עם הזמן בכ50%.
16FTL זה התקן של קולנועיים מסחריים, כמובן שזה לא חוק מחייב. תוכל להינות גם עם 12FTL וגם עם 20FTL אבל חישוב כזה יכול לתת לך כוון.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

אין אזורים בהירים עם ה- HP של דה-לייט, זה חלק מהיתרונות של החומר.

ה- 2.8 טוב משמעותית מה- 2.4 אבל למרבה הצער החברה הפסיקה לייצר אותו בשל העלויות הכרוכות בכך.
תמיד תזכור שאין דבר כזה מסך בהיר מדיי אלא רק מסך כהה מדיי.
בעודף בהירות אפשר לטפל בקלות, לעומת זאת אין מה לעשות אם התמונה תהיה כהה מדיי.

ה- HP לא דורש התקנה מיוחדת אלא דורש את ההבנה שמדובר במסך רטרופלקטיבי, קרי ככל שהעיניים שלך יהיו קרובות יותר לעדשת המקרן ההחזר יהיה גבוה יותר, לכן ההחזר ינוע בין 1.1 ל- 2.4, תלוי במיקום המקרן ביחס למיקום הישיבה.
במקרה שלי לדוגמא , ההחזר האפקטיבי שאני מקבל מה- 2.8 HP הוא כ- 1.7, לעומת זאת ברגע שאני מתרומם מהספה והעיניים שלי קרובות לעדשה התמונה הופכת להיות בהירה יותר. יתרון נוסף של החומר היות ואתה יכול לשלוט בהחזר על פי מיקום המקרן.

לשארפ יש בקושי 300 אנסי במצב High Contrast. שים לב לזה.

רן

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

רן,
מסך HP לא מצריך התקנה מיוחדת, אבל כדי לקבל את הגיין המוצהר ע"י החברה, צריך לצפות בעמידה. :P
לחלופין, אפשר פשוט לתלות את המקרן נמוך.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #10 

או לשבת על במה גבוהה :P

Shtirlitz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

...או לתלות ערסל על עמודים... :P

אם אני מחבר את המידע הנ"ל, אז יש לי 300 אנסי?
אם להשתמש בחישוב של http://htrgroup.com/main.php?section=brightness אז:
1/2.35=0.425 ,
רוחב המסך העתידי הוא 1.8 מטר, מה שאומר 6 פיט : 0.425*6=2.55 פיט רבוע.
2.55*6=15.32
במקרה שלי עוצמת אנסי תאורטית היא 1000/15.32 בפועל (לפי רן מואיל) היא 300 ולכן התוצאה המתקבלת היא 300/15.32=19.58 FTL. מה שמשאיר אותי יחסית בסדר, לא?

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

כן, זו עוצמת הארה טובה מאוד, רק קח בחשבון שהמנורה נחלשת עם הזמן, מסך עם גיין של 1.3 יתן לך 13FTL אם עוצמת המנורה תרד ב50%.

Shtirlitz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

אז עכשיו אני מבולבל לחלוטין. :oops:
איזה מסך אני צריך לחדר יחסית חשוך, צבוע באפור כהה, מרחק צפייה כ 3 מטר? עם גיין 2.4 או ניתן להסתפק ב1.5?

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

Shtirlitz כתב:אז עכשיו אני מבולבל לחלוטין. :oops:
איזה מסך אני צריך לחדר יחסית חשוך, צבוע באפור כהה, מרחק צפייה כ 3 מטר? עם גיין 2.4 או ניתן להסתפק ב1.5?
...
אתה יכול להסתפק ב1.3.
מה שאמרתי זה שבמקרה הכי גרוע שבו עוצמת הנורה תרד ב50%, יהיו לך 13FTL, שזה לא נורא בכלל, עד שתחליף מנורה.

orena
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #15 

Shtirlitz,

אתה מחפש מסך קטן ולכן מסך עם גיין 1.3 יהיה מעולה עבורך, מה גם שאתה מדבר על חדר מטופל שצבוע בגוונים כהים.
מסך אפור הוא שילוב רע מאד עם השארפ 21000, המסך עליו דיברת עם גיין גבוה הוא מסך כסוף עם גיין גבוה שבו משתמשים כיום עבור סרטי תלת ממד הדורשים החזר גבוה (המשקפיים מורידים לך את הבהירות בחצי ..).

אוי, איך אני מתגעגע למקרני DLP :עצוב:

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

Shtirlitz,

אחרי שנתיים עם שרפ 21K אני אומר לך שאתה תצטער שלא הלכת על גיין גבוה יותר.
השארפ מאבד מהירות מהר. אני החלפתי נורות כל 600-700 שעות.
ביום המכירה מכרתי את השארפ ביחד עם מספר נורות שעל כל אחת מהן היו כמה מאות שעות.

על מנת לקבל את מלוא היכולות שלו , קרי הקונטרסט הכי גבוה ה- black floor הכי נמוך המנורה צריכה להיות על LOW והצמצם סגור, קרי מצב high contrast.
הסתכלתי כרגע על המדידות שעשיתי בזמנו. זה אפילו לא מגיע ל- 300 אנסי.
אל תשכח שלחלק גדול מהמסכים שתרצה לרכוש, יש הבדל בין ה- גיין המפורסם לגיין האפקטיבי, ראה מקרה Carada לדוג' שמפרסמים 1.4 אבל בפועל זה בקושי 1.2.

אל תתלבט, לך על הכי גבוה שאתה יכול.

רן

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

Shtirlitz,

אגב, עוד נקודה מאוד חשובה בהקשר הזה היא שהאנסי יירד משמעותית ברגע שהמקרן יכויל, ככל שאתה מתכוון לכייל אותו.

רן

Shtirlitz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

פתאום עלתה לי מחשבה - איך אני אמור להציג תמונה 2.35:1 במקרן בעל רזולוציה טבעית של 1080X1920 ?

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

אתה פשוט משתמש בעדשת הזום.
כאשר יש תוכן ביחס 16:9, אתה מקטין את התמונה כך שהתמונה נמצאת במרכז וישנם שני פסים מימין ומשמאל.
כאשר יש תוכן ביחס של 2.35 :1 אתה לא מנצל את כל הפנל (כמו כולם) ויש פסים למעלה ולמטה. אתה מגדיל את התמונה בעזרת עדשת הזום ומוציא את הפסים האפורים מחוץ למסגרת. הסרט עצמו ממלא את כל המסך.

Shtirlitz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

באיחור אופייני של שנה, המסך הנבחר משיקולי עלות-תועלת-בית קטן-עוד ערמות של דברים לעשות, הוא:
מסך מתיחה 84', בגיין 1.9, יחס 16:9 תוצרת elite screen. אין לי מושג איך התמונה, רק היום הוא הגיע ופתחתי. מרחק צפייה 2.8 מטר והוא נכנס בדיוק בין הרמקולים הקדמיים http://www.amazon.com/Elite-Screens-TE8 ... creen+hg84.
לקח משהו כמו חודשיים מרגע ההזמנה, עד הנחיתה אצלי בבית עם שליח מיוחד באריזה כפולה.

למה מסך ספציפי זה?
לא רציתי להשקיע במסך יחסית קטן (שקלתי הזמנת קאסטום) בדירה הנוכחית ביחס סינמסקופ, למרות ההגיון הבריא ולמרות שאני צופה רק בסרטים. כנראה במסך הבא.
גיין גבוה יחסית התקבל בברכה.
כל מסך של יצרן לא סיני היה גבוה במחירו לפחות פי 2.
יש שלט!
יש מתיחה!

למרות גובה הצפייה הנמוך, המסך הוזמן ללא תוספת דרופ (מעלה את המחיר בצורה משמעותית) ויותקן על שרשראות או מוטות הברגה וירד בצורה כזו שמסתירה את הטלויזיה. משהו כמו 60 ס"מ מהקיר האחורי.

נראה בימים הקרובים את התלייה על שרשראות.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”