איך דופקים את הלקוח הקטן? נורא פשוט
טוב שלום רב
חזרתי מעבודה פתחתי את הפורום לראות מה חדש
ונדהמתי לגלות שבזק מעלה מחירי גלישה כי תוצאה מהורדת עלות הקו קל ( *** שלהם )
עכשיו מישהו פה מוכן להסביר לי אם זה פאקינג חוקי בכלל ??
כאילו משרד התקשורת נתן הוראה לבטל עלות קו קל לטובת הלקוח
אבל עכשיו יוצא ככה שבזק הורידה 25 מעלות קו קל ועלתה ב 25 שח עלות חבילות גלישה
וגם ראיתי שבזק מעלה מהירות אפלאוד ללקוחות ב 20 עד 100 מגה
אני על 50 מגה ואני מקבל אפלאוד של 1.62 מגה אז מה פה השינוי ללקוחות שיש להם חבילות מעל 20 מגה ??
חזרתי מעבודה פתחתי את הפורום לראות מה חדש
ונדהמתי לגלות שבזק מעלה מחירי גלישה כי תוצאה מהורדת עלות הקו קל ( *** שלהם )
עכשיו מישהו פה מוכן להסביר לי אם זה פאקינג חוקי בכלל ??
כאילו משרד התקשורת נתן הוראה לבטל עלות קו קל לטובת הלקוח
אבל עכשיו יוצא ככה שבזק הורידה 25 מעלות קו קל ועלתה ב 25 שח עלות חבילות גלישה
וגם ראיתי שבזק מעלה מהירות אפלאוד ללקוחות ב 20 עד 100 מגה
אני על 50 מגה ואני מקבל אפלאוד של 1.62 מגה אז מה פה השינוי ללקוחות שיש להם חבילות מעל 20 מגה ??
נערך לאחרונה על ידי MrYair ב 17/04/2012 12:42, נערך פעם 1 בסך הכל.
- YardenBenlulu
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 332
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
כל המחירים עלו ב 25Elad8 כתב:רק 20 מגה עלה ב-25 ש״ח....
כנס לראות באתר שלהם
לא נכון. טעות שלי, רק 50 מגה עלה ב₪25.YardenBenlulu כתב:כל המחירים עלו ב 25Elad8 כתב:רק 20 מגה עלה ב-25 ש״ח....
כנס לראות באתר שלהם...
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4216791,00.html
אלעד
משהו פה לא מובן בגלובוס כתבו שבזק הוזילה את העלות ל 50 מגה מחיר ישן 150 שח מחיר החדש 140 שח
אז מה הולך פה??
להלן הציטוט
לקוחות קיימים ששילמו עבור חבילת 100 מגה עד עכשיו 200 שקל, ישלמו מהיום 160 שקל בלבד, ולקוחות קיימים שגלשו במהירות 50 מגה ישלמו במקום 150 שקל 140 שקל מהיום.
קישור לכתבה
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000741465
וגם לא הבנתי מה קטע אם האפלאוד של 1.5 הרי היום מקבלים אפלאוד של 1.5
אני ב50 מגה NGN ספק 014 ויש לי אפלאוד של 1.62 מגה אז מה פה השינוי ??
בקיצור עשו מאיתנו צחוק אחד גדול ירקו אלינו
אז מה הולך פה??
להלן הציטוט
לקוחות קיימים ששילמו עבור חבילת 100 מגה עד עכשיו 200 שקל, ישלמו מהיום 160 שקל בלבד, ולקוחות קיימים שגלשו במהירות 50 מגה ישלמו במקום 150 שקל 140 שקל מהיום.
קישור לכתבה
http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1000741465
וגם לא הבנתי מה קטע אם האפלאוד של 1.5 הרי היום מקבלים אפלאוד של 1.5
אני ב50 מגה NGN ספק 014 ויש לי אפלאוד של 1.62 מגה אז מה פה השינוי ??
בקיצור עשו מאיתנו צחוק אחד גדול ירקו אלינו
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
השינוי הוא לא בשבילך ,אלה לחבילות ה20 וה30 מגה הוסיפו עוד חצי Mbps לאלפואד ,מ1 ל1.5 ..
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
- YardenBenlulu
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 332
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
התמחור הישן של בזק בפירוט מלא:
לקוחות חדשים:
20 מגה - 70 ש"ח
30 מגה - 75 ש"ח
50 מגה - 85 ש"ח
100 מגה - 110 ש"ח
אלו המחירים שהיו עד שלשום בבזק לקוחות חדשים עכשיו אני לא לקוח חדש אבל אם אתה מאיים בשימור בניתוק אתה מקבל את המבצע של הלקוחות החדשים בלי בעיה וזה מה שקיבלתי 50 מגה ב - 85 ש"ח אז מה לעזעזל הוזלה פה 140 ש"ח ל 50 מגה ?!?! אנשים השתגעו ?!?!?!?!
לקוחות חדשים:
20 מגה - 70 ש"ח
30 מגה - 75 ש"ח
50 מגה - 85 ש"ח
100 מגה - 110 ש"ח
אלו המחירים שהיו עד שלשום בבזק לקוחות חדשים עכשיו אני לא לקוח חדש אבל אם אתה מאיים בשימור בניתוק אתה מקבל את המבצע של הלקוחות החדשים בלי בעיה וזה מה שקיבלתי 50 מגה ב - 85 ש"ח אז מה לעזעזל הוזלה פה 140 ש"ח ל 50 מגה ?!?! אנשים השתגעו ?!?!?!?!
בברכה,
ירדן בן לולו
ירדן בן לולו
מה שקורה פשוט מאוד.
יש שני תעריפים (אם תשאל אותי, זה מה שצריך להיות לא חוקי) - אחד ללקוחות בזק, ואחד למי שהוא לא לקוח בזק.
אם אתה לא לקוח בזק, אתה תשלם על הצטרפות יותר כסף מפעם, אבל עדיין פחות כסף ממה שזה היה עולה לך אם היית משדרג מהירות כלקוח בזק קיים.
בזק הורידה את ההבדלים במחירים בין לקוח חדש ללקוח משדרג. במקום שהפער יהיה X, הוא פחות מזה היום. מי שמצטרף עכשיו לבזק ל50 מגה ישלם יותר ממי שהצטרף לפני חודש, אבל שניהם ישלמו פחות ממני אם אני אשדרג. לעומת זאת, אם פעם הייתי צריך להוסיף ל50 מגה X ש"ח בחודש, היום אני צריף להוסיף פחות בזה בשביל לשדרג.
לי זה טוב, למי שלא בבזק זה לא טוב. היה עדיף אם המחיר יהיה אחיד, אבל זה לא יקרה בקרוב. על הנושא הזה יש לי פה מלא.
לגבי אם בזק יכולים לעשות את זה, צריך לפנות למשרד התקשורת. אם בזק תתחיל להציע באנדלים חדשים בעקבות העלאת המחירים שיציעו בחינם או במחיר מוזל את הקו קל שהם לא יכולים להכריח לרכוש יותר, המהלך בפירוש לא יאושר. אם רק מדובר בהעלאה של מחירים, אני די בטוח שיאשרו להם, למרות שזה מעצבן מצטרפים חדשים.
יתרון מאוד גדול נוסף הוא כמובן הביטול של 2.5 מגה והורדה של 5 מגה באותו המחיר. עכשיו הכדור בידיים של הוט להשוות חבילות קטנות. הגיע הזמן שיפסיקו לשווק את מה שמתחת ל10 מגה.
יש שני תעריפים (אם תשאל אותי, זה מה שצריך להיות לא חוקי) - אחד ללקוחות בזק, ואחד למי שהוא לא לקוח בזק.
אם אתה לא לקוח בזק, אתה תשלם על הצטרפות יותר כסף מפעם, אבל עדיין פחות כסף ממה שזה היה עולה לך אם היית משדרג מהירות כלקוח בזק קיים.
בזק הורידה את ההבדלים במחירים בין לקוח חדש ללקוח משדרג. במקום שהפער יהיה X, הוא פחות מזה היום. מי שמצטרף עכשיו לבזק ל50 מגה ישלם יותר ממי שהצטרף לפני חודש, אבל שניהם ישלמו פחות ממני אם אני אשדרג. לעומת זאת, אם פעם הייתי צריך להוסיף ל50 מגה X ש"ח בחודש, היום אני צריף להוסיף פחות בזה בשביל לשדרג.
לי זה טוב, למי שלא בבזק זה לא טוב. היה עדיף אם המחיר יהיה אחיד, אבל זה לא יקרה בקרוב. על הנושא הזה יש לי פה מלא.
לגבי אם בזק יכולים לעשות את זה, צריך לפנות למשרד התקשורת. אם בזק תתחיל להציע באנדלים חדשים בעקבות העלאת המחירים שיציעו בחינם או במחיר מוזל את הקו קל שהם לא יכולים להכריח לרכוש יותר, המהלך בפירוש לא יאושר. אם רק מדובר בהעלאה של מחירים, אני די בטוח שיאשרו להם, למרות שזה מעצבן מצטרפים חדשים.
יתרון מאוד גדול נוסף הוא כמובן הביטול של 2.5 מגה והורדה של 5 מגה באותו המחיר. עכשיו הכדור בידיים של הוט להשוות חבילות קטנות. הגיע הזמן שיפסיקו לשווק את מה שמתחת ל10 מגה.
לטווח הקצר אתה צודק, זה מעצבן שככה פתאום בגלל ביטול הקו הקל הם העלו מחירים. למרות שיש צד חיובי, הם העלו את מהירות ההעלאה בחבילות של 20 ו- 30 מגה. והוזילו את המחיר ל- 5 מגה.
בטווח הארוך המחירים יחזרו להיות כמו שהם, בכל זאת כלכלה היא סוג של מאזניים הרוצים תמיד לשאוף להיות שווים, ככה שלא משנה מה תעשה בצדדים תמיד זה יתאזן.
לפני ביטול הקו קל, לא משנה כמה ירד מחיר האינטרנט תמיד היית נאלץ להוסיף עוד 25 שקל קו קל מה שהיה מייקר את העניין. בעתיד מחירי האינטרנט ירדו בצורה טבעית ויהיו בסופו של דבר זולים יותר והוגנים יותר כלפי הצרכן.
הקבוצה היחידה שנפגעה מהמהלך בטווח הקצר היא המצטרפים החדשים של בזק הרוצים להצטרף גם לשירותי האינטרנט וגם לשירותי הקו הקל של בזק.
כל שאר הקבוצות הרוויחו, ביטול הקו הקו, מחירי מחירון נמוכים יותר, מהירות העלאה גבוהה יותר, הוזלה של מהירות 5 מגה וכו'.
ובטווח הארוך גם קבוצת המצטרפים החדשים של בזק שרוצים גם אינטרנט וגם קו קל ירוויחו מהעניין.
בטווח הארוך המחירים יחזרו להיות כמו שהם, בכל זאת כלכלה היא סוג של מאזניים הרוצים תמיד לשאוף להיות שווים, ככה שלא משנה מה תעשה בצדדים תמיד זה יתאזן.
לפני ביטול הקו קל, לא משנה כמה ירד מחיר האינטרנט תמיד היית נאלץ להוסיף עוד 25 שקל קו קל מה שהיה מייקר את העניין. בעתיד מחירי האינטרנט ירדו בצורה טבעית ויהיו בסופו של דבר זולים יותר והוגנים יותר כלפי הצרכן.
הקבוצה היחידה שנפגעה מהמהלך בטווח הקצר היא המצטרפים החדשים של בזק הרוצים להצטרף גם לשירותי האינטרנט וגם לשירותי הקו הקל של בזק.
כל שאר הקבוצות הרוויחו, ביטול הקו הקו, מחירי מחירון נמוכים יותר, מהירות העלאה גבוהה יותר, הוזלה של מהירות 5 מגה וכו'.
ובטווח הארוך גם קבוצת המצטרפים החדשים של בזק שרוצים גם אינטרנט וגם קו קל ירוויחו מהעניין.
אני מקווה שלא הולכים לשתוק על המהלך הזה במשרד התקשורת..ובזק האלו עושים לנו עוד טובה עם ה-0.5Mbps העלאה העלובים שהם העלו. אני לא מבין למה משרד התקשורת רדום ולא עושה דבר בנידון בנוגע לקצב העלאה. במקום לכפות על בזק והוט יחס מסויים בין ההורדה לבין העלאה, אף אחד לא עושה כלום.
למה נראה לך שלקוחות עסקיים משלמים הון תועפות על מהירויות סימטריות ואפלאוד גבוה
כי אם בזק יתחילו להציע ללקוח פרטי מהירויות סימטריות ואפלאוד לפי דרישת לקוח
לקוחות עסקיים לא ישלמו משהם משלמים היום וככה בזק והוט יתחילו להפסיד כסף
אז כדי להרוויח הם חוסמים את כל האפלאוד ללקוח פרטי ומשאירים אפלאוד מינימלי
כדי שיוכל לגלוש ואת כל השאר רוחב אפלאוד מוכרים ללקוחות עסקיים במחירי ענק
כמו למשל רשת של 10 ג'יגה ללא מע''מ וללא עלות התקנה עולה סביב 130.000 שח
ואני מזכיר ללא מע''מ
קווים סימטרים כמו של 10 על 10 והלאה מתחילים בערך מ 2500 שח בחודש ללא מע''מ
לא כולל ספק עלות התקנה שהעלות התקנה במהירויות האלה משתנה בהתאם לאתר
לקוח ומיקום של הלקוח
שתבין פעם אני רציתי לקחת בבזק קו של 20 מגה אם אפלאוד של 2 מגה המחיר מתחיל מ 600 שח
שזה לא כולל את העלות של סיסקו שעולה 1000 שח בחיוב זיכוי והתחייבות ל 36 חודשים למרות שאין כבר התחייבויות
עדין בבזק יש במסלול הזה עכשיו תוסיף לזה ספק לעלות תשתית ותראה איזה סכום
וזה אפלאוד של סהכ 2 מגה לא מעבר
כי אם בזק יתחילו להציע ללקוח פרטי מהירויות סימטריות ואפלאוד לפי דרישת לקוח
לקוחות עסקיים לא ישלמו משהם משלמים היום וככה בזק והוט יתחילו להפסיד כסף
אז כדי להרוויח הם חוסמים את כל האפלאוד ללקוח פרטי ומשאירים אפלאוד מינימלי
כדי שיוכל לגלוש ואת כל השאר רוחב אפלאוד מוכרים ללקוחות עסקיים במחירי ענק
כמו למשל רשת של 10 ג'יגה ללא מע''מ וללא עלות התקנה עולה סביב 130.000 שח
ואני מזכיר ללא מע''מ
קווים סימטרים כמו של 10 על 10 והלאה מתחילים בערך מ 2500 שח בחודש ללא מע''מ
לא כולל ספק עלות התקנה שהעלות התקנה במהירויות האלה משתנה בהתאם לאתר
לקוח ומיקום של הלקוח
שתבין פעם אני רציתי לקחת בבזק קו של 20 מגה אם אפלאוד של 2 מגה המחיר מתחיל מ 600 שח
שזה לא כולל את העלות של סיסקו שעולה 1000 שח בחיוב זיכוי והתחייבות ל 36 חודשים למרות שאין כבר התחייבויות
עדין בבזק יש במסלול הזה עכשיו תוסיף לזה ספק לעלות תשתית ותראה איזה סכום
וזה אפלאוד של סהכ 2 מגה לא מעבר
- taoyossi
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5224
- שם מלא: יוסי ביטון
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 93 פעמים
שכל אחד יעשה מה שטוב לו ... יש עוד חברות טובות ומצוינות בשוק עם מחירים בוודאי טובים יותר .....
עוד מעט שיוסר הפיקוח מבזק לחלוטין בכלל יהיה ג'ונגל של איכות ומחיר ....
(לא סתם המניה מזנקת היום ב 5% והמינוף ב 13%)
(לא סתם המניה מזנקת היום ב 5% והמינוף ב 13%)
איזה עוד חברות?taoyossi כתב:שכל אחד יעשה מה שטוב לו ... יש עוד חברות טובות ומצוינות בשוק עם מחירים בוודאי טובים יותר .....
(לא סתם המניה מזנקת היום ב 5% והמינוף ב 13%)...
ההמגבלה של האפלאוד מגיע מצד ספק תשתית שזה הוט ובזק
לספק אין בעיה לספק ללקוח רוחב העלאה נורמלי כמו למשל 014 שלא מגבילה אפלאוד
ספקי תשתית מגבילים פה הבעיה ואין עוד ספק תשתית שנוכל לרכוש ממנו
שירותי תשתית לאינטרנט נורמלי אם רוחב העלאה נורמלי ותקין
וכשיוסר פיקוח מחברת בזק מי נראה לך יהנה מזה? הלקוח הפרטי?
או חברת בזק שתתחיל לחגוג אם מחירים בשמיים ?
המיזם של חברת חשמל רק פקה פקה לא דובים ולא ליער
כשחברת תתחיל לספק תשתית בסיבים אופטים אם מהירויות סימטריות
אנחנו או שנהיה בבית אבות אם טיטול והליכון ופרקינסון או בבית קברות
משיזכה בטוח להנות מתשתית של חברת חשמל זה הילדים שלנו והנכדים
האמת שהמיזם הזה באמת פקה פקה, הנה כתבה מיום ראשון על המיזם הזה: http://www.themarker.com/hitech/1.1686174MrYair כתב:איזה עוד חברות?taoyossi כתב:שכל אחד יעשה מה שטוב לו ... יש עוד חברות טובות ומצוינות בשוק עם מחירים בוודאי טובים יותר .....
(לא סתם המניה מזנקת היום ב 5% והמינוף ב 13%)...
ההמגבלה של האפלאוד מגיע מצד ספק תשתית שזה הוט ובזק
לספק אין בעיה לספק ללקוח רוחב העלאה נורמלי כמו למשל 014 שלא מגבילה אפלאוד
ספקי תשתית מגבילים פה הבעיה ואין עוד ספק תשתית שנוכל לרכוש ממנו
שירותי תשתית לאינטרנט נורמלי אם רוחב העלאה נורמלי ותקין
וכשיוסר פיקוח מחברת בזק מי נראה לך יהנה מזה? הלקוח הפרטי?
או חברת בזק שתתחיל לחגוג אם מחירים בשמיים ?
המיזם של חברת חשמל רק פקה פקה לא דובים ולא ליער
כשחברת תתחיל לספק תשתית בסיבים אופטים אם מהירויות סימטריות
אנחנו או שנהיה בבית אבות אם טיטול והליכון ופרקינסון או בבית קברות
משיזכה בטוח להנות מתשתית של חברת חשמל זה הילדים שלנו והנכדים...
כמו שאתה רואה, יש דחייה לא מוגבלת. כבר מיוני 2010 אמרו שהם יתחילו לרשת בקרוב את המדינה בסיבים אופטיים, כבר עברו כמעט שנתיים מאז ושום דבר לא יצא לפועל. הכל בישראל זז לאט, זה מעצבן.
בתאכלס זה נראה כאילו שלמשרד התקשורת לא אכפת שהם דופקים את הלקוחות הפרטיים עם מהירות העלאה מחפירה. אם לא היו ישנים שם, כבר מזמן היו כופים על בזק והוט לתת יחס מסויים בין מהירות ההורדה לבין מהירות העלאה (למשל יחס של 10% - הורדה 50Mbps, העלאה 5Mbps)
אבל משרד התקשורת רדום ולא עושה דבר בנוגע לקצב העלאה. משרד התקשורת מסתמך על המיזם של חברת החשמל, שעכשיו לפי הכתבה, רואים טוב מאוד איפה העתיד של המיזם הזה..