המרת אותות וידאו ברסיברים.
-
Eli_HiFi
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 119
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
הנני עומד לפני רכישה של רסיבר קולנוע בייתי.
אני מעונין לרכוש אחד משני דגמים
1 . דנון 4306
2 . רוטל 1065
יכולות ההמרה של הדנון מבחינת אותות הוידאו עולות לעין שיעור על אלו הקימים (אם בכלל)
ברוטל.
אולם בשילוב עם הרמקולים שלי אני אוהב יותר את איכות הצליל של הרוטל (הרמקולים הקדמיים הם B&W 804)
ולכן אני מעדיף אותו על פני הדנון.
שאלותיי הן:
1.האם ישנה איזו שהיא "קופסה" חיצונית המסוגלת לבצע את כל ההמרות וידאו אותם יודע לעשות הדנון (מצורפת תמונה עם יכולות ההמרה)
2. מה ההבדל בין 1080I ל 720P
3. אשמח לקבל הסבר קצר מהן כל המספרים המצוינים בתמונה המצורפת.
אני מעונין לרכוש אחד משני דגמים
1 . דנון 4306
2 . רוטל 1065
יכולות ההמרה של הדנון מבחינת אותות הוידאו עולות לעין שיעור על אלו הקימים (אם בכלל)
ברוטל.
אולם בשילוב עם הרמקולים שלי אני אוהב יותר את איכות הצליל של הרוטל (הרמקולים הקדמיים הם B&W 804)
ולכן אני מעדיף אותו על פני הדנון.
שאלותיי הן:
1.האם ישנה איזו שהיא "קופסה" חיצונית המסוגלת לבצע את כל ההמרות וידאו אותם יודע לעשות הדנון (מצורפת תמונה עם יכולות ההמרה)
2. מה ההבדל בין 1080I ל 720P
3. אשמח לקבל הסבר קצר מהן כל המספרים המצוינים בתמונה המצורפת.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
1. לגבי המרות, בד"כ לא זקוקים לכאלה המרות. לאילו המרות אתה באמת זקוק? איזה מסך יש לך?
2. 720P = כלומר 720 שורות ב-מצב PROGRESSIVE
1080I = זה 1080 שורות במצב INTERLACED
ממליץ בחום על קריאת החומר על INTERLACED ו-PROGRESSIVE (יש מילון מונחים וכן מאמרים בתחום).
שני הפורמטים הללו הם בעצם פורמטי תמונה HDTV. יש עוד כמה, אבל יותר חשוב להבין איזה תצוגה יש לך בכדי להמשיך.
2. 720P = כלומר 720 שורות ב-מצב PROGRESSIVE
1080I = זה 1080 שורות במצב INTERLACED
ממליץ בחום על קריאת החומר על INTERLACED ו-PROGRESSIVE (יש מילון מונחים וכן מאמרים בתחום).
שני הפורמטים הללו הם בעצם פורמטי תמונה HDTV. יש עוד כמה, אבל יותר חשוב להבין איזה תצוגה יש לך בכדי להמשיך.
-
Eli_HiFi
- חבר פעיל מאוד

עופר,
נכון להיום אין לי צורך בהמרות כיון שכיום אני משתמש בטושיבה "29 100 הרץ.
מקווה שתוך שנה אוכל לרכוש פלסמה וארצה לראות בה בפורמט הגבוה והטוב ביותר, לכן אינני רוצה לבצע כיום רכישה של רסיבר שיגביל אותי בביצועי הוידאו.
זו הסיבה ששאלתי האם קיימת יחידה חיצונית היודעת להמיר את כל האותות כמו בדוגמא ששלחתי?
היום אני משתמש בחיבור Componnent בין הוידאו לטלויזיה ובחיבור Svidio בין הוידאו לטלויזיה. והבנחה שהם ישארו הייתי רוצה להמיר אותם ל HDMI כאשר תגיעה הפלסמה.
נכון להיום אין לי צורך בהמרות כיון שכיום אני משתמש בטושיבה "29 100 הרץ.
מקווה שתוך שנה אוכל לרכוש פלסמה וארצה לראות בה בפורמט הגבוה והטוב ביותר, לכן אינני רוצה לבצע כיום רכישה של רסיבר שיגביל אותי בביצועי הוידאו.
זו הסיבה ששאלתי האם קיימת יחידה חיצונית היודעת להמיר את כל האותות כמו בדוגמא ששלחתי?
היום אני משתמש בחיבור Componnent בין הוידאו לטלויזיה ובחיבור Svidio בין הוידאו לטלויזיה. והבנחה שהם ישארו הייתי רוצה להמיר אותם ל HDMI כאשר תגיעה הפלסמה.
אלי.
-
Eli_HiFi
- חבר פעיל מאוד

אמבר.
כן האזנתי לימהה 2600, אין לו מתחרים בתחום הקולנוע הבייתי אולם לטעמי הדנון והרוטל שהזכרתי נשמעים טוב יותר בסטריאו
עם הרמקולים שלי.
לדעתי הימהה 2600 ניתן להשואה לדנון 3806
ואילו בסטריאו הרוטל וה 4306 עולים על שניהם.
כן האזנתי לימהה 2600, אין לו מתחרים בתחום הקולנוע הבייתי אולם לטעמי הדנון והרוטל שהזכרתי נשמעים טוב יותר בסטריאו
עם הרמקולים שלי.
לדעתי הימהה 2600 ניתן להשואה לדנון 3806
ואילו בסטריאו הרוטל וה 4306 עולים על שניהם.
אלי.