ב-Windows 8 העתיד לצאת באופן רשמי לקראת סוף השנה, ואת גירסת הבטא שלו כבר ניתן להוריד ולבדוק בימים אלה, ישנו פיצ'ר חדש ומעניין הנקרא Storage Spaces.בבלוג הרשמי של קבוצת המוצר (וגם בסיקור נוסף כאן), הפיצ'ר מתואר בפירוט ועם דוגמאות. ה-Storage Spaces מאפשר להגדיר מערך של כמה כוננים קשיחים כ-Drive אחד, וכל זאת נעשה בתוכנה. הוא כולל גם מימוש מלא של שרידות עם כל יכולות הגמישות והדינמיות האפשריות:לא דורש חומרה ייעודית, רק מחשב סטנדרטי עם חיבורים לפי הצורך של SATA / USB וכו (עובד גם עם כוננים חיצ ...
זה היה תיק פלילי לעשות את זה בגרסאות הקודמות. יש לי Windows XP שהשרידות שלו גורמת לכך שאחרי הפסקת חשמל המחשב לא שמיש בערך 4 שעות בגלל העומס של השרידות...
לדוגמא, יש לי כיום דיסק עם מערכת הפעלה ועוד 4 דיסקים עם מידע.
האם ניתן למשל להוסיף דיסק נוסף ולהסב את הכל (או רק את הדיסקים עם המידע) ל RAID וכל זה ללא פירמוט של הדיסקים?
לא חושב. האמת שזה לא ממש יצא להם מוצלח. לדעתי השלב הבא של מיקרוסופט הוא להתחיל ולתת דיסק שקוף בענן. לא ברור לי למה הם לא עושים את זה כבר עכשיו - למטרת גיבוי מלא ואינקרמנטלי של המחשב והתכנים.
פייי איזה פיצ'ר פצצה
אהבתי סוף סוף מייקרוסופט מוסיפה משהו שימושי בהחלט
שזה גם מוריד את הצורך בשרת NAS אלה פשוט לקנות הארד דיסקים
להוסיף למחשב ופיניטו לא קומדיה
Adix כתב:לדוגמא, יש לי כיום דיסק עם מערכת הפעלה ועוד 4 דיסקים עם מידע.
האם ניתן למשל להוסיף דיסק נוסף ולהסב את הכל (או רק את הדיסקים עם המידע) ל RAID וכל זה ללא פירמוט של הדיסקים?
...
לדעתי התשובה היא כן. אני מניח שמה שתעשה זה שאתה מתחיל עם הכונן הקשיח הנוסף כמערך של כונן אחד ומתחיל להעתיק אליו תוכן מכונן ישן ראשון. לאחר שסיימת, אתה מפרמט את הכונן הישן הראשון, מצרף אותו למערך (ועכשיו יש 2 כוננים במערך) ומעתיק אליו חומר מהכונן הישן השני, וכך הלאה. הכונן הישן האחרון כבר ישמש ככונן הנוסף למערך בשביל לממש יתירות מסוג N+1.
Adix, אתה תתחיל עם דיסק אחד ותגדיר אותו כ- Storage Pool.
בתוך ה-Pool תגדיר Storage Space ככונן. מכיוון שיש לך רק דיסק אחד בפנים, תוכל להגדיר אותו רק ללא Parity או N+1, N+2. כלומר, אחסון פשוט.
לאחר שתוסיף עוד דיסקים, אם תרצה לבצע Parity או N+1, תצטרך להגדיר כונן חדש שהוא כונן עם PARITY ואז להתחיל להעביר אליו את כל המידע מהכונן הקודם שהוגדר ללא.
תהליך קצת מתיש, אבל אני לא רואה הרבה ברירה.
וכל זה בהנחה שאפשר להגדיר Pool עם כונן אחד בלבד. אני עוד לא סגור על הנושא.
אני התכוונתי השבוע בכל מקרה לנסות להעביר את הספרית סדרות שלי למאגר כזה (ולהתקין גם חלונות 8 ).
אני אדווח על כך באתר.
לא חושב. האמת שזה לא ממש יצא להם מוצלח. לדעתי השלב הבא של מיקרוסופט הוא להתחיל ולתת דיסק שקוף בענן. לא ברור לי למה הם לא עושים את זה כבר עכשיו - למטרת גיבוי מלא ואינקרמנטלי של המחשב והתכנים.
...
מה שמזכיר לי שיש לי כמה הזמנות ל-Bitcasa - בקשות בפרטי אם מישהו מעוניין
Adix כתב:לדוגמא, יש לי כיום דיסק עם מערכת הפעלה ועוד 4 דיסקים עם מידע.
...
לא אתה כונן מסוג Storage Space הוא בפורמט מיוחד משלו... תצטרך להגדיר כונן כזה ולהעביר את המידע אליו ידנית.
oferlaor כתב:
לדעתי השלב הבא של מיקרוסופט הוא להתחיל ולתת דיסק שקוף בענן. לא ברור לי למה הם לא עושים את זה כבר עכשיו - למטרת גיבוי מלא ואינקרמנטלי של המחשב והתכנים.
...
רעיון נחמד, רק תזכור שאנחנו מדברים פה על שטחי אחסון בגדלים אחרים לגמרי ממה ששאנחנו מכירים בעולם היום. כרגע אף אחד לא מסוגל לספק סדרי גודל כאלה (לדוגמא להקצות 1T פר משמתמש חלונות שירצה את השירות הזה)
כן. אני משתמש בזה בחודשיים האחרונים (מאז שיצא גרסת ה-RTM).
יש לי ב-Pool ארבעה הארד דיסקים. 3 של 2 טרה ואחד של טרה.
ה-Storage אצלי הוא של Parity ומשמש לאחסון סרטים, סדרות, תמונות ווידאו משפחתי.
מבדיקות שעשיתי ה-Parity איטי יותר בכתיבה, כך שאם מה שחשוב לך זה קצב כתיבה אז תשתמש ב-Simple או Mirror.
רק ששים לב. שימוש ב-Simple יקשה עליך אחר כך להחליף דיסקים קשיחים במידה ותרצה להגדיל את האחסון שלך כי אין עדיין שיטה קלה להגיד לו לרוקן דיסק אחד ולהעביר את המידע ממנו לאחרים.
העברת כל הדיסקים שהיו לי לאחסון החדש לקח הרבה זמן. התחלתי בלהוסיף דיסק קשיח אחד חדש וריק, ואז העתקתי את המידע מאחד הדיסקים הקיימים אליו כשה-Storage מוגדר כ-Simple.
אחר כך כל דיסק שהתרוקן הוספתי ל-Pool וכשהיו לי 3 דיסקים ב-Pool הגדרתי אחסון Parity חדש והעברתי את כל ה-simple אליו. הכתיבה ל-Parity שהיא יותר איטית גרמה לכך שזה ימשך כ-12 שעות.
מאז המערכת בשימוש אצלי. אין לי הערות מיוחדות. מאוד נוח לעבוד עם זה. מתוך ה-6.36TB יש לי כ-4.25TB אחסון ( כי ה-Parity לוקח מקום משל עצמו).
אשמח לענות על שאלות אם יש לך כאלה.
אתה הראשון כאן שממש השתמש בזה, ועוד במערך עם parity הכולל כוננים בעלי גודל מעורב.
אני מבין ממה שכתבת שבגדול אתה ממליץ להשתמש בזה ואין עם זה בעיות.
תודה על השיתוף.
בגדול כן.
רק לשים לב שהוא איטי בכתיבה עם parity.
גם חסר שם יכולת לפיזור מחדש של מידע. כלומר, אם יגמר לי המקום ואני אוסיף עוד כונן אז הוא ישאר ריק ושאר הכוננים מלאים. וזה לא יעזור לי מבחינת כתיבה כי כל מידע חדש צריך לכתוב ל-3 כוננים בשביל סיבית ה parity.
בקיצור, לא מושלם עדיין. אבל זו סנונית ראשונה ולדעתי מהר מאוד יגיעו פתרונות לחוסרים הקיימים.
כן, נקווה שהם יעדכנו בהמשך עם תיקונים ואופטימיזציות שיאפשרו ביצועים מהירים יותר...
בכל מקרה, על חשבון הביצועים מרוויחים כאן גמישות בלתי רגילה - הגדלה דינמית של מערכי כוננים, אפשרות לעבוד עם כוננים בגודל שונה, והכל בעזרת ממשק גרפי ונוח.