אום, נצילות ומה שבינהם...
לרסיוור אין התנגדות...
כל רמקול בנוי לפי נתונים של עכבה ונצילות
מבלי להכנס יותר מדי למספרים (מי שרוצה שיכנס..)של SPL ו1W למטר
הווה אומר אם תזרים לרמקול עוצמה של 1 W ממרחק מטר אחד תקבל את הנצילות שלו כמו 90DB או כל נתון מוצהר אחר
ככל שהנתון גבוה יותר הרמקול נציל יותר
הווה אומר אין צורך בהגברה חזקה מידי על מנת להניע אותו....
וההיפך..
לגבי עכבה -ככל שהעכבה שלו נמוכה יותר כמו 4-6 אום לדוגמא
יצטרך הרסיוור לעבוד קשה יותר ולתת יותר זרם על מנת להשיג אותם נתונים של עוצמה מרמקול עם עכבה גבוהה יותר כמו
8 אום וכו....
הווה אומר אם תזרים לרמקול עוצמה של 1 W ממרחק מטר אחד תקבל את הנצילות שלו כמו 90DB או כל נתון מוצהר אחר
וההיפך..
יצטרך הרסיוור לעבוד קשה יותר ולתת יותר זרם על מנת להשיג אותם נתונים של עוצמה מרמקול עם עכבה גבוהה יותר כמו
8 אום וכו....
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78907
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
אתה יכול לפרט קצת יותר מה זה "להניע" ?ADICT כתב:לרסיוור אין התנגדות...
וההיפך..
8 אום וכו.......
למה אני חייב להניע אותו?
ועד כמה להניע אותו?
(בסוף הוא גם נוסע)
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17929
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
"להניע" = לגרום לממברנה לזוז פנימה והחוצה על מנת שתוכל לשמוע צליל.Moshe_L כתב:אתה יכול לפרט קצת יותר מה זה "להניע" ?ADICT כתב:לרסיוור אין התנגדות...
וההיפך..
8 אום וכו.......
למה אני חייב להניע אותו?
ועד כמה להניע אותו?
(בסוף הוא גם נוסע)...
הבנתי שהפוך, החוצה ופנימה in phase, עדיף על out of phase. למרות שלא האזנתי להבדלים עדיין.istarmini כתב:"להניע" = לגרום לממברנה לזוז פנימה והחוצה על מנת שתוכל לשמוע צליל.Moshe_L כתב:אתה יכול לפרט קצת יותר מה זה "להניע" ?ADICT כתב:לרסיוור אין התנגדות...
וההיפך..
8 אום וכו.......
למה אני חייב להניע אותו?
ועד כמה להניע אותו?
(בסוף הוא גם נוסע)......
אז אתה אומר ש 3 וואט מספיק למרחק של 3 מטר כדי להפעיל את הרמקול, ומעבר ל 3 וואט אין צורך בכלל?
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
in phase בד"כ עדיף אבל נראה לי שנתפסת לסמנטיקה ויואב לא התכוון שתיקח אותו באופן כ"כ מילולי...
האמת היא שבאמת שאין טעם להיכנס לדיון על וואטים כי הוא תיאורטי מאוד וטיפה מסובך ובסופו של דבר הרבה יותר חשוב שתהנה מהרמקולים וההגברה שמשודכת אליהם ושהם יהיו לטעמך מאשר שתבין כיצד בדיוק הפיזיקה של גלי הקול שמייצרים הרמקולים מתקשרת לפיזיקה של הזרם החשמלי שמוזן לתוכם ע"י המגבר...
ב-99.99% מהמקרים, לא צריך לחפור יותר מדי בפיזיקה כדי להפנים שיש להתאים את עכבת המגבר לעכבת הרמקול, ושיש לקחת בחשבון במידת מה את נצילות הרמקול כשבוחרים מגבר - בגדול כמעט כל שילוב של רמקול עם מגבר ייתן לך סאונד, והרבה יותר חשוב שהגוון שלו יהיה לטעמך מאשר שהעוצמה שלו תתאים לסטנדרט תיאורטי כלשהו (תכל'ס, רק צריך לדאוג לא להתאים רמקול סופר איכותי ו/או עוצמתי לרסיבר בסיסי ביותר ולהיפך...)
האמת היא שבאמת שאין טעם להיכנס לדיון על וואטים כי הוא תיאורטי מאוד וטיפה מסובך ובסופו של דבר הרבה יותר חשוב שתהנה מהרמקולים וההגברה שמשודכת אליהם ושהם יהיו לטעמך מאשר שתבין כיצד בדיוק הפיזיקה של גלי הקול שמייצרים הרמקולים מתקשרת לפיזיקה של הזרם החשמלי שמוזן לתוכם ע"י המגבר...
ב-99.99% מהמקרים, לא צריך לחפור יותר מדי בפיזיקה כדי להפנים שיש להתאים את עכבת המגבר לעכבת הרמקול, ושיש לקחת בחשבון במידת מה את נצילות הרמקול כשבוחרים מגבר - בגדול כמעט כל שילוב של רמקול עם מגבר ייתן לך סאונד, והרבה יותר חשוב שהגוון שלו יהיה לטעמך מאשר שהעוצמה שלו תתאים לסטנדרט תיאורטי כלשהו (תכל'ס, רק צריך לדאוג לא להתאים רמקול סופר איכותי ו/או עוצמתי לרסיבר בסיסי ביותר ולהיפך...)
אני מודה ליואב על תשובתו, בעזרתה הבנתי את שאלתי והסקתי מכך שעל פי דיוקו של יואב שהרמקול מתנהג כך כסטנדרט, אפשר להתקדם מעט...epony כתב:in phase בד"כ עדיף אבל נראה לי שנתפסת לסמנטיקה ויואב לא התכוון שתיקח אותו באופן כ"כ מילולי...![]()
ב-99.99% מהמקרים, לא צריך לחפור יותר מדי בפיזיקה כדי להפנים שיש להתאים את עכבת המגבר לעכבת הרמקול, ושיש לקחת בחשבון במידת מה את נצילות הרמקול כשבוחרים מגבר - בגדול כמעט כל שילוב של רמקול עם מגבר ייתן לך סאונד, והרבה יותר חשוב שהגוון שלו יהיה לטעמך מאשר שהעוצמה שלו תתאים לסטנדרט תיאורטי כלשהו (תכל'ס, רק צריך לדאוג לא להתאים רמקול סופר איכותי ו/או עוצמתי לרסיבר בסיסי ביותר ולהיפך...)...
אני ניסיתי להבין כמה הגברה אני צריך בכלל, אבל כנראה שאין מנוס ממבחן מעשי... לפי מה שאני מבין.
רגע רגע הצלחת לבלבל אותי, איך נצילות הרמקול צריכה להשפיע על בחירת מגבר?
- epony
- חבר במועדון 10K

נצילות נמוכה מ-87 דציבל ראוי שתילקח בחשבון ביחד עם העכבה הנומינלית של הרמקול לכשבאים לבחור מגבר מתאים...
- epony
- חבר במועדון 10K

ידידי, צא התיאוריה וכנס לפרקטיקה - לך לחנות מתמחה עם כמה קטעי מוזיקה וסרטים שאתה אוהב ומכיר היטב ותתאפס על רמקולים שנשמעים לך טוב, ועל שילוב עם רסיבר שעושה לך את זה, במקום להתייסר בכל מיני תרחישי "מה אם" בדיוניים..!