ליפני כשנה ומחצה היתענינתי במסכים גדולים. יצא לי ליראות פלאזמות ומקרנים אחוריים של מספר רב של חברות. התמקדתי ב50 אינטש בערך ובמחיר של עד כ 5000 יורו.
בסופו של דבר הגעתי למסקנה שלמקרן אחורי של סמסונג שעובד על DLP יתרונות רבים.(SP50L7HX) לפי אמות המידה שלי ראו בו "טוב" יותר מכל שאר הפלאזמות שבחנתי.
היתרון הבולט- לא רואים פיקסלים. גם מימרחק מטר וחצי. מה שמאפשר במסך גדול ליראות מיקרוב. והרי כדי ליראות גדול קונים מסך גדול... לדעתי..
חוץ מיזה התמונה מ DVD ניראת פשוט טובה. בחיבור לממיר DVB-T האיכות פחותה כמובן ותלויה באיכות השידור של התחנה. (נידמה לי)
החסרונות הידועים הם: אם מזיזים מהר את הראש (דבר שבאופן טיבעי ממעטים לעשות) יש אפקט קשת קטן.
יש אנשים הרגישים ל DLP שגורם להם לכאבי ראש.
מהצדדים רואים גרוע. צריכים לשבת מול או בזוית קטנה הצידה. (דבר שמימילא רובנו עושים עם ובלי הסוויט פוינט של הסטראו).
מיכיוון שממעטים לכתוב על מקרנים אחוריים כאלטרנטיבה אני רוצה לישאול: האים הפלאזמות המשווקות במחיר ראלי היום מצוידות בטכניקות טובות יותר מליפני שנה ומחצה? כלאמר היום הייתי אני, שהעדפתי ליפני שנה וחצי מקרן אחורי, מעדיף פלאזמה?
מן הסתם הכותבים כאן בוחנים את הפלאזמות בפרמטרים שאני לא בחנתי. האם שם ההבדל בן פלאזמה למקרן אחורי?
תודה
האים מהווה מקרן אחורי אלטרנטיבה לפלסמה או LCD?
-
ramkol
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3075
- MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
ציינת בעצמך את החסרונות של הקרנה אחורית (דורשים החשכה, זוית צפיה מוגבלת, אפקט הקשתות ב-DLP וכו').
מעבר לזה, הם נותנים גודל במחיר יחסית נמוך שזה היתרון העיקרי שלהם.
זה פתרון שהוא בין פלזמה/LCD לבין מקרן קידמי , במובן של איכות מול גודל תמונה ומחיר סביר.
האם פלזמות השתפרו בשנה וחצי האחרונות? - בהחלט !
מעבר לזה, הם נותנים גודל במחיר יחסית נמוך שזה היתרון העיקרי שלהם.
זה פתרון שהוא בין פלזמה/LCD לבין מקרן קידמי , במובן של איכות מול גודל תמונה ומחיר סביר.
האם פלזמות השתפרו בשנה וחצי האחרונות? - בהחלט !
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78949
- שם מלא: עפר לאור
DVBT זה ניסיוני כרגע, אסור להתייחס לזה כאומדן כלשהו של איכות תמונה!
הטכנולוגיה הזו מתה, זה רק עניין של זמן עד שיקברו אותה.
מצד שני, בשנה האחרונה היא עברה מהפכות די דרמטיות. לא המון מכשירים ברמה הגבוהה של RPTV (טלויזיה הקרנה אחורית) הגיעו בפועל לארץ, אבל בהחלט הגיעו סוף סוף מכשירים מרשימים מכמה חברות (בין היתר סמסונג).
ל-DLP יש חסרונות, והקרנה אחורית לא מעלימה אותן. מצד שני, אפשר להגיע לדגלים משמעותית גדולים מפלאזמה במחיר מצויין. בארץ המחירים עדיין יקרים, כך שהיתרון של העלות איננה משחקת יותר מדי תפקיד. בתחום אורך החיים, מסך כזה חי פחות והוא פחות אמין מפלאזמה או LCD (פשוט בגלל שילוב של הכובד והדיוק הדרוש של האלמנטים בו). כמובן שגם החלפת מנורה זה סיפור, בדיוק כמו עם מקרן רגיל.
אישית, אלא אם כן אתה ממש מתלהב, לא הייתי רץ יותר מדי בהתלהבות עם העניין הזה. תוודא שהשוואת מסך LCD או פלאזמה דומה עם בדיוק אותו חומר שראית איתו עם המקרן האחורי!!!
הטכנולוגיה הזו מתה, זה רק עניין של זמן עד שיקברו אותה.
מצד שני, בשנה האחרונה היא עברה מהפכות די דרמטיות. לא המון מכשירים ברמה הגבוהה של RPTV (טלויזיה הקרנה אחורית) הגיעו בפועל לארץ, אבל בהחלט הגיעו סוף סוף מכשירים מרשימים מכמה חברות (בין היתר סמסונג).
ל-DLP יש חסרונות, והקרנה אחורית לא מעלימה אותן. מצד שני, אפשר להגיע לדגלים משמעותית גדולים מפלאזמה במחיר מצויין. בארץ המחירים עדיין יקרים, כך שהיתרון של העלות איננה משחקת יותר מדי תפקיד. בתחום אורך החיים, מסך כזה חי פחות והוא פחות אמין מפלאזמה או LCD (פשוט בגלל שילוב של הכובד והדיוק הדרוש של האלמנטים בו). כמובן שגם החלפת מנורה זה סיפור, בדיוק כמו עם מקרן רגיל.
אישית, אלא אם כן אתה ממש מתלהב, לא הייתי רץ יותר מדי בהתלהבות עם העניין הזה. תוודא שהשוואת מסך LCD או פלאזמה דומה עם בדיוק אותו חומר שראית איתו עם המקרן האחורי!!!