iGo primo היא תכנת ניווט מורכבת ומלאה בתכונות. זה גם לפעמים החסרון העיקרי שלה. עפר לאור בדק את האייגו בחופשת הפסח. ביקורת.
שרשור תגובות: iGo primo החדשה. ניווט הארד-קור
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78864
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 787 פעמים
- קיבל תודות: 5392 פעמים
למאמר: iGo primo החדשה. ניווט הארד-קור

iGo primo היא תכנת ניווט מורכבת ומלאה בתכונות. זה גם לפעמים החסרון העיקרי שלה. עפר לאור בדק את האייגו בחופשת הפסח. ביקורת.
- EliHaboosh
- עורך ראשי HTMobile

- תגובות: 3321
- נתן תודות: 137 פעמים
- קיבל תודות: 847 פעמים
ביקורת מעולה וממצה
אלי חבוש
סקירה מעולה.
עם זאת, הבעיה העיקרית של iGO היא דווקא בחירת המסלולים שלה.
בדקתי אותה מספר פעמים מול איתורן ומול waze, והיא בדר"כ בחרה במסלול האיטי ביותר מבין שלוש התוכנות. עד כמה שהצלחתי להבין היא פשוט מסתכלת על המהירות המותרת בכביש וכך מחשבת את המסלול הקצר ביותר מבחינת מרחק ומהירות כביש, תוך התחשבות במספר דיווחי תנועה שהיא מקבלת. הבעיה היא, שבעיקר בתוך עיר, הרבה פעמים התנועה איטית הרבה יותר מהמהירות המותרת, למרות שזה לא פקק שמקבל דיווח תנועה.
פעם אחר פעם היא התעקשה ללכת במסלול איטי בתוך העיר, במקום להשתמש בכביש העוקף.
את איתורן לא הצלחתי לגמרי להבין. אולי היא מתחשבת גם ברמזורים ולכן המסלול שלה קצת טוב יותר בדר"כ מ-iGO.
מה שכן, iGO טובה יותר בכל הנוגע להתמצאות בשטח בלתי מוכר, ואפשרויות החיפוש בה נוחות יותר לטעמי.
בדקתי אותה מספר פעמים מול איתורן ומול waze, והיא בדר"כ בחרה במסלול האיטי ביותר מבין שלוש התוכנות. עד כמה שהצלחתי להבין היא פשוט מסתכלת על המהירות המותרת בכביש וכך מחשבת את המסלול הקצר ביותר מבחינת מרחק ומהירות כביש, תוך התחשבות במספר דיווחי תנועה שהיא מקבלת. הבעיה היא, שבעיקר בתוך עיר, הרבה פעמים התנועה איטית הרבה יותר מהמהירות המותרת, למרות שזה לא פקק שמקבל דיווח תנועה.
את איתורן לא הצלחתי לגמרי להבין. אולי היא מתחשבת גם ברמזורים ולכן המסלול שלה קצת טוב יותר בדר"כ מ-iGO.
מה שכן, iGO טובה יותר בכל הנוגע להתמצאות בשטח בלתי מוכר, ואפשרויות החיפוש בה נוחות יותר לטעמי.
שלום רבקרמריקה כתב:סקירה מעולה.
מה שכן, iGO טובה יותר בכל הנוגע להתמצאות בשטח בלתי מוכר, ואפשרויות החיפוש בה נוחות יותר לטעמי....
בדוק בהגדרות התוכנה:
תפריט>עוד>הגדרות>הגדרות מסלול>שיטת תכנון מסלול>מהיר
שבוע טוב
IGO PRIMO APP
שלום רב
1. לחצן היציאה מהתוכנה הוסר עקב דרישה חד משמעית של אפל .
כל תוכנות הניווט באפסטור החדשות יוחסרו לחצן יציאה ( לדברי אפל).
2. מבנה התפריטים כלל לא מסובך , הוא משתמש בסכימת תפריטים ״ מתקדמת״ , אם יעבור דרך מסך ההגדרות לסכימות - ״קלאסי״ או ״פשוט״ , הכל יהיה הרבה יותר נוח.
3. חשוב לציין שבתוכנה שלנו אין צורך באינטרנט בח"ול
שבוע טוב
2. מבנה התפריטים כלל לא מסובך , הוא משתמש בסכימת תפריטים ״ מתקדמת״ , אם יעבור דרך מסך ההגדרות לסכימות - ״קלאסי״ או ״פשוט״ , הכל יהיה הרבה יותר נוח.
שבוע טוב
- hm32hm
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 892
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 54 פעמים
יפה.
מה שלא מובן לי למה ה igo primo lite israel צריכה לתפוס מעל 1 GB - כמעט כמו המפה וכמות הנתונים ב igo primo america הגדולה שמבקשת אחסון של 1.3 GB. ועוד יותר מוזר זה שהגרסה הישראלית בתשלום בגודל 0.5 GB בלבד - הרי אמורים לשלם על יותר תוכן או פונקציונליות לא ???
מה שלא מובן לי למה ה igo primo lite israel צריכה לתפוס מעל 1 GB - כמעט כמו המפה וכמות הנתונים ב igo primo america הגדולה שמבקשת אחסון של 1.3 GB. ועוד יותר מוזר זה שהגרסה הישראלית בתשלום בגודל 0.5 GB בלבד - הרי אמורים לשלם על יותר תוכן או פונקציונליות לא ???
שלום שאלה במקום ..hm32hm כתב:יפה.
מה שלא מובן לי למה ה igo primo lite israel צריכה לתפוס מעל 1 GB - כמעט כמו המפה וכמות הנתונים ב igo primo america הגדולה שמבקשת אחסון של 1.3 GB. ועוד יותר מוזר זה שהגרסה הישראלית בתשלום בגודל 0.5 GB בלבד - הרי אמורים לשלם על יותר תוכן או פונקציונליות לא ???...
אנחנו מחכים לעדכון לגרסת הלייט שמיועד לצאת כל יום בעדכון זה "משקל " התוכנה יהיה פחות מחצי
שבוע טוב
רכשתי לפני שנתיים בערך את הגרסה לאייפון של iGo אולם כמעט מעולם לא השתמשתי בה. העדפתי את Waze למרות (או בזכות) שהיא בעלת הרבה פחות אפשרויות:
1. עליה מהירה (זאת אומרת, מרגע לחיצה על האפליקציה עד להתחלת ניווט). ב-Waze, הטעינה, הגעה לחלון בחירת יעד, ובחירת היעד עצמו הרבה יותר מהירים. נראה שהם הקדישו מחשבה לנקודה חשובה זו.
2. הממשק של התפריטים ב-Waze דומה לשאר התפריטים באייפון. זה מקל על המשתמש, מאפשר אנימציה מהירה וניהול שטח מסך טוב יותר. ב-iGo יש אפשרות להפעלת "אנימצית תפריטים" (ברירת המחדל היא ללא אנימציה), כנראה בגלל הכבדות שלהם. בכלל, החוויה ב-iGo יותר איטית מ-Waze.
3. כל הרעיון שהתוכנה כוללת את המפה ממש לא קוסם לי. אני לא מרוצה שכל עדכון דורש הורדה של מאות מגה בייטים. גם לא אכפת לי שישתמש בחבילת דאטה בשביל להוריד מסלולים (סמארטפון ללא חבילת דאטה הוא לא ממש סמארטפון). 95% מהניווטים מתרחשים בארץ - לפני נסיעה לחו"ל אשקול להוריד מפות.
ועוד לא נכנסתי לכל הנושא ש-Waze מתעדכנת במהירות בפקקי תנועה וכו'...
ברגע האמת, כשהאצבע צריכה לבחור אם ללחוץ Waze או iGo - היא בוחרת Waze, כי כל מה שאני רוצה זה להתחיל לנסוע ליעד במינימום זמן, מינימום לחיצות, ומינימום תפריטים. למרות כל זאת, אחרי הביקורת של עופר נראה לי שאתן עוד צ'אנס ל-iGo.
1. עליה מהירה (זאת אומרת, מרגע לחיצה על האפליקציה עד להתחלת ניווט). ב-Waze, הטעינה, הגעה לחלון בחירת יעד, ובחירת היעד עצמו הרבה יותר מהירים. נראה שהם הקדישו מחשבה לנקודה חשובה זו.
2. הממשק של התפריטים ב-Waze דומה לשאר התפריטים באייפון. זה מקל על המשתמש, מאפשר אנימציה מהירה וניהול שטח מסך טוב יותר. ב-iGo יש אפשרות להפעלת "אנימצית תפריטים" (ברירת המחדל היא ללא אנימציה), כנראה בגלל הכבדות שלהם. בכלל, החוויה ב-iGo יותר איטית מ-Waze.
3. כל הרעיון שהתוכנה כוללת את המפה ממש לא קוסם לי. אני לא מרוצה שכל עדכון דורש הורדה של מאות מגה בייטים. גם לא אכפת לי שישתמש בחבילת דאטה בשביל להוריד מסלולים (סמארטפון ללא חבילת דאטה הוא לא ממש סמארטפון). 95% מהניווטים מתרחשים בארץ - לפני נסיעה לחו"ל אשקול להוריד מפות.
ברגע האמת, כשהאצבע צריכה לבחור אם ללחוץ Waze או iGo - היא בוחרת Waze, כי כל מה שאני רוצה זה להתחיל לנסוע ליעד במינימום זמן, מינימום לחיצות, ומינימום תפריטים. למרות כל זאת, אחרי הביקורת של עופר נראה לי שאתן עוד צ'אנס ל-iGo.
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78864
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 787 פעמים
- קיבל תודות: 5392 פעמים
gpsmore
בכל המצבים יש פשוט יותר מדי אפשרויות. לדוגמא, כל נושא ההתראות צריך היה להיות מנוהל פשוט יותר. במצב בסיסי הוא עובד בדיוק כמו במצב המתוחכם - קרי: יש יותר מדי אופציות (זה צריך היה להגיע עם התראות צפצופים כבויות פרט למצלמות כאשר המהירות מעל המותרת, למשל).
נושא נוסף הוא מספר הלחיצות על המסך שנדרשות בשביל לנווט ליעד כלשהו. אני מעדיף את המקלדת המובנית (סה"כ שאר התוכנות משתמשות בה) ובשילוב עם האפשרויות הרבות זה פשוט תהליך ארוך מדי לנווט למקום כלשהו.
לגבי ההסרה של הכפתור, אז לא הבנתי מה הפיתרון של יציאה מהאפליקציה - היא ממשיכה לנווט לי מהכיס גם אחרי שהגעתי ליעד...
בכל המצבים יש פשוט יותר מדי אפשרויות. לדוגמא, כל נושא ההתראות צריך היה להיות מנוהל פשוט יותר. במצב בסיסי הוא עובד בדיוק כמו במצב המתוחכם - קרי: יש יותר מדי אופציות (זה צריך היה להגיע עם התראות צפצופים כבויות פרט למצלמות כאשר המהירות מעל המותרת, למשל).
נושא נוסף הוא מספר הלחיצות על המסך שנדרשות בשביל לנווט ליעד כלשהו. אני מעדיף את המקלדת המובנית (סה"כ שאר התוכנות משתמשות בה) ובשילוב עם האפשרויות הרבות זה פשוט תהליך ארוך מדי לנווט למקום כלשהו.
לגבי ההסרה של הכפתור, אז לא הבנתי מה הפיתרון של יציאה מהאפליקציה - היא ממשיכה לנווט לי מהכיס גם אחרי שהגעתי ליעד...
נערך לאחרונה על ידי oferlaor ב 15/04/2012 16:09, נערך פעם 1 בסך הכל.
- hm32hm
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 892
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 54 פעמים
ישנם היום כמה אופציות לניווט חינמי בישראל, ואני מוצא את עצמי מפעיל אותם בסדר הבא:roeeb כתב:רכשתי לפני שנתיים בערך את הגרסה לאייפון של iGo אולם כמעט מעולם לא השתמשתי בה. העדפתי את Waze למרות (או בזכות) שהיא בעלת הרבה פחות אפשרויות:
ברגע האמת, כשהאצבע צריכה לבחור אם ללחוץ Waze או iGo - היא בוחרת Waze, כי כל מה שאני רוצה זה להתחיל לנסוע ליעד במינימום זמן, מינימום לחיצות, ומינימום תפריטים. למרות כל זאת, אחרי הביקורת של עופר נראה לי שאתן עוד צ'אנס ל-iGo....
GOOGLE MAPS - לסריקה מהירה של מצב התנועה בכל המסלול הדרוש : פתרון מהיר מאוד - אך דורש רשת
IGO - משמש אותי לניווט מדויק - הגעה ליעדים ו POI - ללא צורך ברשת פעילה
WAZE - ליווי והכוונת נסיעה בשעות עומס - אני פחות מתחבר לזה בגלל ריבוי פרסומים על המסך
Re: IGO PRIMO APP
מדוע אין גירסא לאנדרואיד??gpsmore כתב:שלום רב
שבוע טוב...
רק לאפל פאנבוייז מגיע?
ואם כבר אפל, איזה מן טמטום זה לבטל את אופציית היציאה?? איכס, בחיים לא אקנה אייפון! פשוט זוועה
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
לא משנה כמה פיצ'רים הם יידחפו פנימה, הקונספט של תוכנה עם מפות שיושבות על הדיסק המקומי וללא דיווחי משתמשים חיים הוא פאסה. גם אם התוכנה הזו הייתה בחינם עדיין הייתי מעדיף את Waze. ויעיד מכשיר ה-GPS שמוטל אצלי בתא כפפות כאבן שאין לה הופכין.