DVD צרוב שלא נקרא
שלום לכולם.
לפני כשנתיים צרבתי מספר DVD עם סרטי וידאו שאותם צילמתי, כיום איני יכול לראות אותם. גם המחשב וגם נגן DVD מסחרי לא מזהה אותם. הנגן המסחרי אומר שיש בעיה ב - DVD ואילו המחשב לא מנגן אותם ובמצב של נסיון לראות מה יש ב-DVD הוא אינו מצליח לקרא כלום.
אולי זו בעיה של צורב או של איכות המדיה?
הצורב היה פיונייר 106 והמדיות של GP .
מה ניתן לעשות באם בכלל?
תודה על תשובת המומחים.
פרץ ברק
לפני כשנתיים צרבתי מספר DVD עם סרטי וידאו שאותם צילמתי, כיום איני יכול לראות אותם. גם המחשב וגם נגן DVD מסחרי לא מזהה אותם. הנגן המסחרי אומר שיש בעיה ב - DVD ואילו המחשב לא מנגן אותם ובמצב של נסיון לראות מה יש ב-DVD הוא אינו מצליח לקרא כלום.
אולי זו בעיה של צורב או של איכות המדיה?
הצורב היה פיונייר 106 והמדיות של GP .
מה ניתן לעשות באם בכלל?
תודה על תשובת המומחים.
פרץ ברק
האם ה-DVD נראה שרוט ?poof כתב:התשובה לכל השאלות היא : כן
האם ישנה שיטה להציל את החומר?
פרץ ברק...
אם כן, יש חברות שילטשו לך את הציפוי הפלסטי (במחיר סביר בהחלט) ותוכל לקרוא את המדיה.
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
http://www.facebook.com/ask.avi.varon
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
http://www.facebook.com/ask.avi.varon
הבעיה מוכרת והיא קשורה למדיות לא איכותיות. לפני כשנתיים השוק הישראלי היה מוצף במדיות זולות יחסית (עבור הזמנים האלה) – כמו LG, GP, Princo וכו. מסתבר, שכל הזבל הזה לא היה עמיד. גם אני זרקתי לפני מספר חודשים כ-40 מדיות צרובות, כי כל התוכן עליהן נעלם. המדיות הכי גרועות הן של LG – שם מידע החזיק חצי שנה בערך (ואתן זרקתי מזמן). אין עם זה מה לעשות. אתה יכול רק (אם יש לך אפשרות) לנסות לקרוא את המדיות שלך בכונני DVD שונים. כונני DVD למחשבים לא כולם זהים: יש כאלה שמתמודדים עם מדיות בעיתיות טוב יותר– אולי תוכל להציל לפחות חלק מהחומר. ולהבא – השתמש רק במדיות של TDK או Verbatim (האחרונות טובות יותר) .
vitalyi כתב:הבעיה מוכרת והיא קשורה למדיות לא איכותיות. לפני כשנתיים השוק הישראלי היה מוצף במדיות זולות יחסית (עבור הזמנים האלה) – כמו LG, GP, Princo וכו. מסתבר, שכל הזבל הזה לא היה עמיד. גם אני זרקתי לפני מספר חודשים כ-40 מדיות צרובות, כי כל התוכן עליהן נעלם. המדיות הכי גרועות הן של LG – שם מידע החזיק חצי שנה בערך (ואתן זרקתי מזמן). אין עם זה מה לעשות. אתה יכול רק (אם יש לך אפשרות) לנסות לקרוא את המדיות שלך בכונני DVD שונים. כונני DVD למחשבים לא כולם זהים: יש כאלה שמתמודדים עם מדיות בעיתיות טוב יותר– אולי תוכל להציל לפחות חלק מהחומר. ולהבא – השתמש רק במדיות של TDK או Verbatim (האחרונות טובות יותר) ....
תרשה לי לחלוק גם המדיות של FORTIS ו TEAC מעולות הוא לא צריך לשתמש "רק במדיות של TDK או Verbatim "
תמיד תקרא את האותיות הקטנות.
- eg99
- חבר ותיק

- תגובות: 2999
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
תנסה לקרוא עם כונן צורב DVD (במחשב).
הצורבים מתמודדים יותר טוב עם מדיות פגומות מאשר כוננים שרק קוראים.
אם לא עוזר, תנסה עם תוכנות העתקה ("גיבוי"
) כמו DVDFab.
מנגנוני פיצוח ההגנות שלהם מתמודדים לפעמים עם מדיות בעייתיות (כשהילדה טוחנת DVD [קנוי], ככה אני משמיש אותו).
הצורבים מתמודדים יותר טוב עם מדיות פגומות מאשר כוננים שרק קוראים.
אם לא עוזר, תנסה עם תוכנות העתקה ("גיבוי"
מנגנוני פיצוח ההגנות שלהם מתמודדים לפעמים עם מדיות בעייתיות (כשהילדה טוחנת DVD [קנוי], ככה אני משמיש אותו).
ערן