הגיע לידי טיונר PIONEER TX-9500
עם איכות צליל מאוד מאוד טובה...העניין הוא שבחיים לא היה לי טיונר,אלא שהייתי שומע רדיו ברסיבר.
אני מעריך שיש עליו אפשרות מכירתית לא רעה...כלומר יהיה לה ביקוש ואני יוכל לקבל תמורה הולמת...וכסף הוא מצרך שסטודנט תפרן כמוני זקוק...
אבל לא שמעתי הרבה זמן רדיו בכזה איכות צליל...ויש לי שימוש בה מאחר והטיונר במרנטץ 2250 לא ניתן לתיקון
מה דעתכם לעשות? לשמור או למכור...?
אני מעריך שיש עליו אפשרות מכירתית לא רעה...כלומר יהיה לה ביקוש ואני יוכל לקבל תמורה הולמת...וכסף הוא מצרך שסטודנט תפרן כמוני זקוק...
אבל לא שמעתי הרבה זמן רדיו בכזה איכות צליל...ויש לי שימוש בה מאחר והטיונר במרנטץ 2250 לא ניתן לתיקון
מה דעתכם לעשות? לשמור או למכור...?
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
סטודנט אפשר להיות כל החיים. וינטאז' טוב שמוצא חן בעיניך, לעומת זאת, לא קל למצוא. מצד שני - אתה קצת מפריז בהערכה שלך לטיונר הזה. הוא לא רע אבל הוא לא נדיר בכלל. יש כאלה שרכשו משומשים כאלה בפחות מעשרה דולר. אם אתה מוצא קונה ש'קונה' את זה - אשריך - תמכור. אם לא - תשאיר אצלך. בכל מקרה win / win. מה יש לך להפסיד?
יום יבוא ותמצא לך משרה מכניסה שתוכל לממן לך את התחביב היקר ותוכל לרכוש טיונר וינטאז' אמיתי. הוא יעלה הרבה יותר אבל הנקודה היא שתוכל לממן אותו בכל מקרה. כשזה יקרה אתה תזכר בתקופה שהיית סטודנט מרוד ולא תסלח לעצמך על זה שלא עשית שימוש יותר נכון בנכסים שלך... ככה היה לי עם הרומן האקדמי שלי עם המרנצים הקטנים. 25 שנים אחר כך אתה מפסיק לספור אותם בכלל וזורק אותם למחסן. חוץ מזה - הטיונר של המרנץ שלך אמור להשמע יותר טוב מהפיוניר. חבל שהוא לא עובד. (לכל אלה שמתכננים לקפוץ עלי עכשיו בהגנה על המרנצים הקטנים - חכו 25 שנים).
יום יבוא ותמצא לך משרה מכניסה שתוכל לממן לך את התחביב היקר ותוכל לרכוש טיונר וינטאז' אמיתי. הוא יעלה הרבה יותר אבל הנקודה היא שתוכל לממן אותו בכל מקרה. כשזה יקרה אתה תזכר בתקופה שהיית סטודנט מרוד ולא תסלח לעצמך על זה שלא עשית שימוש יותר נכון בנכסים שלך... ככה היה לי עם הרומן האקדמי שלי עם המרנצים הקטנים. 25 שנים אחר כך אתה מפסיק לספור אותם בכלל וזורק אותם למחסן. חוץ מזה - הטיונר של המרנץ שלך אמור להשמע יותר טוב מהפיוניר. חבל שהוא לא עובד. (לכל אלה שמתכננים לקפוץ עלי עכשיו בהגנה על המרנצים הקטנים - חכו 25 שנים).
- tnsilver
- חבר מביא חבר

כל מה שיוצר בין 1974 ל-1982, הוציא מעל 80 וואט לערוץ ועלה למעלה מ-500 דולר של אז.omri617 כתב:...לפי התחזית שלך , איזה ציוד לא ייזרק למחסנים?![]()
מה שנזרק בסופו של דבר זה לא עניין של מה הציוד , אלא מה שזה אצל הבעלים וכמה הוא מתחבר אליו.....
איינשטיין כבר אמר שהכל יחסי. פעם היה לי פג'ו 205 GTI שמאוד 'התחברתי' אליה. היום לא תתפוס אותי מת אפילו בתמונה ליד אחת כזו. מה שאתה 'מתחבר' אליו זה מה שאתה מכיר. מה שאתה מכיר זה בד"כ מה שאתה יכול לממן. עם השנים היכולת הזו עולה. זה רחוב חד-סיטרי. לעולם לא תחזור לקודם. הבעיה היחידה זה שאתה לא רואה את זה אף-פעם מהכתובת הנוכחית שלך. אין לזה סוף אף-פעם ואתה תמיד חושב שאתה מחובר לדבר הנכון. שזה בעצם לא רע...
הבאת דוגמה לא משהו
כי אתה חשוף לקידמה,ופיג'ו שנת 97 זו גרוטאה...כמו שסנסוי שנת 97 זו גרוטאה
אבל אם אני כבר נשחף איתך איתך בדוגמה...אני נוסע על חיפושית ישנה,והאמת אני לא הייתי מתחלף עם רוב המכוניות שעל הכביש...וכאן כבר נכנס משהו שאני מסכים איתך,שטעם הוא חלק חשוב מהעניין...
אבל אם אני כבר נשחף איתך איתך בדוגמה...אני נוסע על חיפושית ישנה,והאמת אני לא הייתי מתחלף עם רוב המכוניות שעל הכביש...וכאן כבר נכנס משהו שאני מסכים איתך,שטעם הוא חלק חשוב מהעניין...
- tnsilver
- חבר מביא חבר

צודק! הנה דוגמא יותר טובה...
יום אחד תיהיה לך אודי איי-6 ולא תרצה שהחברים שלך ידעו שאי-פעם נסעת בחיפושית (לי היה פעם ואן של וולקס-וואגן כמו של היפים מוודסטוק - אבל מי שאני מספר לו על זה - אחר-כך אני צריך להרוג אותו). 
נגעת בנקודה רגישה
טום נגעת בנקודה סופר רגישה אצלי - ה 205 GTI
אני מחזיק ברכב הזה , כרכב פנאי , וזה אחת האהבות שלי בחיים
יש לאשתי רכב אחר שאני לא שם עליו (מיני קופר) , הבובה שלי זה ה GTI
אני מתרגש! )לא צוחק)
אני מחזיק ברכב הזה , כרכב פנאי , וזה אחת האהבות שלי בחיים
יש לאשתי רכב אחר שאני לא שם עליו (מיני קופר) , הבובה שלי זה ה GTI
אני מתרגש! )לא צוחק)
- tnsilver
- חבר מביא חבר

אלופה אמיתית אבל אני חוזר ואומר...
יום אחד תיהיה לך אודי איי-6 ולא תרצה שהחברים שלך ידעו שאי-פעם נסעת ב-GTI (לי היה פעם ואן של וולקס-וואגן כמו של היפים מוודסטוק - אבל מי שאני מספר לו על זה - אחר-כך אני צריך להרוג אותו). 
אולי אתה לא רוצה שהחברים שלך ידעו על מה נסעת...
דרך אגב על הטיונר עצמו :
TX-8500-II Analog Tuner — Pioneer supertuners were very close to being the ultimate tuners on the market, and rivaled units costing ten times as much. The 8500 has a 4-gang variable capacitor for tuning, followed by 4 ceramic filters. Reviewers found that this tuner was good at picking out signals in an environment where there were a lot of competing radio signals in the air, such as locations near large radio and TV towers. While the 8500 Series 2 is a fine tuner, it is not top of the line. The TX-9500 had an additional gang in the tuning capacitor. The TX-9800 would actually fine-tune itself after you let go of the tuning knob. My 8500 is mounted in the rack using a JA-R101 rack mount tray. Available 1977 to 1979, $300.
מהאתר של John Weeks
דרך אגב על הטיונר עצמו :
TX-8500-II Analog Tuner — Pioneer supertuners were very close to being the ultimate tuners on the market, and rivaled units costing ten times as much. The 8500 has a 4-gang variable capacitor for tuning, followed by 4 ceramic filters. Reviewers found that this tuner was good at picking out signals in an environment where there were a lot of competing radio signals in the air, such as locations near large radio and TV towers. While the 8500 Series 2 is a fine tuner, it is not top of the line. The TX-9500 had an additional gang in the tuning capacitor. The TX-9800 would actually fine-tune itself after you let go of the tuning knob. My 8500 is mounted in the rack using a JA-R101 rack mount tray. Available 1977 to 1979, $300.
מהאתר של John Weeks
- tnsilver
- חבר מביא חבר

נכון - לא אמרתי שהוא טיונר רע. פשוט לא נדיר. ככה זה כשמחליטים להוריד מוצר אל העם ולהפוך אותו לנגיש. יש הרבה כאלה וחלקם נמכרים במחירים מגוחכים. יש איזה מכרז ב-flea-bay שמתחיל בפחות מעשרה דולר כרגע. אפשר גם לפאר ולשבח בכתבות בלוגים ולדרוש גם 800 דולר. בסוף מישהו ישלם.
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
זה טיונר נחמד מאוד ושווה שמירה,טיונר טוב נותן הנאה בלתי מבוטלת,אני רק מקווה שהמחיר לא גבוה מידי.
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
- tnsilver
- חבר מביא חבר

הסמכות הבלתי מעורערת של מידע על טיונרים זה TIC. תראו מה הם אומרים על Pioneer TX-9500. שום דבר רע כמובן - אבל שימו לב למעקב שלהם על מחירי eBay. תופעה מעניינת...
ברשותי הדגם החדש יותר Pioneer TX-9500 II ואני מאוד אוהב את הצליל והמראה שלו (שני הטיונרים למיטב ידיעתי נראים אותו דבר).המכשירים הללו לא כל כך נפוצים בארץ (את שלי קניתי בחו"ל) אני במקומך הייתי שומר אותו (בהנחה שהוא תקין).
טוב התגבשה בליבי החלטה-למכור!
אם זה מעניין מישהו ,מוזמן לפנות אלי בהודעה פרטית...האמת שאני עדיין מבולבל,אבל המניע הוא כלכלי...