עזרה | המלצה על כונן חיצוני

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
segev_weiss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 652
שם מלא: Segev Arye Weiss
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

ברצוני לרכוש כונן חיצוני חדש.
הכונן אמור לשמש בעיקר לאחסון תכני HD.
הכיוון הוא 2TB, USB 3.0, WD. נתקלתי בכונן הזה ב-KSP, אך ראיתי שהביקורות עליו לא כל כך טובות:
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=779350

האם מישהו יכול לתת חוות דעת על הכונן הנ"ל / כונן מומלץ אחר?
תודה מראש ושבוע טוב.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #2 

בדיוק רכשתי השבוע דיסק קשיח נוסף כזה:
http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=4419

יש לי כמה ממנו, וגם 3 מאלה שבלינק שהבאת. עד עכשיו גם אלה וגם אלה (טפו, טפו... :lol: ), עושים את העבודה לשביעות רצוני. אם אתה לא שקט לגבי הביקורות שקראת על הדיסק שציינת, אז זה שבלינק שצירפתי, מקבל ביקורות טובות הרבה יותר. מה שכן, הוא usb2 - דבר שלי לא כל-כל משנה.

segev_weiss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

Lee, קודם כל תודה על תגובתך.
אכן הכונן שצירפת בלינק היה העדיפות הבאה שלי. ההבדל במחירים נמוך, השאלה היא האם באמת כדאי ללכת על USB 3.0 עם ביקורות פחות טובות (למרות שלטענתך יש לך שלושה ממנו והם מצוינים), או ללכת על USB 2.0 עם ביקורות יותר טובות (בסה"כ גם לי פרמטר המהירות לא קריטי לי עד-כדי כך).

תודה!

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #4 

segev_weiss כתב:Lee, קודם כל תודה על תגובתך.
אכן הכונן שצירפת בלינק היה העדיפות הבאה שלי. ההבדל במחירים נמוך, השאלה היא האם באמת כדאי ללכת על USB 3.0 עם ביקורות פחות טובות (למרות שלטענתך יש לך שלושה ממנו והם מצוינים), או ללכת על USB 2.0 עם ביקורות יותר טובות (בסה"כ גם לי פרמטר המהירות לא קריטי לי עד-כדי כך).

תודה!
...
קראתי את הביקורות בזאפ לגבי הדיסק בלינק שהבאת. בכל הקשור לדיסקים קשיחים, זה הרבה ענין של מזל: לאחד (כמו זה בזאפ), הוא יכול להתקלקל אחרי זמן לא רב, ולאחר- לעבוד 3 שנים רצוף בלי כל בעיה. זה שלמישהו היתה בעיה עם מוצר מסויים, לא הופך אותו למוצר לא טוב. WD היא חברה מצויינת עם מוצרים מעולים, אבל מה לעשות שדיסקים קשיחים הם מוצר מאוד רגיש ופגיע....
עקרונית, כיום אני מעדיף את הדיסקים כמו זה בלינק שצירפתי, על פני אלו העומדים, שקצת מסורבלים...
למהירות החיבור אין ממש משמעות בעיני כרגע.

segev_weiss פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

יש לי שני כוננים של 1TB של WD - אחד 3.5'', אחד 2.5'', שניהם מצוינים. אם אכן מדובר במזל בלבד, הרי שאין מה לחשוש, כמו שאמרת - WD חברה אמינה.
האם קריטי שהכונן יעמוד או ישכב? הכוננים שיש לי היום אך ורק שוכבים (מה גם כי המבנה שלא לא מאפשר העמדה אנכית).
לדעתי אלך על ה-USB 3.0 בגלל הבדל המחירים שאינו משמעותי כל-כך.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”