רמקולים JBL TLX -2: לתקן או לפחם?
שבת שלום,
צריך את עזרת חברי הפורום (אפילו לא בטוח שזה נופל תחת וינטאג' אבל מכיוון זה הפורום האהוב עליי..)
קיבלתי את הרמקולים הנ"ל מחבר שרצה להיפטר מהם. הרמקולים במצב דיי גרוע, שני הטוויטרים מעוכים, ארבעת האלמטים דורשים החלפה של טבעת הספוג.
חיפוש באינטרנט לא העלה הרבה מידע לגבי טיב ואיכות הרמקולים, מה שכן ניתן לאמר לזכותם הוא שהם שוקלים הרבה ושאיכות הבניה נראת יחסית גבוהה.
אשמח לחוות דעת ממי שמכיר את הרמקולים, בנוסף להערכת מחיר כמה תיקון כזה צריך לעלות.
תודה,
ברק.
צריך את עזרת חברי הפורום (אפילו לא בטוח שזה נופל תחת וינטאג' אבל מכיוון זה הפורום האהוב עליי..)
קיבלתי את הרמקולים הנ"ל מחבר שרצה להיפטר מהם. הרמקולים במצב דיי גרוע, שני הטוויטרים מעוכים, ארבעת האלמטים דורשים החלפה של טבעת הספוג.
חיפוש באינטרנט לא העלה הרבה מידע לגבי טיב ואיכות הרמקולים, מה שכן ניתן לאמר לזכותם הוא שהם שוקלים הרבה ושאיכות הבניה נראת יחסית גבוהה.
אשמח לחוות דעת ממי שמכיר את הרמקולים, בנוסף להערכת מחיר כמה תיקון כזה צריך לעלות.
תודה,
ברק.
- Form78HiFi
- חבר ותיק

- תגובות: 1118
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 129 פעמים
תיקון גומיה (surround) עולה בערך 120 ש"ח אצל רפי האוזמן.
יש שיטות להוצאת ממברנת הטוויטר, אם הוא עובד כמובן.
האם האלמנטים עובדם כולם?
אם כן, סדר גודל העלות יהיה כ-500, 600 ש"ח
במחיר כזה אולי אפשר למצוא ביד 2 רמקולים טובים יותר, לדוגמא:
http://www.yad2.co.il/Yad2/hotPicYad2.p ... 619fd2ee42
יש שיטות להוצאת ממברנת הטוויטר, אם הוא עובד כמובן.
האם האלמנטים עובדם כולם?
אם כן, סדר גודל העלות יהיה כ-500, 600 ש"ח
במחיר כזה אולי אפשר למצוא ביד 2 רמקולים טובים יותר, לדוגמא:
- tnsilver
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4166
- נתן תודות: 619 פעמים
- קיבל תודות: 1301 פעמים
החבר שלך עשה חכם שזרק אותם. תעשה אותו דבר. לא מצאת באינטרנט לגבי טיב ואיכות משום שפשוט אין את זה לרמקולים האלה. המקצוענים היחידים שמסוגלים לטפל כראוי בכל מה שמתחיל ב-TL, אלה פועלי הזבל של העירייה - לא האוזמן.
כל הג'ייבלים שלא מיוצרים בארה"ב - הם לא רצויים דיפלומטית בשטחי הריבונות האמריקאית כולל פורטו-ריקו ומיקרונסיה. גם בדנמרק, מי שעובד היום, הם המהגרים המוסלמים מאפריקה וערבים. האיכות המתקבלת מקבילה לרמקולים שיוצרו בתחנה המרכזית בתל-אביב. כל הדנים הטובים והישנים כמו Peerless ו-Jammo מזמן מכרו את נשמתם לשטן ולסינים. תוציא לגינה - אולי איזה ציפור נודדת תסכים לעשות קן מאחת התיבות. פיצוי הולם לאמא טבע על ההתעללות הטכנולוגית הזו.
אם בכל זאת בא לך להשקיע בהם - תוכל למצוא חלקי חילוף כאן או בכל זאת לעשות מה שהצעתי ולרכוש זוג משומש אחר במצב יותר טוב בעלות של 120 ש"ח - לא כולל משלוח.
כל הג'ייבלים שלא מיוצרים בארה"ב - הם לא רצויים דיפלומטית בשטחי הריבונות האמריקאית כולל פורטו-ריקו ומיקרונסיה. גם בדנמרק, מי שעובד היום, הם המהגרים המוסלמים מאפריקה וערבים. האיכות המתקבלת מקבילה לרמקולים שיוצרו בתחנה המרכזית בתל-אביב. כל הדנים הטובים והישנים כמו Peerless ו-Jammo מזמן מכרו את נשמתם לשטן ולסינים. תוציא לגינה - אולי איזה ציפור נודדת תסכים לעשות קן מאחת התיבות. פיצוי הולם לאמא טבע על ההתעללות הטכנולוגית הזו.
אם בכל זאת בא לך להשקיע בהם - תוכל למצוא חלקי חילוף כאן או בכל זאת לעשות מה שהצעתי ולרכוש זוג משומש אחר במצב יותר טוב בעלות של 120 ש"ח - לא כולל משלוח.
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 15/03/2013 13:45, נערך 4 פעמים בסך הכל.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 173 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
מה שכתוב בהודעה הקודמת - שטויות במיץ עגבניות. יש רמקולים מעולים של JBL תוצרת דנמרק, ומי שכותב אחרת או שלא שמע אותם אף פעם או ששמע ולא הבין מה הוא שומע. לגבי הזוג האמור כאן אני לא יודע אם הייתי טורח ומשקיע כי הם באמת במצב רע, אבל לומר שהם ברמה של תחנה מרכזית וכו' - לכלוך חסר אחיזה במציאות.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

נכון אתה צודק. שמעתי אותם אבל לא הצלחתי להבין מה אני שומע... WTF? ה-L100 של אבא שלי עוד מהדהדים לי באזניים מילדות והמוניטורים 4311 שלנו קצת בלבלו אותי. סליחה. 
האמת היא שהגזמתי קצת. הם לא במצב כזה רע ואפשר לתקן אותם עם שואב אבק, 4 טבעות גנריות חדשות ודבק פלסטי בעלות של 50 ש"ח גג... אבל, כמו שאמרתי, למה לטרוח? וחוץ מזה - דובר על TLX למיניהם. *** של רמקולים. סו מי. ניסית פעם למכור (או לקנות) ג'ייבלים דניים בארה"ב? נסה ותראה אם לא תקבל דואר שטנה ואיומים הביתה.
דרך אגב - לשכן שלי היו זוג TLX קצת יותר גדולים. אחרי שהוא נכנס אלינו והתרשם מרמקולים - הוא הוציא אותם ליד הזבל. באה שכנה אחרת - קפצה על המציאה ולקחה אותם. יומיים אחר-כך, ראיתי אותם שוב ליד הזבל. בא מישהו אחר - כנראה אסף, וכמה ימים אחר כך נתקלתי בהם שוב במורד הרחוב ליד פח אחר. שבועיים שלמים ראיתי אותם נודדים מפח לפח במרכז תל-אביב. לדעתי היום הם כבר הגיעו לתחנה המרכזית...
האמת היא שהגזמתי קצת. הם לא במצב כזה רע ואפשר לתקן אותם עם שואב אבק, 4 טבעות גנריות חדשות ודבק פלסטי בעלות של 50 ש"ח גג... אבל, כמו שאמרתי, למה לטרוח? וחוץ מזה - דובר על TLX למיניהם. *** של רמקולים. סו מי. ניסית פעם למכור (או לקנות) ג'ייבלים דניים בארה"ב? נסה ותראה אם לא תקבל דואר שטנה ואיומים הביתה.
דרך אגב - לשכן שלי היו זוג TLX קצת יותר גדולים. אחרי שהוא נכנס אלינו והתרשם מרמקולים - הוא הוציא אותם ליד הזבל. באה שכנה אחרת - קפצה על המציאה ולקחה אותם. יומיים אחר-כך, ראיתי אותם שוב ליד הזבל. בא מישהו אחר - כנראה אסף, וכמה ימים אחר כך נתקלתי בהם שוב במורד הרחוב ליד פח אחר. שבועיים שלמים ראיתי אותם נודדים מפח לפח במרכז תל-אביב. לדעתי היום הם כבר הגיעו לתחנה המרכזית...
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 17/04/2012 20:13, נערך פעם 1 בסך הכל.
אוקי הבנתי את הלך הרוח... אם גם לאחר תיקון מקצועי לא צפוי גדולות מהרמקולים,
אני אנצל את ההזדמנות כדי להשתפשף קצת בתיקון רמקולים DIY.
איפה אני יכול למצוא במחיר הזול ביותר את 4 הטבעות הדרושות לתיקון וחומר הדבקה?
(הלינק שמופיע פה בשירשור מכיל טבעת רק לגודל אחד של אלמנט)
אני אנצל את ההזדמנות כדי להשתפשף קצת בתיקון רמקולים DIY.
איפה אני יכול למצוא במחיר הזול ביותר את 4 הטבעות הדרושות לתיקון וחומר הדבקה?
(הלינק שמופיע פה בשירשור מכיל טבעת רק לגודל אחד של אלמנט)
מצאתי את הנתונים הבאים:
High frequency driver 0,75"
Midrange driver 4"
Low frequency driver 8"
Frequency response 50 Hz - 28 kHz
Sensitivity (2.83V/1m) 91 dB
Crossover frequencies 500 Hz/3 kHz
Nominal impedance 8 Ohms
Recommended Amplifier Power 10 - 140 Watts
Dimensions in mm (HxWxD) 550x240x310
Weight 10 kg
זה נראה מתאים לרמקול מבחינת היחידות והגודל הפיזי.
עכשיו איפה אני יכול למצוא טבעות לשני הדרייברים 4" ו-8"?
High frequency driver 0,75"
Midrange driver 4"
Low frequency driver 8"
Frequency response 50 Hz - 28 kHz
Sensitivity (2.83V/1m) 91 dB
Crossover frequencies 500 Hz/3 kHz
Nominal impedance 8 Ohms
Recommended Amplifier Power 10 - 140 Watts
Dimensions in mm (HxWxD) 550x240x310
Weight 10 kg
זה נראה מתאים לרמקול מבחינת היחידות והגודל הפיזי.
עכשיו איפה אני יכול למצוא טבעות לשני הדרייברים 4" ו-8"?
- tvholic
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2152
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 74 פעמים
לי יש כאלה רמקולים בדיוק והם גם צריכים שיפוץ כמו שלך.
אני אישית מרוצה מהם.
נכון שזה לא רמקול השנה או משהו בסגנון אבל אותי הם די מספקים.
הצליל נחמד ונקי (בתקופה הטובה שלהם) וקל לדחוף אותם
אני מתכוון לקבל הצעת מחיר מהאוזמן אם תרצה לשמוע
אני אישית מרוצה מהם.
נכון שזה לא רמקול השנה או משהו בסגנון אבל אותי הם די מספקים.
הצליל נחמד ונקי (בתקופה הטובה שלהם) וקל לדחוף אותם
אני מתכוון לקבל הצעת מחיר מהאוזמן אם תרצה לשמוע
של כל דבר עם 4 גלגלים!
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
היו לי פעם דגם אחר מסידרת TLX של ה-JBL תוצרת דנמרק.אני גם מוכרח להודות,הם באמת נשמעו דיי איום..גם שלי סיימו
את דרכם בפח הזבל הקרוב.אני זוכל שלא יכולתי אז להבין למה הסאונד שלהם היה כזה גרוע,שטוח,חסר נפח "וחיים".בדנמרק היו פעם ויש היום חברות מהוללות לרמקולים כמו פירלס של פעם ודאלי של היום,אבל כנראה שהאפיזודה
הדיי תמוהה של JBL בדנמרק לא הייתה מוצלחת במיוחד.
את דרכם בפח הזבל הקרוב.אני זוכל שלא יכולתי אז להבין למה הסאונד שלהם היה כזה גרוע,שטוח,חסר נפח "וחיים".בדנמרק היו פעם ויש היום חברות מהוללות לרמקולים כמו פירלס של פעם ודאלי של היום,אבל כנראה שהאפיזודה
הדיי תמוהה של JBL בדנמרק לא הייתה מוצלחת במיוחד.
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
לי יש זוג JBL-TLX 600 כבר 12 שנים , קבלתי אותם כמתנת גיוס. זה רמקול תוצרת דנמרק 3 WAY , מאז נקנו ועד עכשיו היום מחוברים למגבר TECHNICS SAGX690 , ואני חייב להגיד שהם נשמעו ועדיין נשמעים מצויין , אני לא מכיר את הדגמים החדשים יותר ובפרט זה שבתמונות למעלה , אך שלי נשמעמים יחסית למחיר ממש מצויין . חייב לציין שלא מזמן עשיתי שדרוג למערכת שלי והחלפתי את הCD של TECHNICS ב RDAC של ארקם , שדרגתי את הקבלים ל CHORD COMAPNY CARNIVAL SILVER SCREEN לרמקולים CHORD CRIMSON שמחברים את מגבר ה TECHNICS ל DAC. כמו כן קניתי זוג B&W 685 עם ביקורות מהללות , ועדיין בהשוואה עם ה JBL . ה JBL אחרי כל כך הרבה שנים עדיין נשמעים מצויין גם יחסית ל B&W.
- tnsilver
- חבר מביא חבר

אשריך!!! חפש ישנים יותר - לא חדשים יותר. בחר מהקטלוג המצורף [url=http://audio-database.com/JBL/speaker/index2.html]כאן[/url] של JBL וינטאז' לשימוש לא מסחרי (הסדרות לציבור ולא לאולפנים) והתחל בחיפושים. אם בא לך - עבור לאוצרות האמיתיים [url=http://audio-database.com/JBL/speaker/index.html]כאן[/url] ותוכל למצוא את כל הJBLים הנחשקים ביותר. קשה למצוא רמקולים חדשים באיכות טובה במחירים הגיוניים. פשוט לא מייצרים יותר איכות היום. JBL אינם יוצאים מהכלל מהבחינה הזו ואין שום סיבה מוסרית ללקוחות כמונו להשאר נאמנים לחברות שמכרו את כל העקרונות שלהן. לך על וינטאז' לא על חדשים.fadih כתב:לי יש זוג JBL-TLX 600 כבר 12 שנים , קבלתי אותם כמתנת גיוס. זה רמקול תוצרת דנמרק 3 WAY , מאז נקנו ועד עכשיו היום מחוברים למגבר TECHNICS SAGX690 , ואני חייב להגיד שהם נשמעו ועדיין נשמעים מצויין , אני לא מכיר את הדגמים החדשים יותר......
נ.ב - הפלופ הזה של JBL עם ייצור דני נעשה לצרכים שיווקיים בלבד. זה לא הוכיח את עצמו בארה"ב. להיפך. זה די התפוצץ להם בפרצוף והלקוחות האמריקאים הצביעו ברגליים. את העודפים פיזרה החברה במקומות בעולם שם לא היה קיים קהל צרכני עם היסטוריה ארוכה של היכרות עם JBL.
בטוח ש JBL היום לא מה שהיה פעם, עובדה שרוב המוצרים שלה נמצאים כרמקולים מפלסטיק למחשב .
את הסדרת ווינטאז' אני לא מכיר אבל אני בטוח שהיו שווים משהו כמו שפעם BOSE היו.
אך אני ךא מסכים שכל הסדרה TLX הייתה דפוקה, בזמנו קראתי המון כתבות חיוביות על הרמקול הספיציפי שיש לי ה TLX 600 , כרגע אני מאזין ל IN THE COURT OF THE CRIMSON KING כאשר שתע הזוגות JBL ו B&W מחוברים בהשוואה ראש בראש ממעבר מיידי במגבר מזוג A לזוג B , הסאונד ב JBL קצת יותר מלא עם בס קצת יותר מודגש לעומת SOUNDSTAGE קצת יותר רחב ב B&W , אך יש לציין שהJBL בני 12 וה BW בני כמה חודשים.
זה קישור ל JBL -
http://www.subito.it/audio-video/coppia ... 331415.htm
את הסדרת ווינטאז' אני לא מכיר אבל אני בטוח שהיו שווים משהו כמו שפעם BOSE היו.
אך אני ךא מסכים שכל הסדרה TLX הייתה דפוקה, בזמנו קראתי המון כתבות חיוביות על הרמקול הספיציפי שיש לי ה TLX 600 , כרגע אני מאזין ל IN THE COURT OF THE CRIMSON KING כאשר שתע הזוגות JBL ו B&W מחוברים בהשוואה ראש בראש ממעבר מיידי במגבר מזוג A לזוג B , הסאונד ב JBL קצת יותר מלא עם בס קצת יותר מודגש לעומת SOUNDSTAGE קצת יותר רחב ב B&W , אך יש לציין שהJBL בני 12 וה BW בני כמה חודשים.
זה קישור ל JBL -
http://www.subito.it/audio-video/coppia ... 331415.htm
- tnsilver
- חבר מביא חבר

הלינק בספרדית שהיא לא אחת מהארבע שפות שלי. מצטער. לא התכוונתי לכל הסידרה - רק לרמקולים של הסידרה הזו שעדיין קיימים. כבר אמרתי כאן ששמעתי את ה-TLX האלה. לשכן שלי היו זוג שגם הוא חשב שהם טובים. הוא ניסה למכור אותם ביד 2 ב-800 ש"ח. אחרי ביקור אצלינו ושמיעה של רמקול אמיתי הוא התייאש לגמרי והחליט לזרוק אותם... בכל מקרה, אני קצת מקנא בך. מה שקובע איכות של רמקול זה מה שמרגיש המאזין. אם זה מספק אותך - זו השורה התחתונה ולא יעזור, וגם אין טעם, לשמוע את דעתי עליהם.fadih כתב:אך אני ךא מסכים שכל הסדרה TLX הייתה דפוקה, בזמנו קראתי המון כתבות חיוביות על הרמקול הספיציפי שיש לי.....
יחד עם זאת תזהר מכתבות חיוביות. זהו עולם נבזי ונכלולי שנשלט על-ידי בעלי עניין וככל שהאתר המפרסם יותר נוצץ ויותר 'מושקע' כך אתה מבין מי באמת מפרנס אותו. נסה ביקורות של 'עמך' באתרים יעודיים כמו כאן, כמו AudiKarma וכאלה. או שפשוט תעשה גוגל על TLX 600 Review ותראה מה אתה מצליח (אם בכלל) לדוג...
לא פעם אני מוצא פוסט של איזה קורבן תמים, כמו כאן למשל, שמשקיע סכומי עתק בציוד הי-אנד מודרני, בעידוד 'חבריו' השופעים מחמאות, תחת השפעה עמוקה של פירסום מסחרי, תוך התעלמות מוחלטת מהדעות הרווחות בעולם בקרב בעלי הנסיון - שמצביעות על האיוולת המשוועת שברכש הזה. פשוט כואב הלב.
אני מסכים איתך ברוב מה שציינת , אך מנסיון לוי בשידוך בין הרכיבים של המערכת שלך , ה RDAC שלי נשמע עם ה TECHNICS נושם ופתוח , אצל חבר שלי עם מגבר של AMC ו PRE של ROTEL ורמקולים של KLEPCHS הוא נשמע עמום, אגב מה דעתך על ה B&W 685 אם יצא לך להאזין להם?
ואיזה רמקולים יש לך בבית ?
ואיזה רמקולים יש לך בבית ?