בעיית חליטה ב Nuova Simonelly Oscar
-
coffeeholic
-
- חבר פעיל

- תגובות: 57
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
שלום לכולם
קניתי Oscar חדשה לפני כחודש
המכונה עבדה מצויין ופתאום בשבוע האחרון פתאום התחילה תופעה מוזרה של נזילת מים מאמצע תחתית ידית החליטה. התופעה לא מתרחשת בכל החליטות, אבל בחלק גדול מהם. מה שמוזר זה שלא שיניתי כלום באופן שבו אני מכין קפה מבחינת כמות הקפה, סוג הקפה ורמת הטחינה של הפולים ופתאום החלה התופעה המעצבנת הזו.
האם משהו מכיר תופעה זו?
האם אני מפספס משהו?
האם יש לכם מה להציע לי לפני שאני נאלץ לקחת אותה למעבדה?
קניתי Oscar חדשה לפני כחודש
המכונה עבדה מצויין ופתאום בשבוע האחרון פתאום התחילה תופעה מוזרה של נזילת מים מאמצע תחתית ידית החליטה. התופעה לא מתרחשת בכל החליטות, אבל בחלק גדול מהם. מה שמוזר זה שלא שיניתי כלום באופן שבו אני מכין קפה מבחינת כמות הקפה, סוג הקפה ורמת הטחינה של הפולים ופתאום החלה התופעה המעצבנת הזו.
האם משהו מכיר תופעה זו?
האם אני מפספס משהו?
האם יש לכם מה להציע לי לפני שאני נאלץ לקחת אותה למעבדה?
-
coffeeholic
-
- חבר פעיל

תודה Hosq אבל לא נראה לי הגיוני
אני שומר על הניקיון סביב ראש החליטה בקנאות - יש לך רעיון אחר?
האם אני יכול לראות בעצמי האם הגומיה זזה ממקומה, או פגומה, או שפשוט לקחת אותה למעבדה זה הפתרון הכי טוב?
האם אני יכול לראות בעצמי האם הגומיה זזה ממקומה, או פגומה, או שפשוט לקחת אותה למעבדה זה הפתרון הכי טוב?
- מורגן
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 109
- שם מלא: אורן רון
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 15 פעמים
היי
האם אתה משאיר את המכונה פועלת 24/7 או שאתה מכבה אותה ומדליק? אם אתה משאיר אותה עובדת, בלאי הגומייה מואץ והיא דורשת החלפה מידי 3-4 חודשים. אתה יכול להוציא את הגומיה ולבדוק אותה (ראה וידאו מצורף) אם היא קשה כמו אבן או שיש לך בעיה להוציא אותה, סור למעבדה הקרובה ורכוש גומייה חדשה. ייתכן ויצטרכו ממש "לחצוב" אותה החוצה (קרה לי פעם אחת...) והכי טוב זה לקנות גומייה שתהיה אצלך בבית למקרה שזה חוזר על עצמו. אם אתה לא משאיר את המכונה פועלת, בדור את האטימה שבהברגה של הפורטפילטר לפיית המזיגה. אני אטמתי את שלי בטפלון. אם אתה כבר אוטם בטפלון, הברג את פיית מקציף החלב ואטום גם את ההברגה הזאת בטפלון- אין איבוד קיטור וההקצפה מטורפת. בהצלחה...
האם אתה משאיר את המכונה פועלת 24/7 או שאתה מכבה אותה ומדליק? אם אתה משאיר אותה עובדת, בלאי הגומייה מואץ והיא דורשת החלפה מידי 3-4 חודשים. אתה יכול להוציא את הגומיה ולבדוק אותה (ראה וידאו מצורף) אם היא קשה כמו אבן או שיש לך בעיה להוציא אותה, סור למעבדה הקרובה ורכוש גומייה חדשה. ייתכן ויצטרכו ממש "לחצוב" אותה החוצה (קרה לי פעם אחת...) והכי טוב זה לקנות גומייה שתהיה אצלך בבית למקרה שזה חוזר על עצמו. אם אתה לא משאיר את המכונה פועלת, בדור את האטימה שבהברגה של הפורטפילטר לפיית המזיגה. אני אטמתי את שלי בטפלון. אם אתה כבר אוטם בטפלון, הברג את פיית מקציף החלב ואטום גם את ההברגה הזאת בטפלון- אין איבוד קיטור וההקצפה מטורפת. בהצלחה...
פריי, פיוצ'רמה:
"כמובן שהייתי ער כל הלילה. לא בגלל הקפאין, זה היה נדודי שינה. לא יכלתי להפסיק לחשוב על קפה."
"כמובן שהייתי ער כל הלילה. לא בגלל הקפאין, זה היה נדודי שינה. לא יכלתי להפסיק לחשוב על קפה."
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
זה יכול לנבוע גם מעודף קפה. הידית תמיד מגיעה לשעה 6?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
coffeeholic
-
- חבר פעיל

תודה לכל העונים האדיבים
כנראה שהייתי פשוט צריל לסגור יותר חזק את ידית החליטה.
לאחר שסגרתי קצת יותר חזק את הידית - נעלמו הנזילות של המים.
מעניין אותי לדעת מס' דברים נוספים ברשותכם -
1) האם לאורך זמן הידוק חזק יותר של ידית החליטה מקצר את אורך חיי הגומיה של ראש החליטה?
2) האם עצם העובדה שאני משאיר את המכונה עובדת 24/7 מגדיל את בלאי המכונה?
3) האם יש משמעות לכך שהמכונה מחוברת למפצל חשמל ולא לשקע ישירות?
4) האם בהתחשב בשאלה 3 לעיל, ישנה בעיה (האם כדאי) לחבר למכונה שעון שבת?
5) האם התקנת שעון שבת לא מחייבת אותי בכל פעם שנדלקת המכונה קודם כל לפתוח את הסטימר?
6) עד כמה באמת נחוץ השדרוג של OPV - על פי ההשוןאה שנעשתה כאן בין האוסקר לסילביה - נראה היה שעל אף המחסור ב OPV הפיקה האוסקר תוצאות מצויינות - וזה גם התוצאות שהיא מפיקה אצלי - אני מבסוט מאד מהתוצאות (פחות מהיעדר המראה הקלאסי של מכונת קפה מנירוסטה) - דעתכם המלומדת?
מעבר לכל - זה נראה אחלה פורום - אשמח ללמוד עוד על קליה בייתית ועל הזנים השונים ולהגיע למפגשים שונים של חברי הפורום אם יהיו כאלו.
לאחר שסגרתי קצת יותר חזק את הידית - נעלמו הנזילות של המים.
מעניין אותי לדעת מס' דברים נוספים ברשותכם -
1) האם לאורך זמן הידוק חזק יותר של ידית החליטה מקצר את אורך חיי הגומיה של ראש החליטה?
2) האם עצם העובדה שאני משאיר את המכונה עובדת 24/7 מגדיל את בלאי המכונה?
3) האם יש משמעות לכך שהמכונה מחוברת למפצל חשמל ולא לשקע ישירות?
4) האם בהתחשב בשאלה 3 לעיל, ישנה בעיה (האם כדאי) לחבר למכונה שעון שבת?
5) האם התקנת שעון שבת לא מחייבת אותי בכל פעם שנדלקת המכונה קודם כל לפתוח את הסטימר?
6) עד כמה באמת נחוץ השדרוג של OPV - על פי ההשוןאה שנעשתה כאן בין האוסקר לסילביה - נראה היה שעל אף המחסור ב OPV הפיקה האוסקר תוצאות מצויינות - וזה גם התוצאות שהיא מפיקה אצלי - אני מבסוט מאד מהתוצאות (פחות מהיעדר המראה הקלאסי של מכונת קפה מנירוסטה) - דעתכם המלומדת?
מעבר לכל - זה נראה אחלה פורום - אשמח ללמוד עוד על קליה בייתית ועל הזנים השונים ולהגיע למפגשים שונים של חברי הפורום אם יהיו כאלו.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

1. לא קריטי. זה כל פעם ל 30 שניות.
2. כן.
3. לא.
4. אם יש שובר וואקום אז אין בעיה.
5. כמו 4.
6. אם הכל טוב לך תמשיך עם זה. עם הזמן במידה ותרצה לשדרג תבדוק את האופציה של לשים OPV. במנה בודדת השינוי יהיה הרבה יותר מורגש.
2. כן.
3. לא.
4. אם יש שובר וואקום אז אין בעיה.
5. כמו 4.
6. אם הכל טוב לך תמשיך עם זה. עם הזמן במידה ותרצה לשדרג תבדוק את האופציה של לשים OPV. במנה בודדת השינוי יהיה הרבה יותר מורגש.
-
coffeeholic
-
- חבר פעיל

- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

יש פה שרשורים על התקנת שובר וואקום - זה יפגע לך באחריות אז חכה.
- adi_habrusi
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 372
- נתן תודות: 133 פעמים
- קיבל תודות: 43 פעמים
תתחדש
בקשר למפצל, מוצרים שצורכים הרבה הספק ממולץ בחום לא לחבר אותם דרך מפצל ואו קבל מאריך, אלא לחבר אותם ישירות לחשמל. כל זה רק בהיבט הבטיחותי.