הקצפת חלב באוסקר
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אפשר להחליף את הפייה לכזאת עם שני חרירים. מעבר לזה צריך הרבה אימון וכדאי לתרגל עם מים וטיפת סבון במקום עם חלב
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- מורגן
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 109
- שם מלא: אורן רון
- נתן תודות: 25 פעמים
- קיבל תודות: 15 פעמים
אימון, אימון, אימון. אין דרך אחרת. בעיקר עם סטימר אגרסיבי כמו של האוסקר. אני תמיד מתחיל עם קצה הסטימר בחלק העליון של החלב ולא טובל אותו למטה. אני שומר על "סרפינג" בחלק העליון של החלב ומחכה שם לטמפרטורה הנכונה. אם אתה רואה שנוצרות בועות גדולות מידי, כוון את היד בזווית אלכסונית וחכה לסאונד של יניקת אוויר שייצור את המיקרו באבלס. אין קסמים ואין שיטה אחת שעובדת תמיד. אני גם אחרי שנים עם האוסקר לא מקבל 100% הצלחה.
גם לסוג החלב יש משמעות- נסה להחליף יצרן או אחוזי שומן. אני שותה עם חלב סויה בשל אילוצי בריאות וגם בין הסוגים השונים יש הרבה הבדלים בהקצפה. בקיצור, תתחיל לפנק את משפחתך ואורחיך בהרבה הרבה קפוצ'ינו...
גם לסוג החלב יש משמעות- נסה להחליף יצרן או אחוזי שומן. אני שותה עם חלב סויה בשל אילוצי בריאות וגם בין הסוגים השונים יש הרבה הבדלים בהקצפה. בקיצור, תתחיל לפנק את משפחתך ואורחיך בהרבה הרבה קפוצ'ינו...
פריי, פיוצ'רמה:
"כמובן שהייתי ער כל הלילה. לא בגלל הקפאין, זה היה נדודי שינה. לא יכלתי להפסיק לחשוב על קפה."
"כמובן שהייתי ער כל הלילה. לא בגלל הקפאין, זה היה נדודי שינה. לא יכלתי להפסיק לחשוב על קפה."
דבוטאנט
בדגמים החדשים של האוסקר ,לא ניתן להחליף את הפייה לשתי חורים, הסטימר והפייה יחידה אחת.
מורגן, צודר אימון ושוב אימון, גם אני מתחיל את תחילת ההקצפה, בחלק העליון והקרוב לדופן בזוית קלה כך שנוצרת מערבולת קטנה.
דבר נוסף אני מקציף עם מד טמפ'.
בדגמים החדשים של האוסקר ,לא ניתן להחליף את הפייה לשתי חורים, הסטימר והפייה יחידה אחת.
מורגן, צודר אימון ושוב אימון, גם אני מתחיל את תחילת ההקצפה, בחלק העליון והקרוב לדופן בזוית קלה כך שנוצרת מערבולת קטנה.
דבר נוסף אני מקציף עם מד טמפ'.
האם יש השפעה על איכות ההקצפה אם לא אפתח את הסטימר עד הסוף וכך אוכל לעקוב ביתר קלות על טמפרטורת החלב?
שאלה נוספת - ככל שנפח החלב עולה והמפלס שלו עולה כלפי מעלה - האם אני צריך לשמור על אותו מרחק מקצה החלב עם הפיה של הסטימר או שהיא צריכה להשאר בגובה קבוע?
אני שואל כי ראיתי בהרבה בתי קפה שהם מניחים את כד החלב על המדף של המכונה, מוטה בזווית, ונותנים למכונה "להקציף לבד" בזמן שהם עושים דברים אחרים - מה שאומר שהם לא משנים את גובה הפיה תוך כדי הקצפה - והחלב יוצא להם לא רע... אפילו בשביל לאטה ארט
שאלה נוספת - ככל שנפח החלב עולה והמפלס שלו עולה כלפי מעלה - האם אני צריך לשמור על אותו מרחק מקצה החלב עם הפיה של הסטימר או שהיא צריכה להשאר בגובה קבוע?
אני שואל כי ראיתי בהרבה בתי קפה שהם מניחים את כד החלב על המדף של המכונה, מוטה בזווית, ונותנים למכונה "להקציף לבד" בזמן שהם עושים דברים אחרים - מה שאומר שהם לא משנים את גובה הפיה תוך כדי הקצפה - והחלב יוצא להם לא רע... אפילו בשביל לאטה ארט
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
הקפה יכול להיות טוב ללאטה ארט, אבל חם מידיי והורג את הקפה בסופו של דבר. לגבי גובה פיה ממפלס הקפה - הכל בניסיון ותוצעה סופית . אני כן מנסה לשמור , בלי להשאיר פיה אמוק בפנים.
נערך לאחרונה על ידי gedkoz ב 14/04/2012 12:57, נערך פעם 1 בסך הכל.
- sunrise
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 229
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 37 פעמים
הקצפה באוסקר
הפתרון שאני מצאתי: סתימת 2 חרירים קרובים בעזרת קסמי עץ. מכניסים אותם עד הסוף, דופקים מעט עם פטיש עץ, וגוזרים את הזנב. אם מתרטים, ניתן להסיר את הסתימות בקלות (אני משתמש בסיכות של לוח שעם).
כאשר 2 חרירים קרובים עובדים, נוצר זרם קיטור בכיוון אחד ואז סחרור החלב קל יותר.
יש לי גם טיפ עם 2 חרירים של Isomac אבל החרירים קטנים מדי והנשמה פורחת עד שמסיימים להקציף.
המלצה נוספת: מד חום. כלי זול ויעיל מעין כמוהו.
בהצלחה
כאשר 2 חרירים קרובים עובדים, נוצר זרם קיטור בכיוון אחד ואז סחרור החלב קל יותר.
יש לי גם טיפ עם 2 חרירים של Isomac אבל החרירים קטנים מדי והנשמה פורחת עד שמסיימים להקציף.
המלצה נוספת: מד חום. כלי זול ויעיל מעין כמוהו.
בהצלחה
כמה שניות תנפח את החלב, אחכ להכניס את הסטימר יותר עמוק כשהמטרה היא רק לסובב מהר את החלב, בדיוק כמו שעושים בבית קפה. זה הופך את הקצף לקרםinverminx כתב:האם יש השפעה על איכות ההקצפה אם לא אפתח את הסטימר עד הסוף וכך אוכל לעקוב ביתר קלות על טמפרטורת החלב?
אני שואל כי ראיתי בהרבה בתי קפה שהם מניחים את כד החלב על המדף של המכונה, מוטה בזווית, ונותנים למכונה "להקציף לבד" בזמן שהם עושים דברים אחרים - מה שאומר שהם לא משנים את גובה הפיה תוך כדי הקצפה - והחלב יוצא להם לא רע... אפילו בשביל לאטה ארט...
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
יש עוד עיניין מאוד חשוב שלא הוזכר כאן , והוא שימוש בכלי נכון ומדוד לכמות החלב שאתה מקציף, הכלי צריך להיות "נכון" לכמות זה מאוד מקל כדיי לקבל תוצאה נכונה בהתחלה , אחרי שאתה לומד את העיניין זה כבר פחות חשוב אבל עדיין משמעותי לקבלת תוצאה ממש מושלמת , אם אתה מישתמש בכד דוגמאת מוטה, יש לו מין צוור כזה שנהייה צר , יש למלות את החלב עד לטיפה מיתחת לחלק הצר.
- גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
יש כאן בפורום איזה תזה שאומרת שמה שהכד יותר כבד הוא יותר טוב, אז לדעתי זה דווקא פחות משנה, כי מה שהכד יותר כבד זה אומר שהוא גם יותר עבה וזה אומר, שתרגיש את הטמפרטורה ביפנים באיחור יותר גדול , בקיצור מה שהכי משפיע על ההקצפה זו צורה "נכונה" לסירקולציה טובה , אני אישית אוהב את הכדים של מוטה , אבל קניתי אותם בתחילת הדרך ללא היתחשבות במחירם הגבוה יחסית , אתה יכול לימצא כדים טובים הכל מאזור ה 100 ש"ח + ועד 300 בקלות , יש גם כדים יותר זולים מ 100 ש"ח
יש כדים של ilsa , שניראים טוב , לא עבדתי איתם אבל אולי חברים כאן בפורם מכירים , צרפתי לינק , המחירים שלהם ניראים לי בסדר ביחס למותג.
http://www.coffeeman.co.il/pl_products~89~0.htm
יש כדים של ilsa , שניראים טוב , לא עבדתי איתם אבל אולי חברים כאן בפורם מכירים , צרפתי לינק , המחירים שלהם ניראים לי בסדר ביחס למותג.
http://www.coffeeman.co.il/pl_products~89~0.htm
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

אפשר לקנות את הכד הכי זול והכי פשוט. מה שחשוב זאת הטכניקה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

בלי שפיץ יותר קשה לעשות לאטה ארט
- adi_habrusi
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 372
- נתן תודות: 133 פעמים
- קיבל תודות: 43 פעמים
בקשר לסתימת החורים, אתה יכול להבריג החוצה את ראש הפיה (בעזרת פלייר או משהו כזה) ולאחר מכן לדחוץ חצי קייסם מבפנים. זה מה שאני עשיתי, אין מה לעשות לקדים קטנים הסטימר של האוסקר חזק מידי בשבילי, תוך 5 שניות הוא מגיע לטמפ הרצויה
יום דבש
לי יש את האוסקר,שאת הפייה לא ניתן להבריג בנפרד, אני מוזג חלב לכד ומכניס לפריזר לפי ההקצפה .
עד שאני מכין את הקפה הטפ' יורדת עד ל 5 מעלות.
בנוסף אני מקציף עם מד טמפ', דבר שעוזר להקטין את הלחץ בזמן הנכון 60 מעלות.
עד שאני מכין את הקפה הטפ' יורדת עד ל 5 מעלות.
בנוסף אני מקציף עם מד טמפ', דבר שעוזר להקטין את הלחץ בזמן הנכון 60 מעלות.