התאמה אישית של אוזניות

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
dorzinger פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לא ממש שמתי לב לנושא הזה בהרבה זמן האחרון
יש לי כרגע etymotic mc5 ואני קונה את הhf3 או hf5 בזמן הקרוב..
אבל אני ממש רוצה לעשות התאמה אישית..ויש מקומות בארץ שיוצקים תבניות של אוזן
אז השאלה עם מישהו מכיר מקום שעובד עם חברות אוזניות או דרך כלשהי להתאים?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

פנה לעזר (ezer) מחברת קול-רם http://www.kol-ram.co.il/. הוא יוכל לעזור לך.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

dorzinger פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

מצטער על ההקפצה,
האתר שנתת הוא פחות נוח, http://www.kolram-music.co.il/?view=pages&id=2550
זה האתר של אביזרי המוזיקה..
אני מעוניין להזמין את הt3 שבאופן מצחיק הן האוזניות עם הדרייבר היחיד (הt1 הן עם 3 דרייברים)
רציתי לןדעת עם למישהו יש ניסיון עם האוזניות ? בהשוואה לIEM אחרות עם דרייבר יחיד דינמי?
אני משתמש היום באוזניות עם אטמי ספוג כמו הצבאיים וזה די נוח אז מתלבט בין מותאם אישי לwestone 2 או אוזניה שעולה בסביבות ה250 $

Beta
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1316
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #4 

אני רק רוצה לציין דבר אחד, במקרה שאתה עושה התאמה אישית של תעלת האוזן, תוודא שאתה הולך למכון עם פידבקים ולא למקום סוג ב' בגלל המחיר.
בעיבוד שבבי, במפעל בו אני עובד, החליטו לנסות אטמים מותאים כפיילוט על 3 נסיינים (לצערי לא זכיתי לתענוג... :( ). ההליך הוא אותו הליך שאתה הולך לעבור במקרה שלך.
אחד הנסיינים סיפר לי שהחוויה לא הייתה נעימה לו כ"כ (ואפילו כואבת), בייחוד לאור כך שיש לו תעלה שהיא צרה ואז מתרחבת (מבנה תעלה בעייתי בנושא יציקה שכזה).
אני חושב שמכון שמיעה נורמאלי יבדוק זאת לפני עם מכשיר מתאים.

בהנחה ובסוף תלך על זה, תוודא שהחברה יודעת לבצע את המשימה ולא תהרוס לך את האוזניות בסופו של יום. אני מתאר לעצמי שמכונים רבים יסכימו לבצע לך את זה כי הם ירצו את כספך, אבל אין להם נסיון בעניין. כשממקמים את האוזניה ב-MOLD (ביציקה), האוזניה צריכה לבוא בזווית נכונה ולהיות ממוקמת כראוי.
יש גם מכונים שהיציקות שלהם לא מוצלחות או מחומר מתאים לצורך.

אין לי נסיון אישי בתחום, אבל יצא לי לקרוא קצת בתחום לאחר שגם אני רציתי לעשות אטמים מותאמים ל-HF5 שלי. ויתרתי מפאת המחיר ומתוקף זה שהאטמים האפורים מהבאנדל לדעתי נהדרים ונותנים לי אטימה נהדרת! אם אני אלך על התאמה, אני מניח שזה יעשה בעתיד עם אוזניה מותאם במיוחד (CUSTOM), או דגם שבאמת יהיה שווה להשקיע עליו באטמים מותאמים.

הערה חשובה אם לא היה ברור- כשאתה עושה אטמים מותאמים, עפ"י מה שידוע לי היציקה מחוברת לאוזניה ואינה ניתנת להסרה (וגם זה לא תמיד נכון), אלא אם תרצה להרוס את היציקה בהנחה ואתה מתכנן למכור.

MY 2 CENTS...
**נהרסו לכם האוזניות או ציוד אלקטרוני אחר שאתם עתידים לזרוק לפח? צרו קשר בפרטי ואשמח לקבל את תרומתכם ולנסות להחיות אותה לפני שנהפכת לזבל! :) תודה! **

dorzinger פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

דבר ראשון תודה על הדאגה וההססבר דבר שני יש מקום אחד בארץ ששמתי את הלינק שלו בתגובה הקודמת קול-רם שהם שלוחה של acs שהם אחת החברות הכי מוכרות בעולם המוסיקה והם כבר שנים בתחום של בניית מכשירי שמיעה וכדומה עכשיו הם גם מתעסקים עם אוזניות..
עכשיו האוזניות של ACS נחשבות ממש איכותיות והאמת שסינגל דינמיק דרייבר עולה בארץ כולל ההתאמה כולל הכל 1000 שקל שזה בכלל לא יקר..
העניין הוא שהנה תמונה של אטמים מותאמים אישית לetymotic
http://cdn.head-fi.org/e/e2/e28029f7_Et ... 00x300.jpg
כמו שאפשר לראות זה בסה"כ סילקון שבנוי לצורה של איפה שמתלבש כל אטם אחר כמו קומפליי פואם או תלת שכבתי סיליקון..
מה שמאפשר לי לעשות אטמים מותאמים לי ולאוזניות etymotic שיש לי כרגע אבל אותו חלק צר כמו של האטמים של etymotic אפשר למצוא בwestone לדוגמה ובעוד חברות, מה שיאפשר לי לנייד את האטמים בין האוזניות,
בסה"כ אני בן 23 התקציב שלי כרגע הוא לא ממש גבוה אז אם יהיה לי אטמים שמתאימים לאוזניות אני יתחיל עכשיו עם westone 2 או etymotic er4p ולאט לאט יתקדם..
לכל מקרה הנה האתר שלהם...המחירים ללקוח רגיל זה 1000 2000 3000 בהתאם לכמות הדרייברים באוזניה
http://www.kolram-music.co.il/

Beta
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

שמע, בשביל הטריפל, המחיר יחסית זול!
האמת שחידשת לי, לא ידעתי שיש לנו בוני IEM קאסטום בארץ. 1000 שקל זה כלום לקאסטום מבוססות דרייבר אחד, רק חבל שהעקומת קפיצת מחירים כזו ולא כיאה בסיטונאות, ב-700 ואחר"כ נגיד 500. ככה זה נשמע יותר "הגיוני". כי במחיר של האוזניות דרייבר אחד, למעשה אפשר לקנות שתיים. :roll:
**נהרסו לכם האוזניות או ציוד אלקטרוני אחר שאתם עתידים לזרוק לפח? צרו קשר בפרטי ואשמח לקבל את תרומתכם ולנסות להחיות אותה לפני שנהפכת לזבל! :) תודה! **

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

1. יש לי כרגע את האוזניות עםצהדרייבר הבודד בהתאמה אישית ואני עורך להם השוואה לאותם אוזניות רקצללא ההתאמה. סקירה תצא בקרוב.
2. החוויה שעבר beta היא כנראה לא נעימה, אבל עלול להיווצר הרושם שקול-רם הם חאפרים כמו המכון שאליו הוא הלך.
את עזר הכרתי בעקבות המלצה של אחותי שהיא אודיולוגית שעובדת אצל יבואן למכשירי שמיעה והיא המליצה עליו בזכות המקצועיות שלו....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Beta
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

מרטין, האמת שזה לא אני שעבדתי את ההתאמה, זה 3 חבר'ה שאיתי במחלקת עיבוד שבבי. אחד מהחבר'ה שיצא לי לדבר איתו אמר לגביו שהחוויה לא הייתה מדימה. אני לא ציינתי את שם החברה מכיוון ואני לא רוציא להוציא דיבה לאף חברה בלי נסיון אישי שלי עימם.

אני ממתין לסקירה שלך, נשמע מאוד מעניין לגבי הנושא הזה בשביל אלפיה.
אשמח אם תוכל להתייחס לנושא האטימות, כי זה פאקטור שאני מאוד אוהב ומייחס לו חשיבות עם האטימוטיק HF5 הנהדרות שלי שעדיין לא מצאתי להן תחליף בתחום האטימות.
אגב, האם לאוזניות הללו יש כבל נתיק בבסיס האוזניה כמו בדגמים היקרים של UE ודומיה? זה דבר משמעותי מאוד כשמדובר באוזניות יקרות וכשהכבל הולך מאחוריי האוזן ולא אחת מתבלה והולך ויש צורך בהחלפה.

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”