האם ה-ISP ישימו סוף לפירטיות?
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73359
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
http://www.netcheif.com/blog/?p=2155
"במהלך דרמטי, שזוכה למעט מאוד תשומת לב, מצטרפות חברות ה-ISP הגדולות בארה"ב למלחמה בהפרות זכויות היוצרים ברשת האינטרנט.
החל מה-12 ביולי 2012 יחלו חברות ה-ISP האמריקאיות הגדולות, כמו Comcast, Verizon, AT&T ו-Time-Warner, לפקח על תקשורת האינטרנט העוברת ברשתות שלהן מתוך כוונה לאתר ולמנוע העברת קבצים המפירים זכויות יוצרים."
מה דעתכם? אם ה ISP יתערבו, הדבר בהחלט יכול לגרום לזעזוע בשוק הפיראטיות.
"במהלך דרמטי, שזוכה למעט מאוד תשומת לב, מצטרפות חברות ה-ISP הגדולות בארה"ב למלחמה בהפרות זכויות היוצרים ברשת האינטרנט.
החל מה-12 ביולי 2012 יחלו חברות ה-ISP האמריקאיות הגדולות, כמו Comcast, Verizon, AT&T ו-Time-Warner, לפקח על תקשורת האינטרנט העוברת ברשתות שלהן מתוך כוונה לאתר ולמנוע העברת קבצים המפירים זכויות יוצרים."
מה דעתכם? אם ה ISP יתערבו, הדבר בהחלט יכול לגרום לזעזוע בשוק הפיראטיות.
כשספקי התוכן/תשתית יתחילו להבין כמה מיליונים הם מפסידים בגלל ביטול חבילות עם רוחב פס גדול (וכמובן יקרות יותר), ע"י הלקוחות שלהם שיעברו עכשיו, כשאין הצדקה, לחבילות קטנות וזולות יותר- הם יבינו עד כמה ההצטרפות שלהם למאבק בפיראטיות חזרה אליהם כמו בומרנג...
- beller
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 519
- שם מלא: beller
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
פיקוח על תעבורה במימדים כאלה הוא כמעט בלתי אפשרי. זה אומר שכל קובץ ו/או סטרים, יעבור דרך פילטר ובמקרה של חשש להפרת יוצרים, יעשו גם לוגינג, שמן הסתם, יצטרך להישאר על השרתים שנים ארוכות, לצורך הגשת תביעה. במקרה של תעבורה מוצפנת, מדובר בתהליך ארוך יותר. שלא לדבר על קבצים עם נעילת סיסמא או תעבורה בין שני מנויים. אני משדר בתחנת רדיו בחו"ל, אז מה, לא אוכל להעביר את השירים של התוכנית?
ברגע שזה ייקרה, תהיה תזוזה מסיבית לכיוון ה-DARKNET.
זאת ועוד: אוקיי, נלחמים בפיראטים. הרי בישראל ובמיוחד בבאר שבע, איפה שאני גר, אין איפה לקנות סרטים ותקליטורים. אין בישראל שירות אייטיונז. קצת לפני החג התקשרתי לחנות מאוד מוכרת. ביקשתי לקנות עשרה תקליטורים ושני DVD. המוכר ענה לטלפון בחוסר חשק ואמר שכרגע הוא עסוק ושאשאיר טלפון. אני עדיין מחכה. אם מישהו יכול להסביר לי איך לקנות מוסיקה חוקית בבאר שבע, אשמח.
התנהגות הספקיות ותעשיית המוסיקה חוזרת אליהן כבומרנג.
ברגע שזה ייקרה, תהיה תזוזה מסיבית לכיוון ה-DARKNET.
זאת ועוד: אוקיי, נלחמים בפיראטים. הרי בישראל ובמיוחד בבאר שבע, איפה שאני גר, אין איפה לקנות סרטים ותקליטורים. אין בישראל שירות אייטיונז. קצת לפני החג התקשרתי לחנות מאוד מוכרת. ביקשתי לקנות עשרה תקליטורים ושני DVD. המוכר ענה לטלפון בחוסר חשק ואמר שכרגע הוא עסוק ושאשאיר טלפון. אני עדיין מחכה. אם מישהו יכול להסביר לי איך לקנות מוסיקה חוקית בבאר שבע, אשמח.
התנהגות הספקיות ותעשיית המוסיקה חוזרת אליהן כבומרנג.
דני בלר
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
איך הן יכולות לדעת מה בדיוק מעבירים אם משתמשים ב-SSL?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- boazbarzel
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 5
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
זה יעבוד עד שאנשים יבינו איך להשתמש בפרוקסי, במקום לצאת דרך ה GW של ה ISP הם יעבירו את כל תעבורת הרשת שלהם דרך שרתים חינמיים.

Today Was a Good Day, Tomorrow Will Be Better.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
יכול לעבוד במקומות בהם יש חלופות ראויות כדוגמת ארה"ב.
אבל זה שם, מעבר לאוקינוס, איפה שהאדם הלבן כך מספרים, חי ..
אבל זה שם, מעבר לאוקינוס, איפה שהאדם הלבן כך מספרים, חי ..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- liranmishani
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 653
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
אבל בכל מקרה אתה עובר דבר ראשון דרך הספקית, כי היא זו שמקשרת אותך...boazbarzel כתב:זה יעבוד עד שאנשים יבינו איך להשתמש בפרוקסי, במקום לצאת דרך ה GW של ה ISP הם יעבירו את כל תעבורת הרשת שלהם דרך שרתים חינמיים.
...
לירן
אם האמריקאים ישימו לב יש מצב שהחברות הגדולות כבר לא יהיו כאלה גדולות ואנשים יעברו לחברות שיותר ידידותיות ללקוחו שלהם...Huber כתב:http://www.netcheif.com/blog/?p=2155
מה דעתכם? אם ה ISP יתערבו, הדבר בהחלט יכול לגרום לזעזוע בשוק הפיראטיות....
רוב התגובות כאן לא מבינות את מצב השוק בארה"ב. הפירטיות היא לא רוב רוחב הפס אלא השירותים החוקיים. אייטיונז היא חנות המוסיקה הגדולה בעולם, אמזון נטלפיקס, הולו וחברות הכבלים (שהן הרבה פעמים גם ספקי האינטרנט) הם רוב צרכני רוחב הפס בארה"ב.
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
לך לפחות יש קולנוע שאתה יכול ללכת אליו, אני צריך ליסוע כ-100 ק"מ לקולנוע הקרובbeller כתב:זאת ועוד: אוקיי, נלחמים בפיראטים. הרי בישראל ובמיוחד בבאר שבע, איפה שאני גר, אין איפה לקנות סרטים ותקליטורים. אין בישראל שירות אייטיונז. קצת לפני החג התקשרתי לחנות מאוד מוכרת. ביקשתי לקנות עשרה תקליטורים ושני DVD. המוכר ענה לטלפון בחוסר חשק ואמר שכרגע הוא עסוק ושאשאיר טלפון. אני עדיין מחכה. אם מישהו יכול להסביר לי איך לקנות מוסיקה חוקית בבאר שבע, אשמח.
התנהגות הספקיות ותעשיית המוסיקה חוזרת אליהן כבומרנג....
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78922
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73359
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
אז איך אתם מסבירים שה ISP בישראל עושים תיעדוף תעבורה ומצליחים בכך גם כשהמידע מוצפן ב SSL?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
אני מניח שהם מזהים את כתובת שרתי הניוז, זה ספציפית לא מוצפן.
העניין הוא ששרתי הניוז כוללים גם תכנים חוקיים רבים שה-ISP כמובן מתעדפים גם אותם באותה מידה כי אין להם דרך לדעת איזה תוכן ספציפי אתה מוריד.
העניין הוא ששרתי הניוז כוללים גם תכנים חוקיים רבים שה-ISP כמובן מתעדפים גם אותם באותה מידה כי אין להם דרך לדעת איזה תוכן ספציפי אתה מוריד.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
אם זה באמת יקרה, השלבים הבאים יהיו מאוד ברורים:
1. ספקיות קטנות יתחילו להצהיר בפרסומות שהם לא מנטרות תעבורה, וקהל המשתמשים יעבור אליהן.
2. משתמשים ימצאו דרך למנוע מהספקיות לנטר את התעבורה בצורה יעילה.
3. הספקיות הגדולות יבטלו את העניין המטופש הזה מהר מאוד ויחזרו למוטב עם הזנב בין הרגליים.
הוכח כבר מאות פעמים מחדש: הדרך היחידה להלחם בפירטיות היא להציע אלטרנטיבות בתשלום טובות יותר ובמחיר שווה לכל נפש.
1. ספקיות קטנות יתחילו להצהיר בפרסומות שהם לא מנטרות תעבורה, וקהל המשתמשים יעבור אליהן.
2. משתמשים ימצאו דרך למנוע מהספקיות לנטר את התעבורה בצורה יעילה.
3. הספקיות הגדולות יבטלו את העניין המטופש הזה מהר מאוד ויחזרו למוטב עם הזנב בין הרגליים.
הוכח כבר מאות פעמים מחדש: הדרך היחידה להלחם בפירטיות היא להציע אלטרנטיבות בתשלום טובות יותר ובמחיר שווה לכל נפש.