עצות לשדרוג האודיו בסלון

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Zrizi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 408
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #1 

הי,
לאחר מחקר קצר לגבי שדרוג הסאונד בסלון, קצת התבלבלתי ואשמח לעזרתכם.

יש לי מסך 37" של סמסונג כבר מספר שנים, אשר מחובר לHTPC, ומשם לרמקולים. אני רואה תכנים דרך המחשב בלבד (אין לי כבלים/לווין). עד כה השתמשתי ברמקולים 5.1 למחשב, ואני רוצה לקפוץ מדרגה. בשלב ראשון רמקולים ולאחר מכן מסך 50" FHD.
האופציות הן:
- שימוש ברמקולים איכותיים יותר למחשב (לדוגמא Z5500).
- קניית רסיבר וסט 5.1.
- קניית מקרן קול (חוסך לי את החיווט, אבל אני לא בטוח שהאפקט יהיה משמעותי).

התקציב הכולל הוא עד 3500 שח. ראיתי שיש מבצע ב200$ על רסיבר של פיוניר בבאג דיוטי פרי.
הסלון שלי יחסית פתוח. מצד אחד פתוח לחלל המטבח ופינת האוכל ומיצד שני יש מרפסת (חלונות זכוכית גדולים).
השימושים הינם סרטים וסדרות בHD בלבד.

השאלות שלי:
1. מכיוון שאני משתמש רק במקור בודד (HTPC), האם אני עדיין צריך רסיבר, או שרמקולים איכותיים למחשב יעשו את אותה העבודה ? הרי לגבי הוידאו הוא מגיע ישירות מהמחשב למסך בHDMI ממילא.

2. האם בצורת הסלון שלי יש משמעות לסוג הרמקולים ?

3. האם יש לכם המלצות ספציפיות לדרישות והתקציב שלי ? יש המון המון רמקולים לבחור מהן. בשבוע הבא אלך לחנויות לשמוע קצת את ההבדלים באוזניים, אני פשוט רוצה כיוונים טובים לסטים משתלמים המון.

תודה רבה לעוזרים.

Zrizi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 408
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #2 

אני אנסה לחדד את השאלה:
אם אני צופה דרך מחשב בלבד, והוא עושה את הפענוח של הוידאו והאודיו, יש משמעות לרסיבר מעבר להגברה ?
במידה ולא, האם יש מוצר שמבצע הגברה בלבד לרמקולים באופן איכותי (והוא זול יותר מהרסיברים באותה הרמה שיש להם עוד פונקציות) ?

ובנוסף, נניח שאני קונה רמקולים 5.1, האם יש לכם המלצות לדגמים ששווה לשמוע בחנויות בתקציב של כ2000-2500 לסט של כל הרמקולים ?
למשל MOREL, Jamo 102, Canton 60/80/120.
מכיוון שמעולם לא סחנתי רמקולים בחנות, יש לכם טיפים לשמיעה ? להביא איתי דיסק שאני אוהב ? להקפיד לשמוע דרך רסיבר מסוים ?

תודה למי שמוכן לעזור.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”